Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer

Kolgrill

Kolgrillar, för den som gillar att gambla lite. Du kan aldrig riktigt kontrollera värmen med en kolgrill och själva tändningen är en konst. Antingen är du den som sprutar på en halv flaska tändvätska, eller så tänker du lite mer på miljön och dina grannar och använder ett tändblock eller grilltändare (art.nr 115574). Hur du än väljer att göra är kolgrillning lite mer tillbaka till grunden och det brukar vara ett tävlingsmoment att få till den bästa kött- eller fiskbiten när man grillat på kolgrill. Kolgrill
De mest populära kolgrillarna idag är klotgrillarna. De har ett lock att lägga på för att stänga inne värmen och ta fram smakerna i maten maximalt. Många kolgrillmodeller är ofta tillverkade i mycket stilstark och tålig emalj och stål, för att klara hög värme och tuffa väderförhållanden.

Briketter eller kol

Ska du snabbt grilla korv till många hungriga ungar? Då passar grillkol bra då det blir hög värme och snabbt en fin glöd.

Ska du däremot njuta av en grillad stor köttbit och kanske hinna vara social med goda vänner under gilltiden, då ska du välja briketter. Briketter ger en jämnare, men lägre, temperatur även om glöden kommer efter lite längre väntetid.

Det finns olika sätt att placera kolen eller briketterna, allt beroende på vad du ska grilla och hur varmt du vill ha det. De vanligaste sätten att grilla är direkt och indirekt grillning.