Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer

Kraftfull receiver med mängder av funktioner!

Yamaha RX-A2030BL

  Art.nr: 191076
 • 9.2-kanals hemmabioreceiver
 • 4K-uppskalning
 • 3D-kompatibel
 • AirPlay
 • Dolby TrueHD, DTS-HD MA

Denna vara säljs ej längre

Du har kommit till en produkt som inte längre finns i vårt sortiment.

Recensioner

Eller
Du måste skriva minst 50 tecken i detta fält.
Avbryt

Snittbetyg
(1 st)

 • Brossan 2014-05-10

  Yamaha RX-A2030BL

  En fantastisk Receiever . Den har allt.
  Säger bara köp.
  Lite högt pris.

  Leveransen tog längre tid än de lovade 1-2 leverans dagarna.

  Ja, jag rekommenderar den här produkten.
  Eller
  Avbryt

Frågor & svar

Eller
Avbryt

Det finns inga frågor ännu.

Teknisk specifikation

Allmänt
Antal kanaler 9.2
Effekt per kanal 210Watt
DSP Ja
DSP-program 17st
Frekvensomfång från Information saknas / Anges ej av tillverkaren
Frekvensomfång till Information saknas / Anges ej av tillverkaren
Signal/Noise ratio Information saknas / Anges ej av tillverkaren
Amp Information saknas / Anges ej av tillverkaren
D/A-omvandlare ljud 192kHz/24-Bit
Ljudförbättring Adaptive DRC, Compressed Music Enhancer, Dialog Level Adjustment, Dialog Lift, Dynamic Range Control, Pure Direct
Bildförbättring 24Hz Refresh Rate, 4K-Passthrough, 4K-uppskalning, Auto Lip Sync, Deep Colour, x.v. Color
Högtalarkalibrering Ja
Högtalarval Zone 1, Zone 2, Zone 3, Zone 4
Uppspelning
Ljudfiler som stöds Information saknas / Anges ej av tillverkaren
DTS-avkodare Ja
DTS-avkodare DTS-HD Master Audio
Dolby-avkodare Ja
Dolby-avkodare Dolby Digital Plus, Dolby Pro Logic IIx, Dolby TrueHD
Funktioner
Uppskalning till 1080p Ja
Stöd för 3D Ja
4K-stöd Ja
4K-uppskalning Ja
AirPlay Ja
Bluetooth Nej
App-kontroll Ja
App-kontroll via kostnadsfri app Ja
Övriga funktioner Styrning av ansluten iPod/iPhone/iPad via fjärrkontroll, Uppspelning från iPod/iPhone/iPad via USB, USB-laddning för iPod/iPhone/iPad
Anslutningar
HDMI-utgångar 2 st
HDMI-ingångar 8st
HDMI-version 1.4
HDMI-ARC Ja
HDMI-CEC Ja
Digital ljudingång (Optisk) 4 st
Digital ljudutgång (optisk) 1st
Digital ljudingång (Koaxial) 3 st
Digital ljudutgång (koaxial) 0st
Analog ljudingång 7.2
Kompositvideoingång 5st
Kompositvideoutgång 1st
Komponentvideoingång 4st
Komponentvideoutgång 1st
3,5 mm ljudingång Nej
3,5 mm ljudutgång Nej
Hörlursutgång 1 st
Antal USB-portar 1 st
Dockningsmöjlighet Nej
Trådbunden nätverksanslutning (Ethernet) Ja
Trådlös nätverksanslutning Nej
Övriga anslutningar Analog ljudingång (2xRCA)
Radio
FM-radio Ja
AM-radio Ja
RDS-stöd Ja
Förval Information saknas / Anges ej av tillverkaren
Dimensioner
Bredd 435,0 mm
Höjd 192,0 mm
Djup 467,0 mm
Vikt 17,1 kg
Övrigt
Färg Svart
Menyspråk Engelska, Franska, Japanska, Kinesiska, Ryska, Spanska, Tyska
Fjärrkontroll Ja
Medföljande tillbehör Fjärrkontroll, manual, kalibreringsmikrofon
Strömförsörjning Strömkabel
Strömförbrukning (Max) Information saknas / Anges ej av tillverkaren
Strömförbrukning (standby) 0,4 Watt
Energisparläge Ja (ECO mode)

Produktbeskrivning

Yamaha RX-A2030 är en receiver ur Yamaha's Aventage-serie, vilket är Yamaha's mer exklusiva serie där varje receiver är konstruerad för att återge ett fylligt och kraftfullt ljud vid filmtittande och högklassig exakt ljudåtergivning för musikkällor. Allt från material till komponenter är noga utvalda med omsorg och är av högsta kvalitet, noga testade för att leverera ett perfekt ljud. Med RX-A2030 får man verkligen ett högklassigt, studiolikt ljud i hemmet.

Receivern kan driva upp till 9.2 kanaler och har stöd för Zone2, Zone3 och Zone 4 för uppspelning  i flera rum, AirPlay och DLNA för strömning av musik från olika enheter, 4K-Passtrough samt 4K-uppskalning för en extremt högupplöst bild, mängder av högkvalitativa anslutningar och ett flertal funktioner och finesser som gör denna receivern till ett riktigt kraftpaket. Receivern är uppbyggd av noga utvalda komponenter som alla ser till att den håller en hög kvalité rakt igenom hela produkten.

