Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer
Du har kommit till en produkt som inte längre finns i vårt sortiment.

Kraftfull receiver med mängder av funktioner

Yamaha RX-A830T | Art.nr: 189427
 • 7.2-kanals hemmabioreceiver
 • 8 HDMI-in, 2 HDMI-ut
 • 4K-uppskalning
 • 3D-kompatibel
 • AirPlay
 • Dolby TrueHD, DTS-HD
0 av 5
Bli den första att skriva en recension

Yamaha RX-A830 är en receiver ur Yamaha's Aventage-serie, vilket är Yamaha's mer exklusiva serie där varje receiver är konstruerad för att återge ett fylligt och kraftfullt ljud vid filmtittande och högklassig exakt ljudåtergivning för musikkällor. Allt från material till komponenter är noga utvalda med omsorg och är av högsta kvalitet, noga testade för att leverera ett perfekt ljud. Med RX-A830 får man verkligen ett högklassigt, studiolikt ljud i vardagsrummet.

Receivern kan driva 7.2 kanaler i samma rum (upp till 7 högtalare och 2 subwoofers), har stöd för Zone2 för anslutning till ytterligare ett par högtalare i ett annat rum, AirPlay och DLNA för strömning av musik från olika enheter, 4K-Passtrough samt 4K-uppskalning för en extremt högupplöst bild, mängder av högkvalitativa anslutningar och ett flertal funktioner och finesser som gör denna receivern till ett riktigt kraftpaket. Receivern är uppbyggd av noga utvalda komponenter som alla ser till att den håller en hög kvalité rakt igenom hela produkten.

Anti Resonance Technology Wedge för stabil konstruktion

Yamaha A.R.T Anti-Resonance Technology (A.R.T) Wedge är en femte fot i mitten under bottenplattan av receivern. Det dämpar vibrationer från transformatorn, transistorer och kylflänsar. Även vibrationer som orsakas av ljudet från högtalarna minimeras för bästa möjliga ljudåtergivning.Högupplöst ljud

Yamaha RX-A830 har stöd för de senaste ljudformaten på marknaden, som exempelvis DTS-HD Master Audio, Dolby TrueHD, Dolby Pro Logic IIx, samt Dolby Digital Plus. Dolby TrueHD och DTS-HD Master Audio är några av de senaste ljudformaten ägnade för Blu-ray-skivor och andra högupplösta ljudkällor.

Högupplöst bild

Ett bra ljud är viktigt men man får inte glömma bildkvalitén. Med Yamaha RX-A830 får man även funktioner som Deep Color (30/36 Bit), x.v.Color och Auto Lip-Sync för att bild och ljud ska fungera bra tillsammans, men viktigast av allt är att den har den utrustats med 4K Passtrough och 4K-uppskalning för en extremt högupplöst bild med ett imponerande djup. Med 8 st av de senaste HDMI-ingångarna, version 1.4, kan man enkelt koppla in alla sina högupplösta video- och ljudkällor som Blu-Ray-spelare, spelkonsoller, HDTV-boxar m.m. HDMI 1.4 ger dig även kompabilitet med de senaste 3D-formaten.

4K-kompatibel

4K är en alldeles ny bildupplösning på marknaden som är nästa steg efter 1080p. Med 4K får man hela 4 gånger så hög upplösning som med 1080p, vilket är standarden för HD-upplösning idag. Ju mer detaljerad en bild är, ju större djup får den, och med 4K får man en så detaljerad bild att djupet i bilden kan upplevas som en 3D-effekt. 4K är en upplösning som precis börjar bli tillgänglig på marknaden, vilket gör denna receiver väl förberedd inför framtidens teknikbyte. Yamaha RX-A830 har 4K-passthrough för att kunna mottaga och skicka vidare 4K-signaler från 4K-källor, samt 4K-uppskalning för uppskalning av HD-material (1080p) till 4K. 

DLNA och stöd för Apple AirPlay

Yamaha AirPlay Yamaha RX-A830 har utrustats med en ethernet-port och kan enkelt anslutas till ditt lokala nätverk med en vanlig nätverkskabel för att streama musik eller internetradio direkt från din dator. Tack vare stöd för Apple AirPlay kan man även med hjälp av AirPlay-kompatibla enheter strömma sin musik direkt till receivern. Man får även tillgång till App-kontrollen, vilket innebär att man kan styra sin hemmabioreceiver från sin iPhone, iPad, Android-telefon eller surfplatta. Appen kan laddas ned kostnadsfritt och finns även i en surfplatta-version. Enkelt och smidigt!

