Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer

Trådlös N-router med dual band och dubbla USB-portar!

ASUS RT-N56U

  Art.nr: 153071
 • Upp till 300Mbit/s
 • Dual-Band
 • 4 Gigabit LAN-portar
 • 2 USB-portar
 • Enkelt användargränssnitt

Denna vara säljs ej längre

Du har kommit till en produkt som inte längre finns i vårt sortiment.

Recensioner

Eller
Du måste skriva minst 50 tecken i detta fält.
Avbryt

Snittbetyg
(1 st)

 • fj666 2014-10-12

  Lättanvänd och smart router

  För att vara ärlig så har jag inte brytt mig om att använda några funktioner förutom själva router-delen. Men den var mycket lätt att installera, den är driftsäker och ger mig ett snabbt wifi. Väldigt nöjd.

  Ja, jag rekommenderar den här produkten.
  Eller
  Avbryt

Frågor & svar

Eller
Avbryt
 • vet bara att min son kräver bättre uppkoppling, ska jag koppla ett mobilt internet till denna då? fungerar det i ett betonghus?

  Malin72 2011-12-16
  Eller
  Avbryt

  Svar

  • Beror på var man bor. Stadsnät är bäst. Frågan är om man ens behöver en router. Mobilt internet har i dagsläget ofta lite problem med hastighet och funktionalitet.

   snrf 2012-01-18
  • Nix ingen mobilt internet till denna tyvärr. Betonghus kan funka beroende på var du placerar routern. Helst så centralt som möjligt.

   Testaren 2012-02-06
  • Du menar om du kan koppla till den ett 3G modem ja det kan du göra men INTE ett 4G modem, men då rekomenderar jag att du köper en USB sladd på 1 meter eller mer som du kopplar in modemet i och ställer det i ett fönster. Kopplar du på ett 4G modem så köp en DOVADO 4GR Router istället den har stöd för 4G modem. Asus har bara stöd för 3G och 3G TURBO modem.

   pege63 2012-04-14
  • Den här skapar mobilt bredband. funkar toppen genom betong.

   Mogadishu 2012-05-08

Teknisk specifikation

Allmänt
Tillv. art. nr. 90-IG1G002M00-3PA0
Modellbeteckning RT-N56U
Anslutningar
WAN-portar 1st
LAN-portar 4st
Antal USB-portar 2 st
Prestanda
Trådlös nätverksstandard 802.11 a/b/g/n
Trådlös nätverkshastighet Upp till 300 + 300 Mbit/s
Dual-Band Ja
Frekvensband 2,4GHz och 5GHz
Antenner Information saknas / Anges ej av tillverkaren
Antennstyrka Information saknas / Anges ej av tillverkaren
Löstagbar antenn Nej
Typ av antenn Information saknas / Anges ej av tillverkaren
Throughput LAN-LAN 10/100/1000 Mbit/s
Throughput WAN-LAN 900,0Mbit/s
Funktioner
Trådlös säkerhet 64/128-bit WEP, WPA-PSK, WPA2-PSK, WPA-Enterprise, WPA2-Enterprise, WPS (Wi-Fi Protected Setup)
Trådlös skrivardelning Ja
Trådlös hårddiskdelning Ja
Brandvägg Ja
NAT Ja
SPI Ja
VPN Information saknas / Anges ej av tillverkaren
MAC-filtrering Information saknas / Anges ej av tillverkaren
WMM Information saknas / Anges ej av tillverkaren
QoS Nej
Gästnätverk Nej
Föräldrakontroll Nej
Öppen källkod Nej
Stöd för IPv6 Nej
DMZ Nej
VoIP Information saknas / Anges ej av tillverkaren
Stöd för mobilt bredband Nej
Accesspunkt Nej
Repeater Nej
Inbyggt ADSL-modem Information saknas / Anges ej av tillverkaren
Medföljer
Medföljande tillbehör Information saknas / Anges ej av tillverkaren
Medföljande programvara Information saknas / Anges ej av tillverkaren
Bruksanvisning Information saknas / Anges ej av tillverkaren
Support och Garanti
Tillverkarens garantitid 3 år
Tillverkarsupport 0046-858769407
Dimensioner
Bredd 172,0 mm
Djup 145,0 mm
Höjd 60,0 mm
Vikt 0,3 kg
Övrigt
Övriga funktioner Hårdvarubaserad NAT-accelerator

Produktbeskrivning

ASUS RT-N56U är en router med unik stående design, fullproppad med den senaste tekniken och funktionaliteten. Massiv datatrafik blir en lätt match med stöd för upp till 300 000 simultana sessioner genom den hårdvarubaserade NAT-acceleratorn. Detta ger en ”throughput” som är upp till 2-5gånger snabbare än traditionella mjukvarubaserade NAT gigabitrouters.

AiCloud - smart lagring, smart synk, smart tillgång

ASUS AiCloud är en smart och lättanvänd app som ger möjlighet att utnyttja ASUS molntjänster på iOS och Android. Kom åt, spela upp, synkronisera och dela alla dina filer från både publika och privata molntjänster.

