Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse och för att anpassa reklambudskap. Vi säljer inte din information. Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke. Genom att klicka på Jag accepterar godkänner du cookies.

Define 7 XL - full-tower med tempererat glas i mörk ton

Fractal Design Define 7 XL Black TG Dark Tint

  Art.nr: 1011133
  • Full-tower
  • E-ATX, ATX, microATX, ITX, EE-ATX, SSI-CEB, SSI-EEB
  • Sidopanel i tempererat glas
  • Tre 140 mm fläktar medföljer
  • Inbyggd Fläkthub

Tillbehör

Recensioner

Frågor & svar

Teknisk specifikation

Produktbeskrivning

Fractal Design Define 7 XL är en av de senaste tillskotten i Fractal Designs arsenal av chassin. Med sin modulära interiör som kan växla mellan prestanda-layout för gott om utrymme för kylning och prestanda och lagrings-layout för upp till 18 hårddiskar (tillbehörs-bracket köps separat) blir Define 7 XL ett chassi att räkna med.

Det har stöd för moderkort hela vägen upp till E-ATX samt industriell standard (EE-ATX / SSI-CEB / SSI-EEB) som är de största och konfigurering för multi-GPU och större vätskekylnings-riggar. Om man vill kan man även bygga minimalistiskt för att ha så mycket plats som möjligt för att flytta luft istället.

Tack vare den modulära designen som tillåter att man flyttar om, tar bort eller lägger till delar som till exempel hårddisk-burar kan man få plats med upp till 18 hårddiskar, upp till 11 fläktar eller flera grafikkort med en maxlängd på 359 mm. Define 7 XL följer en industriell standard men passar minst lika bra till dig som gamer, grafiker eller någon som vill ha ett riktigt bra chassi.

Sidopanel i tempererat glas

Denna modell av Define 7 XL kommer med en sidopanel i tempererat glas så att man enkelt kan få en överblick av sina komponenter eller sin RGB-belysning vilket ger en häftig effekt. Denna sidopanalen har en mörk ton men finns även en variant som heter Define 7 XL TG Light Tint för den som vill ha en lite ljusare sidopanel.

Define 7 XL - sprängskiss

Grymma möjligheter för kylning

Med Fractal Design Define 7 XL ges det finfina möjligheter att montera fläktar och radiatorer i chassit. Med plats för upp till 11 stycken 120 mm eller 9 stycken 140 mm fläktar, en 480/420 mm radiator i fronten, en 480/420 mm radiator i toppen, en 120 mm på baksidan eller en 280/240 mm radiator i botten. Define 7 ger dig optimala förutsättningar att skräddarsy hur du vill att kylningen i ditt chassi ska vara.

Tre medföljande X2-fläktar

Define 7 XL kommer med tre stycken 140 mm-fläktar i X2-serien (två i fronten och en på baksidan) och dammskydd i botten, toppen och fronten som är enkla att rengöra men ger ändå ett högt luftflöde. Med grymma kabelhanteringsfunktioner gör Define 7 XL det enkelt att bygga en dator med bra luftflöde utan kablar som är ivägen.

Nexus+2 fläkthub

Fläkthuben Nexus+2 medföljer Define 7 och har plats för upp till tre stycken PWM-fläktar och sex stycken 3-pin-fläktar så att man enkelt ska kunna styra sina fläktar på ett smidigt sätt.

Dammfritt för bästa prestanda

Med dammfilter på chassit minimeras mängden damm som kommer in i datorn och sätter sig på fläktar och komponenter vilket drar ner prestandan när det samlar sig mycket. Dammfilter gör att dina komponenter hålls rena och fräscha längre perioder innan de behöver rengöras.

1011133 Fractal Design Fractal Design Define 7 XL Black TG Dark Tint FD-C-DEF7X-03 Fractal Design Define 7 XL är en av de senaste tillskotten i Fractal Designs arsenal av chassin. Med sin modulära interiör som kan växla mellan prestanda-layout för gott om utrymme för kylning och prestanda och lagrings-layout för upp till 18 hårddiskar (tillbehörs-bracket köps separat) blir Define 7 XL ett chassi att räkna med. Det har stöd för moderkort hela vägen upp till E-ATX samt industriell standard (EE-ATX / SSI-CEB / SSI-EEB) som är de största och konfigurering för multi-GPU och större vätskekylnings-riggar. Om man vill kan man även bygga minimalistiskt för att ha så mycket plats som möjligt för att flytta luft istället. Tack vare den modulära designen som tillåter att man flyttar om, tar bort eller lägger till delar som till exempel hårddisk-burar kan man få plats med upp till 18 hårddiskar, upp till 11 fläktar eller flera grafikkort med en maxlängd på 359 mm. Define 7 XL följer en industriell standard men passar minst lika bra till dig som gamer, grafiker eller någon som vill ha ett riktigt bra chassi. Sidopanel i tempererat glas Denna modell av Define 7 XL kommer med en sidopanel i tempererat glas så att man enkelt kan få en överblick av sina komponenter eller sin RGB-belysning vilket ger en häftig effekt. Denna sidopanalen har en mörk ton men finns även en variant som heter Define 7 XL TG Light Tint för den som vill ha en lite ljusare sidopanel. Grymma möjligheter för kylning Med Fractal Design Define 7 XL ges det finfina möjligheter att montera fläktar och radiatorer i chassit. Med plats för upp till 11 stycken 120 mm eller 9 stycken 140 mm fläktar, en 480/420 mm radiator i fronten, en 480/420 mm radiator i toppen, en 120 mm på baksidan eller en 280/240 mm radiator i botten. Define 7 ger dig optimala förutsättningar att skräddarsy hur du vill att kylningen i ditt chassi ska vara. Tre medföljande X2-fläktar Define 7 XL kommer med tre stycken 140 mm-fläktar i X2-serien (två i fronten och en på baksidan) och dammskydd i botten, toppen och fronten som är enkla att rengöra men ger ändå ett högt luftflöde. Med grymma kabelhanteringsfunktioner gör Define 7 XL det enkelt att bygga en dator med bra luftflöde utan kablar som är ivägen. Nexus+2 fläkthub Fläkthuben Nexus+2 medföljer Define 7 och har plats för upp till tre stycken PWM-fläktar och sex stycken 3-pin-fläktar så att man enkelt ska kunna styra sina fläktar på ett smidigt sätt. Dammfritt för bästa prestanda Med dammfilter på chassit minimeras mängden damm som kommer in i datorn och sätter sig på fläktar och komponenter vilket drar ner prestandan när det samlar sig mycket. Dammfilter gör att dina komponenter hålls rena och fräscha längre perioder innan de behöver rengöras. Tower-chassi 2449 SEK 2449 NewCondition InStock
  1. Datorkomponenter
  2. Datorchassi
  3. Tower-chassi