Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer

 

Bygg din egen dator

I december 2012 återlanserade vi vår avdelning med datorkomponenter efter en tids uppehåll. Nu, ett år senare har vi utökat området rejält och blivit allt starkare.  Efter önskan från er kunder har vi tagit nästa steg och byggt vår egen dator för att göra en film om detta. Något som vi hoppas kunna vara till hjälp med för er som är intresserade av datorbygge. 

Lage bygger dator

För att filmen skulle bli så bra som möjligt fick vi hjälp av Rasmus Persson, från komponenttillverkaren Gigabyte. Mästarnas mästare inom datorbygge och otroligt kunnig inom området.

Rasmus kommer att gå igenom datorbygget steg för steg för och visa hur enkelt det faktiskt är att bygga en dator hemma. Det behöver inte ta så lång tid som man kanske tror och datorn blir precis så som du vill ha den. Fördelen med att bygga sin egen dator är att möjligheterna är oändliga och du kan uppgradera datorn efter egna önskemål. I filmen bygger Rasmus en gamingdator, vilket innebär att han installerar kraftfulla grafikkort. Vill du använda din dator till annat anpassar du dina datorkomponenter efter behov.

Hur man bygger en dator

 

 

 

Kortfilmer med installation av komponenterna

Dra muspekaren över bilden för att se kortfilmer om hur du installerar de olika komponenterna:

 

 

Komponenter som du behöver

Innan du bygger din dator är det viktigt att tänka på vad du vill få ut av datorn och vad den kommer att användas till så att du köper rätt datorkomponenter.
Det finns vissa komponenter som du måste ha för att bygga en färdig dator. Vi listar dem nedan:

Datorkomponent

* I moderkortet finns det ett inbyggt grafikkort men undantag finns. Om du väljer att installera ett separat grafikkort- så får du mer prestanda än vad som erbjuds av det inbyggda. 

 

 

 


Om Cookies   Copyright © 1999 - 2015 NetOnNet