Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse och för att anpassa reklambudskap. Vi säljer inte din information. Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke. Genom att klicka på Jag accepterar godkänner du cookies.

5,5 W LED-lampa, E27, 470 lm

Andersson LDB 1.0 40W E27

  Art.nr: 231312
  • 470 lumen
  • 5,5 W (40 W)
  • E27-fattning / stor sockel
  • Lång livslängd
  • Varmvitt ljus

Recensioner

Frågor & svar

Teknisk specifikation

Produktbeskrivning

Prisvärda LED-lampa på 470 lumen som sparar både energi, pengar och miljö. Med 5,5 W kan lampan jämföras med en 40 W glödlampa men med betydligt längre livslängd. Denna klotlampa har en stor sockel och fungerar precis som och ser ungefär ut som en traditionell glödlampa. 

LED-lampa med stor sockel

LDB 1.0 LED-lampa har en stor sockel, en så kallad E27-fattning. Det gör att den passar i till exempel taklampor, vägglampor och utomhusarmaturer. LDB 1.0 tänds direkt utan fördröjning.

30 års livslängd

När du köper en LED-lampa kan du räkna med att inte behöva byta ut den igen på väldigt länge! Andersson LDB 1.0 har en brinntid på cirka 30 000 timmar, vilket är ungefär 3,5 år. Beräknat på 2,7 timmars användning per dag ger det en genomsnittlig livslängd på hela 30 år!
Som jämförelse har en glödlampa en brinntid på ungefär 1000 timmar.

Fördelar mot glödlampan

Förutom extremt mycket längre livslängd så påverkas inte heller en LED-lampa på samma sätt som en glödlampa av att tändas och släckas ofta. En LED-lampa avger heller ingen värme samt att de är helt kvicksilverfria och innehåller heller inga andra tungmetaller.
Spara energi, pengar och på miljön med en lågenergi-LED-lampa. Att byta ut en glödlampa till en LED-lampa innebär att du gör en genomsnittlig energibesparing på 80%.

Glöm watt och lär dig lumen

Vi har länge lärt oss prata om ljusstyrkan på lampor i watt, men det anger egentligen bara energiförbrukningen. Ett mer relevant värde idag är lumen (lm) som anger just ljusflödet. 
I och med att lamporna blir allt mer energieffektiva så ändras LED-lampans wattal, medan lumenvärdet är konstant. Därför kan du ibland se lite olika värde på LED-lampans wattal som ska motsvara glödlampans wattal. Därav är det viktigare att lära sig är lumentalet. 
Här är en tabell som visar ungefärliga motsvarande wattal samt lumenvärde till de traditionella watt-talen hos glödlampan.

Watt vs Lumen - tabell med jämförelse

Du kan klicka på bilden för att se den i större format.

Kelvinskalan

Alla ljuskällor har en färgtemperatur som anges i Kelvingrader (K). Olika temperaturer lämpar sig för olika ändamål och platser. Runt 4000 K anses vara vitt, men det kan kännas ganska "sterilt" och inte så passande som allmänbelysning, men däremot som läsbelysning. Låg siffra ger varmare ljus och ju högre siffra desto kallare (blåare) sken ger lampan.
LDB 1.0 sprider ett varmvitt och mysigt ljus på 2 700 Kelvingrader. 

Kelvinskalan, lampor, ljusfärg, LED-lampa
231312 Andersson Andersson LDB 1.0 40W E27 Prisvärda LED-lampa på 470 lumen som sparar både energi, pengar och miljö. Med 5,5 W kan lampan jämföras med en 40 W glödlampa men med betydligt längre livslängd. Denna klotlampa har en stor sockel och fungerar precis som och ser ungefär ut som en traditionell glödlampa.  LED-lampa med stor sockel LDB 1.0 LED-lampa har en stor sockel, en så kallad E27-fattning. Det gör att den passar i till exempel taklampor, vägglampor och utomhusarmaturer. LDB 1.0 tänds direkt utan fördröjning. 30 års livslängd När du köper en LED-lampa kan du räkna med att inte behöva byta ut den igen på väldigt länge! Andersson LDB 1.0 har en brinntid på cirka 30 000 timmar, vilket är ungefär 3,5 år. Beräknat på 2,7 timmars användning per dag ger det en genomsnittlig livslängd på hela 30 år! Som jämförelse har en glödlampa en brinntid på ungefär 1000 timmar. Fördelar mot glödlampan Förutom extremt mycket längre livslängd så påverkas inte heller en LED-lampa på samma sätt som en glödlampa av att tändas och släckas ofta. En LED-lampa avger heller ingen värme samt att de är helt kvicksilverfria och innehåller heller inga andra tungmetaller.Spara energi, pengar och på miljön med en lågenergi-LED-lampa. Att byta ut en glödlampa till en LED-lampa innebär att du gör en genomsnittlig energibesparing på 80%. Glöm watt och lär dig lumen Vi har länge lärt oss prata om ljusstyrkan på lampor i watt, men det anger egentligen bara energiförbrukningen. Ett mer relevant värde idag är lumen (lm) som anger just ljusflödet. I och med att lamporna blir allt mer energieffektiva så ändras LED-lampans wattal, medan lumenvärdet är konstant. Därför kan du ibland se lite olika värde på LED-lampans wattal som ska motsvara glödlampans wattal. Därav är det viktigare att lära sig är lumentalet. Här är en tabell som visar ungefärliga motsvarande wattal samt lumenvärde till de traditionella watt-talen hos glödlampan. Du kan klicka på bilden för att se den i större format. Kelvinskalan Alla ljuskällor har en färgtemperatur som anges i Kelvingrader (K). Olika temperaturer lämpar sig för olika ändamål och platser. Runt 4000 K anses vara vitt, men det kan kännas ganska "sterilt" och inte så passande som allmänbelysning, men däremot som läsbelysning. Låg siffra ger varmare ljus och ju högre siffra desto kallare (blåare) sken ger lampan.LDB 1.0 sprider ett varmvitt och mysigt ljus på 2 700 Kelvingrader.  LED-lampor 4,4 5 19 SEK 19 NewCondition Discontinued
  1. Hem & Hushåll
  2. Lampor & Belysning
  3. LED-lampor