Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse och för att anpassa reklambudskap. Vi säljer inte din information. Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke. Genom att klicka på Jag accepterar godkänner du cookies.

Rökning på grillen

Rökning av mat kan du enkelt sköta på din grill. Maten blir delikat av röksmak och tar dig steget närmare den äkta barbecuesmaken.

Det är enkelt att röka din mat; allt du behöver är en grill, en röklåda, flis och något ätbart som du vill röka.

Om du ska röka med flis är det enklast att använda en röklåda och med röklådan blir det också enklare att styra mängden rök. Du kan också lägga ned rökträ mellan briketterna eller lägga dem på gasolgrillens grillgaller. Får maten för mycket rök blir smaken bitter och risken finns att den blir oätlig.

En bra regel är hellre för lite än för mycket, och röklådan kan du enkelt ta bort så att rökningen avbryts.

Rökning i tre steg;

1. Tänd grillen
2. Lägg önskad mängd rökflis i röklådan och ställ den över direkt värme på grillgallret. Om du använder rökbitar, placera dem på briketterna eller på gasolgrillens grllgaller. Lägg på locket och vänta tills röken är vit.
3. Lägg maten på grillgallret och lägg sedan på locket igen. Rök så länge som receptet angivet eller så länge som det behövs. Kom ihåg -hellre för lite än för mycket.


Tre rökträtyper

Hickory

Amerikans valnöt
Smak: Skarp, kraftigh och baconaktig
Användning: Fläsk-och nötkött, kyckling, vilt och ost

Cherry

Körsbär
Smak: Mild, sötaktig, fruktig- ett bra allroundalternativ
Användning: Fläsk- och lammkött, kyckling, fisk och ost

Pecan

Pekannöt
Smak: Kraftig röksmak, påminner om hickory men mer raffinerad
Användning: Fläsk- och lammkött, fisk och ost
Röklåda till alla typer av grillar

Smart röklåda till alla grillar som ger dig möjlighet att röka lax, brieost och annat. Fyll lådan med rökflis och ställ den på gallret eller direkt på grillens Flavorizer Bars. Röken stiger upp och ger maten en delikat och läcker smak.

Weber Kokosbriketter 9 kg

Kokosbriketter från Weber när du vill trivas vid din brikettgrill. Kokosbriketterna är en hundraprocentig naturprodukt utan tillsatser, konstgjorda bindemedel eller andra kemikalier.