Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer

Ny trådlös router för Full HD i hemmet

ZyXEL NBG6716

  Art.nr: 196870
 • 802.11ac-standard
 • Dual-Band 450+1300 Mbit/s
 • 4 Gigabit LAN-portar
 • Enkel installation
 • QoS

Denna vara säljs ej längre

Du har kommit till en produkt som inte längre finns i vårt sortiment.

Tillbehör

Andersson CAT6E 3m Unshielded Grey
(0 st)
 • 3 meter
 • Cat. 6, certifierad upp till gigabit
 • Oskärmad

79:-

Recensioner

Snittbetyg
(0 st)

Det finns inga recensioner för denna produkt.

Frågor & svar

Avbryt

Det finns inga frågor ännu.

Teknisk specifikation

Allmänt
Tillv. art. nr. NBG6716-EU0101F
Modellbeteckning NBG6716
Anslutningar
WAN-portar 1st
LAN-portar 4st
Antal USB-portar 2 st
Prestanda
Trådlös nätverksstandard 802.11 a/b/g/n/ac
Trådlös nätverkshastighet Upp till 1750 Mbit/s
Dual-Band Ja
Frekvensband 2,4GHz och 5GHz
Antenner Information saknas / Anges ej av tillverkaren
Antennstyrka Information saknas / Anges ej av tillverkaren
Löstagbar antenn Nej
Typ av antenn Inbyggd
Throughput LAN-LAN Information saknas / Anges ej av tillverkaren
Throughput WAN-LAN Information saknas / Anges ej av tillverkaren
Funktioner
Trådlös säkerhet WEP, WPA-PSK, WPA2-PSK
Trådlös skrivardelning Ja
Trådlös hårddiskdelning Ja
Brandvägg Ja
NAT Ja
SPI Nej
VPN Ja
MAC-filtrering Ja
WMM Ja
QoS Ja
Gästnätverk Nej
Föräldrakontroll Nej
Öppen källkod Nej
Stöd för IPv6 Nej
DMZ Nej
VoIP Nej
Stöd för mobilt bredband Nej
Accesspunkt Nej
Repeater Nej
Inbyggt ADSL-modem Nej
Medföljer
Medföljande tillbehör Strömkabel, Nätverkskabel
Medföljande programvara Guide på CD-rom
Bruksanvisning Ja
Support och Garanti
Tillverkarens garantitid 2 år
Tillverkarsupport support@zyxel.se (08 – 557 760 65)
Dimensioner
Bredd 214,0 mm
Djup 74,0 mm
Höjd 165,0 mm
Vikt 0,5 kg
Övrigt
Övriga funktioner -
Manualer och dokumentation
Produktblad
Bruksanvisning

Produktbeskrivning

Med ett växande behov av att strömma högupplöst material till datorer, surfplattor och smartphones ökar också kraven på hastighet och tillgänglighet. Med den nya 802.11ac-standarden används 2.4GHz och 5GHz-banden samtidigt, vilket gör att HD-strömmar och annan bandbreddsintensiv trafik kan köra på det mindre belastade 5GHz-bandet.

High end-produkten NBG6716 levereras en trådlös hastighet på upp till 1750 Mbps (450 Mbps på 2,4 Ghz-bandet och 1300 Mbps på 5 Ghz-bandet)

Detta gör exempelvis att nya bärbara datorer så som Macbook Air och de senaste 802.11ac-telefonerna, exempelvis HTC One, Samsung Galaxy S4 och Sony Experia Z, kan ta del av full HD 1080p-kvalitet utan störningar. ZyXEL NBG6716 har inbyggd QoS (Quality of Service) och prioriterar tjänster som videosamtal och strömmande video/musik. För onlinespelare går det också att aktivera en funktion som ger spelrelaterad trafik högsta prioritet.

Den med strömsparfunktion. Det går att schemalägga så att det trådlösa nätverket inaktiveras mellan vissa tider, exempelvis då man är på sitt arbete eller ligger och sover. Vänligt mot både elräkningen och miljön. En annan funktion är innehållsfiltrering, vilket möjliggör att spärra utvalda adresser eller sajter.

Tack vare det användarvänliga gränssnittet kommer man snabbt igång. Med WPS-knappen (Wi-Fi Protected Setup) aktiveras det trådlösa nätverket på några sekunder.

