Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse och för att anpassa reklambudskap. Vi säljer inte din information. Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke. Genom att klicka på Jag accepterar godkänner du cookies.

3-pack dimbar 6 W LED-lampa E27, 800 lm

Andersson LED bulb E27 A60 10W 2700K 800LM dimable 3-pack

  Art.nr: 1009373
  • 800 lumen dimbar
  • 10 W (60 W)
  • E27-fattning/stor sockel
  • 25 000 timmar
  • Varmvitt ljus

Recensioner

Frågor & svar

Teknisk specifikation

Produktbeskrivning

Prisvärd dimbar LED-lampa i 3-pack på 800 lumen som sparar både energi, pengar och miljö. Med 10 W kan lampan jämföras med en 60 W glödlampa men med betydligt längre livslängd. Denna klotlampa har en stor sockel och fungerar precis som en traditionell glödlampa. 

Tänk på att det behövs en dimmer gjord för LED för att kunna använda dimbara LED-lampor. En dimmer avsedd för glöd- och halogenalampor har en för hög minibelastning för att fungera korrekt med energisnåla LED-lampor.

LED-lampa med stor sockel

Andersson LED bulb LED-lampa har en stor sockel, en så kallad E27-fattning. Det gör att den passar i till exempel taklampor, vägglampor och utomhusarmaturer. Andersson LED bulb tänds direkt utan fördröjning. Lampan kan dimras så du kan få rätt stämning och ha passande ljus oavsett om du vill koppla av eller bli upplyst med bra belysning.

Fördelar mot glödlampan

Förutom extremt mycket längre livslängd så påverkas inte heller en LED-lampa på samma sätt som en glödlampa av att tändas och släckas ofta. En LED-lampa avger heller ingen värme samt att de är helt kvicksilverfria och innehåller heller inga andra tungmetaller. Spara energi, pengar och på miljön med en lågenergi-LED-lampa. Att byta ut en glödlampa till en LED-lampa innebär att du gör en genomsnittlig energibesparing på 80%.

Glöm watt och lär dig lumen

Vi har länge lärt oss prata om ljusstyrkan på lampor i watt, men det anger egentligen bara energiförbrukningen. Ett mer relevant värde idag är lumen (lm) som anger just ljusflödet. 
I och med att lamporna blir allt mer energieffektiva så ändras LED-lampans wattal, medan lumenvärdet är konstant. Därför kan du ibland se lite olika värde på LED-lampans wattal som ska motsvara glödlampans wattal. Därav är det viktigare att lära sig är lumentalet. Här är en tabell som visar ungefärliga motsvarande wattal samt lumenvärde till de traditionella watt-talen hos glödlampan.

Watt vs Lumen - tabell med jämförelse

Kelvinskalan

Alla ljuskällor har en färgtemperatur som anges i Kelvingrader (K). Olika temperaturer lämpar sig för olika ändamål och platser. Runt 4000 K anses vara vitt, men det kan kännas ganska "sterilt" och inte så passande som allmänbelysning, men däremot som läsbelysning. Låg siffra ger varmare ljus och ju högre siffra desto kallare (blåare) sken ger lampan. Andersson LED bulb sprider ett varmvitt och mysigt ljus på 2 700 Kelvingrader. 

Kelvinskalan, lampor, ljusfärg, LED-lampa
1009373 Andersson Andersson LED bulb E27 A60 10W 2700K 800LM dimable 3-pack 16QP105A0 Prisvärd dimbar LED-lampa i 3-pack på 800 lumen som sparar både energi, pengar och miljö. Med 10 W kan lampan jämföras med en 60 W glödlampa men med betydligt längre livslängd. Denna klotlampa har en stor sockel och fungerar precis som en traditionell glödlampa.  Tänk på att det behövs en dimmer gjord för LED för att kunna använda dimbara LED-lampor. En dimmer avsedd för glöd- och halogenalampor har en för hög minibelastning för att fungera korrekt med energisnåla LED-lampor. LED-lampa med stor sockel Andersson LED bulb LED-lampa har en stor sockel, en så kallad E27-fattning. Det gör att den passar i till exempel taklampor, vägglampor och utomhusarmaturer. Andersson LED bulb tänds direkt utan fördröjning. Lampan kan dimras så du kan få rätt stämning och ha passande ljus oavsett om du vill koppla av eller bli upplyst med bra belysning. Fördelar mot glödlampan Förutom extremt mycket längre livslängd så påverkas inte heller en LED-lampa på samma sätt som en glödlampa av att tändas och släckas ofta. En LED-lampa avger heller ingen värme samt att de är helt kvicksilverfria och innehåller heller inga andra tungmetaller. Spara energi, pengar och på miljön med en lågenergi-LED-lampa. Att byta ut en glödlampa till en LED-lampa innebär att du gör en genomsnittlig energibesparing på 80%. Glöm watt och lär dig lumen Vi har länge lärt oss prata om ljusstyrkan på lampor i watt, men det anger egentligen bara energiförbrukningen. Ett mer relevant värde idag är lumen (lm) som anger just ljusflödet. I och med att lamporna blir allt mer energieffektiva så ändras LED-lampans wattal, medan lumenvärdet är konstant. Därför kan du ibland se lite olika värde på LED-lampans wattal som ska motsvara glödlampans wattal. Därav är det viktigare att lära sig är lumentalet. Här är en tabell som visar ungefärliga motsvarande wattal samt lumenvärde till de traditionella watt-talen hos glödlampan. Kelvinskalan Alla ljuskällor har en färgtemperatur som anges i Kelvingrader (K). Olika temperaturer lämpar sig för olika ändamål och platser. Runt 4000 K anses vara vitt, men det kan kännas ganska "sterilt" och inte så passande som allmänbelysning, men däremot som läsbelysning. Låg siffra ger varmare ljus och ju högre siffra desto kallare (blåare) sken ger lampan. Andersson LED bulb sprider ett varmvitt och mysigt ljus på 2 700 Kelvingrader.  LED-lampor 1 1 99 SEK 99 NewCondition InStock
  1. Hem & Hushåll
  2. Lampor & Belysning
  3. LED-lampor