Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse och för att anpassa reklambudskap. Vi säljer inte din information. Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke. Genom att klicka på Jag accepterar godkänner du cookies.

7.2-kanals receiver med stöd för 4K och HDR

Onkyo TX-SR494 - Black

  Art.nr: 1008788
  • 4x HDMI-ingångar med stöd för 4K och HDR
  • Streama musik via Bluetooth
  • Stöd för Dolby Atmos och DTS:X
  • Automatisk kalibrering
  • Utgång för Zon 2

Denna vara säljs ej längre

Du har kommit till en produkt som inte längre finns i vårt sortiment.

Tillbehör

Recensioner

Frågor & svar

Teknisk specifikation

Produktbeskrivning

Onkyo TX-SR494  är en 7.2- kanals hembioförstärkare från Onykos 400-serie som passar perfekt för ett lite mindre och mer lättdrivet högtalarsystem. Receivern är utrustad med Dolby Atmos och DTS:X för att ge dig bästa möjliga ljudupplevelse. Med många HDMI-ingångar kopplar du enkelt in både 4K Blu-ray-spelare, digitalbox och spelkonsoler i samma enhet. Vill du lyssna på musik trådlöst ansluter du smidigt via Bluetooth. 

Onkyo TX-SR494 i vardagsrummet

Objektbaserat ljud med Dolby Atmos

TX-SR494 passar perfekt till satellithögtalare eller mer lättdrivna högtalare. Förstärkaren har de senaste ljudformaten i form av Dolby Atmos och DTS:X för att du ska få ett objektbaserat ljud som ger dig en flerdimensionell ljudupplevelse. Dolby Atmos ger dig en tredimensionell ljudupplevelse med hjälp av koordinaterna för höjd, längd och bredd där metadata arbetar för att få fram en ny inlevelse till filmen genom Atmos-högtalare. 

För att du ska få ett fantastiskt surroundljud hemma utan height- eller takhögtalare finns Dolby Atmos Height Virtualizer och DTS Virtual:X. 

Kalibrera din receiver efter rummet

Onkyo har en egen kalibrering, AccuEQ, som kan analysera rummets akustiska förutsättningar för att ge dig den bästa möjliga ljudupplevelsen. Kalibreringen känner bland annat av högtalarens närvaro, storlek, impedans, avstånd från mätläget och ställer in ljudtrycksnivåer. Tillsammans med en steg-för-steg guide via förstärkarens inställningar använder du AccuEQ med den medföljande kalibreringsmikrofonen. Om du tittar mycket på innehåll med 3D optimerar AccuReflex 3D-ljudåtergivningen om du använder Dolby Atmos-högtalare för att du ska kunna njuta av ett sammanhängande 3D-ljud med vertikal rörelse och överdimensionellitet.

Anslut via HDMI med 4K-stöd

Onkyo TX-SR494 har fyra HDMI-ingångar, som du finner på baksidan av receivern, med stöd för 4K, HDR, HDR10 och Dolby Vision. Du kan utan problem ansluta dina olika enheter till receivern, oavsett om det är en 4K Blu-ray-spelare, digitalbox eller spelkonsol. Du hittar även en HDMI-utgång på baksidan där du exempelvis kan koppla in en tv eller projektor. 

Onkyo TX-SR494 receiver visar anslutningar på baksidan

På TX-SR494 finns en USB-port på bakpanelen där du kan driva en strömmande dongel som är ansluten till en intilliggande HDMI-ingång. Perfekt om du inte har tillräckligt med strömpunkter i närheten. 

Streama musik trådlöst

Du kan enkelt koppla upp din telefon, surfplatta eller annat enhet trådlöst till din TX-SR494 via Bluetooth för att streama din musik. På så vis kan du ta full kontroll över din favoritmusik och styra den via din parkopplade enhet utan att behöva lämna soffan. 

1008788 1008788 Onkyo Onkyo TX-SR494 - Black 243557 Onkyo TX-SR494  är en 7.2- kanals hembioförstärkare från Onykos 400-serie som passar perfekt för ett lite mindre och mer lättdrivet högtalarsystem. Receivern är utrustad med Dolby Atmos och DTS:X för att ge dig bästa möjliga ljudupplevelse. Med många HDMI-ingångar kopplar du enkelt in både 4K Blu-ray-spelare, digitalbox och spelkonsoler i samma enhet. Vill du lyssna på musik trådlöst ansluter du smidigt via Bluetooth.  Objektbaserat ljud med Dolby Atmos TX-SR494 passar perfekt till satellithögtalare eller mer lättdrivna högtalare. Förstärkaren har de senaste ljudformaten i form av Dolby Atmos och DTS:X för att du ska få ett objektbaserat ljud som ger dig en flerdimensionell ljudupplevelse. Dolby Atmos ger dig en tredimensionell ljudupplevelse med hjälp av koordinaterna för höjd, längd och bredd där metadata arbetar för att få fram en ny inlevelse till filmen genom Atmos-högtalare.  För att du ska få ett fantastiskt surroundljud hemma utan height- eller takhögtalare finns Dolby Atmos Height Virtualizer och DTS Virtual:X.  *{padding:0;margin:0;overflow:hidden}html,body{height:100%}img,span{position:absolute;width:100%;top:0;bottom:0;margin:auto}span{height:1.5em;text-align:center;font:48px/1.5 sans-serif;color:white;text-shadow:0 0 0.5em black}▶" frameborder="0" loading="lazy" allowfullscreen> Kalibrera din receiver efter rummet Onkyo har en egen kalibrering, AccuEQ, som kan analysera rummets akustiska förutsättningar för att ge dig den bästa möjliga ljudupplevelsen. Kalibreringen känner bland annat av högtalarens närvaro, storlek, impedans, avstånd från mätläget och ställer in ljudtrycksnivåer. Tillsammans med en steg-för-steg guide via förstärkarens inställningar använder du AccuEQ med den medföljande kalibreringsmikrofonen. Om du tittar mycket på innehåll med 3D optimerar AccuReflex 3D-ljudåtergivningen om du använder Dolby Atmos-högtalare för att du ska kunna njuta av ett sammanhängande 3D-ljud med vertikal rörelse och överdimensionellitet. Anslut via HDMI med 4K-stöd Onkyo TX-SR494 har fyra HDMI-ingångar, som du finner på baksidan av receivern, med stöd för 4K, HDR, HDR10 och Dolby Vision. Du kan utan problem ansluta dina olika enheter till receivern, oavsett om det är en 4K Blu-ray-spelare, digitalbox eller spelkonsol. Du hittar även en HDMI-utgång på baksidan där du exempelvis kan koppla in en tv eller projektor.  På TX-SR494 finns en USB-port på bakpanelen där du kan driva en strömmande dongel som är ansluten till en intilliggande HDMI-ingång. Perfekt om du inte har tillräckligt med strömpunkter i närheten.  Streama musik trådlöst Du kan enkelt koppla upp din telefon, surfplatta eller annat enhet trådlöst till din TX-SR494 via Bluetooth för att streama din musik. På så vis kan du ta full kontroll över din favoritmusik och styra den via din parkopplade enhet utan att behöva lämna soffan.  Hemmabioreceiver 5 1 4390 SEK 4390 NewCondition Discontinued
  1. Ljud & Bild
  2. Hemmabio
  3. Hemmabioreceiver