Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer

Extra inomhusmottagare med dimmerfunktion

Nexa EYCR-201

  Art.nr: 197718
 • Extra fjärrstyrt eluttag
 • Plug&Play
 • Styrs av självlärande sändare
 • 6 minnesplatser
 • Av/på och dimmerfunktion

Recensioner

Snittbetyg
(1 st)

 • frazze 2015-01-13

  Bristfällig NEXA produkt liksom undermålig support.

  Har tre stycken Nexa EYCR-201 och alla tre krånglar, när jag sitter vid datorn så kan de helt plötsligt börja dimmra ljuset upp o ned? likaså när man kommer hem och ljuset är aktiverat från min Tellstick net, så justeras ljusintensiteten oavbrutet upp o ned? har även problem med att programmera fler än fem stycken Nexa produkter via orig fjärren, när de fem första kanalerna är programmerade och man skiftar till läge II för att progga in fem nya kanaler, då lär den återigen ut samma koder som till de fem första så alla blir i grupp? och jag har nollat alla minnen i både fjärr o mottagare men inget hjälper. tog då kontakt med NEXA för att rådfråga dem, men jag erhöll endast ett mkt undvikande svar om att jag upplevde produkten som att den ej motsvarade mina personliga förväntningar? likaså vart jag beskylld för att bruka ej godkänd och märkt CE utrustning?? och detta var enl NEXAS support orsaken till att deras utrustning ej fungerade? jag har väl aldrig hört på maken till dumheter, när kundsupporten anklagar kunden för att ha piratutrustning i hemmet? Jag kommer efter detta att plocka bort NEXAS samtliga skräpprodukter och förpassa dem till sopcontainern här utanför, likaså kommer jag för all överskådlig framtid undvika allt som är märkt med NEXA.

  Kvalitet (1/5)
  Användbarhet (1/5)
  Prisvärdhet (1/5)
  Avbryt

Frågor & svar

Avbryt

Det finns inga frågor ännu.

Produktbeskrivning

Nexa EYCR-201

Extra fjärrstyrt strömuttag med dimmerfunktion för inomhusbruk. EYCR-201 kan till och med dimmra LED och lågenergilampor. Placeras i valfritt vägguttag och ansluts sedan till den enhet som skall styras (max 200 W). Då kan du till exempel tända fönsterlamporna från soffan, på en annan våning! Obs, kräver en sändare för att kunna fjärrstyras, till exempel en fjärrkontroll eller en trådlös väggsändare.

Intelligent, trådlöst belysningsstyrsystem

EYCR-201 är av självlärande kodprincip och kan "lära" sig en kod/signal från valfri Nexa fjärrkontroll, rörelsevakt eller magnetkontakt. Starta eller stäng av dina lampor och elprylar med ett knapptryck, var i huset du än befinner dig, eller starta kaffebryggaren från sängen så är kaffet klart när du kommer ut i köket! Uttaget har hela sex minnesplatser för att kunna styras av upp till sex olika sändare, till exempel fjärrkontroll, Tellstick Net och en trådlös väggsändare.

Vilka typer av lampor kan jag styra?

EYCR-201 är en unik universell Plug & Play-mottagare som möjliggör fjärrstyrning av stickproppsanslutna lampor, LED och lågenergi. EYCR-201 klarar alltså utan problem att dimmra dimbara LED och lågenergilampor. Mottagaren har 8 inbyggda dimmernivåer som kan justeras för olika typer av lampor. I mottagaren finns ett skydd för överspänning och överdriven värmealstring.

Exempel på kompatibla sändare

EYCR-201 ersätter EYCR-200, nyheten är en uppdaterad dimmerfunktion där lamporna inte längre startar på max utan går direkt till senaste dimmernivån.

Specifikationer

RF-frekvens: 433,92 MHz
Överspänningsskydd: Ja
Dimmerfunktion: Ja
Spänning in: 220-240 V ~50 Hz
Spänning ut
Glödlampor och halogenlampor (~230 V): 3 - max. 200 W
Elektroniska transformatorer (~12 V): 20- max. 180 VA
Dimbara lågenergilampor 230V: 3- max. 50 W
Dimbara LED-lampor 230V: 3 - max. 50 W
OBS ! Ej fungerande med lysrör.
Strömförbrukning i viloläge: Under 1 W

Se gärna filmen nedan för närmare förklaring om Nexas fjärrstyrda produkter

Nexa Nexa EYCR-201 Nexa EYCR-201Extra fjärrstyrt strömuttag med dimmerfunktion för inomhusbruk. EYCR-201 kan till och med dimmra LED och lågenergilampor. Placeras i valfritt vägguttag och ansluts sedan till den enhet som skall styras (max 200 W). Då kan du till exempel tända fönsterlamporna från soffan, på en annan våning! Obs, kräver en sändare för att kunna fjärrstyras, till exempel en fjärrkontroll eller en trådlös väggsändare.Intelligent, trådlöst belysningsstyrsystemEYCR-201 är av självlärande kodprincip och kan "lära" sig en kod/signal från valfri Nexa fjärrkontroll, rörelsevakt eller magnetkontakt. Starta eller stäng av dina lampor och elprylar med ett knapptryck, var i huset du än befinner dig, eller starta kaffebryggaren från sängen så är kaffet klart när du kommer ut i köket! Uttaget har hela sex minnesplatser för att kunna styras av upp till sex olika sändare, till exempel fjärrkontroll, Tellstick Net och en trådlös väggsändare.Vilka typer av lampor kan jag styra?EYCR-201 är en unik universell Plug & Play-mottagare som möjliggör fjärrstyrning av stickproppsanslutna lampor, LED och lågenergi. EYCR-201 klarar alltså utan problem att dimmra dimbara LED och lågenergilampor. Mottagaren har 8 inbyggda dimmernivåer som kan justeras för olika typer av lampor. I mottagaren finns ett skydd för överspänning och överdriven värmealstring.Exempel på kompatibla sändare Samtliga Nexa fjärrkontroller, till exempel TMT-918 eller LYCT-705. Trådlös väggsändare och trådlös väggsändare 2-kanals Tellstick NetEYCR-201 ersätter EYCR-200, nyheten är en uppdaterad dimmerfunktion där lamporna inte längre startar på max utan går direkt till senaste dimmernivån.SpecifikationerRF-frekvens: 433,92 MHzÖverspänningsskydd: JaDimmerfunktion: JaSpänning in: 220-240 V ~50 HzSpänning utGlödlampor och halogenlampor (~230 V): 3 - max. 200 WElektroniska transformatorer (~12 V): 20- max. 180 VADimbara lågenergilampor 230V: 3- max. 50 WDimbara LED-lampor 230V: 3 - max. 50 WOBS ! Ej fungerande med lysrör.Strömförbrukning i viloläge: Under 1 WSe gärna filmen nedan för närmare förklaring om Nexas fjärrstyrda produkter Hemautomatisering 1 1 174,0000 new InStock
 1. Hem & Hushåll
 2. Smarta Hem & Trygghet
 3. Hemautomatisering