Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer

50-tums LED-skärm/TV med 4K Ultra HD-upplösning

Andersson LED5062UHD PVR

  Art.nr: 191442
 • 3840x2160 pixlar
 • Digital-TV (DVB-T/C)
 • 3 x HDMI / 1 x VGA
 • USB-ingång för foto, musik och film
 • 3 års garanti, 3 års pixelgaranti

Denna vara säljs ej längre

Du har kommit till en produkt som inte längre finns i vårt sortiment.

Recensioner

Eller
Du måste skriva minst 50 tecken i detta fält.
Avbryt

Snittbetyg
(8 st)

 • Mopar 2014-10-10

  Bra köp

  Bra bild å bra funktioner till ett mycket billigt pris

  Ja, jag rekommenderar den här produkten.
  Eller
  Avbryt
 • BornKle 2014-03-16

  Bra upplösning som PC-skärm

  Jag har endast använt denna skärm som en jättestor PC-skärm, Fantastisk skärpa även på 30 cm´s avstånd. Allt verkade toppen tills jag försökte använda musen. Näst intill omöjligt att pricka en position. Muspekaren hoppar 10 cm eller mer vid relativt små rörelser. Man måste röra musen extremt långsamt för att nå en exakt position. Även tangentbordet har blivit långsamt. ca 1- 0.5 sek fördröjning. Kanske inte så besvärande för mej med en-fingersvalsen. Jag försöker anpassa mej men hur länge står jag pall ???
  Björn

  Eller
  Avbryt
 • Bosse654 2014-03-06

  Bra bild men dålig audio-synk

  Den här TV-n är snygg och mycket billig för att vara UHD/4K, men har en stor svaghet som inte framgick i beskrivning eller recensioner jag läste. Det är att uppskalningen av video från t ex 1080p till 4K tar tid, vilket gör att ljudet kommer för tidigt. Om man har hemmabio-system vill man kanske koppla ljudet från DVD-spelaren till receivern? Vissa sådana kan kompensera dålig synk, men i mitt fall är nog fördröjningen nästan en sekund i värsta fall. Kopplar man in ljudet från TV-ns coax-audio så blir det bättre, men ändå rejält märkbart. Jobbigt att se på film, tv, ... Sport går ju bra om man inte ser någon som pratar...

  De som designat produkten måste ha känt till problemet men ändå struntat i det. Speciellt det egna coax-ljudet som skickas ut har den ju kontroll över! Saknar info om problemet i manualen, och förslag på vad som kan göras.

  Eller
  Avbryt
 • PPersson 2014-03-06

  Ultra HD-skärm till Dator

  Köpte en Andersson (troligen en "Seiki") till min Mac Pro för att använda som datorskärm. Fann dock att muspekaren var svårstyrd (hackade) vilket troligen beror på att skärmen har HDMI 1.4 med max 30 bilder/sek. För att få 60 bilder/sel fordras HDMI 2.0. Vidare visas text med något ojämna konturer. Däremot är kvalitén på stillbilder fantastisk.

  Som datorskärm får den 2 i betyg.
  Som bildvisare blir det en 5:a.
  Som TV en 3:a.
  Summering - väldigt mycket TV för pengarna. När den kommer med HDMI 2 (eller Display Port-anslutning) som tillåter 4K med 50 eller 60 bilder per sek blir det sannolikt en väsentlig betygshöjning.

  Ja, jag rekommenderar den här produkten.
  Eller
  Avbryt
 • MrInkognito 2013-12-24
  Produkttestare

