Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse och för att anpassa reklambudskap. Vi säljer inte din information. Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke. Genom att klicka på Jag accepterar godkänner du cookies.

Grilla din pizza på en kolgrill

Grilla din pizza på en kolgrill


På sommaren vill du helst vara utomhus och grilla, men du vill också kunna göra världens godaste rätt, pizza. Jag har den perfekta lösningen: grilla pizzan på en kolgrill! 

2020-04-22

Att grilla pizza hör kanske inte till vanligheten men det blir faktiskt riktigt bra! Du får en hög värme vilket ger en frasig botten. Du kan faktiskt grilla pizza på de flesta grillar om du har en pizzasten, men i den här filmen testar jag en riktig specialare: En klotgrill med pizzainsats.  


Med pizzainsatsen så förvandlas din klotgrill till en liten pizzaugn! Där kan du inte bara lägga in pizza, du kan även använda den som en vanlig ugn. I filmen bjuder jag på mitt recept för den tidlösa pizza-klassikern Margherita! Dessutom ugnsgrillar jag grönsaker i form av en Caponata. Kolla in filmen nedan! 


Produkter som är med i filmen

Austin and Barbeque AABQ Charcoal 66cm and pizzakit
(4)
Extra stor kolgrill med termometer och pizzainsats
Austin and Barbeque AABQ Charcoal 66cm and pizzakit
(4)
Austin and Barbeque AABQ Charcoal 66cm and pizzakit
(4)
  • Ø66 cm kolgrill
  • Termometer i rostfritt stål
  • Pizzainsats och pizzasten
1 490:-
Austin and Barbeque AABQ 3.2 - 4+1B
(11)
Robust gasolgrill med isolerat lock & 4 rostfria brännare
Austin and Barbeque AABQ 3.2 - 4+1B
(11)
Austin and Barbeque AABQ 3.2 - 4+1B
(11)
  • 4 st brännare i rostfritt stål
  • 66,5 x 41,5 cm grillyta
  • Barbeque Expert System-grillgaller
3 990:-
Austin and Barbeque AABQ Corner table
(0)
Hörnbord för att ge ditt utekök en 90-gradersvinkel
Austin and Barbeque AABQ Corner table
(0)
Austin and Barbeque AABQ Corner table
(0)
  • Hörnbord till utekök
  • Pulverlackerad stålkonstruktion
  • Passar AABQ gasolgrillar
699:-
Gör din pizza på en kolgrill!

Grillrecept

Pizzadeg

Klassisk Margherita med tomatsås, mozzarella och basilika. Pizzadeg

  • 9 g jäst
  • 1080 g vatten, kallt  
  • 1360 g tipo 00-mjöl 
  • 340 g mjöl proteinrikt 
  • 65 g oraffinerat salt 
  • 50 g olivolja
  1. Mät upp alla ingredienser med våg.

  2. Blanda ut jästen i vattnet. 

  3. Häll ner mjölet och jästvattnet i en degblandare och kör degen på lågt varvtal i några minuter tills degen ser smidig ut och har ”gått ihop”. 

  4. Häll ner saltet och arbeta degen på nytt tills saltet har gått in, då häller du ner olivoljan och låter den arbetas in på lågt varvtal i ca 2 minuter. 

  5. Kör degen på högsta hastighet i degblandaren i 12 minuter. Stäng av degblandaren och låt degen vila i 10-15 minuter. 

  6. Olja in en större plastlåda (godkänd för mat) med någon matsked olivolja och för över degen dit. Lyft degen i ”midjan” och forma den till en stor oval boll. Sätt på locket och låt degen stå i rumstemperatur i 1 timme. 

  7. Ställ in degen i kylskåp och vik den morgon och kväll i minst 3 dagar, men upp till 5-6 dagar går bra. 

  8. Dela upp degen i 11 lika stora delar samma dag som du ska baka pizzan. De ska väga ca 265 gram styck. Forma jämna bollar och lägg dem glest i en lätt oljad låda med lock. När du bakar ut degen ska den vara rumstempererad så den inte drar ihop sig.
Tomatsås

Tomatsås

  • 1 burk san marzanotomater 
  •  ½ msk salt 
  •  ½ msk oregano 
  •  0,5 dl olivolja
Topping

Topping

  • 2 pkt buffelmozzarella 
  • 1 pkt mozzarella filata ”per cucina”, finns vacuumpackad från märket Santa Lucia i de flesta butiker. 
  • 1 kruka basilika 
  • Olivolja + pensel att pensla kanter med.
Caponata

Caponata med svarta oliver

  • 1 zucchini 
  • 1 aubergine 
  • 5 tomater 
  • 2 röda paprikor 
  • 2 selleristjälkar 
  • 1 dl olivolja 
  • 2 tsk salt 
  • 2 krm svartpeppar 
  • 2 dl svarta urkärnade oliver av god kvalitet
  1. Skär grönsakerna i munsbitstora bitar 

  2. Lägg i en form och ringla över olivolja, salta och peppra generöst. Blanda runt så alla grönsaker täcks.
     
  3. Rosta i ugn tills grönsakerna fått färg och mjuknat, rör om emellanåt så tomaterna släpper sin saft.
     
  4. Ta ut, ringla över mer olivolja och toppa med oliver.

Bli en grillmästare med prylar direkt från lagerhyllan!

Sandra Mastio

Sandra Mastio
KÖKS-EXPERT

Sandra slog igenom som vinnare av Sveriges Mästerkock 2015 i TV4. Som kock är hon (enligt juryn) en mästarinna på smaker med massor av busighet. Hennes intresse för mat vaknade ganska sent i livet när hon träffade maken Stefano, som med sin matlagning öppnade dörrarna för nya smakupplevelser.