Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse och för att anpassa reklambudskap. Vi säljer inte din information. Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke. Genom att klicka på Jag accepterar godkänner du cookies.
iMac

Kan du tänka ut det, kan du också förverkliga det på en iMac. Den har snygg design, är intuitiv och full av kraftfulla verktyg som hjälper dig att ta alla dina idéer till nästa nivå. Och den nya 27-tumsmodellen förhöjer upplevelsen på alla sätt, med snabbare processorer och grafik, större minne och lagringskapacitet, förbättrade ljud- och videofunktioner och en ännu bättre Retina 5K-skärm. Det här är datorn som kan göra allt – bättre och snabbare än någonsin.

iMac 21,5 tum och 27 tum
Retina-skärm - Först blir du fascinerad. Sedan blir du golvad.
Retina-skärm

Allting ser bättre ut på en Retina-skärm med en miljard färger och en ljusstyrka på 500 cd/m2. Bilder och grafik blir otroligt levande. Texten är superskarp. Och för första gången har iMac 27 tum utrustats med True Tone-teknik för mer naturliga färger, och möjligheten att välja nanotexturglas för att minimera blänket i skärmen.

Nanotexturglas

Nanotexturglaset introducerades först på Pro Display XDR och finns nu även som alternativ för iMac 27 tum. Det är en ny teknik som på ett avgörande sätt löser problem med solljus, direkt ljus och skiftande ljusförhållanden. Skillnaden mot den vanliga, matta ytbehandlingen på de flesta skärmar är att nanotexturen etsas in i glaset på nanometernivå. Det minskar blänket i skärmen och bevarar samtidigt kontrasten, vilket ger en fantastisk bildkvalitet.

Nanotexturglas

Nanotexturglaset minskar blänk i skärmen genom att sprida det infallande ljuset, så att du slipper oönskat dis och glitter som ofta uppstår med vanliga, matta ytbehandlingar.

Processor och minne - Från snabb till spänn fast bältet ordentligt.
Processor och minne

iMac och kraftfulla processorer går hand i hand. Intel Core i7-processorn med upp till sex kärnor ger iMac 21,5 tum all den kraft du behöver för att skapa i Photoshop, redigera video eller göra musik. Och 27-tumsmodellen har en Intel Core i9-processor med upp till tio kärnor, som lätt och ledigt klarar av tunga uppgifter som att jobba med ljudspår i många lager eller kompilera och testa kod.

Processor
Minne

Mer minne. För massiva beräkningar. 21,5-tums iMac kan konfigureras med hela 32 GB minne. Och 27-tums iMac kan nu konfigureras med 128 GB – dubbla kapaciteten jämfört med föregående generation – som får den att lekande lätt tugga sig igenom de mest komplexa arbetsflöden upp till dubbelt så snabbt.¹

Minne
Grafik - Hög nivå. På varje nivå.
Grafik

Grafiken i iMac gör allt till en fröjd för ögat. 21,5-tumsmodellen har grafik i AMD Radeon Pro 500X-serien och kan konfigureras med grafikprocessorn AMD Radeon Pro Vega 20 för snabb och smidig bearbetning av krävande uppgifter, som 3D-rendering och avancerade videoeffekter. Och 27-tumsmodellen har grafik i AMD Radeon Pro 5000-serien med upp till 16 GB gddr6-minne och upp till sex gånger hastigheten hos 8 GB² – idealiskt för dig som jobbar med video i uhd-upplösning eller utvecklar verklighetstrogna spelmiljöer.

Grafik
Lagring - Mer plats. Mer fart.
Lagring

Helt flashbaserad ssd-lagring med hög hastighet och lagringskapacitet är nu standard på alla iMac-modeller. Och nu kan iMac 27 tum konfigureras med upp till otroliga 8 TB ssd³ med upp till 3,4 GB/s sekventiella läs-/skrivhastigheter⁴, så att du kan spara allt på ett ställe och öppna det blixtsnabbt – från bild- och videobibliotek till massiva filer och tunga proffsappar.

Lagring
Kamera, högtalare och mikrofoner - Mickar, kamera, tagning.
Kamera

Från kristallklara videosamtal och röstinspelningar till film och musik som fyller hela rummet – iMac är en stjärna på allt inom kommunikation och media. iMac 27 tum har nu en FaceTime HD-kamera med 1080p och en uppsättning med tre mikrofoner av studiokvalitet. Genom att samverka med högtalarna kan T2-chippet justera EQ-inställningarna och förbättra basåtergivningen så att du alltid får ett maffigt och välbalanserat hifi-ljud.