  Snygg och stor TV men inte mycket mer än så

  Tyvärr så säger rubriken allt om TV:n.
  Har använt Andersson LED5062UHD i snart 3 månader och tyvärr måste jag säga att den har nästan bara gjort mig besviken.
  TV:n är väldigt snygg och storleken på 50-tum tycker jag är perfekt men det är nästintill det enda positiva.
  Jag har använt den till vanligt TV tittande, kollat Blu-ray filmer och spelat spel från mitt PS3.
  Skärpan och färgen är riktigt bra, så länge det inte är rörelse i bilden. Den låga uppdateringen på bilden (30Hz) gör att bilden inte hänger med och delar av den kan hoppa till vilket gör att det nästan inte går att kolla film eller spela spel på den. Först trodde jag att det var någon konstig inställning som ställde till det, men efter att jag gått igenom alla inställningar och testat 2 olika HDMI-kablar så förstod jag att det var TV:n det var fel på.
  Vill påpeka att jag inte har kunnat testa TV:n i riktigt 4K upplösning då jag inte har någon extern utrustning som stödjer så hög upplösning. Dock så har jag testat att lägga över några 4K upplösta bilder på ett USB-minne och visat upp dem på TV:n och kvalitén och upplösningen är då helt fantastisk (se bifogad bild).
  Om vi ska gå över på ljudet så är det absolut under all kritik! Hur mycket jag än pillar i inställningarna så låter ljudet väldigt instängt, nästan som om det kommer ut ur en låda, och det är rent av jobbigt att lyssna på det. Detta har resulterat i att jag stänger av ljudet på TV:n helt och bara använder mig av andra externa högtalare.
  Skall också nämna att ibland (bara ibland) när man kollar på DTV så ger TV:n ifrån sig något pipigt ljud. Ingen aning om det kommer ifrån högtalarna eller någon annanstans i TV:n.
  När det kommer till ingångar i TV:n så har den i princip det som alla andra TV-apparater har (se teknisk spec). Något jag dock saknar är optisk ljudutgång och även fast den har CI+-port så saknar den stöd för DVB-T2 vilket gör att jag inte kunde se på Boxers HD-utbud.
  För att snabbt säga något om menyerna så ser de ganska standard ut och är rätt lätta att använda. De reagerar dock ganska slött, men mycket beror också på att fjärrkontrollen är väldigt riktkänslig och om man trycker på den reagerar den inte så länge man inte riktar den ner mot TV:ns vänstra hörn.
  Något jag också saknar är SMART-TV funktioner, men tycker knappast att man kan begära det när man ser till priset på TV:n. Dock har TV:n en inbyggd mediaspelare och tillgång till att spela in till ett valfritt USB-minne. Mediaspelaren klarar av de flesta filformat men med undantag för några.

  Tyvärr kan jag inte rekommendera Anderssons 4K TV då den knappt lever upp till någon av mina förväntningar och klarar väldigt dåligt av de simpla saker som jag tycker dagens TV-apparater borde klara av.
  Vill dock återigen påpeka att jag fortfarande inte har kunnat använda TV:n med riktigt 4K material (förutom bilder genom USB) så jag kan inte uttala mig om hur bra den klarar av det.
  Jag tror dock att den är väldigt bra som datorskärm och att använda till saker som inte kräver mycket rörelser i bilden så som t.ex. bildredigering m.m.

  Förstår att man har varit tvungna att skära ner på saker om man vill få ner en 4K-TV på den prisnivå som Anderssons 4K-TV ligger på, men man har tyvärr skärt ner för mycket på bild samt ljudkvalité för att TV:n ska fungera normalt.

  Jag hade gärna testat en till likadan TV för att se om det kanske är så att det exemplar jag har fått är defekt eller om det faktiskt helt enkelt är så att TV:n ska se ut så som den jag har gör.

  + Väldigt snygg
  + Storleken på 50-tum är perfekt
  + Kvalitén i upplösning, färger och skärpa på stillbilder
  + Det ingick en 2m lång 1.4 HDMI kabel

  - Den låga uppdateringen av bilden förstör TV:n
  - Det fruktansvärda ljudet
  - Riktkänsligheten på fjärrkontrollen
  - Ingen optisk ljudutgång
  - Inget stöd för DVB-T2 (ingen HD från Boxer)
  - Ingen SMART-TV funktion (dock om man ser till priset så ser jag inte att den funktionen borde vara en självklarhet)
  - Inget 3D-stöd (inte heller en självklarhet om man ser till priset)

  OBS! Bilderna är tagna med en iPhone 5 så man kanske inte ser kvalitén fullt ut.

  Eller
  Avbryt

Frågor & svar

Eller
Avbryt
 • I specifikationerna på produktsidan står det "Uppdateringsfrekvens: 100Hz" men i manualen så står det "Panel 60 Hz Vs. 120 Hz: 120 Hz". Vilket är korrekt och vid vilka upplösningar gäller vilka uppdateringsfrekvenser?

  sp1ken 2013-10-24
  Eller
  Avbryt

  Svar

  • Med ett AMD R9 290 grafikkort får jag 30Hz i 4K (3840x2160) och 60 Hz i HD (1920x1080). Enligt bruksanvisningen så är den interna uppdaterings frekvensen i skärmen 120 Hz.

