Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer

ADSL2+trådlös router med dual-band och 2 USB-portar!

ASUS DSL-N55U

  Art.nr: 168515
 • ADSL2+trådlös router
 • Upp till 300Mbit/s
 • Dual-band
 • 4 Gigabit LAN-portar
 • 2 USB-portar

Denna vara säljs ej längre

Du har kommit till en produkt som inte längre finns i vårt sortiment.

Recensioner

Eller
Du måste skriva minst 50 tecken i detta fält.
Avbryt

Snittbetyg
(21 st)

 • XQZ37 2015-01-02

  Bra köp!!

  Min D-link router började att koppla ner Wifi-signalen hela tiden, så jag köpte en ASUS DSL-N55U eftersom den fått bra recensioner.

  Installationen gick fantastiskt smidigt, (windows 7) och signalstyrkan är betydligt bättre än min gamla D-link presterade ens som ny. Dessutom ser och känns Asus produkter som vanligt mycket bra ut, andas kvalitet.

  Denna produkt motsvarade verkligen de goda recensionerna den fått tidigare och jag kan bara lägga till ytterligare ett positivt omdöme och rekommendera den starkt, en mycket prisvärd produkt.

  Ja, jag rekommenderar den här produkten.
  Eller
  Avbryt
 • Monitzzz 2015-01-01

  Hela huset!

  Denna router är riktigt bra. Den täcker hela huset utan problem. Vi har den på övervåningen men kan t.o.m surfa i källaren. Klarar även flera "surfare" utan problem.

  Ja, jag rekommenderar den här produkten.
  Eller
  Avbryt
 • Mulle72 2014-11-28

  Finns ingen bättre!

  Denna router fixar allt....
  För att testa denna produkt körde jag igång 6st strömmande enheter, och den fixade detta galant!
  Telia ADSL 17 m/bit

  Ja, jag rekommenderar den här produkten.
  Eller
  Avbryt
 • Vicki 2014-10-21
  Produkttestare

  Bra den korta stund den fungerade

  Hade denna i ca 6 mån innan den helt plötsligt tappade kontakten med internet och det gick inte att få igång det igen trots flera reset. Det gick att komma in i routern utan problem och klicka runt i inställningarna, men den tog inte IP-adressen mm igen och det gick inte att komma ut mer på internet. Jag kopplade in mitt gamla modem och router och var igång utan problem igen. Kontaktade ASUS som hänvisade mig till min ÅF (netonnet) där jag lämnade tillbaka den och fick tillbaka pengarna.

  Innan detta hände fungerade den bra. Enkel installation med endast ifyllande av uppgifter från ISP med IP-adress mm och sen var man igång.

  Har många finesser och är väl värd sina pengar om man får tag i en felfri. Jag kommer dock aldrig köpa ASUS igen, då detta var den andra ASUS-produkten som strular.

  Jag valde istället en kombinerad router/modem från Netgear.

  Eller
  Avbryt
 • 71anpelle 2014-08-09

  OK

  Funkar som den skall..hade dock önskat att räckvidden skulle varit lite bättre

  Ja, jag rekommenderar den här produkten.
  Eller
  Avbryt

Frågor & svar

Eller
Avbryt
 • Har denna router stöd för Vdsl? höghastighets adsl?

  TattarLennart 2014-10-21
  Eller
  Avbryt

  Svar

  • Hej, Tyvärr har denna endast störd för ADSL/ADSL2+, och ingen VDSL.

   SebastianNetOnNet 2014-11-26
 • Enistheman 2014-08-27
  Eller
  Avbryt

  Svar

  • Ja, denna router har stöd för Appledatorer.

