Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse och för att anpassa reklambudskap. Vi säljer inte din information. Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke. Genom att klicka på Jag accepterar godkänner du cookies.

55" 4K QLED-TV med fantastiska bildegenskaper

Samsung QE55Q90RATXXC

  Art.nr: 1007301
  • Quantum HDR 2000
  • Direct Full Array 16X-panel
  • One Invisible Connection
  • Bildprocessor med AI
  • Airplay 2 och Apple TV-app
  • Max 2 per kund

Denna vara säljs ej längre

Du har kommit till en produkt som inte längre finns i vårt sortiment.

Tillbehör

Recensioner

Frågor & svar

Teknisk specifikation

Produktbeskrivning

Samsung QE55Q90RATXXC är en 55-tums QLED 4K UHD Smart-TV framtagen för att ge en imponerande bildupplevelse i allt från film till spel. Q90R ger ljusstyrning med fantastisk precision, optimal färgvolym samt Quantum HDR 2000 för bättre ljussättning, hög kontrast och HDR-återgivning. Du får ett smidigt gränssnitt att navigera i samt stöd för stöd för Google Assistant och med Ambient Mode gör du din TV till en unik inredningsdetalj som passar i alla miljöer.

Årets bästa highend tv tycker Ljud och bild

Årets bästa 2019-2020

Ljud&Bild har utsett Samsung Q90R som årets bästa TV inom "Highend".

"Q90R är helt enkelt ”the one to beat”!"

Läs mer här

Rekommenderad av M3

-"Att en av årets bästa bildupplevelse på en tv skulle komma från en led-tv hade vi inte gissat för ett par år sedan. Men Samsung visar att man vet vad man håller på med, och lyckas här komma så nära oled att vi inte märker skillnaden, samtidigt som dynamiken och hdr-stunsen är något alldeles speciellt."
Ta del av hela recensionen hos M3 här.

Detaljrik bild på utmärkt panel

Direct Full Array 16X-panelen med full bakgrundsbelysning styr ljuset i enskilda delar för att framställa djupare svärta och ljusare segment i utvalda delar av skärmen. Detta medför att du kan få ljuvlig svärta och gnistrande vita delar samtidigt i samma scener.

Se allt lika bra från alla håll

Med Ultra Viewing Angle behöver du inte tänka på var du sitter i förhållande till din TV. Du får alltid exakta samma färgåtergivning och intensiva kontrast även vid sned betraktningsvinkel. Innovativ teknik ger bredare spridning ljuset i din TV så du får reducerat ljusläckage och en fantastisk bild även från sidan.

Ta del av optimerat bildmaterial

För att du skall få bättre bild i din TV tar man med hjälp av Quantum 4K processor och integrerad artificiell intelligens. Samsung har tidigare bearbetat enorma mängder data i olika typer av bildmaterial och processorn i Q90R använder AI för att identifiera segment i bilden som kontinuerligt optimeras. Du får mer detaljer och förbättrad djupkänsla med ett slående realistiskt intryck.

Realistisk bild med HDR 2000

Med finjusterade färger och nivåer på svärtan framställs en levande bild med naturlig bildåtergivning. Spel, filmer och serier med klara och framträdande detaljer kan visas sömlöst i ljusa och mörka områden samtidigt och ljusstyrkan ger ett bra intryck i ljusare områden i bilden.

Du får stöd för olika typer av HDR som HLG, HDR10+ och Quantum HDR 2000 som optimerar tittarupplevelsen för att motsvara verkligheten i återgivningen vid uppspelning av kompatibelt material.

Stöd för optimal färgvolym

Color Volume 100% by Quantum Dot är precis vad namnet beskriver. Du får stöd för att visa optimal färgvolym i formatet DCI-P3 - framtaget för de flesta bioskärmar och HDR-filmer framtagna för TV. Ta del av ljusa scener och exceptionellt klara samt intensiva färger. Oavsett vilken ljusstyrka det är i scenen du tittar på så får du alltid 100% färgrymd med klanderfri färgåtergivning.

Automatisk anpassning efter omgivningen

För att du skall få så behaglig bild som möjligt får du du valmöjligheten att kunna låta din TV anpassa ljusstyrkan i förhållande till ljuset i dess omgivning. Allt för att du skall få en klarare bild, men främst när det väl behövs som vid olika tider på dygnet beroende på ljusinsläpp i rummet.

Få en förbättrad spelupplevelse

När du startar upp en ansluten spelkonsol som Xbox One, PS4 eller Nintendo Switch får du användning av Automatic Game Mode. Inställningarna i din TV optimeras för att ge dig en trivsam spelupplevelse i stort format. Du får minimalt med input lag och bilduppdateringen går ner till låga 15 ms. Du får automatiskt snabb uppdateringsfrekvens för att reducera eventuellt brus vid rörelser i bilden.

