Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer

Ljudsystem för nätverk, musiktjänster och internetradio

Sonos Play:5 Black

  Art.nr: 171328
 • Kompakt allt-i-ett-spelare
 • Högklassigt HiFi-ljud
 • Strömma från dator, musiktjänster eller radiostationer
 • AUX-ingång / hörlursuttag
 • Ethernet-switch

Denna vara säljs ej längre

Du har kommit till en produkt som inte längre finns i vårt sortiment.

Recensioner

Eller
Du måste skriva minst 50 tecken i detta fält.
Avbryt

Snittbetyg
(8 st)

 • mrsaittam 2014-11-22

  snygg design o bra ljud

  Levererar högt ljud som är klart, mjukare ljud än play 1.Volym mässigt är play 1 o play 5 ganska lika. Basen behövde justeras ner för min smak , den räcker nog till de flesta. Inger kvalitetskänsla när håller i den. Lätt o smidig installation o använding i appen.Bra att dom slopat bridgen går nu använda helt trådlöst vid fler än en högtalare, krävs dock uppdatering o aktivering av wifi.

  Minus krånglig nivåjustering o aktivering av aux för använding utanför hem nätverket. Equalizern skulle haft mer än bas o diskant justering.Men dessa minus blir kanske åtgärdade vid uppdatering.

  Ja, jag rekommenderar den här produkten.
  Eller
  Avbryt
 • Fleet 2013-12-01

  Bra köp

  Efter seneste android uppdateringen av mjukvaran så fungerar det klockrent. Iphone fungerade redan bra innan det jag provat hos kompisari alla fall.

  Ljudet har jag inget att klaga på egentligen.
  Flyter lika bra med spotify som egna mp3:or.
  Man kan även lägga låtar från både spotify och mp3 i spelkön och det märks inte i övergångarna. Möjligtvis att volymen kan skilja.
  Internetradio är också smidigt och bra.

  Ja, jag rekommenderar den här produkten.
  Eller
  Avbryt
 • Bingotheman 2013-11-10

  Utmärkt!

  Fungerar 100-%-igt och täckning i hela huset. Extremt lättinstallerad och lättanvänd. Fin diskant, hade gärna fått vara lite bättre bas för det priset - men klart godkänt. Lyssnar mest på Spotify och man måste använda Sonos egna Spotifyapp - som tyvärr inte är lika bra som Spotifys egna, men den är godkänd och förhoppningsvis kommer en uppdatering.

  Ja, jag rekommenderar den här produkten.
  Eller
  Avbryt
 • Bezi 2013-08-19

  Grym högtalare, men minus för inlåsning

  Ljud
  Det viktigaste för mig var att ljudet var bra och Play:5 levererar långt över förväntan. Lludet är fantastiskt klart och det är otroligt imponerande. Det finns inte minsta tendens till burkighet eller andra problem. Man bör dock justera basen från standardinställningen eftersom att basen är för hög i mitt tycke.

  Koppling
  Ett stort minus är att man kan endast ha trådlöst ljud om man köper Sonos Bridge (mellan 350-500 kr) som man kopplar in till sitt nätverk med kabel och sedan har man trådlöst ljud. Det funkar även att få trådlöst ljud genom att ha åtminstone en högtalare bunden med kabel till routern. Detta är synd och betalar man flera tusen för en högtalare som marknadsförs som trådlös så borde den funka trådlöst även utan tillbehör. Å andra sidan var installationen helt problemfri för mig och jag var mycket positivt överraskad över hur smidigt det gick (har köpt andra trådlösa produkter, bl.a. övervakningskameror och det har var oerhört mycket strul med installationen - men inte här).

  Inlåsning
  Det största minuset är dock den inlåsning som sker genom köpet av produkten. Det går inte att använda högtalaren utan Sonos program (som finns såväl för dator, iOs som Android). Det går alltså inte att streama musik direkt från t.ex. ens Spotify-program utan man måste använda Sonos-mjukvaran. Detta är en inlåsning som jag tycker är jobbigt. Det går t.ex. inte att använda alla Spotify-funktioner, inte ens att ordna låtarna efter artist eller låttitel utan de hamna huller om buller ordnade efter när de lades till. Detta är KASST och jag har skrivit till Sonos i förhoppning om att de ska ordna det.

  Inlåsningen innebär även att det t ex inte går att köra trådlöst ljud från YouTube eller andra streamingtjänster. Det går att använda högtalaren till datorns vanliga ljud men då måste man koppla in en vanlig 3,5 mm sladd och man måste fortfarande använda Sonos-mjukvaran för att få ut ljudet ur högtalaren.

