Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer

Proffsobjektiv med ultraljudsmotor, bildstabilisator och L-optik

Canon EF 24-105mm 1:4.0 L IS USM WB

  Art.nr: 200454
 • 24 - 105 mm
 • f/4
 • Inbyggd bildstabilisator
 • Ultraljudsmotor
 • L-optik
7 490:-

Delbetala från 624:-/mån Info

 Info
Levereras till ombud eller Lagershop inom 3 – 4 arbetsdagar.
Vårt snabbaste leveranssätt. Alla beställningar gjorda före kl. 21 levereras nästa vardag. För dig med NetOnNet-kortet är Expressfrakten alltid kostnadsfri. För leveranser norr om postnummerområde 82 (Östersundsregionen), samt öar utan broförbindelse, är leveranstiden 2 dagar.

Recensioner

Eller
MinMax
MinMax
MinMax
Du måste skriva minst 50 tecken i detta fält.
Avbryt

Snittbetyg
(7 st)

 • GFoto 2016-08-17

  Perfekt allround objektiv

  Efter 1 1/2år med detta objektiv så kan jag glatt konstatera att det är ett perfekt allround objektiv. 24mm vidvinkel fungerar jättebra inomhus och 105mm erbjuder mycket bra zoom.

  Det är mycket bra skärpa i Canons L-serie.

  Vid bröllop fungerar detta bra på nära håll och även en bit bort.
  För den som vill ha ett bra reseobjektiv så är det perfekt.
  Landskap är inga problem.

  Jag använder detta tillsammans med min Canon EOS 6D.

  Värt att notera är att detta objektiv klarar även av macro och ger en närgräns på 45cm från kamerans sensor till det du fotar. Byter man till manuell fokus så kan man ibland klämma ur någon cm till. Det är inte riktigt lika bra närgräns som rena macro objektiv men man kommer riktigt nära.

  Bildstabiliseringen är kanon och tillåter ganska långa slutartider handhållet ner till 1/15s beronde på hur stadig man är på handen.

  Bländare f4 räcker gott och väll för porträtt fotografering i mitt tycke och då kan man köra på 50, 85 eller 100mm och få jätte fina bilder.
  Bokehn blir fin.
  Är man riktigt kräsen så köp ett av Canons 50mm objektiv med antingen f.18 eller f1.4.

  Sist men inte minst på kameror med APS-C sensor blir detta 38,4mm - 168mm pga crop faktor 1.6

  Canon EOS 1D, 5D och 6D serierna med fullformat sensor ger 24-105mm

  Kvalitet (5/5)
  Användbarhet (5/5)
  Prisvärdhet (5/5)
  Ja, jag rekommenderar den här produkten.
  Eller
  Avbryt
 • Jabe2011 2016-02-12

  EF 24-105mm 1:4.0 L IS USM

  Det bästa objektiv jag haft, skärpan, byggkvalité, jag behöver egentligen bara detta objektiv för den fotografering jag bedriver, har haft foto som hobby i 50 år

  Kvalitet (5/5)
  Användbarhet (5/5)
  Prisvärdhet (5/5)
  Ja, jag rekommenderar den här produkten.
  Eller
  Avbryt
 • yeahmalin 2015-03-11

  Bästa inköp

  Köpte den för ett par veckor sedan, jättebra objektiv! Lätt att ha med sig överallt. Är jättenöjd med den!

  Kvalitet (5/5)
  Användbarhet (5/5)
  Prisvärdhet (5/5)
  Ja, jag rekommenderar den här produkten.
  Eller
  Avbryt
 • Hylinder 2014-08-30

  Suveränt allroundobjektiv

  En prisvärd zoom som gör vad den ska. Rejäl och skarp. Ihop med 5d så är det fantastiskt bra kombination.
  Jag för min del är helnöjd med denna.

  Kvalitet (5/5)
  Användbarhet (4/5)
  Prisvärdhet (5/5)
  Ja, jag rekommenderar den här produkten.
  Eller
  Avbryt
 • Cherlindrea 2014-04-27

  Supernöjd!

  Ett underbart allroundobjektiv! Det enda jag behöver ha med mig till "vardags". Men funkar även jättebra för speciell fotografering. Ett utmärkt objektiv till min 5D mark III.
  Snabbt och smidigt köp och snabb leverans. Säkert och tryggt packeterat.
  Ett kanonköp!

  Kvalitet (5/5)
  Användbarhet (4/5)
  Prisvärdhet (4/5)
  Ja, jag rekommenderar den här produkten.
  Eller
  Avbryt

Frågor & svar

Eller
Avbryt

Det finns inga frågor ännu.

Teknisk specifikation

Brännvidd 24-105 mm
Ljusstyrka / bländare f/4,0
Minsta bländare 22
Närgräns 0,5 cm
Fattning Canon EF
Konstruktion 18 element, 13 grupper
Förstoringsgrad 0,20x
Fokusering Auto, ultraljudsmotor
Filterdiameter 77 mm
Medföljande tillbehör Motljusskydd
Bredd 84,0 mm
Höjd 107,0 mm
Vikt 670 gram

Produktbeskrivning

EF 24-105mm 1:4.0 L IS USM är ett objektiv i "L"-serien, som är Canons beteckning för objektiv med extra avancerade konstruktionsdetaljer som speciella linsmaterial och slipade asfäriska linser. Den höga bildkvaliteten motsvaras också av slitstark mekanisk uppbyggnad och tätningar mot damm och fukt.

