Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer

Populär router med supersnabb hastighet!

ASUS RT-N66U

  Art.nr: 165635
 • Upp till 450+450 Mbit/s
 • Dual-Band
 • 4 Gigabit LAN-portar
 • 2 USB-portar
 • 937,9Mbit/s throughput

Denna vara säljs ej längre

Du har kommit till en produkt som inte längre finns i vårt sortiment.

Recensioner

Eller
Du måste skriva minst 50 tecken i detta fält.
Avbryt

Snittbetyg
(31 st)

 • Moos3 2014-06-25

  Prima router för priset.

  Sugen på en router med simpelt GUI men fortfarande avancerad, köp denna.
  Kvaliteten är 4 pga plast men overall grym router.
  Den har de flesta inställningar man behöver både som simpel och avancerad användare.

  Ja, jag rekommenderar den här produkten.
  Eller
  Avbryt
 • mostallrik 2014-06-18

  Helt OK, 5GHz spökar för mig

  Helt OK router, har dock problem med att ansluta till 5GHz nätet. Bara laptoppen klarar av att ansluta till 5GHz nätet, övriga 5Ghz produkter jag har (IPad Air, Samsung S4 & S4 mini) lyckas inte ansluta. Har provat med flera ASUS router firmwares, har gett upp efter många timmars testning med inställningar och låtit de vara anslutna till 2.4GHz nätet istället.. Router blir ganska varm också, men det ska säkert vara så.

  Ja, jag rekommenderar den här produkten.
  Eller
  Avbryt
 • Melun 2014-05-16
  Topp 1000 skribent

  Ok för hemmet

  Bra router som dock går att ha sönder om man inte vet vad man pysslar med.

  Ja, jag rekommenderar den här produkten.
  Eller
  Avbryt
 • shoofazzi 2014-03-07

  Bättre än väntat!

  Tröttnade på Telias Vdsl router, bryggade till denna och vips så fick jag ut 60mbit på 30-60 annars pendlade jag mellan 25-49mbit i varierande hastigheter

  Ja, jag rekommenderar den här produkten.
  Eller
  Avbryt
 • Brodde 2014-02-13

  Snabb och enkel

  Den var väldigt enkel att installera, och mitt nätverk
  blev mycket snabbare när jag körde bredbandskollen.

  Ja, jag rekommenderar den här produkten.
  Eller
  Avbryt

Frågor & svar

Eller
Avbryt
 • Funkar den här enheten till Glocalnets bredband?

  Fimp 2013-12-31
  Eller
  Avbryt

  Svar

  • ser inga hinder

   Oldpimpin 2014-03-20
 • Går det ansluta ett USB-modem för 3G eller 4G i stället för fast nätverksanslutning mot internetleverantören direkt? Eller krävs uppdatering av ASUS-hårdvaran? Modemet i fråga är: Huawei E392u för 4G.

  Kajowi 2012-10-31
  Eller
  Avbryt
 • Går det ansluta ett USB modem för 3G eller 4G i stället för fast nätverksanslutning mot internetleverantören? Modemen i fråga är: Huawei E1750 för 3G, Huawei E367 för 3G, Huawei E392 för 4G.

  SunCat 2012-06-25
  Eller
  Avbryt

Teknisk specifikation

Allmänt
Tillv. art. nr. 90-IG1Z002M00-3PA0-
Modellbeteckning RT-N66U
Anslutningar
WAN-portar 1st
LAN-portar 4st
Antal USB-portar 2 st
Prestanda
Trådlös nätverksstandard 802.11 a/b/g/n
Trådlös nätverkshastighet Upp till 450 + 450 Mbit/s
Dual-Band Ja
Frekvensband 2,4GHz och 5GHz
Antenner 3st
Antennstyrka Information saknas / Anges ej av tillverkaren
Löstagbar antenn Ja
Typ av antenn Löstagbar
Throughput LAN-LAN 10/100/1000 Mbit/s
Throughput WAN-LAN 937,9Mbit/s
Funktioner
Trådlös säkerhet WEP
Trådlös skrivardelning Ja
Trådlös hårddiskdelning Ja
Brandvägg Ja
NAT Ja
SPI Ja
VPN Ja
MAC-filtrering Ja
WMM Ja
QoS Ja
Gästnätverk Ja
Föräldrakontroll Ja
Öppen källkod Ja
Stöd för IPv6 Ja
DMZ Ja
VoIP Ja
Stöd för mobilt bredband Ja
Accesspunkt Nej
Repeater Nej
Inbyggt ADSL-modem Nej
Medföljer
Medföljande tillbehör Strömadapter, nätverkskabel, ställ, garantibevis och snabb installations guide
Medföljande programvara Ja
Bruksanvisning Ja (engelska, tyska, finska, norska, svenska, franska, spanska, italienska, grekiska, holländska, portugisiska)
Support och Garanti
Tillverkarens garantitid 2 år
Tillverkarsupport 0046-858769407
Dimensioner
Bredd 317,0 mm
Djup 276,0 mm
Höjd 85,0 mm
Vikt 1,3 kg

