Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse och för att anpassa reklambudskap. Vi säljer inte din information. Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke. Genom att klicka på Jag accepterar godkänner du cookies.

Grilla perfekta hamburgare med Weber Connect

Gör perfekta hamburgare med Weber Connect


Hamburgarehysterin har exploderat senaste åren. I varenda stad finns det hamburgerhak som alla säger sig göra den ultimata burgaren. Det är dock få saker som slår att grilla hamburgare själv hemma på grillen. Speciellt om du har Weber Connect och en riktigt bra grill. 

2020-04-22

Variationen av hamburgare är enorm. Det finns allt från den klassiska cheeseburgaren med bara en ostskiva på till burgare med en hel hög tillbehör mellan bröden. Det finns också en stor variation på vad du kan göra själva burgaren av. Det är långt ifrån bara nötfärs som skapar riktigt goda burgare vilket gör hamburgarfenomenet mycket roligare. Det finns helt enkelt otroligt mycket att utforska i burgarvärlden idag. 


I den här filmen har jag valt att göra något som är lite mer ovanligt. Jag gör asiatiska burgare! Dessutom på tre olika sätt: smashburger, kycklingburgare och portabelloburgare. Kika in filmen nedan där jag grillar hamburgare med en grill från Austin and Barbeque och en Weber Connect som ger perfekt resultat varje gång! 


Produkter som är med i filmen

Weber Connect Smart Grilling Hub
(34)
Personlig grilltermometer för perfekt resultat varje gång
Weber Connect Smart Grilling Hub
(34)
Weber Connect Smart Grilling Hub
(34)
  • Steg-för-steg-assistans
  • Fungerar till alla grillar
  • Två temperaturgivare ingår
1 290:-
Austin and Barbeque AABQ 3.2 - 4+1B
(11)
Robust gasolgrill med isolerat lock & 4 rostfria brännare
Austin and Barbeque AABQ 3.2 - 4+1B
(11)
Austin and Barbeque AABQ 3.2 - 4+1B
(11)
  • 4 st brännare i rostfritt stål
  • 66,5 x 41,5 cm grillyta
  • Barbeque Expert System-grillgaller
3 990:-
Ketchuppistol inkl två flaskor
(1)
Ketchuppistol som ger matserveringen det lilla extra
Ketchuppistol inkl två flaskor
(1)
Ketchuppistol inkl två flaskor
(1)
  • Två flaskor medföljer
  • För ketchup och senap
  • Pangtastiskt roligt
39:-
Kebabfest i uteköket!

Grillrecept

Smashburger

Grillad smashburger

  • 500 gram grovmalen högrevsfärs av riktigt bra kvalitet 
  • Smör 
  • Olivolja 
  • Salt 
  • Peppar
  1. Dela färsen i 4 lika stora delar och forma dem försiktigt till bollar. Du vill pressa ihop färsen så lite som möjligt så i detta recept kryddar vi inte i färsen, utan bara på vid stekning. 

  2. Hetta upp smör och olivolja. 

  3. Salta och peppra ordentligt på en sida av bollarna och lägg den kryddade sidan ner i pannan. Pressa genast ut köttet bestämt med din hand eller undersidan av en liten kastrull tills den är ca 1,5–2 cm tjock. Kanterna kommer spricka upp och det är precis det vi är ute efter här. 

  4. Rör inte burgaren förrän du kan se köttsaft komma upp på ytan, salta och peppra lika ordentligt på sida två. 

  5. Använd en skarp stekspade för att skrapa loss burgaren som nu ska vara rejält stekt och karamelliserad. Stek lika intensivt på hög värme på sida två och servera sedan genast med tillbehör du tycker om!
Kycklingburgare

Grillad kycklingburgare 

  • 4 kycklinglårfiléer utan skinn
  • 1 dl färdig teriyakisås
  1. Skär bort eventuella större fettbitar från kycklingen och marinera den i såsen i minst 30 min, gärna över natten.
  2. Grilla filéerna hårt tills de har en innertemperatur på 72 grader.
Portabelloburgare

Grillad portabelloburgare

  • 4 st portabellosvampar
  • 1 dl teriyakisås 
  • 2 klyftor vitlök, riven 
  • 1 krm salt
  1. Rör samman marinaden och lägg ner svampen men ta försiktigt bort foten först. Låt gärna ligga över natten men minst 30 min. 

  2. Grilla svampen hel, först med toppen uppåt och vänd sedan när svampen fått färg. När svampen är genomgrillad tar du av den. 
Asiatisk slaw med ingefära och sesam

Asiatisk slaw med ingefära och sesam

  • 1 liten rödkål 
  • 2 msk rostade sesamfrön 
  • 10 cm ingefära, riven 
  • 1 dl majonnäs  
  • 2 msk sötstark senap 
  • 1 krm salt 
  • 1 kruka koriander
  1. Hacka koriander och blanda med ingefära, majonnäs och senap. 

  2. Skiva kålen tunt, kanske med osthyvel och krama den med salt med handen tills den släpper ifrån sig sin vätska. 

  3. Blanda ihop kål, sesam och dressing och låt din coleslaw stå kallt, gärna över natten.
Soyamajo

Soyamajo

  • 1 dl majonnäs 
  • 2 msk japansk soya
Blanda majonnäsen med soja till en jämn kräm
Rökig fraiche

Ingefäraketchup

  • 2 dl ketchup 
  • 2 msk riven ingefära 
  • 1 tsk cayennepeppar
Mixa allt länge och väl tills slätt.
Tillbehör

Tillbehör

  • Jalapenoost (finns färdigskivad)  
  • Pickles i form av rödlök/gurka/kimchi m.m.

Bli en grillmästare med prylar direkt från lagerhyllan!

Sandra Mastio

Sandra Mastio
KÖKS-EXPERT

Sandra slog igenom som vinnare av Sveriges Mästerkock 2015 i TV4. Som kock är hon (enligt juryn) en mästarinna på smaker med massor av busighet. Hennes intresse för mat vaknade ganska sent i livet när hon träffade maken Stefano, som med sin matlagning öppnade dörrarna för nya smakupplevelser.