Njut av att bjuda på hemlagat - klart när du kommer hem

Crock-Pot 2,4L Manuell

  Art.nr: 203684
  • 2,4 liters kapacitet
  • Lämplig för 2-3 personer
  • 2 värmeinställningar
  • Gryta och lock kan diskas i maskin
  • Löstagbar keramikgryta

Denna vara säljs ej längre

Du har kommit till en produkt som inte längre finns i vårt sortiment.

Tillbehör (3)

Recensioner (0)

Frågor & svar (0)

Produktbeskrivning

Crock Pot - Slow Cooker 2,4l manuell

En manuell Slow Cooker lämplig för 2-3 personer som har en keramikgryta i högsta kvalité, glaslock så att du kan se maten tillagas och en utsida i svart vilket gör att den passar in i alla kök.

Är Crock-Pot enkel och säker att använda?

De flesta maträtter förbereds mycket lätt och när du lagt i ingredienserna så
sköter sig din Crock-Pot själv. Crock-Pot® är helt säker att lämna utan uppsikt. Ingen mat kan brännas vid då värmen kommer ifrån sidan och inte ifrån botten. Dessutom finns inbyggda säkringar som bryter strömmen om något oförutsett skulle inträffa.

Förbrukar Crock-Pot mycket el?

Då Crock-Pot tillagar maten under låg temperatur behövs bara liten
effekt för att tillaga maten. Då produkten uppnått tillagningstemperatur
är effektförbrukningen mellan ca 70W vilket gör att en Crock-Pot® kostar
mindre än 10 öre i timmen med dagens elpriser.

Varför är kokt oftast nyttigare än rått?

Näringsämnen, främst antioxidanter i grönsaker som tomater, broccoli och
morötter blir mer lättillgängliga efter kokning vilket ökar kroppens upptag
av näringsämnena. Grönsakerna behåller sin smak och sitt tuggmotstånd, de
kokar inte sönder och blir mosiga.

Vad händer med näringsämnena vid lång tillagningstid?

Den smakrika buljongen som bildas när grönsaker och kött får koka
länge innehåller en del näringsämnen som till exempel vitaminer och
mineralämnen från de olika råvarorna. Ingenting hälls bort, utan allt finns
kvar i den goda såsen.

Varför blir köttet mört vid tillagning i en Crock-Pot?

Det beror på att värmen och tiden bryter ned köttets kraftiga struktur. De
hårt sammanpressade muskelfibrerna separerar eftersom proteinerna som
håller ihop dem försvagas under kokningen.

Mycket smak med mindre fett!

Fett har den egenskapen att det lyfter smakerna på maten. En gryta eller
soppa som fått koka långsamt utvecklar mycket smak utan att man behöver
tillsätta extra smör eller grädde.