   SebastianNetOnNet 2014-10-03
 • Enligt specifikationen på Netonet skall denna ha Voip, något som INTE bekräftas på tillexempel tillverkarens hemsida. Är det någon som vet vad som gäller för denna? Behöver man ha en speciell dosa för bredbandstelefoni trots allt? mvh Lasse S

  zapp99 2013-04-24
  Eller
  Avbryt

Teknisk specifikation

Allmänt
Tillv. art. nr. 90-IG25002M00-3PA0-
Modellbeteckning DSL-N55U, ADSL-router
Anslutningar
WAN-portar 1st
LAN-portar 4st
Antal USB-portar 2 st
Prestanda
Trådlös nätverksstandard 802.11 a/b/g/n
Trådlös nätverkshastighet Upp till 300 Mbit/s
Dual-Band Ja
Frekvensband 2,4GHz och 5GHz
Antenner 3st
Antennstyrka 2,0dBi
Löstagbar antenn Ja
Typ av antenn Information saknas / Anges ej av tillverkaren
Throughput LAN-LAN Gigabit
Throughput WAN-LAN 300,0Mbit/s
Funktioner
Trådlös säkerhet WEP, WPA-PSK, WPA2-PSK, WPA2, WPA, WPS
Trådlös skrivardelning Ja
Trådlös hårddiskdelning Ja
Brandvägg Ja
NAT Ja
SPI Ja
VPN Ja
MAC-filtrering Ja
WMM Ja
QoS Ja
Gästnätverk Ja
Föräldrakontroll Ja
Öppen källkod Nej
Stöd för IPv6 Ja
DMZ Ja
VoIP Nej
Stöd för mobilt bredband Ja
Accesspunkt Nej
Repeater Nej
Inbyggt ADSL-modem Ja
Medföljer
Medföljande tillbehör Strömadapter, Splitter, nätverkskabel och RJ11-kabel
Medföljande programvara Support-CD
Bruksanvisning Snabbstartguide på svenska
Support och Garanti
Tillverkarens garantitid 3 år
Tillverkarsupport 08-58769407
Dimensioner
Bredd 394,0 mm
Djup 60,0 mm
Höjd 241,0 mm
Vikt 1,2 kg
Övrigt
Övriga funktioner IPTV support
Manualer och dokumentation
Drivrutiner och verktyg
Bruksanvisning

Produktbeskrivning

ASUS DSL-N55U är ett modem med inbyggd router. Det är en fantastisk lösning för dig som endast vill ha en apparat som skall fungera som både modem och trådlös router. Du får möjlighet till dual-band, trådlös hastighet upp till 300Mbit/s, 4 Gigabit LAN-portar och 2 stycken USB-portar för både skrivardelning och hårddiskdelning.

ADSL modem och router i ett
Använd enheten som ADSL modem och dela ut ditt bredband trådlöst.
Du slipper att ha separata enheter för modem och router!
 

Trådlös N-standard
ASUS DSL-N55U stödjer trådlös N-standard och klarar en hastighet upp till 300Mbit/s. Hastigheten skiljer sig grovt från den äldre standarden som max uppnådde 54Mbit/s . Förutom skillnad i hastighet så skall även antennerna vara betydligt starkare.
 
 
Skal
Dual band – mindre störning i nätverket!
Tekniken dual band tillåter överföring i både 2,4GHz och 5GHz-banden i upp till 300Mbit/s trådlös hastighet vilket är idealt för tung överföring så som HD-streaming. 5GHz-banden är dessutom mer störningsfritt vilket är en stor fördel på områden med mycket annan radiotrafik så som trådlösa telefoner, andra 2,4GHz nätverk, bluetooth, med mera. Störningar i nätverket kan resultera i problem som sämre trådlös räckvidd, tappad anslutning och minskad hastighet.
 
 


Skal
Gigabit-switch
ASUS DSL-N55U är utrustad med gigabit-portar och klarar därför att skicka ut och ta emot signal med raketfart, ända upp till 1000Mbit/s. För att detta skall vara genomförbart så kräver det även att ditt nätverkskort i datorn skall klara av den hastigheten.
 
 
Skal
USB-port – dela hårddisk i nätverket!
Att ha USB-port på routern är en stor fördel. Med denna router kan man ansluta en USB-hårddisk och använda den som nätverkslagring likt en NAS och utnyttja den trådlöst via routern.
 
 
Skal
Live Parental Control
Med din nya netgear router kan du ladda ner en uppdatering som ger dig möjligheten att kontrollera vilka sidor och under vilken tid på dygnet personerna i hemmet får tillgång till dem. På detta sätt kan du själv sätta tidsramar som passar för hushållet.
 
