Extern mikrofon till system- och filmkamera

Røde VideoMicro

  Art.nr: 237076
  • Med stötskyddshållare för blixtsko
  • 100 - 20 000 Hz
  • Vindskydd medföljer
  • Tålig aluminiumkonstruktion
  • 3,5 mm spiralsladd

Recensioner

Frågor & svar

Produktbeskrivning

Røde VideoMicro förbättrar ljudinspelningen med din filmkamera och kompakt- eller systemkamera. Den lilla och kompakta designen med låg vikt, ett fäste för blixtsko samt 3,5 mm-anslutning gör den enkel att montera och ansluta på de allra flesta kamerorna. Riktad ljudupptagning och medföljande vindskydd gör att du får betydligt bättre ljud med VideoMicro än med kamerans interna mikrofon och skapar ett bättre helhetsintryck på dina filminspelningar.

Få proffsigare videoinspelningar

Dagens film- och systemkameror får allt bättre bildegenskaper och högre upplösningar för att ge så verklighetstrogna och detaljerade bilder och filmer som möjligt, men tyvärr håller sällan ljudupptagningen samma höga standard. För att få ett bättre slutresultat och proffsigare intryck är självklart ljudet också viktigt, och därför är det ovärderligt att ha en extern mikrofon som snappar upp alla ord, läten och ljud vid inspelningen - oavsett om det är på barnens födelsedagskalas eller på ett bröllop.
Mikrofonen har en riktad ljudupptagning vilket innebär att du ljudet framifrån fokuseras och du får med ljudet du vill ha, medan ljudet från sidorna reduceras. Det medföljer ett vindskydd / vindpäls att trä på mikrofonen som förhindrar vindbrus vid utomhusinspelningar.

Tålig och ultraportabel

VideoMicro är designad och tillverkad i Australien med en kompakt och liten design på endast 8 cm och 42 gram, så den får lätt plats i kameraväskan, eller fickan! Mikrofonen är samtidigt tålig och slitstark med en mikrofonkropp helt i metall och svart keramisk beläggning som står emot repor. Du behöver inte använda några batterier, utan mikrofonen får ström via kamerans plug-in-ström.

Stötskydd för blixtsko

Du kopplar enkelt in mikrofonen i kamerans 3,5 mm hörlurs/mikrofon-uttag. Tack vare spiraldesignen på kabeln går det lätt att använda mikrofonen vid till exempel intervjuer då du kan stretcha ut kabel. 
Vill du däremot ha den fast vid kameran medföljer en hållare med inbyggt Rycote® Lyre®-stötskydd, som du sätter i blixtskon. Med en upphängningsstruktur som är sammansatt av ultrastark termoplast så är detta ett mycket effektivare stötskydd än traditionella elastiska upphängningssystem, både när det gäller att minska vibrationer, hanteringsljud och ljud från kablar. 

237076 Røde Røde VideoMicro 230043 Røde VideoMicro förbättrar ljudinspelningen med din filmkamera och kompakt- eller systemkamera. Den lilla och kompakta designen med låg vikt, ett fäste för blixtsko samt 3,5 mm-anslutning gör den enkel att montera och ansluta på de allra flesta kamerorna. Riktad ljudupptagning och medföljande vindskydd gör att du får betydligt bättre ljud med VideoMicro än med kamerans interna mikrofon och skapar ett bättre helhetsintryck på dina filminspelningar. *{padding:0;margin:0;overflow:hidden}html,body{height:100%}img,span{position:absolute;width:100%;top:0;bottom:0;margin:auto}span{height:1.5em;text-align:center;font:48px/1.5 sans-serif;color:white;text-shadow:0 0 0.5em black}▶" frameborder="0" loading="lazy" allowfullscreen> Få proffsigare videoinspelningar Dagens film- och systemkameror får allt bättre bildegenskaper och högre upplösningar för att ge så verklighetstrogna och detaljerade bilder och filmer som möjligt, men tyvärr håller sällan ljudupptagningen samma höga standard. För att få ett bättre slutresultat och proffsigare intryck är självklart ljudet också viktigt, och därför är det ovärderligt att ha en extern mikrofon som snappar upp alla ord, läten och ljud vid inspelningen - oavsett om det är på barnens födelsedagskalas eller på ett bröllop.Mikrofonen har en riktad ljudupptagning vilket innebär att du ljudet framifrån fokuseras och du får med ljudet du vill ha, medan ljudet från sidorna reduceras. Det medföljer ett vindskydd / vindpäls att trä på mikrofonen som förhindrar vindbrus vid utomhusinspelningar. Tålig och ultraportabel VideoMicro är designad och tillverkad i Australien med en kompakt och liten design på endast 8 cm och 42 gram, så den får lätt plats i kameraväskan, eller fickan! Mikrofonen är samtidigt tålig och slitstark med en mikrofonkropp helt i metall och svart keramisk beläggning som står emot repor. Du behöver inte använda några batterier, utan mikrofonen får ström via kamerans plug-in-ström. Stötskydd för blixtsko Du kopplar enkelt in mikrofonen i kamerans 3,5 mm hörlurs/mikrofon-uttag. Tack vare spiraldesignen på kabeln går det lätt att använda mikrofonen vid till exempel intervjuer då du kan stretcha ut kabel. Vill du däremot ha den fast vid kameran medföljer en hållare med inbyggt Rycote® Lyre®-stötskydd, som du sätter i blixtskon. Med en upphängningsstruktur som är sammansatt av ultrastark termoplast så är detta ett mycket effektivare stötskydd än traditionella elastiska upphängningssystem, både när det gäller att minska vibrationer, hanteringsljud och ljud från kablar.  Specialtillbehör 4,7 13 649 SEK 649 NewCondition InStock
  1. Ljud & Bild
  2. Kamera & Foto
  3. Kameratillbehör
  4. Specialtillbehör