Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer

5.1 gamingheadset med Dolby Digital!

Tritton AX PRO 5.1 Gaming headset

  Art.nr: 157437
 • 5.1 true surround
 • Dolby Digital
 • USB och 3,5mm
 • PC, PS3 och Xbox 360 kombatibel mm

Denna vara säljs ej längre

Du har kommit till en produkt som inte längre finns i vårt sortiment.

Recensioner

Eller
Du måste skriva minst 50 tecken i detta fält.
Avbryt

Snittbetyg
(1 st)

 • swejuggalo 2012-02-24
  Topp 250 skribent

  Äkta 5.1 för okej pris

  Hela 8 högtalare i ett par lurar för att få så äkta 5.1 ljud som det bara går i detta begränsade byggmått Varför 8 kanske någon undrar. Vissa högtalare måste till skillnad mot ett standard 5.1 högtalarset finnas dubbelt av pga rätt naturliga orsaker. 2 slutena källor matar ju varsin mottagare.

  Lurarna fyller sin funktion rätt bra och ger mer känsla till spel och film jämfört med vanliga stereohögtalare. De är säkerligen inte riktigt i samma klass som ett korrekt inställt 5.1 högtalarset men en bra bit på vägen.

  Ska man lyssna på musik med dessa lurar så kan man ha Pro Logic IIx aktiverat (standard). Låter lite annorlunda då än vad man är van med, men inte för att det för den skull låter dåligt. Jag har lagt märke till ljud jag missat med mina vanliga hörlurar. Jag antar att Pro Logic IIx lyfter fram vissa ljud då det konventerar upp stereon till 5.1. Alla ljud är rätt tydliga utan att något tar överhand.
  Avaktiverar man Pro Logic IIx så att det blir "vanligt" stereo-ljud så låter det lite mera normalt, men man kan behöva höja volymen ett par snäpp.
  Jag är lite tveksam över vilket ljud jag föredrar (kan nog vara olika beroende på musiken). Enklast, och kanske bäst, är nog att behålla sina vanliga lurar till musik.

  Jag är van med ett par väldigt flexibla och relativt lätta lurar. Dessa är rätt stela och är förhållandevis tunga. Jag är antagligen lite i överkant på vad som är normalt när det gäller storlek på huvud och detta är en nackdel. Jag har provat och dragit ut dem på max och skulle kanske behövt något steg till, alternativt (eller både och) en mycket mjukare yta på bygeln (Jag letar fortfarande efter den mest behagliga inställningen).
  Om huvudet hade varit ett par centimeter bredare så hade jag nog fått lämna tillbaka dem med rädsla för att bryta sönder dem då jag ska ta på dem.
  Måttet på kåporna hade gärna fått vara runda och/eller mera rymliga. Kan vara jag som är bortskämd med mina 11cm runda lurar där jag skulle kunna vifta vilt med öronen utan hinder (yttermått i diameter). Mer utrymme hade definitivt inte skadat. Kan ju bara skapa behagligare utrymme och bättre placering av högtalarna i luren (och därmed bättre 5.1?) eller hur?

  Man har inget riktigt steglöst sätt att justera volymen, eller någon annan inställning heller för den delen, varken på lurarnas kontroll på sladden eller på förstärkaren. Detta skulle kunna uppfattas som lite begränsande för vissa.

  Har man riktigt hög volym så kan man märka lite sus/brus vid tystnad. Jag har dock svårt att tänka mig att många personer kan använda volymer på den nivån ändå. Har man behov av sådana volymer så har man nog svårt att uppfatta dem ändå pga av dålig hörsel.

  En liten detail angående medföljande kablar. Den optiska kabeln fungerar säkert bra rent funktionsmässigt, men den ser ut att kunna gå sönder om man råkar nysa nära den. Med andra ord så kanske man vill köpa till en av bättre kvalite, om inte annat för utseendemässiga skäl.

  Microfonen hade gärna fått vara infällbar/uppfällbar. Använder man inte den är den bara i vägen och besvärar en. Tur att den är valbar, dvs en löstagbar/monterbar komponent.
  Då jag testade den via inställningarna i PS3 med både PS3:ans och laptopens ljud i bakgrunden så fångades en hel del brus upp. Hur den fungerar i riktigt tyst miljö återstår att se... men vem har det?

  För er som vill ha 5.1 men kan inte har möjligheterna att ha rejäla ljudvolymer sent på kvällarna pga boende i lägenhet tex så kan detta vara ett alternativ. Själv köpte jag dem för att använda till PS3, vilket de duger utmärkt till. Explotioner låter kraftfulla då de ska låta kraftfulla samtidigt som de små ljuden håller sig små men samtidigt tydliga.

  Trots vissa begränsingar och brister så blir mitt huvudsyfte, dvs spel, så pass mycket trevligare så att det är ett rekommenderat köp ändå.

  Ja, jag rekommenderar den här produkten.
  Eller
  Avbryt

Frågor & svar

Eller
Avbryt

Det finns inga frågor ännu.

Produktbeskrivning

Universal gamingheadset med Dolby Digital 5.1 true surround som fungerar till PC, Mac, PS3, PS2, Xbox 360 och Xbox!

Surround
Tritton Ax PRO är utrustat med 5.1 surround som ger dig en fantastisk ljudbild i spel. Förutom att ljudbilden blir mer realistisk hör du även detaljer som du annars inte skulle uppfattat. Från vilket håll fienden försöker smyga på dig eller varifrån någon skjuter mot dig, något som kan öka dina precision!

Övrigt:
 • Har optisk utgång

Komplettera ditt köp med dessa tillbehör

Tritton Tritton AX PRO 5.1 Gaming headset TRIGA611 Universal gamingheadset med Dolby Digital 5.1 true surround som fungerar till PC, Mac, PS3, PS2, Xbox 360 och Xbox! SurroundTritton Ax PRO är utrustat med 5.1 surround som ger dig en fantastisk ljudbild i spel. Förutom att ljudbilden blir mer realistisk hör du även detaljer som du annars inte skulle uppfattat. Från vilket håll fienden försöker smyga på dig eller varifrån någon skjuter mot dig, något som kan öka dina precision! Övrigt:Har optisk utgång Okategoriserade produkter 4 1 1499 SEK 1499 NewCondition Discontinued
 1. Okategoriserade produkter