Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer

NetOnNet drar på LAN!

E-sport och gaming generellt växer så det knakar och bli bara större och större. Det är svårt att få ett grepp om hur stort det verkligen är då det finns väldigt få riktigt bra och stora undersökningar, men global data visar att hela 191 miljoner människor spelar eller följer e-sport mer än fyra dagar i veckan. Vi är många på NetOnNet som kan räkna in oss i den statistiken och som brinner för just E-sport och gaming. De senaste åren så kan man även se att stora mediabolag som tex SVT, Aftonbladet, TV4 och Viasat har sänt LIVE från stora e-sportsevent och visat intresse för just E-sport.

Vi har därför bestämt oss för att skicka iväg 5st medarbetare som brinner för E-sport och gaming på LAN.

Teamet

Vi har många medarbetare inom NetOnNet som tycker det är roligt att spela, vissa hellre än bra. I år har vi lottat ihop ett team på fem personer som tillsammans åker på LAN och lirar CS:GO tillsammans. Varför? Jo för att vi tycker att det är SJUKT roligt.

För att bilda detta team så gjorde vi internt en utlottning där alla med intresse för LAN och CS:GO fick anmäla sig och efter det så gjordes en slumpmässig utlottning, och där är vi nu. 

De brinnande själarna som kommer att bilda teamet jobbar inom olika avdelningar på NetOnNet, vi har personer från Kundtjänst, E-handel, Produktavdelningen samt Marknad. 

Vi vill och hoppas på att stöta på många av er med samma brinnande intresse för just gaming och E-sport på framtida LAN där vi har möjlighet att närvara.   

Packlista inför ett LAN

Packlista inför LAN med de viktigaste prylarna

Packlistan – Viktigt att håll koll på inför det LAN du skall åka på så att din upplevelse blir så bra som möjligt. Alla större LAN brukar gå ut med en lista på vad du behöver ha med dig, vi ger dig här det som vi anser att man alltid bör ha med sig oavsett storlek på LAN.

• Dator samt skärm med tillhörande kablage
• Mus och musmatta
• Tangentbord
• Headset
• Stol om detta inte finns på plats
• Virusskydd installerat på datorn
• Mobiltelefon samt laddare
• Ficklampa
• Silvertejp, löser nästan alla problem
• Huvudvärkstabletter

Sen om du skall övernatta på LAN:et som du skall på så är det såklart viktigt att du har med dig följande:
• Sovsäck samt kudde
• Liggunderlag
• Handduk, shampoo och deo
• Tandborste och tandkräm
• Öronproppar


Köptips inför ett stort LAN

Gamingdator

Gamingdator

Söker du efter en färdigbyggd dator för just gaming så har vi ett stort sortiment av datorer att välja bland, allt från billiga och bra datorer för gaming till riktiga värstingar som kommer att lösa alla spel med bravur. Här hittar du hela vårt sortiment där du garanterat kommer att hitta något som kommer att passa just dig.

Se våra utvalda gamingdatorer
Grafikkort

Grafikkort

En av de viktigaste komponenterna i datorn när det kommer till din upplevelse om du skall spela. Här kan man säga att ju dyrare kort, desto bättre prestanda/upplevelse får du. Vi har ett brett utbud av grafikkort i alla prisklasser, så du har möjlighet att hitta ett som passar just dina önskemål och preferenser.  

Se våra utvalda grafikkort
Gamingskärmar

Gamingskärmar

Skärmen visar det som grafikkortet genrerar och är det du ser, för att då få en riktigt bra gamingupplevelse så skall man hitta en skärm som har hög uppdateringsfrekvens (hz). Allt för att få ett så bra flyt som möjligt. Vi har samlat alla gamingskärmar här så att du enkelt skall kunna hitta en som fungerar för just dig. 

Se våra utvalda gamingskärmar
Möss & tangentbord

Möss & Tangentbord

Här handlar det helt om egna preferenser och vad man själv gillar, men det viktigaste är att du själv tycker att det är bekvämt det som du använder. Vi håller ett brett sortment på både tangentbord och möss för att du skall ha möjligheten att hitta precis det som passar dig och din spelstil. 

Se våra utvalda möss & tangentbord


Headset

Headset

Lika viktigt som en skärm när det kommer till gaming kan man säga, halva upplevelsen ligger i ljudet och blir din guide till vad som händer framför dig samt runt omkring. Det finns många olika typer av headset men här är det extremt viktigt att du hittar ett headset som sitter skönt, för att du skall kunna sitta och spela under långa stunder. 

Se våra utvalda headset
Gamingstolar

Gamingstolar

För att klara av långa sessioner så är det helt klart en fördel att ha en bra stol som man kan ställa in så att den passar dig så bra som möjligt. Designen på dagens gamingstolar gör även att den sticker ut i mängden. Så hitta just din gamingstol här.


Se våra utvalda gamingstolar
Kylning

Kylning

På ett LAN så ställs kylningen i din dator på sin spets, eftersom det brukar bli väldigt varmt i lokalen. Se därför till att uppdatera din dator med fläktar så att den har ett bra luftflöde. För om det vill sig illa så kan det gå så långt att datorn blir för varm och du förstör viktiga komponenter i datorn. 

Se våra utvalda kylare
Musmattor

Musmatta

Idag kan du få en musmatta i många olika storlekar för att passa just dig och dina ändamål. De finns i mjukt tygmaterial samt som hårdare plastmaterial tex. Så här gäller det att hitta den typen som du själv gillar bäst. En större musmatta är att föredra om du tex spelar FPS-spel som CS:GO eller annat. 

Se våra utvalda musmattor


Tips & tricks

HeatoNs tio bästa tips för att bli en bättre CS:GO-spelare

Emil "HeatoN" Christensen ger dig tio värdefulla tips om mouse sensitivity, sikte, hur du kan kontrolla din spray och mycket mer! Se hela filmen här

För att se filmen måste du vara medlem i Klubbhyllan. Det är helt gratis och superlätt att bli medlem! Du får tillgång till Experterna - med massor av tips, tester och köpråd från våra duktiga proffs inom sju olika områden. Samt till exempel 90 dagars öppet köp, sparade kvitton och snabbare hjälp i supporten.
Bli medlem här

Bygg din egen dator

I vilken ordning ska man montera komponenterna när man bygger sin egen dator? Se första avsnittet i vår "Bygg din egen dator"-serie.

Vill du se fler klipp från vår serie? Här får du lära dig allt ifrån till hur man sätter in grafikkort, hårddisk till processor, RAM-minnen och kablar.
Se fler avsnitt här: "Bygg din egen dator".