   Waxinator 2013-12-06
  • Skulle gissa att de blandat ihop vad som gäller i USA respektive övriga världen. Här gäller nog 100 Hz eftersom vi har PAL som grund, vilket var 25 bilder per sekund, som blev 50, sen 100. I USA kör de med 30/60/120.

   Bosse654 2014-03-06
 • Ser att även vga-ingången stödjer UHD. Kan en enkel dator utnyttja detta eller måste man ha ett bättre grafikkort? Har läst att bilden inte blir bra via vga när det gäller högre upplösningar än tillexempel full hd.

  Mattox 2013-10-24
  Eller
  Avbryt

  Svar

  • Grafikkortet har en maximal upplösning enligt manualen. Har du enbart VGA utgång så är kanske upplösningen max 1280x720. Med nytt grafikkort så är det är det HDMI som gäller. Kablage och omvandlingen av analoga (VGA) signaler försämrar alltid den slutliga bilden och speciellt i högre upplösningar.

   Waxinator 2013-12-06
  • Jag har inte provat själv men du måste ha en bra PC med ett grafikkort som klarar att mata ut 4K-upplösningen. Då blir det bra bild, har jag läst. En del använder den som datorskärm snarare än TV, vilket kan vara en bra idé med tanke på problemen den har med audio/video-synk som orsakas av uppskalningen av t ex DVD-film.

   Bosse654 2014-03-06
 • Det finns väl inga digitala ingångar på TVn för UHD upplösning eller finns det? Hur många bilder i sekunden är det i 3840x2160?

  manik 2013-10-23
  Eller
  Avbryt

  Svar

  • Enligt Netnnet's kundtjänst, så har en endast HDMI-kontakter av den en äldre 1.3-typen., och klarar därmed bara av 30Hz i full upplösning. Några grafikkort som klarar att skicka ut 4K via VGA existerar inte, varken med 100Hz eller annat.

   Mats234324132424 2013-11-07
  • Jo, via HDMI 1.4, men bara max 30 fps.

   Bosse654 2014-03-06

Teknisk specifikation

Display
Skärmteknik LCD med LED-bakbelysning
Local Dimming Nej
Micro Dimming Nej
Stöd för 3D Nej
3D-teknik Ej stöd för 3D
Format 16:9
HD Ready Ja
Full HD 1080p Ja
Upplösning 3840x2160
Pixelmappning Information saknas / Anges ej av tillverkaren
Kontrastförhållande Dynamiskt 4000:1 - 5000:1
Ljusstyrka 350-400 cd/m2
Responstid 6,5 ms
Betraktningsvinkel H°/V° 176/176
Uppdateringsfrekvens 100Hz
Rörelseförbättringsteknik 100Hz
Bildförbättring Motion Estimate and Motion Compensation, 4 olika bildlägen (Standard, Mild, User, Dynamic)
Bildsystem PAL, NTSC
Bildlägen 16:9, Zoom1, Zoom2 , Just Scan, Auto, 4:3
Tillverkarens data
Analog Ja
DVB-T DVB-T/MPEG2, DVB-T/MPEG4
DVB-C DVB-C/MPEG2, DVB-C/MPEG4
DVB-S Nej
Ljudegenskaper
Högtalareffekt 2x7 W
Ljudförbättring Fem olika ljudlägen (Standard, Music, Movie, Sports, User). Bas- och diskantkontroll, Automatisk volymnivåreglering, Surround Sound
Funktioner
Smart TV (nordisk) Nej
Smart TV (europeisk) Nej
Webbläsare Nej
Digital-TV-inspelning (PVR) Nej
PVR-media USB
Text-TV-minne 1000sidor
Bild-i-bild Nej
Timer Insomning, av/på, inspelning
Elektronisk programguide (EPG) Ja
Drift via 12V Nej
Anslutningar
HDMI-ingångar 3st
HDMI-ARC Nej
HDMI-CEC Nej
Komponentvideoingång 1st
VGA 1 st
Max upplösning via VGA 3840x2160
Scartingångar 1st
Kompositvideoingång 1st
Analog ljudingång (2xRCA) Nej
Analog ljudingång (3,5 mm) Ja
Antal USB-portar 1 st
Stöd USB-format JPEG, MP3, MKV
Koaxial digital ljudutgång Ja
Optisk digital ljudutgång Nej
Analog ljudutgång 0st
Subwooferutgång Nej
Minneskortsläsare Nej
Stöd minneskortsformat -
Common Interface CI+
Hörlursuttag Ja
Nätverk och kommunikation
DLNA-certifierad Nej
Trådbunden nätverksanslutning (Ethernet) Nej
Trådlös nätverksanslutning (WiFi) Nej
WiDi Nej
WiFi Direct Nej
Övriga funktioner -
Energimärkning
Energiklass A
Effektförbrukning i påläge 90W
Årlig energiförbrukning 131,0kWh
Skärmdiagonal 126cm
Skärmdiagonal 50tum
Effektförbrukning standby 0,4W
Övrigt
Menyspråk Bl.a. svenska och norska
Energisparläge Ja (hemläge)
Vridbart bordsstativ Nej
Väggupphängning VESA 400x400
Pixelgaranti Läs om Anderssons pixelgaranti
Medföljande tillbehör Bordsstativ, fjärrkontroll+batterier, skruvar, bruksanvisning (svensk), snabbstartsguide, komponentvideoadapter, kompositvideoadapter, HDMI-kabel
Bredd utan fot 1138mm
Höjd utan fot 677mm
Djup utan fot 63mm
Bredd med fot 1138mm
Höjd med fot 728mm
Djup med fot 250mm
Vikt utan fot 19,50Kg
Vikt med fot 22,30Kg
Bruksanvisning för nedladdning Andersson LED5062UHD PVR (.pdf, svenska, ca 10MB)