  Slutsats
  Jag tycker att produkten över lag är jättebra och kan varmt rekomendera den. Det är dock synd med inlåsningseffekterna men Sonos-mjukvaran uppdateras kontinuerligt och förhoppningsvis blir den lite öppnare - numera går det t ex att streama allt ens innehåll direkt från Android-telefoner (liksom iPhone).

  Ja, jag rekommenderar den här produkten.
  Eller
  Avbryt
 • Jahadu 2013-06-24

  Bra ljud men ganska inlåst i Sonos system

  Bra saker:
  * Bra ljud
  * Bra blåtandsmottagning
  * Många bra radiostationer
  * Bra med synkning mot Spotify Premium
  Dåliga saker:
  * Funkar bara med Spotify premium
  * Det går inte att ladda hem mp3-biblioteket till Sonos bibliotek
  * Lååångsam

  Ja, jag rekommenderar den här produkten.
  Eller
  Avbryt
  • Erland 2014-04-13

   Blåtandsmottagning?

   finns ingen blåtand

Frågor & svar

Eller
Avbryt

Det finns inga frågor ännu.

Teknisk specifikation

Övriga funktioner Ethernet-switch (1xRJ45, 10/100mbit)
Skärmtyp Ingen skärm
Band Endast internetradio
Internetradio Ja
Filstöd Audio MP3, iTunes Plus, WMA (inklusive filer nerladdade från Windows Media), AAC (MPEG4), AAC+, Ogg Vorbis, Audible .AA (format 4), Apple Lossless, Flac (lossless), samt okomprimerade WAV- och AIFF-filer.
Filstöd Video -
Filstöd Foto -
Nätverksanslutning Ethernet/RJ45
Trådlös nätverksanslutning SonosNet, ett säkert AES-krypterat, peer-to-peer trådlöst mesh-nätverk för Sonos-enheter
Antal förvalsstationer/Antal direktknappar -
Klocka/Timer Ja, väckning (ställs in via control-enhet)
Alarm Nej
Digital Optisk/Koaxial Ljudutgång Nej/Nej
Övriga In-/utgångar AUX-ingång (3,5 mm), Hörlursuttag
Fjärrkontroll/ Flermärkes/ Lärbar Nej/Nej/Nej
Färg Svart
Systemkrav Windows® XP SP3 och senare, Mac OS X v10.6 och senare, NAS-enheter (Network Attached Storage) som stöder CIFS
Mått mm (BxHxD) 365x217x23
Vikt 4,15 kg
Medföljande tillbehör Nätsladd, ljudkabel för linjeingång, platt Ethernet-kabel, snabbstarthandledning med installations-CD-skiva
AC-/Batteri drift Ja/Nej

Produktbeskrivning

Sonos Play:5 är ett mindre, kompakt system som verkligen gör musiklyssning till en njutning. Högklassigt HiFi-ljud kombineras med flexibla uppspelningsmöjligheter. Spela upp musik från din dator via nätverket, använd musiktjänster* så som Spotify* eller lyssna på din favoritradiostation via internet, med Sonos Play:5 är det bara din fantasi som sätter gränserna.

Med Play:5 får man en hel del smarta funktioner som inte återfinns på den mindre Play:3-spelaren. Koppla in en Apple Airport Express och dra nytta av AirPlay-uppspelning från dina Apple-enheter. Anslutningsmässigt har man även tillgång till både AUX-ingång (3,5 mm) för t.ex. MP3-spelare samt hörlursuttag för de tillfällen man hellre vill lyssna på musik genom hörlurar.

Nätverksmässigt har Play:5 även inbyggd switch vilket innebär att man kan ansluta ytterligare en nätverksenhet direkt i spelaren, både smart och smidigt.
 

Kristallklart ljud för en riktigt stor upplevelse

 

Sonos Play:5 är uppbyggd av fem klass D-förstärkare som är individuellt kopplade till de fem inbyggda högtalarna (två diskanter, två mellanregister och en bas). Tack vare detta kan man njuta av ett fantastiskt ljud oavsett rummets förutsättningar. Justerbar bas-, diskant-, balans- och loudness-kontroll ger möjlighet att optimera ljudet efter rumsspecifika förutsättningar.
 

 

All världens musik för dina fötter


Sonos Musiktjänster Sonos Play:5 ger dig som lyssnare tillgång till nära på oändligt med musik. Spelaren kan strömma musik från din dator via nätverket, man kan lyssna på sin favoritmusik via sina vanliga musiktjänster* så som Spotify*, Last.fm* och Wimp* eller njuta av någon av de ca 100 000 radiostationer, program och poddsändningar som inkluderas med spelaren.