HDMI 1.4 med 3D och Audio Return Channel

Yamaha RX-A830 har 8 stycken HDMI-ingångar (7 på baksidan, 1 på fronten) samt 2 HDMI-utgångar för mängder av högupplösta anslutningar. HDMI-version 1.4 ger kompatibilitet med de nya 3D-formaten samt HDMI-ARC (Audio Return Channel). Med Audio Return Channel kan man skicka ljudet åt båda hållen, vilket innebär att man endast behöver en enda kabel mellan TV:n och förstärkaren, både smidigt och snyggt vid installation. För att kunna nyttja HDMI-ARC behöver även TV:n ha stöd för HDMI-ARC.

HDMI-standby

Yamaha RX-A830 har HDMI-Standby, vilket innebär att man kan titta på TV, Blu-ray, spela spel eller annat utan att sätta igång hela ljudsystemet. Signalen tillåts nämligen att passera igenom receivern i standby-läget, så att du kan titta på en film med TV:n's ljud, utan att behöva koppla om kablarna.

YPAO högtalarkalibrering

Yamaha’s teknik YPAO använder en liten kalibreringsmikrofon och en avancerad teknik för att automatiskt ställa in den bästa ljudinställningen för vilket rum som helst, oavsett vart högtalarna har placerats. Man kan ställa in upp till åtta olika positioner. Med den automatiska högtalarkalibreringen är det som att låta en professionell installatör kalibrera ditt system.

Zone2 för uppspelning i ett andra rum

Tack vare stöd för Zone2 kan man genom samma hemmabioreceiver få ljud i två separata rum i hemmet. Med anslutning för två extra högtalare till ett andra rum kan du driva högtalare i flera rum samtidigt via samma receiver.

Andersson Speakercable 1,5/20m 
 • 20 meter
 • 1,5 kvadratmillimeter per ledare
 • Vit
 • Hög materialkvalitet för perfekt signalöverföring

PRIS: 119:-

ANTAL:

SUPRA HDMI - HDMI HD 2M 
 • 2 meter
 • Guldpläterade kontakter
 • Perfekt digital kvalitet
 • Högkvalitativt svenskt märke!

PRIS: 495:-

ANTAL:

Bandridge Optical Toslink 5,0m 
 • 5 meter
 • Toslink till toslink
 • Högkvalitativ

PRIS: 129:-

ANTAL:

Andersson HDMI - HDMI 3m Black 
 • 3 meter
 • Guldpläterade kontakter
 • Version 1.4
 • 3D-stöd / Audio-return / Ethernet
 • Dubbelskärmad

PRIS: 249:-

ANTAL:

SUPRA CLASSIC 2X2.5 Blue 10M 
 • 10 meter
 • 2,5 kvadratmillimeter per ledare
 • Isblå
 • Hög materialkvalitet för perfekt signalöverföring
 • Renhetsgrad 5N

PRIS: 380:-

ANTAL:

