Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer

Kvalitativt ljudkort från ASUS

ASUS Essence STX II

  Art.nr: 204512
 • Hi-Fi-ljud
 • 124 dB SNR
 • PCI Express
 • 600ohm hörlursförstärkare
 • Dolby Home Theater
2 149:-

Delbetala från 179:-/mån Info

Levereras till ombud eller Lagershop inom 3 – 4 arbetsdagar.
Vårt snabbaste leveranssätt. Alla beställningar gjorda före kl. 21 levereras nästa vardag. För dig med NetOnNet-kortet är Expressfrakten alltid kostnadsfri. För leveranser norr om postnummerområde 82 (Östersundsregionen), samt öar utan broförbindelse, är leveranstiden 2 dagar.

Recensioner

Eller
Du måste skriva minst 50 tecken i detta fält.
Avbryt

Snittbetyg
(4 st)

 • WillB 2016-09-11

  Gammalt kort fortfarande bra men dyr och lite knixigt

  Hade en Sound Blaster Zx och ville uppgradera. Kom inte upp i den sample rate jag ville. Tror Sound Blaster gav som bäst 96 Khz och detta kort ger 192 Khz. Kortet är nog marknadsledande, med eller utan 7.1 tilläggskortet. Jag har hört en otrolig skillnad i kraften och klarheten i ljudet jämfört med det gamla kortet. Inte så konstigt kanske eftersom du måste ansluta en extra strömkälla till kortet i PC:n. Det räcker inte med strömmen kortet får genom PCI gränssnittet. Jag skrev att kortet är lite knixigt i rubriken och gjorde detta av två skäl. Nr ett var att kortet pajade min PC. Jag bygger mina egna och varje uppgradering har gamla "legacy" delar och nya delar. Det var ett tag sen den senaste uppgraderingen. Installationen av detta kort gjorde att någonting pajade helt i min PC. Strömkällan? Nån krets? Vet inte. Fick göra en oförväntad investering och uppgradera en del saker men det blev ifs väldigt bra till slut. Den andra knixiga saken, och jag har varit i kontakt med Asus om detta och inte fått ett tillfredsställande svar om det, är att detta kort leker inte snällt med Asus egen Essence III DAC och headphone förstärkare. Nu är det nog väldigt få om några som kommer att råka ut för detta och ha samma kombination som jag har men det är ändå märkligt att "master volymen" på Essence III slogs ur funktion. Hörlurarna genom Essence III låter dock bättre än någonsin tack vara detta kort. Så lite tudelat var det och konstigt att Asus egna produkter - moderkortet, ljudkortet och Essence III DAC och headphone amp inte riktigt lirar ihop som man vill. Därför drog jag ner på "Användbarheten". Och Prisvärdheten är pga att det har inte varit en prissäkning trots kortets ålder. Å andra sidan är kortet fortfarande det bästa i Asus utbud och kanske en av marknadens bästa.

  Ja, jag rekommenderar den här produkten.
  Eller
  Avbryt
 • Pinnen1111 2016-06-04

  Mycket bra.

  Har testat det ett tag nu och jag är riktigt nöjd med ljudet, använder mig av dom op-ampen som sitter i original och tycker dom är riktigt vettiga.
  Använder mig enbart av hörlursdelen och har inte provat rca till min stereo ännu men jag misstänker att det är riktigt bra ljud där med.
  Jag använder mig av ett par Sony mdr -z7 hörlurar som är ganska lyssningsvänliga, den enda negativa jag märkt är att hörlurförstärkaren låter bäst i normal läget, går man upp ett effektsteg så blir ljudet lite mer digitalt och lite tråkigt, men det är en kräsen bedömning och det kan lika gärna vara mina lurar som är på gränsen (70ohm) som skapar detta.
  Effekt finns, går jag upp till hög nivå så klarar jag bara av runt 50procent innan det blir olidligt starkt ljud, visst det är gott när man känner basen dunka fysiskt ;) men jag vill kunna njuta av ljud några år till.
  Installationen var lite bökig, kör Windows 10PRO och den medföljande drivrutinskivan fungerade ej,men det finns nya drivrutiner på Asus sida under support till win 10.