Produktbeskrivning

Med Andersson LED5062UHD PVR kan du ta ett steg in i framtiden redan idag. Bered dig på en spektakulär bildupplevelse med den nya 4K Ultra HD-upplösningen. Nu kan du njuta av den mest detaljerade bildupplevelsen du någonsin skådat.

TV:n har inbyggd digital-TV-mottagare (MPEG2/4*) för marksänd digital-TV (DVB-T) och digital-TV via kabel-TV (DVB-C).  Dessutom är din nya TV utrustad med PVR-funktion vilket innebär att man kan spela in digital-TV direkt till en ansluten USB-enhet och även pausa live-TV.

Anslutningsmässigt erbjuder din nya 4K Ultra HD-upplösta Andersson-skärm det mesta man kan tänkas behöva. Utöver tre digitala HDMI-ingångar har man även tillgång till klassiska ingångar som VGA.

4K Ultra HD-upplösning för en enastående detaljrikedom4K Ultra HD-upplösning för perfekt detaljåtergivning

En 4K UHD-upplöst bildskärm har upplösningen 3840x2160 pixlar. Detta innebär att TV:n har fyra gånger så många pixlar som en vanlig Full HD-upplöst motsvarighet. Full HD var tidigare den vanligast förekommande (och bästa upplösningen) på TV-marknaden men med 4K Ultra HD-upplösning (max 30Hz) kan man njuta av en spektakulär detaljrikedom med perfekt skärpa. Bildupplevelsen av dina favoriter blir så intensiv att det nästan känns som om du är mitt i händelsernas centrum.

Tack vare dess upplösning kan man använda sin nya TV både som TV och som bildskärm. Koppla in din nya Andersson LED5062UHD PVR till en dator som har stöd för att skicka ut 4K Ultra HD (max 30Hz) och använd för t.ex. bildspel eller presentationer. Oavsett hur skärmen används kommer resultatet att bli spektakulärt.

Digital-TV med USB-inspelning

Med inbyggd digital-TV-mottagare (MPEG2/4*) för marksänd digital-TV (DVB-T) och digital-TV via kabel-TV (DVB-C) behöver man inte längre köpa till någon extra digital-TV-mottagare samtidigt som det tar bort behovet av ytterligare fjärrkontroller och ännu fler kablar.

CI+-port ger möjlighet att ansluta en CA-modul (finns som tillbehör) och programkort från programleverantör (abonnemang tecknas separat) för mottagning av betalkanaler direkt i TV:n. Det har aldrig varit enklare att få till en snygg installation på väggen för den som önskar detta.