Produktbeskrivning

PC för Alla skriver

"Asus RT-N66U är en trådlös router med dual-band som utlovar höga överföringshastigheter, och den levererar."

Läs hela testet hos PC för Alla

ASUS RT-N66U är en helt enastående trådlös router i exklusiv design. Den stödjer dual-band med 450Mbit/s i vardera band (2,4GHz och 5GHz). ASUS RT-N66U klarar upp till 937,9Mbit/s genom WAN-LAN throughput. Den har allt man kan tänka sig. Några andra exempel är 4 Gigabit LAN-portar, 2 USB-portar för delning av skrivare samt extern hårddisk.  

SkalAiCloud - smart lagring, smart synk, smart tillgång

ASUS AiCloud är en smart och lättanvänd app som ger möjlighet att utnyttja ASUS molntjänster på iOS och Android. Kom åt, spela upp, synkronisera och dela alla dina filer från både publika och privata molntjänster.

 


 

Trådlös N-standard
Asus RT-N66U stödjer trådlös N-standard och klarar en hastighet upp till 450Mbit/s. Hastigheten skiljer sig grovt från den äldre standarden som max uppnådde 54Mbit/s . Förutom skillnad i hastighet så skall även antennerna vara betydligt starkare.
 
 
Skal
Dual band – mindre störning i nätverket!
Tekniken dual band tillåter överföring i både 2,4GHz och 5GHz-banden i upp till 450Mbit/s trådlös hastighet vilket är idealt för tung överföring så som HD-streaming. 5GHz-banden är dessutom mer störningsfritt vilket är en stor fördel på områden med mycket annan radiotrafik så som trådlösa telefoner, andra 2,4GHz nätverk, bluetooth, med mera. Störningar i nätverket kan resultera i problem som sämre trådlös räckvidd, tappad anslutning och minskad hastighet.
 
 
Skal

 
Gigabit-switch
Asus RT-N66U är utrustad med gigabit-portar och klarar därför att skicka ut och ta emot signal med raketfart, ända upp till 1000Mbit/s. För att detta skall vara genomförbart så kräver det även att ditt nätverkskort i datorn skall klara av den hastigheten.
 
 
Skal
USB-port
Att ha USB-port på routern är en stor fördel. Dels kan man ansluta en USB-hårddisk och använda den som nätverkslagring likt en NAS. Eller ansluta en skrivare så att alla i nätverket kan utnyttja den trådlöst via routern.
 
Skal

Föräldrakontroll
Föräldrakontrollen gör det möjligt för föräldrar att bort olämpliga webbadresser, blockera specifika sidor samt styra vilken tid på dagen Internet kan användas.
 
 

Skal
Dela ditt nätverk utan att avslöja lösenordet!
Med ett gästnätverk blir det enklare än någonsin att tillåta gäster att använda ditt nätverk för internetåtkomst utan att ge ut ditt lösenord. Gästnätverket skapar ett extra nätverk med eller utan lösenord för dina vänner att använda. Detta görs enkelt i routerns webbgränssnitt eller medföljande programvara.
 

Skal
 

Prioritera din trafik
QoS, förkortning till Quality of Service är ett känt begrepp som handlar om hur din router skall prioritera all trafik i ditt nätverk. Detta är en viktig funktion när flera olika typer av trafik, t.ex. TV, dator, telefon ska samsas i ett nätverk.

