Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse och för att anpassa reklambudskap. Vi säljer inte din information. Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke. Genom att klicka på Jag accepterar godkänner du cookies.

Ditt alldeles egna moln

Vad är egentligen NAS? Förutom en känd rapartist från Brooklyn. Det ska jag berätta! NAS står för Network Attached Storage och är en hårddisk som du kopplar till ditt WiFi-nätverk. Det du sen får är en stor lagringsplats som du kan koppla dina enheter till helt trådlöst. Till exempel dina datorer och dina mobiler.

Du kan sedan aktivera automatiska säkerhetskopior från datorn och mobilen till din NAS och även dela dina filer med hela familjen. Man skulle kunna säga att du får en egen liten moln-tjänst hemma hos dig! Du kan även komma åt din NAS-disk och alla dina filer när du inte är hemma. Detta kan vara otroligt användbart, att ständigt ha tillgång till dina filer var du än befinner dig!

Jag tänkte tipsa om tre olika NAS-produkter, alla har plats för två hårddiskar. För det som är en NAS är själva enheten och chassit som är uppkopplat mot nätverket. Sen sätter du in hårddiskar i chassit som dina filer sen lagras på. Detta är en smart lösning som betyder att du kan byta ut hårddiskarna när de blir fulla, istället för att behöva byta ut hela NAS-enheten.

För att sammanfatta så är NAS en riktigt enkel och smidig lösning för säkerhetskopiering och delning av dina filer. Alla dessa tre NAS-diskar är riktigt bra köp och du kommer inte behöva tänka på att säkerhetskopiera dina filer när du installerat dem. Istället kan du lägga din dyrbara tid på massa annat roligt, som att ta underbara bilder att fylla din NAS-disk med! 

Ditt alldeles egna moln

ASUSTOR AS1002T

ASUSTOR AS1002T

Den här modellen har en dubbelkärnig processor vilket gör att arbetsbördan fördelas. Detta gör den mycket snabbare utan att det strular. Sen har den även en stilren och snygg design vilket alltid är viktigt! Mycket prestanda för pengarna!

Till produkten
QNAP TS-228A

QNAP TS-228A

Denna från QNAP har en inbyggd säkerhetskopieringsfunktion som heter QSync. Med den kan du ställa in en automatisk säkerhetskopiering från till exempel din dator. Sen sköter sig säkerhetskopieringen helt själv. Supersmidigt!

Till produkten
Synology DiskStation DS218j

Synology DiskStation DS218j

Den här modellen har ett smart filhanteringssystem inbyggt vilket gör hanteringen av din backup väldigt smidigt. Sen har den även två stycken USB 3.0 uttag som gör att du riktigt snabbt kan överföra filer från din NAS till externa hårddiskar. Till exempel om du vill föra över ett familjefotoalbum till en annan hårddisk eller USB-minne och ge bort.

Till produkten

Inlägget publicerades 2018-07-18


Karin Adelsköld

Karin Adelsköld
SURF- & BÄRBART-EXPERT

Karin är teknikjournalist, bloggare, komiker, författare och föreläsare. Hon har varit programledare för SVT:s PLUS och är hedersdoktor vid Lunds Tekniska Högskola. Karin har utnämnts till både “Sveriges mest kreativa på webben” och “Årets kvinnliga komiker”.