Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse och för att anpassa reklambudskap. Vi säljer inte din information. Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke. Genom att klicka på Jag accepterar godkänner du cookies.

Gasolgrill

Grilla året runt med gasolgrill. Fördelarna med att ha en gasolgrill är många och en av de viktigaste är att du kan grilla året runt, oavsett väder. De flesta gasolgrillar är idag byggda för att kunna stå utomhus hela året. Är du en vardagsgrillare är gasolgrillen perfekt för dig. Du tänder den snabbt genom en enkel knapptryckning och du slipper leta reda på tändvätska, tändblock eller grilltändare. Grillen blir snabbt varm och du får lika god smak på maten som med en kolgrill. Gasolgrill
Många gasolgrillare skulle aldrig kunna tänka sig att gå tillbaka till konventionell grillning när de väl har provat gasolgrillning. En anledning är att värmen är mycket jämnare och styrs via vanliga värmereglage. Det blir nästan som att använda en vanlig spis med all den bekvämlighet det medför. Många andra kombinerar en gasolgrill med en kolgrill för att få fler olika grillmöjligheter den där äkta ”sommarkänslan”.

Gasolgrillar kan ha olika många brännare och antalet är avgörande för hur mycket du kan reglera värmen. Ju fler brännare, desto fler möjligheter helt enkelt. Börja alltid med att starta alla brännare och ha på högsta värmen på reglagen. När det är tillräckligt varmt för grillning justerar du värmen så de passar just det du ska grilla. Olika mat kräver olika värme.

Om det enbart finns en brännare på din gasolgrill kan du endast justera värmen, men du kan inte ha olika värmezoner. Att alltså ha flera brännare gör att du kan grilla olika mat på olika platser på grillen utan att riskera att något blir bränt eller klart tidigare än något annat. T ex fisk, kött och grönsaker som kräver olika tillagningstider.

En gasolgrill kräver självklart lika mycket skötsel och som en kol- eller elgrill. Under själv grillningen rinner fett, köttsaft och matrester ned i en liten droppskål och den rengörs efter varje grillning på ett enkelt sätt.

I vissa grillar följer det med en eller flera flametamers.Flametamers fungerar lite olika beroende på vilket grill man använder, de vanliga funktionerna är:
- Sprida värme i grillen för att få en jämnare och bättre värmefördelning.
- Förhindrar eventuella flammor som kan slå upp mot det som ligger på grillen.
- Flametamers skyddar dina brännare och ger dem en längre livslängd genom att skydda dem från fett, köttsafter och marinader.