Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse och för att anpassa reklambudskap. Vi säljer inte din information. Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke. Genom att klicka på Jag accepterar godkänner du cookies.

6" läsplatta för e-böcker - perfekt för bokslukaren

Kobo Clara HD 6" Black

  Art.nr: 1012577
 • 6" Carta E Ink HD pekskärm
 • Wi-Fi
 • Batteritid för flera veckor
 • ComfortLight PRO
 • 8 GB minne för upp till 6000 böcker
1 290:-

Delbetala från 146:-/mån Info

Info

30 dagars öppet köp

Fri frakt

Leverans samma dag

Kombinera med

Kobo Clara HD 6
Produkt du tittar på: 6" läsplatta för e-böcker - perfekt för bokslukaren
Kobo Clara HD 6" Black

1 290:-

Kobo SleepCover Case with stand for Kobo Clara HD - Black

299:-

Andersson Micro-USB Cable 2m Black 2.4A

79:-


 • Pris: 1 668:-
Lägg paket i kundvagn

Tillbehör

Recensioner

Frågor & svar

Teknisk specifikation

Produktbeskrivning

Kobo Clara HD är den perfekta följeslagaren till en bokälskare. Denna läsplatta - även kallad eReader - påminner en surfplatta i utseendet, men har en helt annorlunda typ av skärm som inte tröttar ut ögonen och är perfekt när man vill läsa sida efter sida i en spännande bok. Internminnet räcker till upp till 5000 e-böcker vilket innebär att du kan bära med dig ett helt bibliotek i en hand och är perfekt för att koppla av med i hängmattan, på stranden eller hemma i soffan och sängen. Är du en riktig bokslukare kommer du älska att läsa på Kobo Clara HD.

Vad är skillnaden på en läsplatta och en surfplatta?

Självklart du kan du läsa e-böcker på en surfplatta också, men att göra det på en läsplatta har många fördelar mot en surfplatta. Är du en riktig bokmal kommer du älska att plöja boktitlar på en läsplatta istället. Bland de främsta fördelarna är skärmen och batteritiden.

Skärmtekniken i en läsplatta är helt annorlunda jämfört med en surfplatta, och mycket vilsammare och skonsammare för ögonen. Istället för en traditionell LCD-skärm använder sig läsplattor av E Ink - elektroniskt bläck (e-bläck) vilket ger känslan av att läsa på vanligt papper istället för en skärm. 

Precis som en utskriven papperssida kan du läsa bekvämt i direkt solljus utan reflexer eller solblänk, likväl som du kan läsa i fullständigt mörker utan att trötta ut ögonen. Det gör att Kobo Clara HD kan underhålla dig lika bra hemma i soffan som i solstolen eller hängmattan en solig dag.

Lässkärm som är snäll mot ögonen

Kobo Clara HD har en 6" stor HD-skärm, vilket motsvarar en ungefärlig boksida i storlek. Baksidan har ett perforerat mönster som gör läsplattan greppvänlig utan att halka i händerna.
Skärmen ger dig den bästa möjliga läsupplevelsen tack vare ComfortLight PRO som ger ett perfekt skärmljus, oavsett tid på dygnet.

Tekniken innebär att skärmen anpassar sig till omgivningsljuset och minskar exponeringen av så kallat blått ljus för en mer bekväm läsning framåt kvällen. Resultatet är att du kan läsa böcker innan du ska somna, utan att riskera att påverka sömnen.

Bär med dig ett helt bibliotek

Bär med dig hundratals böcker i en hand! Med en läsplatta läser du digitala böcker och tidningar i ett format och en vikt som är både tunnare och lättare än en enda bok. Att packa ner flera böcker i resväskan tar både upp plats och onödig vikt. Med en läsplatta behöver du inte oroa dig för att du läser ut en bok och sedan vara utan, för du har hela tiden tillgång till ett helt bibliotek av nya titlar så fort du läst ut en bok. Du behöver aldrig stå utan läsunderhållning.

Oavsett om du ska iväg på långsemester eller bara ta bussen in till stan har du hela tiden din favoritbok nära till hands och kan försvinna in i en annan värld. Perfekt för lata dagar på stranden, för de regniga dagarna på hotellrummet eller framför brasan i skidstugan. 

Anpassa texten efter dina önskemål

Skapa en läsupplevelse som är perfekt för dig genom att välja bland fler än 50 teckenstorlekar och 11 typsnitt. Ändra marginaler, radavstånd och textstorlek för att få en personligt anpassad text.

Inbyggt WiFi och internminne

Kobo Clara HD har inbyggt WiFi som gör att du med tillgång till trådlöst nätverk kan bläddra bland miljontals titlar i Kobo eBookstore och ladda ner dina favoriter direkt till din läsplatta för att läsa var och när du vill. Få rekommendationer på nya titlar grundat på dina tidigare nedladdningar och läs andra användares recensioner på böcker. 

Det inbyggda minnet på 8 GB räcker till ungefär 6000 titlar, så du behöver inte oroa dig för att fylla plattan i det första taget.

Upp till en månads batteritid

Nästa stora fördel med en läsplatta jämfört med surfplatta är batteritiden. Du kan utan problem plöja genom bok efter bok utan att behöva ladda batteriet på en läsplatta. En surfplatta måste laddas betydligt oftare än så. Med upp till en månads batteritid kan du ta med dig Clara HD på semestern och låta dig uppslukas av böckernas fängslande värld varje dag utan att behöva ladda batteriet.

Specifikationer

 • 6" HD-pekskärm med 300 dpi
 • 8 GB lagringsminne med plats för upp till 6000 boktitlar
 • 512 MB RAM-minne
 • Inbyggt WiFi med tillgång till Kobo eBookstore
 • ComfortLight PRO ändrar automatiskt färgtemperaturen för att minska blåljusexponering
 • Välj mellan 11 typsnitt och 40 textstorlekar
 • Upp till en månads batteritid*
 • Filformat som stöds: 14 filformat (EPUB, EPUB3, PDF, MOBI, JPEG, GIF, PNG, BMP, TIFF, TXT, HTML, RTF, CBZ, CBR)
 • Anslutningar: Micro-USB 
 • Språk: Engelska, franska, tyska, spanska, holländska, italienska, brasilianska, portugisiska, japanska, turkiska
 • Mått: 159,6 x 110 x 8,3 mm
 • Vikt: 166 g

* Batteritiden kan variera beroende på användning.