Speciellt för Xbox One-användare och datorer med kompatibla AMD-grafikkort får du ytterligare fördelar. Genom användningen av AMD Radeon FreeSync 2™ (VRR) teknologi elimineras eftersläpningar samt hackiga rörelser fullständigt så du kan fokusera på underhållningen. QLED-modellerna låter dig få snabb bilduppdatering samt minimal ingångsfördröjning på 6.8 ms.

Dynamic Black Equalizer möjliggör bättre synlighet i mörka områden och med hjälp av avancerad analysering av olika scener optimeras bildkvaliteten. Även ljudet kan förbättras för att du skall få utökad inlevelse.

10 års garanti mot inbrännings-skador

Vid köp av Q90R erbjuder Samsung 10 års garanti mot inbränning i skärmen. Du slipper oron av att din TV kommer få enskilda statiska segment i bildvisningsytan och du kommer alltid ha en ren bild i minst 10 år. För att garantin skall gälla behöver du registrera köpet enligt deras anvisningar hos Samsung genom att besöka dem här, där du även kan ta del av de fullständiga villkoren. 

En enkel kabel för smidig anslutning

Samsung One Invisible Connection är en väl genomtänkt lösning på ett vanligt problem då du ansluter alla dina bild och ljudkällor i One Connect Box. Denna kan du placera långt ifrån skärmen tillsammans med dina övriga enheter som du brukar sammankoppla med din TV. Med en egen separat enhet slipper du kabelhärvor som kan tänkas behövas anslutas och flyttas runt bak på din TV.

Allt du behöver är bara en tunn anslutningskabel till din TV där både ström och all data som genomförs så du enkelt får en minimalistisk installation.

One Invisible Connection är en utmärkt egenskap speciellt vid montering på väggen. Även på det medföljande stativet kan du lätt och diskret leda kabeln vidare till din One Connect Box där du enklare kan hantera anslutningarna.

Få din TV att smälta in i omgivningen

Med ambitionen att skapa något unikt för att du inte skall behöva ha en stor svart rektangel i snygg 360°-design oavsett på stativ eller upphängd tätt intill väggen finns Ambient Mode i Samsung Q90R. Detta kan enklast beskrivas som en unik skärmsläckare med innovativa egenskaper. Du kan välja att få upp information om tid, datum och väder med exempelvis trivsamma illustrationer, ditt egna fotogalleri eller spela upp bakgrundsmusik.

Du slipper oron om att du får upp en oinspirerande svart TV när du inte använder den och kan känna dig tryggare i att kanske välja en stor modell som ändå kan smälta in i omgivningen.

Med hjälp av SmartThings-appen kan du även fotografera din TV där den är placerad för att bilden sedan skall återskapa vad som visas bakom för att skapa en unik transparent känsla som ytterligare sammanflätar din TV med omgivningen.

Du kan trycka på bilderna nedanför för att se lite olika alternativ med Ambient Mode.

Smidiga menyer och lätt hantering med Premium One Remote

Det lätthanterliga gränssnittet i din nya Samsung TV samlar allt det viktigaste så du på snabbt och enkelt sätt kan navigera precis dit du vill. Du hittar allt från inställningar till appar som YouTube och CMore inom ett par klick.

Den medföljande fjärrkontrollen One Remote låter dig inte bara styra din TV, utan även andra anslutna enheter som Bluray- och 4K UHD-spelare med samma kontroll. Du hittar fysiska knappar som låter dig ta snabba genvägar till populära  streaming-tjänster som Netflix, Rakuten TV och Amazon Prime.

Stöd för Google Assistant

Skulle du ha en högtalare eller portabel enhet som en smartphone eller surfplatta med Google Assistant ansluten i samma nätverk kan du även använda dessa för att styra olika funktioner i din TV. Använd rösten för att exempelvis växla mellan kanaler, justera volymen eller styra uppspelningen. Praktiskt taget allt du kan tänkas göra med din fjärrkontroll.

Förbättrat ljud direkt ur din TV med "AI Sound"

För att du skall få en ljudupplevelse som är optimerad för dig och ditt hem använder man sig även här av artificiell intelligens. Varje scen analyseras direkt för att AI skall avgöra vad som spelas upp och hur det framhävs för dig på bästa sätt.

Genom att kalibrera ljudet vid förstagångsinstallationen då man tar hjälp av fjärrkontrollens mikrofon analyseras först omgivningen i rummet där din TV är placerad. All data i ljudet analyseras i varje scen samtidigt som rummets karaktär beaktas vid uppspelning för att du skall få en bättre ljudupplevelse.

Vilken storlek ska jag ha på min nya TV? Får den plats på TV-bänken? Hur ser den ut på väggen?

Testa själv med AR (augmented reality), klicka på bilden:

Vilken storlek ska jag ha på min nya TV? Får den plats på TV-bänken? Hur ser den ut på väggen?

Testa själv med AR (augmented reality), klicka på bilden:

Vilken storlek ska jag ha på min nya TV? Får den plats på TV-bänken? Hur ser den ut på väggen?

Testa själv med AR (augmented reality), klicka på bilden: