Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse och för att anpassa reklambudskap. Vi säljer inte din information. Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke. Genom att klicka på Jag accepterar godkänner du cookies.
Fyndvara

8" läsplatta med ergonomisk design för bokälskaren

Kobo Forma 8" Black - Fyndvara

  Art.nr: X1012580
 • 8" Carta E Ink pekskärm
 • Greppvänlig, ergonomisk design
 • Vattentät enligt IPX8
 • Knappar för bladvändning
 • För läsentusiaster

Tillbehör

Recensioner

Frågor & svar

Teknisk specifikation

Produktbeskrivning


En fyndvara är en produkt som vi av någon anledning fått i retur. Det kan bero på att försändelsen inte har lösts ut, har returnerats inom ångerrättsperioden eller att produkten är ett reparationsexemplar.En fyndvara är en produkt som vi av någon anledning fått i retur. Det kan bero på att försändelsen inte har lösts ut, har returnerats inom ångerrättsperioden eller att produkten är ett reparationsexemplar.


Kobo Forma är ett riktigt kraftpaket till läsplatta, som med sin 8-tumsskärm låter dig uppslukas av din favoritläsning på en ny nivå. Läsplattan har störst skärm av samtliga modeller från Kobo, men väger trots detta inte mer än 197 gram. Med sin ergonomiska och greppvänliga design riktar sig Forma till bokälskaren vars läsningssessioner gärna blir av det längre slaget. Ett batteri som håller i upp till en månad, 8 GB internminne som ger plats åt upp till 6 000 titlar och vattentäthet enligt IPX8 som låter dig avnjuta dina hämtade titlar var du än befinner dig, till och med i vattnet. Detta, tillsammans med många andra egenskaper bildar Kobo Forma - formen för framtidens läsande.

Vad är skillnaden på en läsplatta och en surfplatta?

Självklart kan du läsa e-böcker på en surfplatta också, men att göra det på en läsplatta har många fördelar mot en surfplatta. Är du en riktig bokmal kommer du älska att plöja boktitlar på en läsplatta istället. Bland de främsta fördelarna är skärmen och batteritiden.

Skärmtekniken i en läsplatta är helt annorlunda jämfört med en surfplatta, och mycket vilsammare och skonsammare för ögonen. Istället för en traditionell LCD-skärm använder sig läsplattor av E Ink - elektroniskt bläck (e-bläck) vilket ger känslan av att läsa på vanligt papper istället för en skärm. 

Precis som en utskriven papperssida kan du läsa bekvämt i direkt solljus utan reflexer eller solblänk, likväl som du kan läsa i fullständigt mörker utan att trötta ut ögonen. Det gör att Kobo Forma kan underhålla dig lika bra hemma i soffan som i solstolen eller hängmattan en solig dag.

Den största läsplattan från Kobo

Forma har den största displayen av alla modeller från Kobo. Den stora 8-tumsskärmen, i kombination med en ergonomisk design låter dig uppslukas i din favoritläsning på en ny nivå. Med sin storlek ger den dig dessutom goda läsförhållanden, oavsett om du föredrar stående eller liggande läsning. Vänd blad enkelt med dedikerade bladvändar-knappar och njut av den robusta men lätta helheten.

Läs på stranden, eller i badet

Forma är läsplattan för dig som gärna kopplar av i badkaret, på stranden, vid poolkanten eller kanske till och med på en luftmadrass långt ute i det blå. Överallt där vattnet vanligtvis inneburit en olägenhet kan du känna dig säker med Kobo Forma. Vattentät enligt IPX8, utstår läsplattan alla tänkbara skvätt och har genomgått tester för att tåla nedsänkning till 2 meters djup i hela 60 minuter.

Läs på stranden, eller i badet med IPX8-certifiering

Skonsam läsning med ComfortLight PRO

Olika skärmar utstrålar olika mycket av något som kallas för blått ljus, en ljusfrekvens som är svår för våra ögon att bryta ned och som kan ha en negativ inverkan på hur väl vi sover. Med ComfortLight PRO i läsplattan elimineras detta problem automatiskt. Mjukvaran justerar automatiskt färgtemperaturen på skärmen för att reducera andelen blått ljus den utstrålar. Med smart anpassning efter vad klockan är kan du njuta av din kvällsläsning utan att kompromissa vad gäller sömnkvalitet. 

