OBH Nordica Actifry Original Snacking 1kg

OBH Nordica Actifry Original Snacking 1kg

• 1400 W effekt
• Fritera med endast 3% fett
• Varmluft och cirkulation
• Timerfunktion

Till produkten
Crock-Pot DuraCeramic 5.0L

Crock-Pot DuraCeramic 5.0L

• 5 liter
• Innergryta för ugn och spis (inkl induktionshällar)
• Digital display med knappar
• DuraCermic-beläggning

Till produkten
Andersson ICM 2.0

Andersson ICM 2.0

• Gör din egen glass
• Tillagning: 1 - 2 timmar
• Välj mellan 2 olika konsistenser
• Skålens kapacitet: 700 ml

Till produkten

Fixa glassen, stripsen och kycklingen lika bra som Sandra. Prova recepten från filmen här!

Pommes frites

1 kg fast potatis, skurna i stavar om 1 cm
1 liter iskallt vatten
1 msk olivolja av god kvalitet
2 tsk salt
1 tsk nymalen svartpeppar
2 msk finhackade örter


1. Skölj potatisen i kallt vatten tills vattnet är klart, inte gumligt.

2. Torka av potatisen och lägg dem i kärlet på din Actifryer.

3. Häll över oljan och ställ in din maskin.

4. Olika potatis kan ha olika tillagningstid så titta till potatisen efter 20-25 minuter. Om de inte är klara kör du en stund till.

5. När dina frites är klara häller du upp dem i en skål, toppa med salt, peppar och örter och skaka runt kryddorna. Ät och njut!

Hel kyckling med vårsmaker

1 hel kyckling, eko
3 msk smör
4 späda morötter i olika färger
2 äpplen
1 knippe vårlök
2 klyftor vitlök
0,5 dl olivolja
4 dl vitt vin
1 dl blandade hackade, tex oregano, timjan, persilja, rosmarin
2 tsk salt
1 tsk vitpeppar


1. Skölj kycklingen noga både invändigt och utvändigt och torka den.

2. Hacka upp moroten och löken. Kärna ur äpplena och skär till mindre bitar. Lägg dem i botten på din Crock-Pot.

3. Lägg kycklingen ovanpå grönsakerna. Häll över vinet, ringla över olivolja, skiva vitlöken och lägg runt.

4. Salta, peppra och strö kryddorna.

5. Sätt igång din Crock-Pot på lägsta nivå och låt den stå i minst 6 timmar.

Superenkel glass på 5 ingredienser

3 dl grädde
2 dl grekisk yoghurt
1 burk kondenserad mjölk
1 tsk vaniljpulver
1 citron: zest (den yttersta, färgade skaldelen) och 1 msk saft


1. Vispa grädden mellanfast och rör ner yoghurt samt kondenserad mjölk till en jämn kräm.

2. Rör ner smaksättningen och häll ner det i din glassmaskin. Kör tills glassen är fryst, krämig och luftig.

3. Om du vill smaksätta den ganska neutrala glassen kan du hälla ner bär eller hackad frukt, söndersmulade kakor eller kex, chokladsås, rostade hackade nötter, hackad choklad med eller utan smak. 

Inlägget publicerades 2017-05-10


Sandra Mastio

Sandra Mastio
KÖKS-EXPERT

Sandra slog igenom som vinnare av Sveriges Mästerkock 2015 i TV4. Som kock är hon (enligt juryn) en mästarinna på smaker med massor av busighet. Hennes intresse för mat vaknade ganska sent i livet när hon träffade maken Stefano, som med sin matlagning öppnade dörrarna för nya smakupplevelser.