Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse och för att anpassa reklambudskap. Vi säljer inte din information. Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke. Genom att klicka på Jag accepterar godkänner du cookies.

LED-spotlight, 4 W, GU10, 240 lm

Andersson LDB 2.0 35W GU10

  Art.nr: 231410
 • 240 lumen
 • 4 W (35 W)
 • GU10-fattning, spotlight
 • Lång livslängd
 • Varmvitt ljus

Recensioner

Frågor & svar

Teknisk specifikation

Produktbeskrivning

Spotlight-lampa GU10 i LED-typ med ett ljusflöde på 240 lumen. Spara både pengar, energi och miljö genom att byta ut dina gamla glödlampor mot LED-lampor. Denna spotlight-lampa har en energiförbrukning på cirka 4 W vilket kan jämföras med en 35 W glödlampa men med betydligt längre livslängd. Spotlighten tänds direkt utan fördröjning och har en medellivslängd på 30 år.

30 års livslängd

När du köper en LED-lampa kan du räkna med att inte behöva byta ut den igen på väldigt länge! Andersson LDB 2.0 har en brinntid på cirka 30 000 timmar, vilket är ungefär 3,5 år. Beräknat på 2,7 timmars användning per dag ger det en genomsnittlig livslängd på hela 30 år!
Som jämförelse har en glödlampa en brinntid på ungefär 1000 timmar.

Fördelar mot glödlampan

Förutom extremt mycket längre livslängd så påverkas inte heller en LED-lampa på samma sätt som en glödlampa av att tändas och släckas ofta. En LED-lampa avger heller ingen värme samt att de är helt kvicksilverfria och innehåller heller inga andra tungmetaller.
Spara energi, pengar och på miljön med en lågenergi-LED-lampa. Att byta ut en glödlampa till en LED-lampa innebär att du gör en genomsnittlig energibesparing på 80%.

Glöm watt och lär dig lumen

Vi har länge lärt oss prata om ljusstyrkan på lampor i watt, men det anger egentligen bara energiförbrukningen. Ett mer relevant värde idag är lumen (lm) som anger just ljusflödet. 
I och med att lamporna blir allt mer energieffektiva så ändras LED-lampans wattal med tiden till respektive lumenvärde. Därför kan du ibland se lite olika värde på LED-lampans wattal som ska motsvara glödlampans wattal. Därav är det viktigare att lära sig är lumentalet. 
Här är en tabell som visar ungefärliga motsvarande wattal samt lumenvärde till de traditionella watt-talen hos glödlampan.

Watt vs Lumen - tabell med jämförelse

Du kan klicka på bilden för att se den i större format.

Färgtemperatur och Kelvin

Alla ljuskällor har en färgtemperatur som anges i Kelvingrader (K). Olika temperaturer lämpar sig för olika ändamål och platser. Runt 4000 K anses vara vitt, men det kan kännas ganska "sterilt" och inte så passande som allmänbelysning, men däremot som läsbelysning. Låg siffra ger varmare ljus och ju högre siffra desto kallare (blåare) sken ger lampan.
LDB 2.0 sprider ett varmvitt och mysigt ljus på 3 000 Kelvingrader. 

Kelvinskalan, lampor, ljusfärg, LED-lampa

Titta även på

3-pack LED-spotlight

(0 st)
 • 400 lumen
 • 5 W (35 W)
 • GU10-fattning, spotlight

49:-

Titta även på

3-pack LED-spotlight

(0 st)
 • 400 lumen
 • 5 W (35 W)
 • GU10-fattning, spotlight

49:-

231410 Andersson Andersson LDB 2.0 35W GU10 Spotlight-lampa GU10 i LED-typ med ett ljusflöde på 240 lumen. Spara både pengar, energi och miljö genom att byta ut dina gamla glödlampor mot LED-lampor. Denna spotlight-lampa har en energiförbrukning på cirka 4 W vilket kan jämföras med en 35 W glödlampa men med betydligt längre livslängd. Spotlighten tänds direkt utan fördröjning och har en medellivslängd på 30 år. 30 års livslängd När du köper en LED-lampa kan du räkna med att inte behöva byta ut den igen på väldigt länge! Andersson LDB 2.0 har en brinntid på cirka 30 000 timmar, vilket är ungefär 3,5 år. Beräknat på 2,7 timmars användning per dag ger det en genomsnittlig livslängd på hela 30 år! Som jämförelse har en glödlampa en brinntid på ungefär 1000 timmar. Fördelar mot glödlampan Förutom extremt mycket längre livslängd så påverkas inte heller en LED-lampa på samma sätt som en glödlampa av att tändas och släckas ofta. En LED-lampa avger heller ingen värme samt att de är helt kvicksilverfria och innehåller heller inga andra tungmetaller.Spara energi, pengar och på miljön med en lågenergi-LED-lampa. Att byta ut en glödlampa till en LED-lampa innebär att du gör en genomsnittlig energibesparing på 80%. Glöm watt och lär dig lumen Vi har länge lärt oss prata om ljusstyrkan på lampor i watt, men det anger egentligen bara energiförbrukningen. Ett mer relevant värde idag är lumen (lm) som anger just ljusflödet. I och med att lamporna blir allt mer energieffektiva så ändras LED-lampans wattal med tiden till respektive lumenvärde. Därför kan du ibland se lite olika värde på LED-lampans wattal som ska motsvara glödlampans wattal. Därav är det viktigare att lära sig är lumentalet. Här är en tabell som visar ungefärliga motsvarande wattal samt lumenvärde till de traditionella watt-talen hos glödlampan. Du kan klicka på bilden för att se den i större format. Färgtemperatur och Kelvin Alla ljuskällor har en färgtemperatur som anges i Kelvingrader (K). Olika temperaturer lämpar sig för olika ändamål och platser. Runt 4000 K anses vara vitt, men det kan kännas ganska "sterilt" och inte så passande som allmänbelysning, men däremot som läsbelysning. Låg siffra ger varmare ljus och ju högre siffra desto kallare (blåare) sken ger lampan.LDB 2.0 sprider ett varmvitt och mysigt ljus på 3 000 Kelvingrader.  LED-lampor 3,8 4 19 SEK 19 NewCondition Discontinued
 1. Hem & Hushåll
 2. Lampor & Belysning
 3. LED-lampor