Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer

Bästa möjliga ljud med Xonar Essence One!

ASUS XONAR Essense One

  Art.nr: 181621
 • USB-DAC med hörlursförstärkare
 • 120dB SNR
 • 8x symmetrisk uppsampling
 • Klarar hörlurar upp till 600 Ohms impedans
 • Särskild intern strömförsörjning

Denna vara säljs ej längre

Du har kommit till en produkt som inte längre finns i vårt sortiment.

Recensioner

Eller
Du måste skriva minst 50 tecken i detta fält.
Avbryt

Snittbetyg
(1 st)

 • choken 2014-02-19
  Topp 250 skribent

  Digitalt nästan i nivå med direktgraverad LP??

  Har på nytt upptagit att lyssna på musik i synnerhet klassiskt men även Bruce Springsteen finns med så jag har stora krav på att en förstärkare ska kunna leverera trancientrika snabba ljud(pukor,trummor,cymbaler mm samt kunna leverera Mellanregister (röster,violin akustisk gitarr mm).Kunna leverera en tillräckligt djup bas(Virgil fox Toccata& fuga}.jfr, För arr kunna leverera bör en förstärkare ha tillräckligt hög ström samt att under kort tid leverera. strömpikar utan distorsion!!!!
  Allt detta lyckas Essence one utmärkt med ljuden blir mycket verklighetstrogna i synnerhet violin Trummor
  Signal/ brus mkt bra knäpptyst mellan låtarna Knappar och volymreglage andas kvalitet och den är härligt tung med avskärmande metallchassie. Det finns tre olika input optisk/koaxial/usb.Själv använder jag koaxial(van den hul) matn från Oppo bdp 103 samt optisk från digitalbox.Måste säga att jag är mycket nöjd och med uppskalningen är vi kanske i nivå med de direkttgraverade skivor som kom på 1980-talet men utan den då rådande övergångsdistorsionen

  CHOKEN

  Ja, jag rekommenderar den här produkten.
  Eller
  Avbryt

Frågor & svar

Eller
Avbryt

Det finns inga frågor ännu.

Teknisk specifikation

Typ Ljudkort
Typ av gränssnitt Hi-speed USB
Ingångar 1 x hörlurar - stereotelefon 6,3 mm, 1 x ljudutgång - RCA x 2, 1 x SPDIF-ingång - RCA , 1 x SPDIF-ingång - TOSLINK , 1 x Hi-Speed USB - 4 pin USB typ B
Samplingsfrekvens 44.1 kHz (min) - 192 kHz (max)
Signal/Noise ratio 120dB
Frekvensområde 10 - 48000 Hz
Kontakt AC 120/230 V
Mått (b x h x d) 26.1 x 6.1 x 23 cm
Färg Svart
Medföljande tillbehör 1 x audio-adapter, 1 x USB-kabel, installations-CD, 6.3mm to 3.5mm stereoadapter

Produktbeskrivning

Asus Xonar Essence One

Digitala musikfiler är viktiga för musikern, men ljudet riskerar att försämras i kvalitét när det digitaliseras. För att tillgodose behoven av bästa möjliga ljudkvalitet har Asus tagit fram sin första Hi-Fi USB-DAC (Digital-to-Analog Converter) med 8x symmetrisk uppsampling, nämligen Xonar Essence One. Det är en branschledande, high-end omvandlare med hörlursförstärkare med extremt hög SNR (signal-to-noise ratio) på 120dB.

Hi-Fi-ljud med världens första 8x symmetrisk uppsampling

Essence One bevarar detaljrik information i din musik med 8x symmetrisk uppsampling. Medan vanliga USB-omvandlare bara överför ljudet oavsett ljudkälla till 192 kHz utan åtskillnad, kan Essence One uppsampla 44.1/88.2 / 176.4kHz input till 352.8kHz och 48/96/192kHz input till 384kHz på ett symmetriskt sätt. Essence One stöder också ökad datamängd genom att uppsampla bithastigheten till 32bit motsvarande det ursprungliga innehållet. (Obs! 44,1 * 8 = 352.8kHz, 48 * 8 = 384kHz).

