Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse och för att anpassa reklambudskap. Vi säljer inte din information. Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke. Genom att klicka på Jag accepterar godkänner du cookies.

Styr ditt hem med Telldus

 • Uppdaterad: 17 oktober 2019

Telldus Smarta Hem-teknik låter dig få kontroll över både äldre och nyare teknik och ger dig så mycket mer möjligheter än att bara kontrollera belysningen i ditt hem. Styr bland annat över stickproppar i dina eluttag och använd dig av smarta sensorer för övervakning och automatisering.


Frekvensbandet 433 mhZ och Z-wave-mottagare

Moderna varianter av kontrollenheten styr både över enheter med klassiska frekvensbandet på 433 mHz, men kan även styra över nyare och mer tillförlitliga Z-Wave-mottagare (868 mHz). Med exempelvis TellStick Znet Lite V2 har man tagit tekniken så pass långt att båda frekvensbanden har tvåvägskommunikation för att säkerställa så att signalen når fram för önskad effekt.

Du kan enkelt sammankoppla och hantera enheter av olika fabrikat som exempelvis klassiska Nexa-mottagare samt produkter från Fibaro. För att se ytterligare vilka enheter du kan bygga vidare ditt system med kan du besöka Telldus själva för att få kontinuerligt uppdaterad information.

Vad kan jag göra med mitt Telldus-system?

Nedanför hittar du lite praktiska exempel på vad du kan göra med ditt Telldus-system. Tänk på att vissa funktioner kan vara begränsade till vilken version av kontrollenheten du har. Skulle du däremot ha exempelvis ”Tellstick ZNET Lite V2” är ingenting omöjligt:

Telldus TellStick Znet Lite V2

Styr enkelt över fjärrmottagare

 • Fjärrstyr mottagare för exempelvis lampor manuellt i Telldus-appen – var du än befinner dig.
 • Uttag med dimmer låter dig öka eller sänka ljusstyrkan i lampor vid behov.
 • Schemalägg eluttag till fönster- och bordslampor att tändas och släckas vid solnedgång, soluppgång eller helt valfri tid på dygnet.
 • Gruppera uttag manuellt för enkel hantering som att släcka alla lampor i enbart vardagsrummet med en knapptryckning när du vill se på film.
 • Fjärrstyr uttaget på utsidan huset om du förberett motorvärmaren till bilen genom schemaläggning varje dag eller för start vid behov.
 • Stäng av strömförsörjning till grenkontakter med många anslutna strömkällor för optimal avstängning om du inte vill ha allt på standbyläge dygnet runt i onödan.
 • Ta hjälp av behörig elektriker för installation av styrning till fast belysning i hemmet genom att installera mottagare bakom dina befintliga strömbrytare i väggen.

Använd även sensorer för automatisering

 • Se aktuell inom- och utomhustemperatur samt luftfuktighet.
 • Sammankoppla fjärrmottagare med temperatursensorer så kan du exempelvis få automatisk styrning av värmeelement i ett förråd när temperaturen understiger ett bestämt värde.
 • Magnetsensorer kan tända belysning när en dörr öppnas och även skicka notifikationer vid aktuell händelse.
 • Om någon ringer på dörren kan du få din trådlösa, kompatibla dörrklocka att skicka notifikationer eller tända valfri belysning.

Var den här sidan intressant för dig?

Ja
Nej

Publicerad 2019-03-28

Lär dig mer och hitta rätt prylar