Teknisk specifikation
Allmänt
Antal kanaler
7.2
Effekt per kanal
160Watt
DSP
Ja
DSP-program
17st
Frekvensomfång från
Information saknas / Anges ej av tillverkaren
Frekvensomfång till
Information saknas / Anges ej av tillverkaren
Signal/Noise ratio
Information saknas / Anges ej av tillverkaren
Amp
Information saknas / Anges ej av tillverkaren
D/A-omvandlare ljud
192kHz/24-Bit
Ljudförbättring
Adaptive DRC, Compressed Music Enhancer, Dialog Level Adjustment, Dialog Lift, Dynamic Range Control, Pure Direct
Bildförbättring
24Hz Refresh Rate, 4K-Passthrough, 4K-uppskalning, Auto Lip Sync, Deep Colour, x.v. Color
Högtalarkalibrering
Ja
Högtalarval
Zone 1, Zone 2
Uppspelning
Ljudfiler som stöds
Information saknas / Anges ej av tillverkaren
DTS-avkodare
Ja
DTS-avkodare
DTS-HD Master Audio
Dolby-avkodare
Ja
Dolby-avkodare
Dolby Digital Plus, Dolby Pro Logic IIx, Dolby TrueHD
Funktioner
Uppskalning till 1080p
Ja
Stöd för 3D
Ja
4K-stöd
Ja
4K-uppskalning
Ja
AirPlay
Ja
Bluetooth
Nej
App-kontroll
Ja
App-kontroll via kostnadsfri app
Ja
Övriga funktioner
Styrning av ansluten iPod/iPhone/iPad via fjärrkontroll, Uppspelning från iPod/iPhone/iPad via USB, USB-laddning för iPod/iPhone/iPad
Anslutningar
HDMI-utgångar
2st
HDMI-ingångar
8st
HDMI-version
1.4
HDMI-ARC
Ja
HDMI-CEC
Ja
Digital ljudingång (Optisk)
2st
Digital ljudutgång (optisk)
0st
Digital ljudingång (Koaxial)
2st
Digital ljudutgång (koaxial)
0st
Analog ljudingång
7.2
Kompositvideoingång
5st
Kompositvideoutgång
1st
Komponentvideoingång
2st
Komponentvideoutgång
1st
3,5 mm ljudingång
Nej
3,5 mm ljudutgång
Nej
Hörlursutgång
1 st
USB-portar
1st
Dockningsmöjlighet
Nej
Trådbunden nätverksanslutning (Ethernet)
Ja
Trådlös nätverksanslutning
Nej
Övriga anslutningar
Analog ljudingång (2xRCA)
Radio
FM-radio
Ja
AM-radio
Ja
RDS-stöd
Ja
Förval
Information saknas / Anges ej av tillverkaren
Dimensioner
Bredd
435,0 mm
Höjd
171,0 mm
Djup
369,0 mm
Vikt
10,5 kg
Övrigt
Färg
Silver
Menyspråk
Engelska, Franska, Japanska, Kinesiska, Ryska, Spanska, Tyska
Fjärrkontroll
Ja
Medföljande tillbehör
Fjärrkontroll, manual, kalibreringsmikrofon
Strömförsörjning
Strömkabel
Strömförbrukning (Max)
Information saknas / Anges ej av tillverkaren
Strömförbrukning (standby)
0,2 Watt
Energisparläge
Ja (ECO mode)
Svårt att hitta rätt produkt?
Ställ en fråga till andra kunder:
Yamaha Yamaha RX-A830T <p> <strong>Yamaha&nbsp;</strong><strong>RX-A830</strong><strong>&nbsp;</strong>är en receiver ur Yamaha's Aventage-serie, vilket är Yamaha's mer exklusiva serie där varje receiver är konstruerad för att återge ett fylligt och kraftfullt ljud vid filmtittande och högklassig exakt ljudåtergivning för musikkällor. Allt från material till komponenter är noga utvalda med omsorg och är av högsta kvalitet, noga testade för att leverera ett perfekt ljud. Med RX-A830 får man verkligen ett högklassigt, studiolikt ljud i vardagsrummet.</p><p> Receivern kan driva 7.2 kanaler i samma rum (upp till 7 högtalare och 2 subwoofers), har stöd för Zone2 för anslutning till ytterligare ett par högtalare i ett annat rum, AirPlay och DLNA för strömning av musik från olika enheter, 4K-Passtrough samt 4K-uppskalning för en extremt högupplöst bild, mängder av högkvalitativa anslutningar och ett flertal funktioner och finesser som gör denna receivern till ett riktigt kraftpaket. Receivern är uppbyggd av noga utvalda komponenter som alla ser till att den håller en hög kvalité rakt igenom hela produkten.</p><div> <h2> Anti Resonance Technology Wedge för stabil konstruktion</h2> <img alt="Yamaha A.R.T" src="/Images/Items/168xxx/168889/ContentImages/rx-a810_01.jpg "> Anti-Resonance Technology (A.R.T) Wedge är en femte fot i mitten under bottenplattan av receivern. Det dämpar vibrationer från transformatorn, transistorer och kylflänsar. Även vibrationer som orsakas av ljudet från högtalarna minimeras för bästa möjliga ljudåtergivning.