  Ja, jag rekommenderar den här produkten.
  Eller
  Avbryt
 • whitehat 2016-04-25

  Bästa tänkbara ljudkortet till PC

  Jag har också väldigt höga krav på mitt HI-FI system... (Gissningsvis) högre än föregående recensent. Högre än de allra flesta åtminstone... Ändå tycker jag att ljudet i detta ljudkort är anmärkningsvärt bra för att vara till dator. Har haft 2 stycken STX tidigare och bara "provlyssnat" på STX II men kan konstatera att STX II är något bättre. Lite högre upplösning och mer neutralt... Klart värt att lägga pengarna på och också att föredra framför gamla STX. För musiklyssning (och inte produktion) skulle jag våga påstå att det är det bästa interna kortet jag känner till. För egen del fungerar det utmärkt, inte bara för musiklyssning utan också för inspelning av LP på min Rega RP6. Kommer nog att skaffa ett eget STX II av just den anledningen. Visst låter det inte riktigt lika bra som mitt övriga system men ska man nu försöka jämföra t.ex. med min Pioneer A70-K förstärkare, Martin Logan ESL högtalare, REL S2 sub och Oppo spelare för bara det cirka 60 000 kr exkl. all övrig utrustning så kan man konstatera att man får VÄLDIGT mycket för de i det här sammanhanget "ynka" 2000 kr. Lägger man till ordentliga lurar t.ex. Sennheiser HD650 hörlurar så får man (i mitt tycke) näst intill en likvärdig kaliber för en bråkdel. För den som vill ha mer "bang for the buck", alltså om inte har råd (eller har viljan) att spendera multum på högtalare. Eller för den som vill ha så bra ljud som möjligt utan att störa grannar eller liknande. Om man nu är lagd åt det hållet att man vill spela onödigt högt så att säga, vilket jag personligen aldrig riktigt förstått mig på när det gäller HI-FI...

  Full pott i betyget!!

  Ja, jag rekommenderar den här produkten.
  Eller
  Avbryt
 • StiffeL 2014-10-29

  Mycket bra ljudkort

  Efter att ha lyssnat via moderkortets ljudkrets i nära 15 år, så var detta ett mycket bra lyft.

  Jag har mycket höga krav på min hifi-anläggning och har nu mer börjat använda datorn till HiFi. Då kom jag ganska fort fram att mitt moderkort inte räcker till (har ett Asus P8Z77-V LX).

  Tittade på ett antal kort, bland annat Essense STX 1, men bestämde mig för att köra på 2:an då det inte skiljer så mycket.

  Det jag gillar är att det låter bra mycket mer neutralt än tidigare.

  Mjukvaran är mycket enkel, men jag vill inte ha en massa filter och annat. Mjukvaran har en omkopplare för högtalare/hörlur, vilket jag uppskattar mycket!

  Så hörlurarna kan sitta inkopplade bak (och dra nytta av hörlursförstärkaren). Man kan även koppla in 3.5 mm uttagen på framsidan via kabel (men då får du inte den mycket fina hörlursförstärkaren).

  Jag sitter med ett par Sennheiser 360 G4ME, vilka bara är på 50 Ohm, men jag funderar nu på lite finare, mer tungdriva lurar, då ljudkortet tillåter det.

  Allt som allt en för mig bra investering, kostar en del, men är en investering väl värd om man (som jag) har krav på hög ljudkvalitet.

  Ja, jag rekommenderar den här produkten.
  Eller
  Avbryt

Frågor & svar

Eller
Avbryt

Det finns inga frågor ännu.

Produktbeskrivning

ASUS XONAR Essence STX II

Ett internt ljudkort som låter du njuta av förstklassigt Hi-Fi-ljud och integrerad hörlursförstärkare. Kortet är framtaget med lärdom av sin föregångare Essence STX med mål om att leverera ännu bättre ljud även med de mest krävande audiofiler. 

Fantastiskt ljud

Essence STX II levererar ett kristallklart ljud med med otroliga 124dB vilket är betydligt mer än vad ett integrerat ljudkort klarar av. Hörlursutgången uppnår hela 120dB vilket gör att du i princip inte kommer att störas av något bakgrundsbrus alls.

Integrerad hörlursförstärkare

Den integrerade hörlursförstärkaren ger stöd åt hörlurar med impedans upp till 600ohm så att ljudfantaster kan ansluta sina finaste högimpedanslurar och njuta av ren ljudkvalité direkt från Essence STX II.

Dolby Home Theater

Essence STX II drar nytta av Dolby ® Home Theater-teknik som förvandlar din dator till ett riktigt hemmabiosystem.

