Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse och för att anpassa reklambudskap. Vi säljer inte din information. Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke. Genom att klicka på Jag accepterar godkänner du cookies.

Styrsystem till ditt Smarta Hem

  • Uppdaterad: 17 oktober 2019

Oavsett vilka behov du har inom smarta hem så finns det olika kontrollenheter som ger dig olika möjligheter eller stödjer flera olika system i samma enhet. Styrning av ditt smarta hem kan innefatta så mycket mer än att tända och släcka lampor när det är dags. Komplettera med kompatibla rörelsesensorer, schemalägg enheter som belysning eller motorvärmare, låt avfuktaren i källaren starta automatiskt vid hög fuktnivå eller få notifikationer i din smartphone om att din kylskåpsdörr lämnats öppen för länge. Här kan du läsa mer om olika system och kontrollenheter om du vill veta mer om vilka möjligheter du får, för att sedan guidas vidare till kompatibla produkter.


Läs mer om Philips Hue

Philips Hue

Philips Hue är ditt smarta ljussystem med inriktning på enbart styrning av just ljus och låter dig enkelt bestämma över hur du vill ha ditt ljus i hemmet. Du byter enkelt ut befintliga ljuskällor eller använder dig av armaturer eller flexibel lightstrip. 

Tekniken bakom möjligheten ligger i en kontrollenhet som i detta system kallas brygga, som kommunicerar med dina kompatibla ljuskällor.


Läs mer om Telldus

Telldus

Telldus är en variant av smarta hem som kan hjälpa dig att göra mer än du säkerligen tror. Efter att du kopplat in kontrollenheten kan du exempelvis kontrollera fjärrstyrda mottagare med vanlig stickpropp i eluttag både inom- och utomhus. 

Det finns flertalet fabrikat av dessa uttag och majoriteten är kompatibla och kan synkroniseras med Telldus TellStick-system.


Läs mer om Xiaomi Mi Smart Sensor

Xiaomi Mi Smart Sensor

Med fokus på olika sensorer för att övervaka hemmet och kontrollera belysning som "Aqara"-enheter har Xiaomi ett bra startpaket för dig. Placera ut rörelsesensorer i olika rum och magnetsensorer i dörrar och fönster för att aktivera speciella händelser eller bara skicka push-notifikationer när något har detekterats.

Hantera schemaläggning på enkelt sätt genom appen

Har du en kompatibel Xiaomi robotdammsugare kan du även styra den via systemet. Hantera olika inställningar samt schemaläggning på enkelt sätt genom en app i din kompatibla smartphone.


Läs mer om Athom Homey

Athom Homey

Den mångsidiga kontrollenheten Athom Homey är ett självklart val om du känner för att kunna hantera flera olika system i ett och samma gränssnitt. Du behöver inte använda dig av flera olika typer av kontrollenheter då Homey blir den nya huvudenheten och kan ersätta de flesta andra. 

Här kan det mesta inom smarta hem integreras och den lättöverskådliga flödesredigeraren ”Flow” ger dig oändliga möjligheter gällande styrning av olika enheter.

Kompatibel med många enheter

Athom Homey är kompatibel med enheter som Google Home, Apple HomeKit, Philips HUE, IKEA Trådfri, Fibaro, Telldus, ZigBee, Netatmo och Yale Doorman. Vill du veta om just dina nuvarande olika enheter är kompatibla kan du genom länken här besöka Homey för att ta del av deras egna och kontinuerligt uppdaterade lista av kompatibla system och enheter.


Läs mer om Apple Homekit

Apple HomeKit

Är du Apple-användare kan du med hjälp av Apple HomeKit på ett smidigt sätt få kontroll över ditt smarta hem. Om du äger en Apple-enhet med IOS 9 eller senare så finns appen ”Hem” i dessa och med appen kan du på ett enkelt sätt styra och kontrollera dina kompatibla HomeKit-produkter. Detta även med hjälp av den digitala röstassistenten Siri och din röst.


Var den här sidan intressant för dig?

Ja
Nej

Lär dig mer och hitta rätt prylar