Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse och för att anpassa reklambudskap. Vi säljer inte din information. Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke. Genom att klicka på Jag accepterar godkänner du cookies.
Allt du behöver för lan

E-sport och gaming generellt växer så det knakar och bli bara större och större. Det är svårt att få ett grepp om hur stort det verkligen är då det finns väldigt få riktigt bra och stora undersökningar, men global data visar att över 190 miljoner människor spelar eller följer e-sport mer än fyra dagar i veckan. Vi är många på NetOnNet som kan räkna in oss i den statistiken och som brinner för just E-sport och gaming. De senaste åren så kan man även se att stora mediabolag som tex SVT, Aftonbladet, TV4 och Viasat har sänt LIVE från stora e-sportsevent och visat intresse för just E-sport.

Ska du iväg på LAN snart eller lirar du helt enkelt mycket hemma? Missa inte våra tips och tricks nedan!

Laget

Vi har många medarbetare inom NetOnNet som tycker det är roligt att spela, vissa hellre än bra. I år har vi ett team på fem personer som tillsammans åker på LAN och lirar CS:GO tillsammans. Varför? Jo för att vi tycker att det är SJUKT roligt.

De som kommer att representera NetOnNet arbetar i vår Lagershop i Linköping

Vi vill och hoppas på att stöta på många av er med samma brinnande intresse för just gaming och E-sport på framtida LAN där vi har möjlighet att närvara.   

Packlista inför LAN med de viktigaste prylarna

Packlistan – Viktigt att håll koll på inför det LAN du skall åka på så att din upplevelse blir så bra som möjligt. Alla större LAN brukar gå ut med en lista på vad du behöver ha med dig, vi ger dig här det som vi anser att man alltid bör ha med sig oavsett storlek på LAN.

• Dator samt skärm med tillhörande kablage
• Mus och musmatta
• Tangentbord
• Headset
• Stol om detta inte finns på plats
• Virusskydd installerat på datorn
• Mobiltelefon samt laddare
• Ficklampa• Silvertejp, löser nästan alla problem
• Huvudvärkstabletter

Sen om du skall övernatta på LAN:et som du skall på så är det såklart viktigt att du har med dig följande:
• Sovsäck samt kudde
• Liggunderlag
• Handduk, shampoo och deo
• Tandborste och tandkräm
• Öronproppar


Köptips inför ett stort LAN

Gamingdator

Gamingdator

Söker du efter en färdigbyggd dator för just gaming så har vi ett stort sortiment av datorer att välja bland, allt från billiga och bra datorer för gaming till riktiga värstingar som kommer att lösa alla spel med bravur. Här hittar du en del av vårt sortiment där du garanterat kommer att hitta något som kommer att passa just dig.

Se våra utvalda gamingdatorer
Komponenter

Komponenter

Komponenterna i datorn är otroligt viktiga när det kommer till din upplevelse om du skall spela. Här kan man säga att ju dyrare, desto bättre prestanda/upplevelse får du. Vi har ett brett utbud av komponenter i alla prisklasser, så du har möjlighet att hitta det som passar just dina önskemål och preferenser.  

Se våra utvalda komponenter
Gamingskärmar

Gamingskärmar

Skärmen visar det som grafikkortet genrerar och är det du ser, för att då få en riktigt bra gamingupplevelse så skall man hitta en skärm som har hög uppdateringsfrekvens (hz). Allt för att få ett så bra flyt som möjligt. Vi har samlat alla gamingskärmar här så att du enkelt skall kunna hitta en som fungerar för just dig. 

Se våra utvalda gamingskärmar
Möss, musmatta & tangentbord

Möss, Musmatta  & Tangentbord

Här handlar det helt om egna preferenser och vad man själv gillar, men det viktigaste är att du själv tycker att det är bekvämt det som du använder. Vi håller ett brett sortment på både tangentbord, möss och musmattor för att du skall ha möjligheten att hitta precis det som passar dig och din spelstil. 

Se våra utvalda möss & tangentbord


Headset

Headset

Lika viktigt som en skärm när det kommer till gaming kan man säga, halva upplevelsen ligger i ljudet och blir din guide till vad som händer framför dig samt runt omkring. Det finns många olika typer av headset men här är det extremt viktigt att du hittar ett headset som sitter skönt, för att du skall kunna sitta och spela under långa stunder. 

Se våra utvalda headset
Gamingstolar

Gamingstolar

För att klara av långa sessioner så är det helt klart en fördel att ha en bra stol som man kan ställa in så att den passar dig så bra som möjligt. Designen på dagens gamingstolar gör även att den sticker ut i mängden. Så hitta just din gamingstol här.


Se våra utvalda gamingstolar
Streaming

Streaming

Att streama är en stor del av gaming idag. Ett lan är ett ypperligt tillfälle att ge dina följare lite extra bra content att titta på när det händer mycket runt omkring och även i spelen. Vi har samlat mikrofoner, webkameror och andra produkter du som streamer har nytta av.

Se våra utvalda streamingprodukter
Bra att ha

Bra att ha

Det är viktigt att ha med sig saker som underlättar och gör det bekvämt för dig på ett lan. En madrass att sova på, något gott att dricka och äta samt kablar och annat som behövs. Här samlar vi ett utbud av vårt sortiment som vi tror du vill ha och behöver ha med dig när du ska på lan.

Se våra utvalda bra-att-ha-prylar


Tips & tricks

HeatoNs tio bästa tips för att bli en bättre CS:GO-spelare

Emil "HeatoN" Christensen ger dig tio värdefulla tips om mouse sensitivity, sikte, hur du kan kontrolla din spray och mycket mer! Se hela filmen här

HeatoNs nybörjarguide till Counter Strike - Del 1/2

Är du intresserad av CS men vet inte var du skall börja? Se HeatoNs filmer som samlar tips och trix för CS-nybörjaren. Se hela filmen här

HeatoNs bästa PUBG-tips

Spelet PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG) är oerhört populärt just nu. HeatoN tipsar om hur du kan bli bättre. Se hela filmen här

För att se filmerna ovan måste du vara medlem i Klubbhyllan. Det är helt gratis och superlätt att bli medlem! Du får tillgång till Experterna - med massor av tips, tester och köpråd från våra duktiga proffs inom sju olika områden. Samt till exempel 90 dagars öppet köp, sparade kvitton och snabbare hjälp i supporten. Bli medlem här!


Bygg din egen dator

I vilken ordning ska man montera komponenterna när man bygger sin egen dator? Se första avsnittet i vår "Bygg din egen dator"-serie.Vill du se fler klipp från vår serie? Här får du lära dig allt ifrån till hur man sätter in grafikkort, hårddisk till processor, RAM-minnen och kablar. Se fler avsnitt här: "Bygg din egen dator".