Skonsam läsning med ComfortLight PRO

Inbyggt WiFi och internminne

Kobo Forma har inbyggt WiFi som gör att du med tillgång till trådlöst nätverk kan bläddra bland miljontals titlar i Kobo eBookstore och ladda ner dina favoriter direkt till din läsplatta för att läsa var och när du vill. Få rekommendationer på nya titlar grundat på dina tidigare nedladdningar och läs andra användares recensioner på böcker. Det inbyggda minnet på 8 GB räcker till ungefär 6000 titlar, så du behöver inte oroa dig för att fylla plattan i det första taget.

Bär med dig ett helt bibliotek

Bär med dig hundratals böcker i en hand! Med en läsplatta läser du digitala böcker och tidningar i ett format och en vikt som är både tunnare och lättare än en enda bok. Att packa ner flera böcker i resväskan tar både upp plats och onödig vikt. Med en läsplatta behöver du inte oroa dig för att läsa ut en bok och sedan vara utan, för du har hela tiden tillgång till ett helt bibliotek av nya titlar så fort du läst ut en bok. Du behöver aldrig stå utan läsunderhållning.

Specifikationer

 • 8" HD-pekskärm med 300 ppi
 • 8 GB lagringsutrymme för upp till 6 000 boktitlar
 • Inbyggt WiFi
 • Vattentät enligt IPX8
 • ComfortLight PRO ändrar automatiskt färgtemperaturen för att minska blåljusexponering
 • Välj mellan 11 typsnitt och 50 typsnittsstilar
 • 1200 mAh-batteri som ger upp till en månads batteritid*
 • Filformat som stöds: 14 filformat (EPUB, EPUB3, PDF, MOBI, JPEG, GIF, PNG, BMP, TIFF, TXT, HTML, RTF, CBZ, CBR)
 • Anslutningar: Micro USB
 • Språk: Engelska, franska, tyska, spanska, holländska, italienska, brasilianska, portugisiska, japanska, turkiska
 • Mått: 160 x 177,7 x 8,5 mm (8,5 mm tjocklek vid greppet)
 • Vikt: 197 gram

* Batteritiden kan variera beroende på användning.

Vad är en fyndvara?

En fyndvara är en produkt som vi av olika anledningar har fått i retur. Det kan bero på att försändelsen inte har lösts ut, har returnerats inom ångerrättsperioden eller att produkten är ett reparationsexemplar. Vissa produkter kan ha skadad eller helt sakna originalförpackning eller inneremballage.

Samtliga produkter har genomgått och klarat vår grundliga kvalitetskontroll vad gäller funktion och de levereras alltid med samtliga tillbehör och har alla funktioner som specificerats.
Fyndvaror erbjuder vi till nedsatt pris och de säljs med samma garanti- och ångerrättsvillkor som alla andra varor.

Vad är en fyndvara?

En fyndvara är en produkt som vi av olika anledningar har fått i retur. Det kan bero på att försändelsen inte har lösts ut, har returnerats inom ångerrättsperioden eller att produkten är ett reparationsexemplar. Vissa produkter kan ha skadad eller helt sakna originalförpackning eller inneremballage.

Samtliga produkter har genomgått och klarat vår grundliga kvalitetskontroll vad gäller funktion och de levereras alltid med samtliga tillbehör och har alla funktioner som specificerats.Fyndvaror erbjuder vi till nedsatt pris och de säljs med samma garanti- och ångerrättsvillkor som alla andra varor.

