Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse och för att anpassa reklambudskap. Vi säljer inte din information. Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke. Genom att klicka på Jag accepterar godkänner du cookies.

Kamadogrill för dig som vill ta grillning till ny nivå

Austin and Barbeque AABQ Kamado 21,6"

  Art.nr: 249489
 • 47 cm i diameter grillyta
 • Handtag och sidobord i bambu
 • Det är en grill, en ugn och en rök
 • En godare smakupplevelse
 • Tål temperaturer upp till 1000°C
5 990:-

Delbetala från 538:-/mån Info

30 dagars öppet köp

Fri frakt

Leverans samma dag

Kombinera med

Austin & Barbeque AABQ 5.0 Kamado
Kamadogrill för dig som vill ta grillning till ny nivå
Austin and Barbeque AABQ Kamado 21,6"

5 990:-

Austin and Barbeque AABQ 21" Kamado Half Moon Cooking

990:-


 • Pris: 6 980:-
Lägg paket i kundvagn

Kombinera med

Austin & Barbeque AABQ 5.0 Kamado
Kamadogrill för dig som vill ta grillning till ny nivå
Austin and Barbeque AABQ Kamado 21,6"

5 990:-

Austin and Barbeque AABQ Food Thermometer

69:-


 • Pris: 6 059:-
Lägg paket i kundvagn

Tillbehör

Recensioner

Frågor & svar

Teknisk specifikation

Produktbeskrivning

Austin & Barbeque AABQ 5.0 Kamado är en keramisk grill med optimal isolering och effektivitet. Dess utformning och material gör man enkelt kan hålla en väldigt låg samt mycket hög temperatur i dem. Det gör en keramisk grill ypperlig för att både grilla, baka och röka i.

En godare smakupplevelse

En keramisk grill gör att råvarorna behåller sin saftighet på ett helt annat sätt en än konventionell grill. Detta genom att man inte behöver ha ett högt luftflöde igenom dem. Du kan hålla en så låg temperatur som 100 grader tack vare sin storlek och massa. Det gör det perfekt för att skapa t.ex pulled pork, smakrika brödlimpor samt röka kött och fisk i. Dessutom är de otroligt isolerande så du kan grilla lika framgångsrikt - året om.

Helt självrengörande

En kamadogrill är i princip helt självrengörande. Hög värmekvalitet och den gedigna keramiska konstruktionen gör att värmen effektivt isoleras och man kan grilla länge med en liten mängd grillkol. Skulle du tycka att det blir smutsigt så värm upp den till minst 260°C och gärna mer än så i 30 minuter. Eventuella matrester förbränns och den blir fin att användas på nytt. När den svalnat borstar du rent värmedeflektor och galler skonsamt från kolrester. Använd inte vatten och rengöringsvätskor för att göra rent på insidan.

Billigare att använda i längden

En kamadogrill är byggd för att hålla länge, riktigt länge. Och det kommer den göra så länge man sköter om den. Du slipper därmed köpa ny grill var och vartannat år utan du har din grill, som faktiskt är mer än en grill. Även ett bra träkol kostar bara några kronor per användning och kan på nytt tändas efter det slocknat. Det går inte varken med briketter eller gas.

Kom igång med din kamadogrill

Ska du röka i din grill, så kallat "low and slow", så är det viktigt att du först rensar ut gammal aska. Detta för att den ska kunna andas riktigt. När du sedan tänder grillen öppnar du spjällen öppna på max. Efter du fått en grå hinna på ditt grillkol justerar du spjällen utefter hur och vad du ska grilla. Utförliga instruktioner om detta hittar du i bruksanvisningen.

Observera att du aldrig ska använda tändvätskor och liknande för att tända din kamadogrill. Dessa vätskor sätter sig i keramiken, ger dålig bismak och riskerar att grillen spricker. Använd inte heller briketter då dessa innehåller tillsatser.
Använd tändkuber tillsammans med ett högkvalitativt kol, till exempel Weber grillkol.

Efter de första grillningarna kan små krackeleringar ske i ytans glasyr. Detta är särskilt märkbart på högblanka ytor. Detta är helt normalt och påverkar inte på något sätt prestandan.

Historiken bakom kamadogrillning

Kamadogrillning har utövats i tusentals år. Man har funnit över 3000 år gamla kamado-rester i Kina som på den tiden tillverkades av lera. Förlagan till denna kommer från Japan och ordet kamado har samma betydelse som "ugn" på japanska. Tekniken har under åren förfinats och idag tillverkas de flesta av keramik. Detta då keramik kan eldas under en mycket lång tid och är otroligt värmeisolerande. Dessa flyttbara kamadogrillar kallas egentligen "mushikamado" i Japan, men har i västvärlden blivit kamado i folkmun.

Egenskaper för Austin & Barbeque AABQ 5.0 Kamado

 • 47 cm i diameter grillyta
 • Inbyggd termometer på locket
 • Gjutjärnsventil på locket
 • Handtag i bambu
 • 2 sidobord i bambu
 • Klarar temperaturer upp till 1000°C
 • Vagn i rostfritt stål
 • 130 x 73 x 122 cm
 • 77 kg, förpackningsvikt 90 kg
 • Medföljer: Kamadogrill, vagn, sidobord, matlagningsgaller, eldbox, gjutjärnsgaller, värmedeflektor, lyftare, monteringsanvisningar, bruksanvisning.

Sandra Mastio grillar med Kamado

Se när mästerkocksvinnaren Sandra Mastio testar grannskapets coolaste grill. Här får du även tips om du hur du använder den för bästa resultat.

Vill du se fler tips, tester och köpguider? Gå med i Klubbhyllan och ta del av våra Experter! Bli medlem i Klubbhyllan.

Hitt rätt grilltillbehör
Hitt rätt grilltillbehör