<span>Högupplöst ljud</span></div><p> Yamaha RX-A830 har stöd för de senaste ljudformaten på marknaden, som exempelvis DTS-HD Master Audio, Dolby TrueHD, Dolby Pro Logic IIx, samt Dolby Digital Plus. Dolby TrueHD och DTS-HD Master Audio är några av de senaste ljudformaten ägnade för Blu-ray-skivor och andra högupplösta ljudkällor.</p><h2> <span>Högupplöst bild</span></h2><p> Ett bra ljud är viktigt men man får inte glömma bildkvalitén. Med Yamaha RX-A830 får man även funktioner som Deep Color (30/36 Bit), x.v.Color och Auto Lip-Sync för att bild och ljud ska fungera bra tillsammans, men viktigast av allt är att den har den utrustats med 4K Passtrough och 4K-uppskalning för en extremt högupplöst bild med ett imponerande djup. Med 8 st av de senaste HDMI-ingångarna, version 1.4, kan man enkelt koppla in alla sina högupplösta video- och ljudkällor som Blu-Ray-spelare, spelkonsoller, HDTV-boxar m.m. HDMI 1.4 ger dig även kompabilitet med de senaste 3D-formaten.</p><h2> 4K-kompatibel</h2><p> 4K är en alldeles ny bildupplösning på marknaden som är nästa steg efter 1080p. Med 4K får man hela 4 gånger så hög upplösning som med 1080p, vilket är standarden för HD-upplösning idag. Ju mer detaljerad en bild är, ju större djup får den, och med 4K får man en så detaljerad bild att djupet i bilden kan upplevas som en 3D-effekt. 4K är en upplösning som precis börjar bli tillgänglig på marknaden, vilket gör denna receiver väl förberedd inför framtidens teknikbyte. Yamaha&nbsp;RX-A830 har 4K-passthrough för att kunna mottaga och skicka vidare 4K-signaler från 4K-källor, samt 4K-uppskalning för uppskalning av HD-material (1080p) till 4K.&nbsp;</p><h2> DLNA och stöd för Apple AirPlay</h2><div> <img alt="Yamaha AirPlay" src="/Images/Items/156xxx/156624/ContentImages/pioneer_airplay.jpg "> Yamaha RX-A830 har utrustats med en ethernet-port och kan enkelt anslutas till ditt lokala nätverk med en vanlig nätverkskabel för att streama musik eller internetradio direkt från din dator. Tack vare stöd för Apple AirPlay kan man även med hjälp av AirPlay-kompatibla enheter strömma sin musik direkt till receivern. Man får även tillgång till App-kontrollen, vilket innebär att man kan styra sin hemmabioreceiver från sin iPhone, iPad, Android-telefon eller surfplatta. Appen kan laddas ned kostnadsfritt och finns även i en surfplatta-version. Enkelt och smidigt!</div><h2> <span>HDMI 1.4 med 3D och Audio Return Channel</span></h2><p> Yamaha RX-A830 har 8 stycken HDMI-ingångar (7 på baksidan, 1 på fronten) samt 2 HDMI-utgångar för mängder av högupplösta anslutningar. HDMI-version 1.4 ger kompatibilitet med de nya 3D-formaten samt HDMI-ARC (Audio Return Channel). Med Audio Return Channel kan man skicka ljudet åt båda hållen, vilket innebär att man endast behöver en enda kabel mellan TV:n och förstärkaren, både smidigt och snyggt vid installation. För att kunna nyttja HDMI-ARC behöver även TV:n ha stöd för HDMI-ARC.</p><h2> HDMI-standby</h2><p> Yamaha RX-A830 har HDMI-Standby, vilket innebär att man kan titta på TV, Blu-ray, spela spel eller annat utan att sätta igång hela ljudsystemet. Signalen tillåts nämligen att passera igenom receivern i standby-läget, så att du kan titta på en film med TV:n's ljud, utan att behöva koppla om kablarna.</p><h2> YPAO högtalarkalibrering</h2><p> Yamaha’s teknik YPAO använder en liten kalibreringsmikrofon och en avancerad teknik för att automatiskt ställa in den bästa ljudinställningen för vilket rum som helst, oavsett vart högtalarna har placerats. Man kan ställa in upp till åtta olika positioner. Med den automatiska högtalarkalibreringen är det som att låta en professionell installatör kalibrera ditt system.</p><h2> Zone2 för uppspelning i ett andra rum</h2><p> Tack vare stöd för Zone2 kan man genom samma hemmabioreceiver få ljud i två separata rum i hemmet. Med anslutning för två extra högtalare till ett andra rum kan du driva högtalare i flera rum samtidigt via samma receiver.</p> Receiver 0 4790,0000 new False

Om Cookies   Copyright © 1999 - 2015 NetOnNet