X1012580 Kobo Kobo Forma 8" Black N782-KU-BK-K-EP Kobo Forma är ett riktigt kraftpaket till läsplatta, som med sin 8-tumsskärm låter dig uppslukas av din favoritläsning på en ny nivå. Läsplattan har störst skärm av samtliga modeller från Kobo, men väger trots detta inte mer än 197 gram. Med sin ergonomiska och greppvänliga design riktar sig Forma till bokälskaren vars läsningssessioner gärna blir av det längre slaget. Ett batteri som håller i upp till en månad, 8 GB internminne som ger plats åt upp till 6 000 titlar och vattentäthet enligt IPX8 som låter dig avnjuta dina hämtade titlar var du än befinner dig, till och med i vattnet. Detta, tillsammans med många andra egenskaper bildar Kobo Forma - formen för framtidens läsande. *{padding:0;margin:0;overflow:hidden}html,body{height:100%}img,span{position:absolute;width:100%;top:0;bottom:0;margin:auto}span{height:1.5em;text-align:center;font:48px/1.5 sans-serif;color:white;text-shadow:0 0 0.5em black}▶" frameborder="0" loading="lazy" allowfullscreen> Vad är skillnaden på en läsplatta och en surfplatta? Självklart kan du läsa e-böcker på en surfplatta också, men att göra det på en läsplatta har många fördelar mot en surfplatta. Är du en riktig bokmal kommer du älska att plöja boktitlar på en läsplatta istället. Bland de främsta fördelarna är skärmen och batteritiden.Skärmtekniken i en läsplatta är helt annorlunda jämfört med en surfplatta, och mycket vilsammare och skonsammare för ögonen. Istället för en traditionell LCD-skärm använder sig läsplattor av E Ink - elektroniskt bläck (e-bläck) vilket ger känslan av att läsa på vanligt papper istället för en skärm. Precis som en utskriven papperssida kan du läsa bekvämt i direkt solljus utan reflexer eller solblänk, likväl som du kan läsa i fullständigt mörker utan att trötta ut ögonen. Det gör att Kobo Forma kan underhålla dig lika bra hemma i soffan som i solstolen eller hängmattan en solig dag. Den största läsplattan från Kobo Forma har den största displayen av alla modeller från Kobo. Den stora 8-tumsskärmen, i kombination med en ergonomisk design låter dig uppslukas i din favoritläsning på en ny nivå. Med sin storlek ger den dig dessutom goda läsförhållanden, oavsett om du föredrar stående eller liggande läsning. Vänd blad enkelt med dedikerade bladvändar-knappar och njut av den robusta men lätta helheten. Läs på stranden, eller i badet Forma är läsplattan för dig som gärna kopplar av i badkaret, på stranden, vid poolkanten eller kanske till och med på en luftmadrass långt ute i det blå. Överallt där vattnet vanligtvis inneburit en olägenhet kan du känna dig säker med Kobo Forma. Vattentät enligt IPX8, utstår läsplattan alla tänkbara skvätt och har genomgått tester för att tåla nedsänkning till 2 meters djup i hela 60 minuter. Skonsam läsning med ComfortLight PRO Olika skärmar utstrålar olika mycket av något som kallas för blått ljus, en ljusfrekvens som är svår för våra ögon att bryta ned och som kan ha en negativ inverkan på hur väl vi sover. Med ComfortLight PRO i läsplattan elimineras detta problem automatiskt. Mjukvaran justerar automatiskt färgtemperaturen på skärmen för att reducera andelen blått ljus den utstrålar. Med smart anpassning efter vad klockan är kan du njuta av din kvällsläsning utan att kompromissa vad gäller sömnkvalitet.  Inbyggt WiFi och internminne Kobo Forma har inbyggt WiFi som gör att du med tillgång till trådlöst nätverk kan bläddra bland miljontals titlar i Kobo eBookstore och ladda ner dina favoriter direkt till din läsplatta för att läsa var och när du vill. Få rekommendationer på nya titlar grundat på dina tidigare nedladdningar och läs andra användares recensioner på böcker. Det inbyggda minnet på 8 GB räcker till ungefär 6000 titlar, så du behöver inte oroa dig för att fylla plattan i det första taget. Bär med dig ett helt bibliotek Bär med dig hundratals böcker i en hand! Med en läsplatta läser du digitala böcker och tidningar i ett format och en vikt som är både tunnare och lättare än en enda bok. Att packa ner flera böcker i resväskan tar både upp plats och onödig vikt. Med en läsplatta behöver du inte oroa dig för att läsa ut en bok och sedan vara utan, för du har hela tiden tillgång till ett helt bibliotek av nya titlar så fort du läst ut en bok. Du behöver aldrig stå utan läsunderhållning. Specifikationer 8" HD-pekskärm med 300 ppi8 GB lagringsutrymme för upp till 6 000 boktitlarInbyggt WiFiVattentät enligt IPX8ComfortLight PRO ändrar automatiskt färgtemperaturen för att minska blåljusexponeringVälj mellan 11 typsnitt och 50 typsnittsstilar1200 mAh-batteri som ger upp till en månads batteritid*Filformat som stöds: 14 filformat (EPUB, EPUB3, PDF, MOBI, JPEG, GIF, PNG, BMP, TIFF, TXT, HTML, RTF, CBZ, CBR)Anslutningar: Micro USBSpråk: Engelska, franska, tyska, spanska, holländska, italienska, brasilianska, portugisiska, japanska, turkiskaMått: 160 x 177,7 x 8,5 mm (8,5 mm tjocklek vid greppet)Vikt: 197 gram * Batteritiden kan variera beroende på användning. Surfplatta 4 3 2390 SEK 2390 NewCondition InStock
 1. Fyndvaror
 2. Dator & Surfplatta
 3. Surfplatta