Kamera
Apple T2 Security-chip. Din alldeles egna säkerhetsvakt.

27-tumsmodellen av iMac har nu utrustats med ett Apple T2 Security-chip med coprocessorn Secure Enclave, som lägger grunden till funktioner för säker start och krypterad lagring. T2-chippet möjliggör också kraftfulla funktioner som FaceTime HD-kameran med 1080p, ansiktsfokus, förbättrad basåtergivning och "Hej Siri". Och omkodning av HEVC-video går upp till dubbelt så fort som med föregående generation.⁵

Apple T2 Security-Chip
Anslutningar - Massor av ingångar. Och möjligheter.

iMac har två supersnabba Thunderbolt 3-portar (usb‑c) och fyra usb-a-portar, så du har gott om möjligheter till snabba anslutningar av externa enheter, kameror, skärmar med mera. Alla iMac-modeller har en Ethernet-port på 1 Gbit, och iMac 27 tum kan nu konfigureras med 10 Gbit Ethernet för upp till tio gånger så hög datagenomströmning som den föregående generationen. iMac-modellerna har supersnabb wifi- och Bluetooth-anslutning och 27-tumsmodellen har Bluetooth 5.0, som ger blixtsnabb åtkomst till ditt favoritinnehåll och dina trådlösa enheter.

Anslutningar

Låt jobbet bli en föreställning. Med Thunderbolt 3 kan du lägga till upp till två 6K-skärmar och göra din arbetsplats optimal.

Hitta den iMac som passar dig bäst.

  1. Testerna utfördes av Apple i juli 2020 med förhandsversioner av 3,6 GHz tiokärniga Intel Core i9-baserade 27-tums iMac-enheter med 128 GB ram-minne samt med förhandsversioner av 3,6 GHz tiokärniga Intel Core i9-baserade 27-tums iMac-datorer med 64 GB ram-minne. Adobe Photoshop 21.2.0 testades med en fil på 26 GB och funktionerna Rotera, Oskarp mask, Automatisk färgkorrigering och Skala. Prestandatesterna har utförts med specifika datorsystem och visar ungefärliga prestanda på iMac.

  2. Testerna utfördes av Apple i juli 2020 med förhandsversioner av 3,6 GHz tiokärniga Intel Core i9-baserade 27-tums iMac-enheter med Radeon Pro 5700 XT-grafikprocessorer med 16 GB gddr6-minne, 128 GB ram-minne och 8 TB ssd, samt med förhandsversioner av 3,6 GHz tiokärniga Intel Core i9-baserade 27-tums iMac-enheter med Radeon Pro 5700-grafikprocessorer med 8 GB gddr6-minne, 128 GB ram-minne och 8 TB ssd. Testades med Pixelmator Pro 1.7 Sequoia genom att tillämpa Spin Blur-effekten på en bild med 24 megapixlar och hundra lager. Prestandatesterna har utförts med specifika datorsystem och visar ungefärliga prestanda på iMac.

  3. 1 GB = 1 miljard byte och 1 TB = 1 biljon byte. Formaterat utrymme är mindre.

  4. Testerna utfördes av Apple i juli 2020 med förhandsversioner av 3,6 GHz tiokärniga Intel Core i9-baserade 27-tums iMac-enheter med 128 GB ram-minne och 8 TB ssd. Testades med FIO-3.19, förfrågningar på 1024 KB, en testfil på 150 GB och åtta väntande I/O-åtgärder. Prestandatesterna har utförts med specifika datorsystem och visar ungefärliga prestanda på iMac.

  5. Testerna utfördes av Apple i juli 2020 med förhandsversioner av 3,6 GHz tiokärniga Intel Core i9-baserade 27-tums iMac-enheter med Radeon Pro 5700 XT-grafikprocessorer med 16 GB gddr6-minne, 128 GB ram-minne och 8 TB ssd, samt med leveransklara 3,6 GHz åttakärniga Intel Core i9-baserade 27-tums iMac-enheter med Radeon Pro Vega 48-grafikprocessorer med 8 GB hbm2-minne, 64 GB ram-minne och 2 TB ssd. Compressor 4.4.6 testades med ett 60-sekundersprojekt med Apple ProRes 422-video i en upplösning på 4096 × 2160 och 23,98 bilder/sekund. Prestandatesterna har utförts med specifika datorsystem och visar ungefärliga prestanda på iMac.

  6. Stödet för skärmar varierar beroende på vilken modell det gäller. Mer information finns på https://www.apple.com/se/specs.