 

Full frihet att expandera trådlöst


Sonos Trådlös koppling Anslut din Sonos Play:5 till ett befintligt nätverk med kabel (har du redan en annan Sonos-enhet ansluten till nätverket med kabel kan du använda Play:5 trådlöst), sedan är du redo att ansluta fler spelar- och kontrollenheter helt trådlöst. Alla enheter skapar tillsammans ett eget säkert mesh-nätverk och man kan njuta av musik i husets alla rum.

Med flera enheter anslutna får man dessutom valmöjligheten att lyssna på samma låt i alla rum, eller varför inte lyssna på internetradio i sovrummet, strömma musik från en dator i köket och njuta av Spotify* i vardagsrummet.

 

 

Styr din Play:5 med Sonos Control


Sonos iPhone, iPad, Android Glöm allt vad vanliga fjärrkontroller heter. Play:5 styr man enkelt via sin smartphone (iPhone och Android, appen hämtas kostnadsfritt), iPod touch, iPad eller Sonos Control-programmet för PC och MAC (Control-programmet medföljer).

Om du har flera spelare kan du styra vilken musik som spelas upp i varje rum, var du än befinner dig i ditt hus. Sonos Control är inte förknippad med en viss spelare, vilket innebär att du kan använda valfri Control-enhet för att hantera musiken och volymen. Kan det bli smidigare?

 

 

* Tillgång till tjänster varierar enligt region. Musiktjänsterna kan kräva ett Premium-konto för att fungera korrekt med Sonos Play-enheter.

 

Sonos Sonos Play:5 Black Sonos Play:5 är ett mindre, kompakt system som verkligen gör musiklyssning till en njutning. Högklassigt HiFi-ljud kombineras med flexibla uppspelningsmöjligheter. Spela upp musik från din dator via nätverket, använd musiktjänster* så som Spotify* eller lyssna på din favoritradiostation via internet, med Sonos Play:5 är det bara din fantasi som sätter gränserna.Med Play:5 får man en hel del smarta funktioner som inte återfinns på den mindre Play:3-spelaren. Koppla in en Apple Airport Express och dra nytta av AirPlay-uppspelning från dina Apple-enheter. Anslutningsmässigt har man även tillgång till både AUX-ingång (3,5 mm) för t.ex. MP3-spelare samt hörlursuttag för de tillfällen man hellre vill lyssna på musik genom hörlurar.Nätverksmässigt har Play:5 även inbyggd switch vilket innebär att man kan ansluta ytterligare en nätverksenhet direkt i spelaren, både smart och smidigt. Kristallklart ljud för en riktigt stor upplevelse Sonos Play:5 är uppbyggd av fem klass D-förstärkare som är individuellt kopplade till de fem inbyggda högtalarna (två diskanter, två mellanregister och en bas). Tack vare detta kan man njuta av ett fantastiskt ljud oavsett rummets förutsättningar. Justerbar bas-, diskant-, balans- och loudness-kontroll ger möjlighet att optimera ljudet efter rumsspecifika förutsättningar.  All världens musik för dina fötter Sonos Play:5 ger dig som lyssnare tillgång till nära på oändligt med musik. Spelaren kan strömma musik från din dator via nätverket, man kan lyssna på sin favoritmusik via sina vanliga musiktjänster* så som Spotify*, Last.fm* och Wimp* eller njuta av någon av de ca 100 000 radiostationer, program och poddsändningar som inkluderas med spelaren. Full frihet att expandera trådlöst Anslut din Sonos Play:5 till ett befintligt nätverk med kabel (har du redan en annan Sonos-enhet ansluten till nätverket med kabel kan du använda Play:5 trådlöst), sedan är du redo att ansluta fler spelar- och kontrollenheter helt trådlöst. Alla enheter skapar tillsammans ett eget säkert mesh-nätverk och man kan njuta av musik i husets alla rum.Med flera enheter anslutna får man dessutom valmöjligheten att lyssna på samma låt i alla rum, eller varför inte lyssna på internetradio i sovrummet, strömma musik från en dator i köket och njuta av Spotify* i vardagsrummet.  Styr din Play:5 med Sonos Control Glöm allt vad vanliga fjärrkontroller heter. Play:5 styr man enkelt via sin smartphone (iPhone och Android, appen hämtas kostnadsfritt), iPod touch, iPad eller Sonos Control-programmet för PC och MAC (Control-programmet medföljer).Om du har flera spelare kan du styra vilken musik som spelas upp i varje rum, var du än befinner dig i ditt hus. Sonos Control är inte förknippad med en viss spelare, vilket innebär att du kan använda valfri Control-enhet för att hantera musiken och volymen. Kan det bli smidigare?  * Tillgång till tjänster varierar enligt region. Musiktjänsterna kan kräva ett Premium-konto för att fungera korrekt med Sonos Play-enheter.  Okategoriserade produkter 4,5 8 3490 SEK 3490 NewCondition Discontinued
 1. Okategoriserade produkter