Inspelningsfunktionen** för digital-TV ger dig möjlighet att ansluta en USB-enhet till USB-porten på TV:n och sedan kan man spela in det man tittar på, göra en programmerad inspelning (via timer eller via den elektroniska programguiden) eller pausa live-TV med time shift-funktionen. Time shift innebär att man t.ex. kan pausa live-TV om det skulle ringa mitt under den viktiga matchen. Man trycker helt enkelt paus, talar klart i telefon och när man kommer tillbaka startar man där man var och under tiden fortsätter TV:n spela in programmet.

Perfekt digital anslutning med HDMI

För perfekt digital anslutning av externa enheter har din nya 4K Ultra HD-upplösta LED-TV tre HDMI-ingångar. Tack vare dessa kan man ansluta moderna högupplösta signalkällor som Blu-ray-spelare, HDTV-mottagare, spelkonsoler som Playstation 3 och Xbox 360 samt datorer med HDMI-utgång.

Utöver detta har man även tillgång till klassiska anslutningar så som VGA-ingång för datorer som saknar HDMI-utgång, komponentvideo (via medföljande adapter), kompositvideo (via medföljande adapter) och scartingång för äldre analoga signalkällor.

Hörlursuttag gör det möjligt att se på TV även när man inte kan störa andra i närheten. Koaxial digital ljudutgång ger möjlighet att koppla in TV:n till en receiver/förstärkare och njuta av ännu bättre ljud än vad man kan uppleva med de inbyggda TV-högtalarna.

USB-ingång med stöd för multimediafiler

För den som har bilder, musik och filmer lagrade på en USB-enhet** (USB-hårddisk eller USB-minne) kan man ansluta denna till TV:n och njuta av sina favoriter direkt på skärmen. TV:n har stöd för bl.a. JPEG-bilder, musik i MP3-filer och videofilmer i MKV-format. Bara anslut din USB-enhet och njut av din underhållning direkt på skärmen.

* Operatörsberoende, vänligen konsultera leverantören av tjänsten för information om tillgänglighet/funktion.

** Vissa versioner av bärbara hårddiskar kan kräva mer ström än TV USB-uttaget kan leverera. Använd nätadaptern till hårddisken för at försäkra om att den fungerar korrekt. Om du använder en USB-hubb, se till att nätadaptern är kopplad till elnätet eftersom den totala strömförbrukningen överstiger 500mA.

För inspelning till USB-enhet gäller följande: Det maximala stödet för lagringsutrymme på hårddisken är 1TB. Filsystemet stöder endast FAT32-format. Om du vill lagra ett DTV-program, måste överföringshastigheten på USB-lagringsenheten inte vara mindre än 5 MB/s, annars kommer bilden och ljudet av programmet att påverkas och ett varningsmeddelande visas på skärmen.

Nedan kan du se när vi packar upp vår nya Andersson 4K Ultra HD LED-TV.

