Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse och för att anpassa reklambudskap. Vi säljer inte din information. Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke. Genom att klicka på Jag accepterar godkänner du cookies.

Grafikkortsklasser

Vi på NetOnNet strävar alltid efter att ge dig som kund den bästa informationen som kan ge dig ett passande köpbeslut. Vi vet att det är en djungel att veta vilka grafikkort som är bra. De flesta av oss ser bara ett konstigt namn som låter himla häftigt, men har ingen aning om vilka uppgifter de är lämpliga för. Vi har därför delat in grafikkorten i olika klasser, som på ett enklare sätt kan hjälpa dig hitta rätt.

Klass 1

Med ett grafikkort ur klass 1-segmentet kan du spela alla de senaste spelen i höga upplösningar. Då prestandan är väldigt hög, så är datorerna anpassade med rikligt luftflöde och optimal design.

Klass 2

Klarar liksom klass 1-korten alla nya spel, men inte alltid med den högsta detaljrikedomen och upplösningarna. De mest krävande spelen kan kräva inställningar som ger medium till låga detaljinställningar.

Klass 3

Klass 3 tillhör segmentet för dig som vill spela spel. Nya spel bör kunna köras på dessa kort, men endast med låga detaljinställningar och upplösningar. Strömförbrukningen på dessa är låg och bidrar till längre batteritid.

Klass 4

Med ett grafikkort i klass 4 kan du spela några spel men bara de som inte är prestandakrävande. Trots detta så ger dessa kort tillräckligt för uppgifter såsom kontorsprogram och videouppspelning.

Klass 5

Grafikkort ur detta segment är det enklaste av nya kort och interna kretsar. Grafikkorten har uteslutande delat grafikminne, har låg värmeutveckling och lång batteritid.

Klass 6

Grafikkort ur klass 6 är helt olämpliga för spel. Om det går, så går det med väldigt långsam bilduppdatering och ger troligen felmeddelanden. Kontorsprogram och Internet ska däremot inte vara några problem.