NBG6716 är även utrustad med två USB-portar för att ansluta USB-minnen eller externa hårddiskar. Det går också att sätta upp flera SSID, så som separata nätverk för arbete eller gäster.

Ny nätverkstandard, 802.11 ac

802.11ac är ett enormt steg i utvecklingen kring trådlös hastighet, tillförlitlighet och kvalitet i signalstyrkan. Den nya nätverksstandarden tredubblar den trådlösa hastigheten mot föregångaren, 802.11n. Även signalstyrkan blir märkvärt starkare och når punkter där mottagningen vanligtvis är dålig.

Dual band – mindre störning i nätverket

Tekniken dual band tillåter överföring i både 2,4GHz och 5GHz-banden i upp till 450Mbit/s trådlös hastighet vilket är idealt för tung överföring så som HD-streaming. 5GHz-banden är dessutom mer störningsfritt vilket är en stor fördel på områden med mycket annan radiotrafik så som trådlösa telefoner, andra 2,4GHz nätverk, bluetooth, med mera. Störningar i nätverket kan resultera i problem som sämre trådlös räckvidd, tappad anslutning och minskad hastighet.

Komplettera ditt köp

Andersson CAT6E 3m Unshielded Grey
(0 st)
 • 3 meter
 • Cat. 6, certifierad upp till gigabit
 • Oskärmad

79:-

ZyXEL ZyXEL NBG6716 Med ett växande behov av att strömma högupplöst material till datorer, surfplattor och smartphones ökar också kraven på hastighet och tillgänglighet. Med den nya 802.11ac-standarden används 2.4GHz och 5GHz-banden samtidigt, vilket gör att HD-strömmar och annan bandbreddsintensiv trafik kan köra på det mindre belastade 5GHz-bandet. High end-produkten NBG6716 levereras en trådlös hastighet på upp till 1750 Mbps (450 Mbps på 2,4 Ghz-bandet och 1300 Mbps på 5 Ghz-bandet) Detta gör exempelvis att nya bärbara datorer så som Macbook Air och de senaste 802.11ac-telefonerna, exempelvis HTC One, Samsung Galaxy S4 och Sony Experia Z, kan ta del av full HD 1080p-kvalitet utan störningar. ZyXEL NBG6716 har inbyggd QoS (Quality of Service) och prioriterar tjänster som videosamtal och strömmande video/musik. För onlinespelare går det också att aktivera en funktion som ger spelrelaterad trafik högsta prioritet. Den med strömsparfunktion. Det går att schemalägga så att det trådlösa nätverket inaktiveras mellan vissa tider, exempelvis då man är på sitt arbete eller ligger och sover. Vänligt mot både elräkningen och miljön. En annan funktion är innehållsfiltrering, vilket möjliggör att spärra utvalda adresser eller sajter. Tack vare det användarvänliga gränssnittet kommer man snabbt igång. Med WPS-knappen (Wi-Fi Protected Setup) aktiveras det trådlösa nätverket på några sekunder. NBG6716 är även utrustad med två USB-portar för att ansluta USB-minnen eller externa hårddiskar. Det går också att sätta upp flera SSID, så som separata nätverk för arbete eller gäster. Ny nätverkstandard, 802.11 ac 802.11ac är ett enormt steg i utvecklingen kring trådlös hastighet, tillförlitlighet och kvalitet i signalstyrkan. Den nya nätverksstandarden tredubblar den trådlösa hastigheten mot föregångaren, 802.11n. Även signalstyrkan blir märkvärt starkare och når punkter där mottagningen vanligtvis är dålig. Dual band – mindre störning i nätverket Tekniken dual band tillåter överföring i både 2,4GHz och 5GHz-banden i upp till 450Mbit/s trådlös hastighet vilket är idealt för tung överföring så som HD-streaming. 5GHz-banden är dessutom mer störningsfritt vilket är en stor fördel på områden med mycket annan radiotrafik så som trådlösa telefoner, andra 2,4GHz nätverk, bluetooth, med mera. Störningar i nätverket kan resultera i problem som sämre trådlös räckvidd, tappad anslutning och minskad hastighet. Okategoriserade produkter 599,0000 new Discontinued
 1. Okategoriserade produkter