 

Skal
Gästnätverk – dela ditt nätverk utan att avslöja lösenordet!
Med ett gästnätverk blir det enklare än någonsin att tillåta gäster att använda ditt nätverk för internetåtkomst utan att ge ut ditt lösenord. Gästnätverket skapar ett extra nätverk med eller utan lösenord för dina vänner att använda. Detta görs enkelt i routerns webbgränssnitt eller medföljande programvara.
 
 


Skal

Prioritera din trafik
QoS, förkortning till Quality of Service är ett känt begrepp som handlar om hur din router skall prioritera all trafik i ditt nätverk. Detta är en viktig funktion när flera olika typer av trafik, t.ex. TV, dator, telefon ska samsas i ett nätverk.

Sätt lösenord på ditt trådlösa nätverk
ASUS DSL-N55U har en funktion inbyggt i webbgränssnittet som gör att du kan sätta lösenord på ditt trådlösa nätverk. På så sätt kan du motverka intrång i ditt nätverk.
 

Komplettera ditt köp med dessa tillbehör

ASUS ASUS DSL-N55U 90-IG25002M00-3PA0- ASUS DSL-N55U är ett modem med inbyggd router. Det är en fantastisk lösning för dig som endast vill ha en apparat som skall fungera som både modem och trådlös router. Du får möjlighet till dual-band, trådlös hastighet upp till 300Mbit/s, 4 Gigabit LAN-portar och 2 stycken USB-portar för både skrivardelning och hårddiskdelning. ADSL modem och router i ett Använd enheten som ADSL modem och dela ut ditt bredband trådlöst. Du slipper att ha separata enheter för modem och router!   Trådlös N-standard ASUS DSL-N55U stödjer trådlös N-standard och klarar en hastighet upp till 300Mbit/s. Hastigheten skiljer sig grovt från den äldre standarden som max uppnådde 54Mbit/s . Förutom skillnad i hastighet så skall även antennerna vara betydligt starkare.     Dual band – mindre störning i nätverket! Tekniken dual band tillåter överföring i både 2,4GHz och 5GHz-banden i upp till 300Mbit/s trådlös hastighet vilket är idealt för tung överföring så som HD-streaming. 5GHz-banden är dessutom mer störningsfritt vilket är en stor fördel på områden med mycket annan radiotrafik så som trådlösa telefoner, andra 2,4GHz nätverk, bluetooth, med mera. Störningar i nätverket kan resultera i problem som sämre trådlös räckvidd, tappad anslutning och minskad hastighet.     Gigabit-switch ASUS DSL-N55U är utrustad med gigabit-portar och klarar därför att skicka ut och ta emot signal med raketfart, ända upp till 1000Mbit/s. För att detta skall vara genomförbart så kräver det även att ditt nätverkskort i datorn skall klara av den hastigheten.     USB-port – dela hårddisk i nätverket! Att ha USB-port på routern är en stor fördel. Med denna router kan man ansluta en USB-hårddisk och använda den som nätverkslagring likt en NAS och utnyttja den trådlöst via routern.     Live Parental Control Med din nya netgear router kan du ladda ner en uppdatering som ger dig möjligheten att kontrollera vilka sidor och under vilken tid på dygnet personerna i hemmet får tillgång till dem. På detta sätt kan du själv sätta tidsramar som passar för hushållet.     Gästnätverk – dela ditt nätverk utan att avslöja lösenordet! Med ett gästnätverk blir det enklare än någonsin att tillåta gäster att använda ditt nätverk för internetåtkomst utan att ge ut ditt lösenord. Gästnätverket skapar ett extra nätverk med eller utan lösenord för dina vänner att använda. Detta görs enkelt i routerns webbgränssnitt eller medföljande programvara.     Prioritera din trafik QoS, förkortning till Quality of Service är ett känt begrepp som handlar om hur din router skall prioritera all trafik i ditt nätverk. Detta är en viktig funktion när flera olika typer av trafik, t.ex. TV, dator, telefon ska samsas i ett nätverk. Sätt lösenord på ditt trådlösa nätverk ASUS DSL-N55U har en funktion inbyggt i webbgränssnittet som gör att du kan sätta lösenord på ditt trådlösa nätverk. På så sätt kan du motverka intrång i ditt nätverk.   Router & Modem 4,3 21 990 SEK 990 NewCondition Discontinued
 1. Dator & Surfplatta
 2. Nätverk
 3. Router & Modem