Extremt klart ljud med 120dB SNR

Genomsnitts-SNR (Signal-to-noice ratio) hos andra USB-DAC'ar är ca 110dB. Med den extremt höga SNR på 120 dB ger Xonar Essence One audiofiler tydligare ljud med fler detaljer samtidigt som bullernivån minskar avsevärt.

Kraftig hörlursförstärkare

Essence One har en inbyggd hörlursförstärkare som hanterar hörlurar med impedans upp till 600 ohm. Förstärkaren klarar av att driva även de mest krävande Hi-Fi-hörlurar och ger 100% prestanda, även med impedans upp till 600ohms. Det erbjuder extra dynamik, ljuddetaljer och låg distorsion.

Renare ljud

Den interna strömförsörjningen stöder alla internationella spänningar och har generösa marginaler för över och under spänningsförhållanden. Det ger den bästa effekten för det renaste ljudet med utmärkt skydd mot brus från vägguttaget.

Separata volymkontroller

ASUS Xonar Essence One är utrustad med två dedikerade volymkontroller: en för hörlurar och en för högtalare. Till skillnad från de flesta USB-DAC som endast använder en volymkontroll för utgångsnivån för både hörlurar och högtalare (eller ingen volymkontroll alls), tillåter Xonar Essence One användaren att ställa in volymen för hörlurar och högtalare separat.

ASUS ASUS XONAR Essense One XONAR Essense ONE/B/A Asus Xonar Essence One Digitala musikfiler är viktiga för musikern, men ljudet riskerar att försämras i kvalitét när det digitaliseras. För att tillgodose behoven av bästa möjliga ljudkvalitet har Asus tagit fram sin första Hi-Fi USB-DAC (Digital-to-Analog Converter) med 8x symmetrisk uppsampling, nämligen Xonar Essence One. Det är en branschledande, high-end omvandlare med hörlursförstärkare med extremt hög SNR (signal-to-noise ratio) på 120dB. Hi-Fi-ljud med världens första 8x symmetrisk uppsampling Essence One bevarar detaljrik information i din musik med 8x symmetrisk uppsampling. Medan vanliga USB-omvandlare bara överför ljudet oavsett ljudkälla till 192 kHz utan åtskillnad, kan Essence One uppsampla 44.1/88.2 / 176.4kHz input till 352.8kHz och 48/96/192kHz input till 384kHz på ett symmetriskt sätt. Essence One stöder också ökad datamängd genom att uppsampla bithastigheten till 32bit motsvarande det ursprungliga innehållet. (Obs! 44,1 * 8 = 352.8kHz, 48 * 8 = 384kHz). Extremt klart ljud med 120dB SNR Genomsnitts-SNR (Signal-to-noice ratio) hos andra USB-DAC'ar är ca 110dB. Med den extremt höga SNR på 120 dB ger Xonar Essence One audiofiler tydligare ljud med fler detaljer samtidigt som bullernivån minskar avsevärt. Kraftig hörlursförstärkare Essence One har en inbyggd hörlursförstärkare som hanterar hörlurar med impedans upp till 600 ohm. Förstärkaren klarar av att driva även de mest krävande Hi-Fi-hörlurar och ger 100% prestanda, även med impedans upp till 600ohms. Det erbjuder extra dynamik, ljuddetaljer och låg distorsion. Renare ljud Den interna strömförsörjningen stöder alla internationella spänningar och har generösa marginaler för över och under spänningsförhållanden. Det ger den bästa effekten för det renaste ljudet med utmärkt skydd mot brus från vägguttaget. Separata volymkontroller ASUS Xonar Essence One är utrustad med två dedikerade volymkontroller: en för hörlurar och en för högtalare. Till skillnad från de flesta USB-DAC som endast använder en volymkontroll för utgångsnivån för både hörlurar och högtalare (eller ingen volymkontroll alls), tillåter Xonar Essence One användaren att ställa in volymen för hörlurar och högtalare separat. Intern 5 1 4490 SEK 4490 NewCondition Discontinued
 1. Datorkomponenter
 2. Ljudkort
 3. Intern