Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse och för att anpassa reklambudskap. Vi säljer inte din information. Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke. Genom att klicka på Jag accepterar godkänner du cookies.

Vi hjälper dig välja rätt mobilabonnemang

 • Uppdaterad: 28 maj 2020
Vi hjälper dig välja rätt mobilabonnemang

Vill du köpa din nya mobiltelefon med abonnemang? Här kan du läsa mer om våra operatörer och abonnemang så du lättare kan hitta det bästa mobilabonnemanget för dig. Hos oss kan du teckna mobilabonnemang med Tele2, Halebop, Telenor, Telia och Tre. Teckna enkelt och smidigt direkt på netonnet.se eller i våra Lagershoppar.

Texten är den del av:


Billigare mobil med abonnemang?

Blir det billigare att köpa mobil med abonnemang? På NetOnNet handlar du alltid mobiltelefon till lagerpriser och du kan välja att betala den på det sätt som passar dig bäst. Att teckna ett abonnemang ihop med mobilköpet innebär i många fall att du får ett ännu bättre pris på mobiltelefonen. Dessutom har du ju säkrat att du kommer kunna ringa, skicka sms och surfa med din nya telefon.

Du kan välja att betala mobilen genom en delbetalning per månad ihop med abonnemangskostnaden - då betalar du ofta bara 1:- för telefonen ihop med köpet, men du kan även välja att betala av delar eller hela delen av mobilens kostnad direkt. 

Hur väljer jag rätt mobilabonnemang?

Att hitta det bästa abonnemanget kan kännas som en djungel. Vi erbjuder mobilabonnemang från Telia, Tele2, Tre, Telenor och Halebop som alla har olika abonnemangsformer för att du ska hitta det som passar ditt behov bäst. Klicka på logotyperna nedan för att läsa mer om respektive operatör.

Nästan alla abonnemang har fria samtal och fria SMS, medan det som skiljer dem åt är surfmängden per månad. Längre ner på sidan kan du läsa om hur mycket surfmängd som går åt så du vet hur mycket mobildata du behöver i ditt abonnemang.

Jämför alla våra mobilabonnemang

Vad menas med bindningstid? Fördelar med obundet?

Traditionellt sett innebar ett mobilabonnemang alltid en bindningstid på 12 eller 24 månader. Det innebär att man är bunden till det abonnemanget och den operatören under den tidsperioden. Efter bindningstiden rullar abonnemanget normalt sett på precis som tidigare, men man har möjlighet att teckna om ett annat abonnemang eller byta operatör.

Numera erbjuder flera operatörer obundna abonnemang så du kan byta abonnemangsform efter dina behov. Du kan fortfarande välja en delbetalning av mobiltelefonen.

Vad är 5G och varför ska jag ha det?

Vad är 5G?

Nästa generations mobilnätverk heter 5G och är en vidareutveckling av 4G som kom efter 3G och så vidare. 5G-nätet håller på att byggas ut och kommer - när det är klart - att medföra bland annat högre uppkopplingshastighet och kortare svarstid. 

Stöd för 5G sitter i hårdvaran, det vill säga mobiltelefonen. Utan en mobil som är förberedd för 5G kommer man inte kunna nyttja det nya mobilnätet. 

Läs mer om 5G och se vilka mobiler som har stöd för 5G här.


Månadens utvalda telefoner med abonnemang

iPhone 7 med Halebop 4 GB för 299:-/mån
iPhone XS Max 256 GB med Halebop 12 GB för 599:-/mån
Apple iPhone XS 64 GB med Telenor 8 GB för 479:-/mån
iPhone XS Max 64 GB med Halebop 12 GB för 569:-/mån

Så enkelt tecknar du abonnemang på netonnet.se


 1. Välj önskad mobiltelefon
 2. Välj "med abonnemang"  till höger på produktsidan (eller nedanför bilderna om du surfar i en mobiltelefon)
 3. Välj önskad operatör och abonnemang
 4. Välj om du vill ha ett nytt mobilnummer eller behålla ditt befintliga.
 5. Klicka på "Lägg till abonnemang".
 6. Lägg mobiltelefon och abonnemang i kundvagnen och slutför köpet i kassan.
 7. Klart! Information om signering av abonnemanget kommer till din e-post.

Hur mycket mobilsurf behöver jag?

Småsurfaren

Småsurfaren

 • Surfa på internet
 • Skicka bilder
 • Läsa mail
 • Lyssna på musik via Spotify ibland
Vardagssurfaren

Vardagssurfaren

 • Surfa på internet
 • Skicka bilderLäsa mail
 • Lyssna på musik via Spotify ofta
 • Se på filmklipp
Storsurfaren (pendlaren)

Storsurfaren (pendlaren)

 • Surfa på internet
 • Skicka bilder
 • Läsa mail ofta
 • Lyssna på musik via Spotify flera timmar per dag
 • Se på filmer flera gånger i veckan


Vanliga frågor och svar

Jag har redan ett annat abonnemang hos en annan operatör, måste jag byta mobilnummer?

Svar: Nej, det behöver du inte. Du väljer om du vill behålla ditt befintliga telefonnummer. Uppge ditt nummer när du tecknar ditt nya abonnemang så porteras det över till operatören du valt nu. Bytet sker helt uppehållsfritt och automatiskt så du kommer aldrig vara utan mobilnummer.

Är det krångligt att byta operatör?

Svar: Absolut inte - din nya operatör sköter allting åt dig. Så länge du inte har bindningstid kvar hos din befintliga operatör så sköts allt automatiskt. Ditt gamla abonnemang sägs upp, ditt telefonnummer flyttas över till den nya operatören (om du begärt det) och ser till att du kommer igång med ditt nya abonnemang utan uppehåll..

Jag vill hellre betala mer direkt idag och få lägre månadskostnad, går det?

Svar: Jajemen, du bestämmer själv din betalningsplan. I de flesta annonser är det förinställt att du får mobilen för 1:- och då betalar du både en abonnemangskostnad samt en delbetalning på mobiltelefonen varje månad. Du kan själv välja vilken förhöjd månadsavgift (delbetalning) du vill ha i abonnemangs-väljaren. Det finns alltid från 0:- i förhöjd månadsavgift, vilket ger en lägre månadskostnad.

När skickas min mobiltelefon om jag tecknar abonnemang på hemsidan?

Svar: Produkten skickas när vi fått in ett signerat avtal.

Hur signerar jag mitt avtal?

Svar: Med Tele2 och Boxer skickas avtalet ut via brev och man returnerar avtalet via brev till oss. Halebop, Telia, Telenor och Tre skickas elektroniskt och signeras med BankID.

Kan jag köpa en produkt med abonnemang i Lagershop?

Svar: Ja. Välkommen till din närmaste Lagershop så hjälper vi dig.

Jag har bindningstid kvar, kan jag förlänga mitt abonnemang? 

Svar: Ja, det går, men man måste kontakta sin nuvarande operatör för att begära en slutfaktura innan vi förlänger abonnemanget på NetOnNet.

Kan jag göra om mitt kontantkort till ett abonnemang? 

Svar: Ja, det går, men kontantkortet måste först vara registrerat. Det gör man via sin operatör.

Min nya telefon har eSIM, vad innebär det?

Svar: Kul! Att din telefon har eSIM innebär att du som kund kan börja använda din mobiltelefon så fort du har fått den i handen, utan att behöva få något fysiskt SIM-kort skickat till dig. Du kan läsa mer om eSIM här.


Var den här sidan intressant för dig?

Ja
Nej

Lär dig mer och hitta rätt prylar