Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer

Panasonic DMC-GF6 är en ny kompakt systemkamera ifrån Panasonic, med mängder av starka specifikationer och funktioner. Exempel på detta är bland annat en 16-megapixel LiveMOS-sensor samt en vridbar pekskärm och WiFi.

DMC-GF6 har en kompakt design, vilket gör det enkelt för dig att ta med din kamera så du inte behöver lämna den hemma.

Med denna nya kompakta systemkamera har panasonic valt att satsa på både design och fotokvalitet. 

Objektivet som DMC-GF6 är utrustad med är ett Lumix G X Vario PZ 14-42mm-objektiv, med en ljusstyrka på f/3,5 - 5,6 samt en optisk bildstabilisering (MEGA O.I.S).

Kamerans bildprocessor heter Venus Engine, processorn arbetar för att du ska få så brusfritt resultat som möjligt. Inuti DMC-GF6 finns det en Multi NR-process som jobbar i 2 steg, vilket ger en finare kontroll över brusnivån.

Med DMC-GF6 och dess kraftfulla prestanda, kommer du kunna ta bilder som har starka nyanser vilket återges med större dynamik än tidigare. 

Kameran har också väldigt många olika funktioner som man kan ha roligt med när man är ute och fotograferar. Till exempel finns funktionen "Stop motion animation" där du kan skapa en film som ger intrycket av att olika föremål flyttar sig stegvis. Exempel på detta finner du i videon nedan. 

Panasonic DMC-GF6 PZ är en annan variant av DMC-GF6, med ett annat objektiv som bland annat har en kraftfullare optisk bildstabilisator.

Bildstabilisatorn heter POWER O.I.S och är perfekt om man fotograferar motiv som rör sig eller om man vill ta bilder utan stativ.

Optiken som du får med till denna modell är ett L Lumix G X Vario PZ som har en brännvid på 14-42mm samt en ljusstyrka på  f/3,5 - 5,6.

Optiken är uppbyggd med 9 element i 8 grupper (4 asfäriska linser, 2 ED-linser).

Något annat som DMC GF6-kamerorna har givits är trådlös uppkoppling via WiFi samt NFC styrning. 

Med Hjälp av WiFi-möjligheterna kan du snabbt och enkelt dela ditt material via sociala medier. Men det går även alldeles utmärkt att skicka ditt material till din smartphone eller surfplatta. Så du får chansen att visa dina äventyr för nära och kära.

Kameran har även en smart NFC-teknik (Near Field Communication) som gör att du kan använda din smartphone/surfplatta som en mångsidig fjärrutlösare till kameran.

Både dessa DMC GF6-kameror har en tiltbar touchskärm som man kan fälla upp upp i nästan 180° vertikalt, detta gör det mycket enkelt för dig att ta självporträtt. Men det blir också betydligt enklare att ta bilder på motiv nära marken utan att du behöver lägga dig ner.

Pekskärmen ger en god färgåtergivning och upplösning, vilket betyder att du kan se exakt hur dina nytagna bilder ser ut. 

Pekskärmen är 3-tum stor och av typen TFT LCD, och kan justeras med hjälp av verktygen Brightness, Contrast och Saturation.

För att kika närmare på ovannämnda kameror kan du trycka på dess respektive bilder, eller på dessa länkar: DMC-GF6    DMC-GF6 PZ.

För att jämföra de två kamrorna kan du trycka här: Jämför.


Om Cookies   Copyright © 1999 - 2015 NetOnNet