Dolby® Digital Live

Återger Dolby ® Digital 5.1-kanals surroundljud som låter lyssnaren uppleva spännande och realistiska underhållningsupplevelser med högkvalitativt surroundljud.

Dolby® Pro Logic II

Omvandlar högkvalitativt stereoljud till ett klart och mer realistiskt 5.1-kanals surroundljud för ett mer levande ljud. 

Dolby® Virtual Speaker

Omvandlar två-kanal och 5.1-kanals stereo till ett virtuellt surroundljud även om du bara använder två högtalare. 

Dolby® Headphone

Simulerar surroundljud till vanliga hörlurar med kraftfull digital signalbehandling. Det ger upp till 7.1-kanals surroundljud till alla typer av hörlurar för en mer levande och omslutande upplevelse. 

Specifikation

 • Anslutning: PCI Express
 • Output Signal-to-Noise Ratio:124dB front-ut,120dB Hörlur-ut (600ohms)
 • Input Signal-to-Noise Ratio: 118 dB
 • Frekvensåtergivning: 10 - 90000 MHz
 • DAC-upplösning: 24-bitars
 • Analoga utgångar: 1x 6,3mm för hörlurar, 2x RCA
 • Digitala utgångar: 1xS/PDIF, 1xKoaxial, 
 • Operativsystem som stöds: Windows® 8.1 , 32bit/64bit, Windows® 8 , 32bit/64bit, Windows® 7 , 32bit/64bit, Windows® XP , 32bit/64bit.

Titta även på

ASUS Essence STX II 7.1
(0 st)
 • 7.1 Hi-Fi-ljud
 • 124 dB SNR
 • PCI Express

2 590:-

ASUS ASUS Essence STX II XONAR ESSENCE STX II ASUS XONAR Essence STX II Ett internt ljudkort som låter du njuta av förstklassigt Hi-Fi-ljud och integrerad hörlursförstärkare. Kortet är framtaget med lärdom av sin föregångare Essence STX med mål om att leverera ännu bättre ljud även med de mest krävande audiofiler.  Fantastiskt ljud Essence STX II levererar ett kristallklart ljud med med otroliga 124dB vilket är betydligt mer än vad ett integrerat ljudkort klarar av. Hörlursutgången uppnår hela 120dB vilket gör att du i princip inte kommer att störas av något bakgrundsbrus alls. Integrerad hörlursförstärkare Den integrerade hörlursförstärkaren ger stöd åt hörlurar med impedans upp till 600ohm så att ljudfantaster kan ansluta sina finaste högimpedanslurar och njuta av ren ljudkvalité direkt från Essence STX II. Dolby Home Theater Essence STX II drar nytta av Dolby ® Home Theater-teknik som förvandlar din dator till ett riktigt hemmabiosystem. Dolby® Digital Live Återger Dolby ® Digital 5.1-kanals surroundljud som låter lyssnaren uppleva spännande och realistiska underhållningsupplevelser med högkvalitativt surroundljud. Dolby® Pro Logic II Omvandlar högkvalitativt stereoljud till ett klart och mer realistiskt 5.1-kanals surroundljud för ett mer levande ljud.  Dolby® Virtual Speaker Omvandlar två-kanal och 5.1-kanals stereo till ett virtuellt surroundljud även om du bara använder två högtalare.  Dolby® Headphone Simulerar surroundljud till vanliga hörlurar med kraftfull digital signalbehandling. Det ger upp till 7.1-kanals surroundljud till alla typer av hörlurar för en mer levande och omslutande upplevelse.  Specifikation Anslutning: PCI Express Output Signal-to-Noise Ratio:124dB front-ut,120dB Hörlur-ut (600ohms) Input Signal-to-Noise Ratio: 118 dB Frekvensåtergivning: 10 - 90000 MHz DAC-upplösning: 24-bitars Analoga utgångar: 1x 6,3mm för hörlurar, 2x RCA Digitala utgångar: 1xS/PDIF, 1xKoaxial,  Operativsystem som stöds: Windows® 8.1 , 32bit/64bit, Windows® 8 , 32bit/64bit, Windows® 7 , 32bit/64bit, Windows® XP , 32bit/64bit. Intern 5 4 2149 SEK 2149 NewCondition InStock
 1. Datorkomponenter
 2. Ljudkort
 3. Intern