Canon original 24 - 105 mm IS objektiv levereras i vit kartong och utan bruksanvisning. Optiken är densamma det som skiljer är kartongen och att ingen bruksanvisning medföljer. Produkten erbjuds för att kunna ge dig som kund ett så bra pris som möjligt.

För att se bruksanvisning kan du trycka här!

Låg vikt

Trots det stora 4,3x zoomområdet väger EF 24-105 mm f/4L bara 670 gram.

Konstant maximal bländaröppning

Eftersom den maximala bländaröppningen är konstant över hela brännviddsområdet kan du använda full bländaröppning utan att slutartiden blir längre när du zoomar till längre brännvidder.

Bildstabilisator

EF 24-105mm f/4L IS USM har Canons bildstabilisator (IS) som gör det möjligt att använda 3 steg längre slutartid utan att risken för skakningsoskärpa ökar.

Super UD-glas och asfäriska linser

Objektivet har en lins av UD-glas (med ultralåg färgspridning) för extra hög korrektion av kromatisk aberration och asfäriska linser som korrigerar sfärisk aberration. Bilderna får hög upplösning, hög kontrast och rena konturer.

Autofokus

Autofokusen drivs av en mikro-USM (ultraljudsmotor) i objektivet. Denna motortyp har idealiska egenskaper för autofokus: högt vridmoment och snabba starter och stopp. Inställningen blir mycket noggrann och är dessutom praktiskt taget tyst. Du kan också korrigera skärpeinställningen manuellt utan att ställa om objektivets AF-omkopplare. Närgränsen är 0,45 meter över hela brännviddsområdet.

Super Spectra Coating

Canons avancerade antireflexbehandling Super Spectra Coating samverkar med speciellt utformade linsytor för att hindra ljusslöja och spökbilder. Det är särskilt viktigt i digitala kameror som annars kan drabbas av bildstörningar från reflexer i bildsensorn. Antireflexbehandlingen används också för att fintrimma objektivets neutrala färgåtergivning.

Snygg oskärpa utanför skärpedjupet

Den runda bländaröppningen skapar en jämn och vacker oskärpa i motivdelar utanför skärpedjupet.

Komplettera ditt köp med dessa tillbehör

Titta även på

Tamron SP 24-70MM F/2.8 Di VC USD
(0 st)
 • 24-70 mm brännvidd
 • Ljusstarkt
 • VC-teknik (bildstabilisering)

9 990:-

Canon Canon EF 24-105mm 1:4.0 L IS USM WB 0344B006 EF 24-105mm 1:4.0 L IS USM är ett objektiv i "L"-serien, som är Canons beteckning för objektiv med extra avancerade konstruktionsdetaljer som speciella linsmaterial och slipade asfäriska linser. Den höga bildkvaliteten motsvaras också av slitstark mekanisk uppbyggnad och tätningar mot damm och fukt. Canon original 24 - 105 mm IS objektiv levereras i vit kartong och utan bruksanvisning. Optiken är densamma det som skiljer är kartongen och att ingen bruksanvisning medföljer. Produkten erbjuds för att kunna ge dig som kund ett så bra pris som möjligt.För att se bruksanvisning kan du trycka här! Låg vikt Trots det stora 4,3x zoomområdet väger EF 24-105 mm f/4L bara 670 gram. Konstant maximal bländaröppning Eftersom den maximala bländaröppningen är konstant över hela brännviddsområdet kan du använda full bländaröppning utan att slutartiden blir längre när du zoomar till längre brännvidder. Bildstabilisator EF 24-105mm f/4L IS USM har Canons bildstabilisator (IS) som gör det möjligt att använda 3 steg längre slutartid utan att risken för skakningsoskärpa ökar. Super UD-glas och asfäriska linser Objektivet har en lins av UD-glas (med ultralåg färgspridning) för extra hög korrektion av kromatisk aberration och asfäriska linser som korrigerar sfärisk aberration. Bilderna får hög upplösning, hög kontrast och rena konturer. Autofokus Autofokusen drivs av en mikro-USM (ultraljudsmotor) i objektivet. Denna motortyp har idealiska egenskaper för autofokus: högt vridmoment och snabba starter och stopp. Inställningen blir mycket noggrann och är dessutom praktiskt taget tyst. Du kan också korrigera skärpeinställningen manuellt utan att ställa om objektivets AF-omkopplare. Närgränsen är 0,45 meter över hela brännviddsområdet. Super Spectra Coating Canons avancerade antireflexbehandling Super Spectra Coating samverkar med speciellt utformade linsytor för att hindra ljusslöja och spökbilder. Det är särskilt viktigt i digitala kameror som annars kan drabbas av bildstörningar från reflexer i bildsensorn. Antireflexbehandlingen används också för att fintrimma objektivets neutrala färgåtergivning. Snygg oskärpa utanför skärpedjupet Den runda bländaröppningen skapar en jämn och vacker oskärpa i motivdelar utanför skärpedjupet. Canon 5 7 7490 SEK 7490 NewCondition Discontinued
 1. Foto & Video
 2. Objektiv
 3. Canon