Skal


 

Trådlös N-standard
Asus RT-N56U stödjer trådlös N-standard och klarar en hastighet upp till 300Mbit/s. Hastigheten skiljer sig grovt från den äldre standarden som max uppnådde 54Mbit/s . Förutom skillnad i hastighet så skall även antennerna vara betydligt starkare.
 
 
Skal
Dual band
Tekniken dual band tillåter överföring i både 2,4GHz och 5GHz-banden i upp till 300Mbit/s trådlös hastighet vilket är idealt för tung överföring så som HD-streaming. 5GHz-banden är dessutom mer störningsfritt vilket är en stor fördel på områden med mycket annan radiotrafik så som trådlösa telefoner, andra 2,4GHz nätverk, bluetooth, med mera. Störningar i nätverket kan resultera i problem som sämre trådlös räckvidd, tappad anslutning och minskad hastighet.
 
 


Skal
Gigabit-switch
Asus RT-N56U är utrustad med gigabit-portar och klarar därför att skicka ut och ta emot signal med raketfart, ända upp till 1000Mbit/s. För att detta skall vara genomförbart så kräver det även att ditt nätverkskort i datorn skall klara av den hastigheten.
 
 
Skal
USB-port
Att ha USB-port på routern är en stor fördel. Dels kan man ansluta en USB-hårddisk och använda den som nätverkslagring likt en NAS. Eller ansluta en skrivare så att alla i nätverket kan utnyttja den trådlöst via routern.
 
Skal

Hårdvarubaserad NAT-accelerator
Hårdvaruaccelererad NAT säkrar hastigheten mellan internet och ditt lokala nätverk. Medan traditionella routrar enbart erbjuder full gigabithastighet mellan lokalt anslutna datorer erbjuder RT-N56U full hastighet även ut mot internet.

Användargränssnitt
ASUS har gjort det betydligt lättare att styra routerns alla funktioner genom användargränssnittet EZ UI som även gör det möjligt att koppla upp routern med endast tre steg utan några krav på att läsa manualen.

Klicka på länken om du vill veta mer om Router

ASUS ASUS RT-N56U 90-IG1G002M00-3PA0 ASUS RT-N56U är en router med unik stående design, fullproppad med den senaste tekniken och funktionaliteten. Massiv datatrafik blir en lätt match med stöd för upp till 300 000 simultana sessioner genom den hårdvarubaserade NAT-acceleratorn. Detta ger en ”throughput” som är upp till 2-5gånger snabbare än traditionella mjukvarubaserade NAT gigabitrouters. AiCloud - smart lagring, smart synk, smart tillgång ASUS AiCloud är en smart och lättanvänd app som ger möjlighet att utnyttja ASUS molntjänster på iOS och Android. Kom åt, spela upp, synkronisera och dela alla dina filer från både publika och privata molntjänster.   Trådlös N-standard Asus RT-N56U stödjer trådlös N-standard och klarar en hastighet upp till 300Mbit/s. Hastigheten skiljer sig grovt från den äldre standarden som max uppnådde 54Mbit/s . Förutom skillnad i hastighet så skall även antennerna vara betydligt starkare.     Dual band Tekniken dual band tillåter överföring i både 2,4GHz och 5GHz-banden i upp till 300Mbit/s trådlös hastighet vilket är idealt för tung överföring så som HD-streaming. 5GHz-banden är dessutom mer störningsfritt vilket är en stor fördel på områden med mycket annan radiotrafik så som trådlösa telefoner, andra 2,4GHz nätverk, bluetooth, med mera. Störningar i nätverket kan resultera i problem som sämre trådlös räckvidd, tappad anslutning och minskad hastighet.     Gigabit-switch Asus RT-N56U är utrustad med gigabit-portar och klarar därför att skicka ut och ta emot signal med raketfart, ända upp till 1000Mbit/s. För att detta skall vara genomförbart så kräver det även att ditt nätverkskort i datorn skall klara av den hastigheten.     USB-port Att ha USB-port på routern är en stor fördel. Dels kan man ansluta en USB-hårddisk och använda den som nätverkslagring likt en NAS. Eller ansluta en skrivare så att alla i nätverket kan utnyttja den trådlöst via routern.   Hårdvarubaserad NAT-accelerator Hårdvaruaccelererad NAT säkrar hastigheten mellan internet och ditt lokala nätverk. Medan traditionella routrar enbart erbjuder full gigabithastighet mellan lokalt anslutna datorer erbjuder RT-N56U full hastighet även ut mot internet. Användargränssnitt ASUS har gjort det betydligt lättare att styra routerns alla funktioner genom användargränssnittet EZ UI som även gör det möjligt att koppla upp routern med endast tre steg utan några krav på att läsa manualen. Klicka på länken om du vill veta mer om Router Router & Modem 5 1 699 SEK 699 NewCondition Discontinued
 1. Dator & Surfplatta
 2. Nätverk
 3. Router & Modem