Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse och för att anpassa reklambudskap. Vi säljer inte din information. Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke. Genom att klicka på Jag accepterar godkänner du cookies.

3 W LED-lampa, glob, E27, 250 lm

Andersson LDB 1.0 25W E27 Globe

  Art.nr: 231366
 • 250 lumen
 • 3 W (25 W)
 • E27-fattning/stor sockel
 • Lång livslängd
 • Varmvitt ljus

Recensioner

Frågor & svar

Teknisk specifikation

Produktbeskrivning

Prisvärd rund globformad LED-lampa med stor sockel som sparar både energi, pengar och miljö. Ljusflödet på 250 lumen kan jämföras med en 25 W glödlampa men med betydligt längre livslängd samt lägre energiförbrukning. Globlampan har en E27-fattning och fungerar precis som och ser ungefär ut som en traditionell glödlampa. 

Glob-LED-lampa med stor sockel

LDB 1.0 LED-lampa har en stor sockel, en så kallad E27-fattning. Sockeln och den lilla korta formen gör att lampan passar i till exempel taklampor och utomhusarmaturer. LDB 1.0 tänds direkt utan fördröjning.

30 års livslängd

När du köper en LED-lampa kan du räkna med att inte behöva byta ut den igen på väldigt länge! Andersson LDB 1.0 har en brinntid på cirka 30 000 timmar, vilket är ungefär 3,5 år. Beräknat på 2,7 timmars användning per dag ger det en genomsnittlig livslängd på hela 30 år!
Som jämförelse har en glödlampa en brinntid på ungefär 1000 timmar.

Fördelar mot glödlampan

Förutom extremt mycket längre livslängd så påverkas inte heller en LED-lampa på samma sätt som en glödlampa av att tändas och släckas ofta. En LED-lampa avger heller ingen värme samt att de är helt kvicksilverfria och innehåller heller inga andra tungmetaller.
Spara energi, pengar och på miljön med en lågenergi-LED-lampa. Att byta ut en glödlampa till en LED-lampa innebär att du gör en genomsnittlig energibesparing på 80%.

Glöm watt och lär dig lumen

Vi har länge lärt oss prata om ljusstyrkan på lampor i watt, men det anger egentligen bara energiförbrukningen. Ett mer relevant värde idag är lumen (lm) som anger just ljusflödet. 
I och med att lamporna blir allt mer energieffektiva så ändras LED-lampans wattal med tiden till respektive lumenvärde. Därför kan du ibland se lite olika värde på LED-lampans wattal som ska motsvara glödlampans wattal. Därav är det viktigare att lära sig är lumentalet. 
Här är en tabell som visar ungefärliga motsvarande wattal samt lumenvärde till de traditionella watt-talen hos glödlampan.

Watt vs Lumen - tabell med jämförelse

Du kan klicka på bilden för att se den i större format.

Färgtemperatur och Kelvin

Alla ljuskällor har en färgtemperatur som anges i Kelvingrader (K). Olika temperaturer lämpar sig för olika ändamål och platser. Runt 4000 K anses vara vitt, men det kan kännas ganska "sterilt" och inte så passande som allmänbelysning, men däremot som läsbelysning. Låg siffra ger varmare ljus och ju högre siffra desto kallare (blåare) sken ger lampan.
LDB 1.0 sprider ett varmvitt och mysigt ljus på 2 700 Kelvingrader. 

Kelvinskalan, lampor, ljusfärg, LED-lampa

Titta även på

(1 st)
 • 250 lumen
 • 3 W (25 W)
 • E27-fattning/stor sockel

49:-

Titta även på

(1 st)
 • 250 lumen
 • 3 W (25 W)
 • E27-fattning/stor sockel

49:-

231366 Andersson Andersson LDB 1.0 25W E27 Globe Prisvärd rund globformad LED-lampa med stor sockel som sparar både energi, pengar och miljö. Ljusflödet på 250 lumen kan jämföras med en 25 W glödlampa men med betydligt längre livslängd samt lägre energiförbrukning. Globlampan har en E27-fattning och fungerar precis som och ser ungefär ut som en traditionell glödlampa.  Glob-LED-lampa med stor sockel LDB 1.0 LED-lampa har en stor sockel, en så kallad E27-fattning. Sockeln och den lilla korta formen gör att lampan passar i till exempel taklampor och utomhusarmaturer. LDB 1.0 tänds direkt utan fördröjning. 30 års livslängd När du köper en LED-lampa kan du räkna med att inte behöva byta ut den igen på väldigt länge! Andersson LDB 1.0 har en brinntid på cirka 30 000 timmar, vilket är ungefär 3,5 år. Beräknat på 2,7 timmars användning per dag ger det en genomsnittlig livslängd på hela 30 år! Som jämförelse har en glödlampa en brinntid på ungefär 1000 timmar. Fördelar mot glödlampan Förutom extremt mycket längre livslängd så påverkas inte heller en LED-lampa på samma sätt som en glödlampa av att tändas och släckas ofta. En LED-lampa avger heller ingen värme samt att de är helt kvicksilverfria och innehåller heller inga andra tungmetaller.Spara energi, pengar och på miljön med en lågenergi-LED-lampa. Att byta ut en glödlampa till en LED-lampa innebär att du gör en genomsnittlig energibesparing på 80%. Glöm watt och lär dig lumen Vi har länge lärt oss prata om ljusstyrkan på lampor i watt, men det anger egentligen bara energiförbrukningen. Ett mer relevant värde idag är lumen (lm) som anger just ljusflödet. I och med att lamporna blir allt mer energieffektiva så ändras LED-lampans wattal med tiden till respektive lumenvärde. Därför kan du ibland se lite olika värde på LED-lampans wattal som ska motsvara glödlampans wattal. Därav är det viktigare att lära sig är lumentalet. Här är en tabell som visar ungefärliga motsvarande wattal samt lumenvärde till de traditionella watt-talen hos glödlampan. Du kan klicka på bilden för att se den i större format. Färgtemperatur och Kelvin Alla ljuskällor har en färgtemperatur som anges i Kelvingrader (K). Olika temperaturer lämpar sig för olika ändamål och platser. Runt 4000 K anses vara vitt, men det kan kännas ganska "sterilt" och inte så passande som allmänbelysning, men däremot som läsbelysning. Låg siffra ger varmare ljus och ju högre siffra desto kallare (blåare) sken ger lampan.LDB 1.0 sprider ett varmvitt och mysigt ljus på 2 700 Kelvingrader.  LED-lampor 5 1 9 SEK 9 NewCondition Discontinued
 1. Hem & Hushåll
 2. Lampor & Belysning
 3. LED-lampor