Kom åt dina saker via internet
DMZ, förkortning till DeMilitarized Zone är en separat zon i ditt nätverk där man kan ha t.ex. servrar och annan utrustning. Detta blir åtkomligt via internet och därför har en annan säkerhetsklassning än på det interna nätverket.

Redo för IPv6
Denna router är förberedd för framtidens Internet med support för den kommande flytten från dagens IPv4 till IPv6.

Klicka på länken om du vill veta mer om Router

Komplettera ditt köp med dessa tillbehör

ASUS ASUS RT-N66U 90-IG1Z002M00-3PA0 PC för Alla skriver "Asus RT-N66U är en trådlös router med dual-band som utlovar höga överföringshastigheter, och den levererar." Läs hela testet hos PC för Alla ASUS RT-N66U är en helt enastående trådlös router i exklusiv design. Den stödjer dual-band med 450Mbit/s i vardera band (2,4GHz och 5GHz). ASUS RT-N66U klarar upp till 937,9Mbit/s genom WAN-LAN throughput. Den har allt man kan tänka sig. Några andra exempel är 4 Gigabit LAN-portar, 2 USB-portar för delning av skrivare samt extern hårddisk.   AiCloud - smart lagring, smart synk, smart tillgång ASUS AiCloud är en smart och lättanvänd app som ger möjlighet att utnyttja ASUS molntjänster på iOS och Android. Kom åt, spela upp, synkronisera och dela alla dina filer från både publika och privata molntjänster.     Trådlös N-standard Asus RT-N66U stödjer trådlös N-standard och klarar en hastighet upp till 450Mbit/s. Hastigheten skiljer sig grovt från den äldre standarden som max uppnådde 54Mbit/s . Förutom skillnad i hastighet så skall även antennerna vara betydligt starkare.     Dual band – mindre störning i nätverket! Tekniken dual band tillåter överföring i både 2,4GHz och 5GHz-banden i upp till 450Mbit/s trådlös hastighet vilket är idealt för tung överföring så som HD-streaming. 5GHz-banden är dessutom mer störningsfritt vilket är en stor fördel på områden med mycket annan radiotrafik så som trådlösa telefoner, andra 2,4GHz nätverk, bluetooth, med mera. Störningar i nätverket kan resultera i problem som sämre trådlös räckvidd, tappad anslutning och minskad hastighet.       Gigabit-switch Asus RT-N66U är utrustad med gigabit-portar och klarar därför att skicka ut och ta emot signal med raketfart, ända upp till 1000Mbit/s. För att detta skall vara genomförbart så kräver det även att ditt nätverkskort i datorn skall klara av den hastigheten.     USB-port Att ha USB-port på routern är en stor fördel. Dels kan man ansluta en USB-hårddisk och använda den som nätverkslagring likt en NAS. Eller ansluta en skrivare så att alla i nätverket kan utnyttja den trådlöst via routern.   Föräldrakontroll Föräldrakontrollen gör det möjligt för föräldrar att bort olämpliga webbadresser, blockera specifika sidor samt styra vilken tid på dagen Internet kan användas.     Dela ditt nätverk utan att avslöja lösenordet! Med ett gästnätverk blir det enklare än någonsin att tillåta gäster att använda ditt nätverk för internetåtkomst utan att ge ut ditt lösenord. Gästnätverket skapar ett extra nätverk med eller utan lösenord för dina vänner att använda. Detta görs enkelt i routerns webbgränssnitt eller medföljande programvara.     Prioritera din trafik QoS, förkortning till Quality of Service är ett känt begrepp som handlar om hur din router skall prioritera all trafik i ditt nätverk. Detta är en viktig funktion när flera olika typer av trafik, t.ex. TV, dator, telefon ska samsas i ett nätverk. Kom åt dina saker via internet DMZ, förkortning till DeMilitarized Zone är en separat zon i ditt nätverk där man kan ha t.ex. servrar och annan utrustning. Detta blir åtkomligt via internet och därför har en annan säkerhetsklassning än på det interna nätverket. Redo för IPv6 Denna router är förberedd för framtidens Internet med support för den kommande flytten från dagens IPv4 till IPv6. Klicka på länken om du vill veta mer om Router Router & Modem 4,6 31 1090 SEK 1090 NewCondition Discontinued
 1. Dator & Surfplatta
 2. Nätverk
 3. Router & Modem