Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse och för att anpassa reklambudskap. Vi säljer inte din information. Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke. Genom att klicka på Jag accepterar godkänner du cookies.

3-pack LED-spotlight, 5 W, GU10, 400 lm

Andersson LED bulb GU10 5W 2700K 400LM 38° 3-pack

  Art.nr: 1009375
 • 400 lumen
 • 5 W (35 W)
 • GU10-fattning, spotlight
 • 15 000 timmar
 • Varmvitt ljus

Recensioner

Frågor & svar

Teknisk specifikation

Produktbeskrivning

Spotlight-lampa GU10 i LED-typ i 3-pack på 400 lumen som sparar både energi, pengar och miljö. Med 5 W kan lampan jämföras med en 35 W glödlampa men med betydligt längre livslängd. Denna spotlight-lampa fungerar precis som en traditionell glödlampa. 

Fördelar mot glödlampan

Förutom extremt mycket längre livslängd så påverkas inte heller en LED-lampa på samma sätt som en glödlampa av att tändas och släckas ofta. En LED-lampa avger heller ingen värme samt att de är helt kvicksilverfria och innehåller heller inga andra tungmetaller. Spara energi, pengar och på miljön med en lågenergi-LED-lampa. Att byta ut en glödlampa till en LED-lampa innebär att du gör en genomsnittlig energibesparing på 80%.

Glöm watt och lär dig lumen

Vi har länge lärt oss prata om ljusstyrkan på lampor i watt, men det anger egentligen bara energiförbrukningen. Ett mer relevant värde idag är lumen (lm) som anger just ljusflödet. 
I och med att lamporna blir allt mer energieffektiva så ändras LED-lampans wattal, medan lumenvärdet är konstant. Därför kan du ibland se lite olika värde på LED-lampans wattal som ska motsvara glödlampans wattal. Därav är det viktigare att lära sig är lumentalet. Här är en tabell som visar ungefärliga motsvarande wattal samt lumenvärde till de traditionella watt-talen hos glödlampan.

Watt vs Lumen - tabell med jämförelse

Kelvinskalan

Alla ljuskällor har en färgtemperatur som anges i Kelvingrader (K). Olika temperaturer lämpar sig för olika ändamål och platser. Runt 4000 K anses vara vitt, men det kan kännas ganska "sterilt" och inte så passande som allmänbelysning, men däremot som läsbelysning. Låg siffra ger varmare ljus och ju högre siffra desto kallare (blåare) sken ger lampan. Andersson LED bulb sprider ett varmvitt och mysigt ljus på 2 700 Kelvingrader. 

Kelvinskalan, lampor, ljusfärg, LED-lampa

Titta även på

Dimbara LED-lampor

(3 st)
 • 400 lumen dimbar
 • 5,5 W (35 W)
 • GU10-fattning, spotlight

99:-

Titta även på

Dimbara LED-lampor

(3 st)
 • 400 lumen dimbar
 • 5,5 W (35 W)
 • GU10-fattning, spotlight

99:-

1009375 Andersson Andersson LED bulb GU10 5W 2700K 400LM 38° 3-pack 18GU005A0 Spotlight-lampa GU10 i LED-typ i 3-pack på 400 lumen som sparar både energi, pengar och miljö. Med 5 W kan lampan jämföras med en 35 W glödlampa men med betydligt längre livslängd. Denna spotlight-lampa fungerar precis som en traditionell glödlampa.  Fördelar mot glödlampan Förutom extremt mycket längre livslängd så påverkas inte heller en LED-lampa på samma sätt som en glödlampa av att tändas och släckas ofta. En LED-lampa avger heller ingen värme samt att de är helt kvicksilverfria och innehåller heller inga andra tungmetaller. Spara energi, pengar och på miljön med en lågenergi-LED-lampa. Att byta ut en glödlampa till en LED-lampa innebär att du gör en genomsnittlig energibesparing på 80%. Glöm watt och lär dig lumen Vi har länge lärt oss prata om ljusstyrkan på lampor i watt, men det anger egentligen bara energiförbrukningen. Ett mer relevant värde idag är lumen (lm) som anger just ljusflödet. I och med att lamporna blir allt mer energieffektiva så ändras LED-lampans wattal, medan lumenvärdet är konstant. Därför kan du ibland se lite olika värde på LED-lampans wattal som ska motsvara glödlampans wattal. Därav är det viktigare att lära sig är lumentalet. Här är en tabell som visar ungefärliga motsvarande wattal samt lumenvärde till de traditionella watt-talen hos glödlampan. Kelvinskalan Alla ljuskällor har en färgtemperatur som anges i Kelvingrader (K). Olika temperaturer lämpar sig för olika ändamål och platser. Runt 4000 K anses vara vitt, men det kan kännas ganska "sterilt" och inte så passande som allmänbelysning, men däremot som läsbelysning. Låg siffra ger varmare ljus och ju högre siffra desto kallare (blåare) sken ger lampan. Andersson LED bulb sprider ett varmvitt och mysigt ljus på 2 700 Kelvingrader.  LED-lampor 49 SEK 49 NewCondition InStock
 1. Hem & Hushåll
 2. Lampor & Belysning
 3. LED-lampor