Andersson Andersson LED5062UHD PVR Med Andersson LED5062UHD PVR kan du ta ett steg in i framtiden redan idag. Bered dig på en spektakulär bildupplevelse med den nya 4K Ultra HD-upplösningen. Nu kan du njuta av den mest detaljerade bildupplevelsen du någonsin skådat.TV:n har inbyggd digital-TV-mottagare (MPEG2/4*) för marksänd digital-TV (DVB-T) och digital-TV via kabel-TV (DVB-C).  Dessutom är din nya TV utrustad med PVR-funktion vilket innebär att man kan spela in digital-TV direkt till en ansluten USB-enhet och även pausa live-TV.Anslutningsmässigt erbjuder din nya 4K Ultra HD-upplösta Andersson-skärm det mesta man kan tänkas behöva. Utöver tre digitala HDMI-ingångar har man även tillgång till klassiska ingångar som VGA.4K Ultra HD-upplösning för en enastående detaljrikedomEn 4K UHD-upplöst bildskärm har upplösningen 3840x2160 pixlar. Detta innebär att TV:n har fyra gånger så många pixlar som en vanlig Full HD-upplöst motsvarighet. Full HD var tidigare den vanligast förekommande (och bästa upplösningen) på TV-marknaden men med 4K Ultra HD-upplösning (max 30Hz) kan man njuta av en spektakulär detaljrikedom med perfekt skärpa. Bildupplevelsen av dina favoriter blir så intensiv att det nästan känns som om du är mitt i händelsernas centrum.Tack vare dess upplösning kan man använda sin nya TV både som TV och som bildskärm. Koppla in din nya Andersson LED5062UHD PVR till en dator som har stöd för att skicka ut 4K Ultra HD (max 30Hz) och använd för t.ex. bildspel eller presentationer. Oavsett hur skärmen används kommer resultatet att bli spektakulärt.Digital-TV med USB-inspelningMed inbyggd digital-TV-mottagare (MPEG2/4*) för marksänd digital-TV (DVB-T) och digital-TV via kabel-TV (DVB-C) behöver man inte längre köpa till någon extra digital-TV-mottagare samtidigt som det tar bort behovet av ytterligare fjärrkontroller och ännu fler kablar.CI+-port ger möjlighet att ansluta en CA-modul (finns som tillbehör) och programkort från programleverantör (abonnemang tecknas separat) för mottagning av betalkanaler direkt i TV:n. Det har aldrig varit enklare att få till en snygg installation på väggen för den som önskar detta.Inspelningsfunktionen** för digital-TV ger dig möjlighet att ansluta en USB-enhet till USB-porten på TV:n och sedan kan man spela in det man tittar på, göra en programmerad inspelning (via timer eller via den elektroniska programguiden) eller pausa live-TV med time shift-funktionen. Time shift innebär att man t.ex. kan pausa live-TV om det skulle ringa mitt under den viktiga matchen. Man trycker helt enkelt paus, talar klart i telefon och när man kommer tillbaka startar man där man var och under tiden fortsätter TV:n spela in programmet.Perfekt digital anslutning med HDMIFör perfekt digital anslutning av externa enheter har din nya 4K Ultra HD-upplösta LED-TV tre HDMI-ingångar. Tack vare dessa kan man ansluta moderna högupplösta signalkällor som Blu-ray-spelare, HDTV-mottagare, spelkonsoler som Playstation 3 och Xbox 360 samt datorer med HDMI-utgång.Utöver detta har man även tillgång till klassiska anslutningar så som VGA-ingång för datorer som saknar HDMI-utgång, komponentvideo (via medföljande adapter), kompositvideo (via medföljande adapter) och scartingång för äldre analoga signalkällor.Hörlursuttag gör det möjligt att se på TV även när man inte kan störa andra i närheten. Koaxial digital ljudutgång ger möjlighet att koppla in TV:n till en receiver/förstärkare och njuta av ännu bättre ljud än vad man kan uppleva med de inbyggda TV-högtalarna.USB-ingång med stöd för multimediafilerFör den som har bilder, musik och filmer lagrade på en USB-enhet** (USB-hårddisk eller USB-minne) kan man ansluta denna till TV:n och njuta av sina favoriter direkt på skärmen. TV:n har stöd för bl.a. JPEG-bilder, musik i MP3-filer och videofilmer i MKV-format. Bara anslut din USB-enhet och njut av din underhållning direkt på skärmen.* Operatörsberoende, vänligen konsultera leverantören av tjänsten för information om tillgänglighet/funktion.** Vissa versioner av bärbara hårddiskar kan kräva mer ström än TV USB-uttaget kan leverera. Använd nätadaptern till hårddisken för at försäkra om att den fungerar korrekt. Om du använder en USB-hubb, se till att nätadaptern är kopplad till elnätet eftersom den totala strömförbrukningen överstiger 500mA.För inspelning till USB-enhet gäller följande: Det maximala stödet för lagringsutrymme på hårddisken är 1TB. Filsystemet stöder endast FAT32-format. Om du vill lagra ett DTV-program, måste överföringshastigheten på USB-lagringsenheten inte vara mindre än 5 MB/s, annars kommer bilden och ljudet av programmet att påverkas och ett varningsmeddelande visas på skärmen.Nedan kan du se när vi packar upp vår nya Andersson 4K Ultra HD LED-TV. 46 - 50 tum 3,4 8 5990 SEK 5990 NewCondition Discontinued
 1. Ljud & Bild
 2. TV
 3. 46 - 50 tum