Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse och för att anpassa reklambudskap. Vi säljer inte din information. Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke. Genom att klicka på Jag accepterar godkänner du cookies.

Elite gamingmoderkort med stöd för 10:e gen Intel Comet Lake

Gigabyte Z490 AORUS ELITE AC

  Art.nr: 1012674
  • ATX formfaktor
  • Intel® Z490-chipset
  • RGB FUSION 2.0
  • Socket 1200
  • M.2 PCIe Gen3 x4

Tillbehör

Recensioner

Frågor & svar

Teknisk specifikation

Produktbeskrivning

Gigabyte Z490 AORUS Elite AC-moderkortet ger dig som gamer en exceptionell prestanda för att ge dig den bästa upplevelsen som möjligt när du bygger och spelar på din gamingdator. Tillverkat med sann ingenjörskonst av komponenter i högsta klass ger dig den bästa spelkänslan och de senaste funktionerna. Z490 AORUS Elite AC gör dig redo för prestanda utöver det vanliga.

Stöd för RGB Fusion 2.0

RGB Fusion ger dig full kontroll över både extern och intern RGB. Nytt med 2.0-versionen är att om du har en extern ljusslinga där varje lampa går att styra separat kan du med hjälp av RGB Fusion 2.0 få till ännu fler olika mönster och stiler. Sätt din personliga prägel på ditt Gigabyte-kort och utforska alla olika funktioner för att se vad du tycker passar bäst.

gigabyte z490 aourus elite ac

2.5GbE LAN med Bluetooth 5 och WiFi

Gigabyte Z490 Aorus Elite AC har förutom Dual Band 802.11ac trådlöst nätverkskort och Bluetooth 5 ett 2,5GbE lan-kort för extrema hastigheter i de fall man har en router som har stöd för det. Detta eliminerar lagg och hög ms när man skall spela.

2,5GbE LAN Gigabyte Z490 Aorus Elite AC

Stöd för DDR4 XMP upp till 5000 MHz

Gigabyte kör på en beprövad och stabil plattform för dina minnesmoduler. Dom garanterar upp till 5000 MHz men i många fall är ännu högre frekvenser möjliga. Allt du behöver göra är att kontrollera att dina minnesmoduler är av XMP-typ samt att XMP är aktiverat på ditt GIGABYTE-moderkort.

xmp 5000 mhz ddr4

Vad är XMP?

DDR4-minnen körs som standard i 2133MHz, men då tweaking och överklockning av minnena är både avancerat och mödosamt, har minnestillverkarna programmerat in XMP-profiler i modulerna. Dessa profiler kan användas för att automatiskt ändra timings för att fungera med din processor och uppnå högre prestanda.

Dubbla NVMe PCIe Gen3 x4 M.2

Gigabyte Z490 Aorus Elite AC är bestyckat med dubbla M.2-slots. Med en PCIe NVMe + SATA dual-mode design på ena M.2-porten ges du en flexibilitet för att använda den hårddisk som passar dig. Denna konfiguration är utformad för flexibilitet och anpassning så att det passar de flesta användarnas och spelarens önskemål.

M.2 hårddiskarna har även bästa tänkbara kylflänsar för att avleda värme på ett effektivt sätt och säkerställa optimal drift 100% av tiden när du behöver det. 

High-end ljudkomponenter

Gigabyte Z490 Aorus Elite AC har en kombination av HiFi-kondensatorer WIMA FKP2 och högkvalitativa kemiska ljudkondensatorer. Medan high-end ljudkondensatorer är anpassade för högkvalitativ ljudutrustning, används toppmodern teknik för att ge ett rikt ljud i basen och tydligare högfrekvenser. WIMA FKP2 kondensatorer används allmänt i högkvalitativa Hi-Fi-system. AOURS AMP-UP-ljudtekniken är den perfekta inbyggda ljudlösningen för de mest krävande ljudfilerna.

AMP UP Gigabyte Aorus Elite AC
1012674 1012674 Gigabyte Gigabyte Z490 AORUS ELITE AC Z490 AORUS ELITE AC Gigabyte Z490 AORUS Elite AC-moderkortet ger dig som gamer en exceptionell prestanda för att ge dig den bästa upplevelsen som möjligt när du bygger och spelar på din gamingdator. Tillverkat med sann ingenjörskonst av komponenter i högsta klass ger dig den bästa spelkänslan och de senaste funktionerna. Z490 AORUS Elite AC gör dig redo för prestanda utöver det vanliga. Stöd för RGB Fusion 2.0 RGB Fusion ger dig full kontroll över både extern och intern RGB. Nytt med 2.0-versionen är att om du har en extern ljusslinga där varje lampa går att styra separat kan du med hjälp av RGB Fusion 2.0 få till ännu fler olika mönster och stiler. Sätt din personliga prägel på ditt Gigabyte-kort och utforska alla olika funktioner för att se vad du tycker passar bäst. 2.5GbE LAN med Bluetooth 5 och WiFi Gigabyte Z490 Aorus Elite AC har förutom Dual Band 802.11ac trådlöst nätverkskort och Bluetooth 5 ett 2,5GbE lan-kort för extrema hastigheter i de fall man har en router som har stöd för det. Detta eliminerar lagg och hög ms när man skall spela. Stöd för DDR4 XMP upp till 5000 MHz Gigabyte kör på en beprövad och stabil plattform för dina minnesmoduler. Dom garanterar upp till 5000 MHz men i många fall är ännu högre frekvenser möjliga. Allt du behöver göra är att kontrollera att dina minnesmoduler är av XMP-typ samt att XMP är aktiverat på ditt GIGABYTE-moderkort. Vad är XMP? DDR4-minnen körs som standard i 2133MHz, men då tweaking och överklockning av minnena är både avancerat och mödosamt, har minnestillverkarna programmerat in XMP-profiler i modulerna. Dessa profiler kan användas för att automatiskt ändra timings för att fungera med din processor och uppnå högre prestanda. Dubbla NVMe PCIe Gen3 x4 M.2 Gigabyte Z490 Aorus Elite AC är bestyckat med dubbla M.2-slots. Med en PCIe NVMe + SATA dual-mode design på ena M.2-porten ges du en flexibilitet för att använda den hårddisk som passar dig. Denna konfiguration är utformad för flexibilitet och anpassning så att det passar de flesta användarnas och spelarens önskemål. M.2 hårddiskarna har även bästa tänkbara kylflänsar för att avleda värme på ett effektivt sätt och säkerställa optimal drift 100% av tiden när du behöver det.  High-end ljudkomponenter Gigabyte Z490 Aorus Elite AC har en kombination av HiFi-kondensatorer WIMA FKP2 och högkvalitativa kemiska ljudkondensatorer. Medan high-end ljudkondensatorer är anpassade för högkvalitativ ljudutrustning, används toppmodern teknik för att ge ett rikt ljud i basen och tydligare högfrekvenser. WIMA FKP2 kondensatorer används allmänt i högkvalitativa Hi-Fi-system. AOURS AMP-UP-ljudtekniken är den perfekta inbyggda ljudlösningen för de mest krävande ljudfilerna. Intel Socket 1200 2449 SEK 2449 NewCondition InStock
  1. Datorkomponenter
  2. Moderkort
  3. Intel Socket 1200