Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer

Grilltider

Alla sorters kött, fisk och fågel kräver olika grilltider och metoder för att bli så bra som möjligt. En ungefärlig översikt gör dig mer säker på hur du ska göra för att få bäst resultat! Tänk på att grilltider kan variera lite beroende på köttets tjocklek och på vilket väder det är ute. Tiderna är angivna för mediumgrillat kött.


Grilltider
PDF-fil, 118 kB
Ladda ner. Högerklicka och välj "Spara som".


OBS: I = Indirekt grillmetod D = Direkt grillmetod


Fläskkött 

 Vikt/Tjocklek

 Tid

 

Filé, revbensspjäll, Kotletter, schnitzel

2 cm tjock

10–15 min.

D

Filé, revbensspjäll, Kotletter, schnitzel

3 cm tjock

Bryns i 8–10 min.
Därefter 6–10 min.

D
I

Filéer

400–500 g

25–30 min

I

Revbensstek

1,5–1,75 kg

55–75 min

I

Benfri kotlettrad

1,75–2,5 kg

75–90 min.

I

Korv

 

5–10 min.

D



Nötkött 

 Vikt/Tjocklek

 Tid

 

Filé, stek, biff

2,5 cm tjock

6-8 min.

D

Filé, stek, biff

3 cm tjock

8-10 min.

D

Filé, stek, biff

4 cm tjock

Bryns i 8-10 min.
Därefter 4-6 min.

D
I

Filé, stek, biff

5 cm tjock

Bryns i 8-10 min.
Därefter 10-12 min.

D
I

Fransyska eller rostbiff

1,4-2,4 kg

60-90 min.

I

Oxfilé

1,1-1,8 kg

50-70 min.

I

Filéer

1,3-2,0 kg

Bryns i 8-10 min.
Därefter 30-45 min.

D
I

Hamburgare

2 cm tjock

8-10 min.

D

Grillspett

2,5-4 cm tärningar

7-8 min.

D

Kalvfilé

1–1,2 kg

20–25 min.

I



Lammkött 

 Vikt/Tjocklek

 Tid

 

Filéer, kotletter

2,5 cm tjock

8–10 min.

D

Lammculotte

300–450 g

30–45 min

I

Lammrevbensspjäll

675–1000 g

25–35 min.

D

Lammstek

1,4– 2,0 kg

60–90 min

I


Fågel

Vikt/Tjocklek

Tid

 

Kyckling, hel

1,3–2,0 kg

75–90 min

I

Kycklingbröst

175 g

8–12 min.

D

Kycklingdelar
(klubba eller lår), med ben

100–175 g

40–50 min.

I

Kycklingdelar
(vinge eller bröst), med ben

1,4– 2,0 kg

60–90 min

I

Grillspett med kyckling eller kalkon

2,5 cm tjock

6–8 min.

D

Kalkon, hel, utan fyllning

3,5–4,5 kg

130–160 min.

I

Kalkon, hel, utan fyllning

4,5–6,5 kg

160–190 min.

I

Kalkon, hel, utan fyllning

3,5–4,5 kg

130–160 min.

I

Kalkon, hel, utan fyllning

4,5–6,5 kg

160–190 min.

I

Schnitzel av kalkonbröst

0,5–1 cm

4–6 min.

D

Liten kyckling, hel

350–450 g

25–40 min.

I

Anka, hel, utan fyllning

2,0–2,5 kg

95–120 min.

I

Gås, hel, utan fyllning

4,5–6,5 kg

160-190

I


Fisk

Vikt/Tjocklek

Tid

 

Filé eller hel

1,5 cm

3–5 min.

D

Filé eller hel

2 cm

5–10 min.

D

Filé eller hel

2,5 cm

10–12 min.

D

Grillspett med fisk

2,5 cm

8–10 min.

D

Fisk, hel

450 g

15–20 min.

I

Fisk, hel

450–900 g

20–30 min.

I

Fisk, hel

0,9–1,75 kg

30–45 min.

I


Skaldjur

Vikt/Tjocklek

Tid

 

Tigerräkor med skal

10–14 g styck

3–4 min.

D

Tigerräkor med skal

15–20 g styck

5–10 min.

D

Jätteräkor med skal

20–25 g styck

6–8 min.

D

Kammusslor

2–3 cm i diameter

3–6 min.

D

Musslor

 

5–6 min

D

Ostron i skal

 

4–6 min.

D

Hummerstjärt

 

7–11 min.

D

 


Om Cookies   Copyright © 1999 - 2014 NetOnNet