Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer

Kvalitativt ljudkort från ASUS

ASUS Essence STX II

  Art.nr: 204512
 • Hi-Fi-ljud
 • 124 dB SNR
 • PCI Express
 • 600ohm hörlursförstärkare
 • Dolby Home Theater

Recensioner

Snittbetyg
(1 st)

 • StiffeL 2014-10-29

  Mycket bra ljudkort

  Efter att ha lyssnat via moderkortets ljudkrets i nära 15 år, så var detta ett mycket bra lyft.

  Jag har mycket höga krav på min hifi-anläggning och har nu mer börjat använda datorn till HiFi. Då kom jag ganska fort fram att mitt moderkort inte räcker till (har ett Asus P8Z77-V LX).

  Tittade på ett antal kort, bland annat Essense STX 1, men bestämde mig för att köra på 2:an då det inte skiljer så mycket.

  Det jag gillar är att det låter bra mycket mer neutralt än tidigare.

  Mjukvaran är mycket enkel, men jag vill inte ha en massa filter och annat. Mjukvaran har en omkopplare för högtalare/hörlur, vilket jag uppskattar mycket!

  Så hörlurarna kan sitta inkopplade bak (och dra nytta av hörlursförstärkaren). Man kan även koppla in 3.5 mm uttagen på framsidan via kabel (men då får du inte den mycket fina hörlursförstärkaren).

  Jag sitter med ett par Sennheiser 360 G4ME, vilka bara är på 50 Ohm, men jag funderar nu på lite finare, mer tungdriva lurar, då ljudkortet tillåter det.

  Allt som allt en för mig bra investering, kostar en del, men är en investering väl värd om man (som jag) har krav på hög ljudkvalitet.

  Kvalitet (5/5)
  Användbarhet (4/5)
  Prisvärdhet (3/5)
  Ja, jag rekommenderar den här produkten.
  Avbryt

Frågor & svar

Avbryt

Det finns inga frågor ännu.

Produktbeskrivning

ASUS XONAR Essence STX II

Ett internt ljudkort som låter du njuta av förstklassigt Hi-Fi-ljud och integrerad hörlursförstärkare. Kortet är framtaget med lärdom av sin föregångare Essence STX med mål om att leverera ännu bättre ljud även med de mest krävande audiofiler. 

Fantastiskt ljud

Essence STX II levererar ett kristallklart ljud med med otroliga 124dB vilket är betydligt mer än vad ett integrerat ljudkort klarar av. Hörlursutgången uppnår hela 120dB vilket gör att du i princip inte kommer att störas av något bakgrundsbrus alls.

Integrerad hörlursförstärkare

Den integrerade hörlursförstärkaren ger stöd åt hörlurar med impedans upp till 600ohm så att ljudfantaster kan ansluta sina finaste högimpedanslurar och njuta av ren ljudkvalité direkt från Essence STX II.

Dolby Home Theater

Essence STX II drar nytta av Dolby ® Home Theater-teknik som förvandlar din dator till ett riktigt hemmabiosystem.

Dolby® Digital Live

Återger Dolby ® Digital 5.1-kanals surroundljud som låter lyssnaren uppleva spännande och realistiska underhållningsupplevelser med högkvalitativt surroundljud.

Dolby® Pro Logic II

Omvandlar högkvalitativt stereoljud till ett klart och mer realistiskt 5.1-kanals surroundljud för ett mer levande ljud. 

Dolby® Virtual Speaker

Omvandlar två-kanal och 5.1-kanals stereo till ett virtuellt surroundljud även om du bara använder två högtalare. 

Dolby® Headphone

Simulerar surroundljud till vanliga hörlurar med kraftfull digital signalbehandling. Det ger upp till 7.1-kanals surroundljud till alla typer av hörlurar för en mer levande och omslutande upplevelse. 

Specifikation

 • Anslutning: PCI Express
 • Output Signal-to-Noise Ratio:124dB front-ut,120dB Hörlur-ut (600ohms)
 • Input Signal-to-Noise Ratio: 118 dB
 • Frekvensåtergivning: 10 - 90000 MHz
 • DAC-upplösning: 24-bitars
 • Analoga utgångar: 1x 6,3mm för hörlurar, 2x RCA
 • Digitala utgångar: 1xS/PDIF, 1xKoaxial, 
 • Operativsystem som stöds: Windows® 8.1 , 32bit/64bit, Windows® 8 , 32bit/64bit, Windows® 7 , 32bit/64bit, Windows® XP , 32bit/64bit.

Titta även på

ASUS Essence STX II 7.1
(0 st)
 • 7.1 Hi-Fi-ljud
 • 124 dB SNR
 • PCI Express

2 590:-

ASUS ASUS Essence STX II ASUS XONAR Essence STX II Ett internt ljudkort som låter du njuta av förstklassigt Hi-Fi-ljud och integrerad hörlursförstärkare. Kortet är framtaget med lärdom av sin föregångare Essence STX med mål om att leverera ännu bättre ljud även med de mest krävande audiofiler.  Fantastiskt ljud Essence STX II levererar ett kristallklart ljud med med otroliga 124dB vilket är betydligt mer än vad ett integrerat ljudkort klarar av. Hörlursutgången uppnår hela 120dB vilket gör att du i princip inte kommer att störas av något bakgrundsbrus alls. Integrerad hörlursförstärkare Den integrerade hörlursförstärkaren ger stöd åt hörlurar med impedans upp till 600ohm så att ljudfantaster kan ansluta sina finaste högimpedanslurar och njuta av ren ljudkvalité direkt från Essence STX II. Dolby Home Theater Essence STX II drar nytta av Dolby ® Home Theater-teknik som förvandlar din dator till ett riktigt hemmabiosystem. Dolby® Digital Live Återger Dolby ® Digital 5.1-kanals surroundljud som låter lyssnaren uppleva spännande och realistiska underhållningsupplevelser med högkvalitativt surroundljud. Dolby® Pro Logic II Omvandlar högkvalitativt stereoljud till ett klart och mer realistiskt 5.1-kanals surroundljud för ett mer levande ljud.  Dolby® Virtual Speaker Omvandlar två-kanal och 5.1-kanals stereo till ett virtuellt surroundljud även om du bara använder två högtalare.  Dolby® Headphone Simulerar surroundljud till vanliga hörlurar med kraftfull digital signalbehandling. Det ger upp till 7.1-kanals surroundljud till alla typer av hörlurar för en mer levande och omslutande upplevelse.  Specifikation Anslutning: PCI Express Output Signal-to-Noise Ratio:124dB front-ut,120dB Hörlur-ut (600ohms) Input Signal-to-Noise Ratio: 118 dB Frekvensåtergivning: 10 - 90000 MHz DAC-upplösning: 24-bitars Analoga utgångar: 1x 6,3mm för hörlurar, 2x RCA Digitala utgångar: 1xS/PDIF, 1xKoaxial,  Operativsystem som stöds: Windows® 8.1 , 32bit/64bit, Windows® 8 , 32bit/64bit, Windows® 7 , 32bit/64bit, Windows® XP , 32bit/64bit. Intern 5 1 2190,0000 new InStock
 1. Datorkomponenter
 2. Ljudkort
 3. Intern