Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer

Klotgrill på 57 cm med termometer på locket

Weber One touch Premium 57cm

  Art.nr: 128026
  • Diameter: 57 cm
  • Termometer på locket
  • Rengöringssystem
  • Avtagbar askfat
  • Askfat i aluminium

Denna vara säljs ej längre

Du har kommit till en produkt som inte längre finns i vårt sortiment.

Tillbehör

Recensioner

Experttester

Frågor & svar

Teknisk specifikation

Produktbeskrivning

Exklusiv klotgrill på 57 cm med termometer och rengöringssystem i rostfritt stål
Weber One touch Premium är en högkvalitativ klotgrill med en diameter på 57 cm. Grillen i svart emalj har termometer på locket, två briketthållare och förnicklat grillgaller för ett enastående grillresultat och kvalité. Askfat av aluminium för att slippa rost. Weber One touch Premium är dessutom utrustad med One-Touch rengöringssystem i rostfritt stål. Spricksäkra hjul som håller för att användas under längre tid.

Weber One Touch Premium levereras med grillgaller med vikkant, rostfritt aluminiumspjäll och en rymlig avtagbar asklåda.

 

Grilltips för kolgrillar!

 

Direkt grillning

Passar för mindre köttbitar som ska grillas max 15-20 minuter, t.ex. hamburgare, filé, kycklingfilé och fisk. För att få direkt grillning placerar du briketter eller kol över hela gallret och när det är bra glöd med fin grå aska, efter ca 20-25 min, är det dags att lägga på maten. Jämt fördelade briketter och kol ger lika stark värme under hela grillytan.
 

Indirekt grillning

Är bra till mat som har lång tillagningstid, från 20 minuter och uppåt. Tänd och fördela kolen/briketter på samma sätt som vid direkt grillning, men när kolen/briketterna börjar bli klar fördelar du den ut med sidorna på gallret, mitt på kolgallret placerar du en droppskål som samlar upp grillsafter från maten som ska ligga precis ovanför. Grilla sedan med lock för att bevara maximal värme och aromer.
 

50/50 metoden

Är perfekt för mat som först ska brynas och därefter grillas en längre tid, för att bli helt genomstekt.

När kolen/briketterna har en bra glöd lägger du dessa på ena sidan av gallret. På den andra sidan av gallret placerar du en droppskål som samlar upp köttsaften. Med fördel fylls droppskålen med lite vatten – detta hindrar köttsaften från att bränna fast och ge maten en otrevlig bränd smak. Börja med bryningen av köttet, t.ex. kyckling eller fläskkött, direkt över kolen/briketterna.

När köttet fått grillas en stund och fått en fin yta skall köttet flyttas över till andra sidan av gallret över droppskålen. Där grillas det färdigt i den indirekta värmen. Ovanför kolen/briketterna kan nu grönsaker, t.ex. paprika, majskolvar i mindre bitar eller potatis placeras.
 

Den cirkulära grillmetoden

Passar för dig som vill göra pizza eller baka bröd. (Kräver pizzasten)

Lägg kolen/briketterna på bottengallret i en ring hela vägen runt längs kanten av grillen. Ha pizzan klar för grillning vid sidan om på ett bakplåtspapper. Lägg sedan pizzan på grillen och låt den ligga ca 3 – 4 minuter med locket på. Ta sedan bort bakplåtspappret och lägg pizzan på pizzastenen och låt den grillas direkt på stenen i ca 8 – 10 minuter beroende på storlek.

Egenskaper

  • Diameter: 57 cm
  • Dubbla briketthållare
  • Termometer fastmonterad på locket
  • Askfat i aluminium, avtagbar
  • One-Touch rengöringssystem i rostfritt stål
  • Stor avtagbar askfångare
  • Trippelförnicklat grillgaller
  • Glasfiberförstärkta nylonhandtag
  • Mått (HöjdxBreddxDjup): 107 x 71 x 58 cm

Komplettera ditt köp med dessa tillbehör

Weber Weber One touch Premium 57cm 1351004 Exklusiv klotgrill på 57 cm med termometer och rengöringssystem i rostfritt stål Weber One touch Premium är en högkvalitativ klotgrill med en diameter på 57 cm. Grillen i svart emalj har termometer på locket, två briketthållare och förnicklat grillgaller för ett enastående grillresultat och kvalité. Askfat av aluminium för att slippa rost. Weber One touch Premium är dessutom utrustad med One-Touch rengöringssystem i rostfritt stål. Spricksäkra hjul som håller för att användas under längre tid.Weber One Touch Premium levereras med grillgaller med vikkant, rostfritt aluminiumspjäll och en rymlig avtagbar asklåda. Grilltips för kolgrillar! Direkt grillningPassar för mindre köttbitar som ska grillas max 15-20 minuter, t.ex. hamburgare, filé, kycklingfilé och fisk. För att få direkt grillning placerar du briketter eller kol över hela gallret och när det är bra glöd med fin grå aska, efter ca 20-25 min, är det dags att lägga på maten. Jämt fördelade briketter och kol ger lika stark värme under hela grillytan. Indirekt grillningÄr bra till mat som har lång tillagningstid, från 20 minuter och uppåt. Tänd och fördela kolen/briketter på samma sätt som vid direkt grillning, men när kolen/briketterna börjar bli klar fördelar du den ut med sidorna på gallret, mitt på kolgallret placerar du en droppskål som samlar upp grillsafter från maten som ska ligga precis ovanför. Grilla sedan med lock för att bevara maximal värme och aromer. 50/50 metodenÄr perfekt för mat som först ska brynas och därefter grillas en längre tid, för att bli helt genomstekt.När kolen/briketterna har en bra glöd lägger du dessa på ena sidan av gallret. På den andra sidan av gallret placerar du en droppskål som samlar upp köttsaften. Med fördel fylls droppskålen med lite vatten – detta hindrar köttsaften från att bränna fast och ge maten en otrevlig bränd smak. Börja med bryningen av köttet, t.ex. kyckling eller fläskkött, direkt över kolen/briketterna.När köttet fått grillas en stund och fått en fin yta skall köttet flyttas över till andra sidan av gallret över droppskålen. Där grillas det färdigt i den indirekta värmen. Ovanför kolen/briketterna kan nu grönsaker, t.ex. paprika, majskolvar i mindre bitar eller potatis placeras. Den cirkulära grillmetodenPassar för dig som vill göra pizza eller baka bröd. (Kräver pizzasten)Lägg kolen/briketterna på bottengallret i en ring hela vägen runt längs kanten av grillen. Ha pizzan klar för grillning vid sidan om på ett bakplåtspapper. Lägg sedan pizzan på grillen och låt den ligga ca 3 – 4 minuter med locket på. Ta sedan bort bakplåtspappret och lägg pizzan på pizzastenen och låt den grillas direkt på stenen i ca 8 – 10 minuter beroende på storlek.Egenskaper Diameter: 57 cm Dubbla briketthållare Termometer fastmonterad på locket Askfat i aluminium, avtagbar One-Touch rengöringssystem i rostfritt stål Stor avtagbar askfångare Trippelförnicklat grillgaller Glasfiberförstärkta nylonhandtag Mått (HöjdxBreddxDjup): 107 x 71 x 58 cm Kolgrill 4,8 12 1495 SEK 1495 NewCondition Discontinued
  1. Hem & Hushåll
  2. Grill
  3. Kolgrill