Anti Resonance Technology Wedge för stabil konstruktion

Yamaha A.R.T Anti-Resonance Technology (A.R.T) Wedge är en femte fot i mitten under bottenplattan av receivern. Det dämpar vibrationer från transformatorn, transistorer och kylflänsar. Även vibrationer som orsakas av ljudet från högtalarna minimeras för bästa möjliga ljudåtergivning.Högupplöst ljud

Yamaha RX-A2030 har stöd för de senaste ljudformaten på marknaden, som exempelvis DTS-HD Master Audio, Dolby TrueHD, Dolby Pro Logic IIx, samt Dolby Digital Plus. Dolby TrueHD och DTS-HD Master Audio är några av de senaste ljudformaten ägnade för Blu-ray-skivor och andra högupplösta ljudkällor.

Högupplöst bild

Ett bra ljud är viktigt men man får inte glömma bildkvalitén. Med Yamaha RX-A2030 får man även funktioner som Deep Color (30/36 Bit), x.v.Color och Auto Lip-Sync för att bild och ljud ska fungera bra tillsammans, men viktigast av allt är att den har den utrustats med 4K Passtrough och 4K-uppskalning för en extremt högupplöst bild med ett imponerande djup. Med 8 st av de senaste HDMI-ingångarna, version 1.4, kan man enkelt koppla in alla sina högupplösta video- och ljudkällor som Blu-Ray-spelare, spelkonsoller, HDTV-boxar m.m. HDMI 1.4 ger dig även kompabilitet med de senaste 3D-formaten.

4K-kompatibel

4K är en alldeles ny bildupplösning på marknaden som är nästa steg efter 1080p. Med 4K får man hela 4 gånger så hög upplösning som med 1080p, vilket är standarden för HD-upplösning idag. Ju mer detaljerad en bild är, ju större djup får den, och med 4K får man en så detaljerad bild att djupet i bilden kan upplevas som en 3D-effekt. 4K är en upplösning som precis börjar bli tillgänglig på marknaden, vilket gör denna receiver väl förberedd inför framtidens teknikbyte. Yamaha RX-A2030 har 4K-passthrough för att kunna mottaga och skicka vidare 4K-signaler från 4K-källor, samt 4K-uppskalning för uppskalning av HD-material (1080p) till 4K. 

DLNA och stöd för Apple AirPlay

Yamaha AirPlay Yamaha RX-A2030 har utrustats med en ethernet-port och kan enkelt anslutas till ditt lokala nätverk med en vanlig nätverkskabel för att streama musik eller internetradio direkt från din dator. Tack vare stöd för Apple AirPlay kan man även med hjälp av AirPlay-kompatibla enheter strömma sin musik direkt till receivern. Man får även tillgång till App-kontrollen, vilket innebär att man kan styra sin hemmabioreceiver från sin iPhone, iPad, Android-telefon eller surfplatta. Appen kan laddas ned kostnadsfritt och finns även i en surfplatta-version. Enkelt och smidigt!

HDMI 1.4 med 3D och Audio Return Channel

Yamaha RX-A2030 har 8 stycken HDMI-ingångar (7 på baksidan, 1 på fronten) samt 2 HDMI-utgångar för mängder av högupplösta anslutningar. HDMI-version 1.4 ger kompatibilitet med de nya 3D-formaten samt HDMI-ARC (Audio Return Channel). Med Audio Return Channel kan man skicka ljudet åt båda hållen, vilket innebär att man endast behöver en enda kabel mellan TV:n och förstärkaren, både smidigt och snyggt vid installation. För att kunna nyttja HDMI-ARC behöver även TV:n ha stöd för HDMI-ARC.

HDMI-standby

Yamaha RX-A2030 har HDMI-Standby, vilket innebär att man kan titta på TV, Blu-ray, spela spel eller annat utan att sätta igång hela ljudsystemet. Signalen tillåts nämligen att passera igenom receivern i standby-läget, så att du kan titta på en film med TV:n's ljud, utan att behöva koppla om kablarna.

YPAO högtalarkalibrering

Yamaha’s teknik YPAO använder en liten kalibreringsmikrofon och en avancerad teknik för att automatiskt ställa in den bästa ljudinställningen för vilket rum som helst, oavsett vart högtalarna har placerats. Man kan ställa in upp till åtta olika positioner. Med den automatiska högtalarkalibreringen är det som att låta en professionell installatör kalibrera ditt system.

Zone2, Zone3 och Zone4 för uppspelning i ett andra rum

Tack vare stöd för Zone2, Zone3 och Zone4 kan man genom samma hemmabioreceiver få ljud och bild i flera separata rum i hemmet.

Yamaha Yamaha RX-A2030BL RX-A2030BL Yamaha RX-A2030 är en receiver ur Yamaha's Aventage-serie, vilket är Yamaha's mer exklusiva serie där varje receiver är konstruerad för att återge ett fylligt och kraftfullt ljud vid filmtittande och högklassig exakt ljudåtergivning för musikkällor. Allt från material till komponenter är noga utvalda med omsorg och är av högsta kvalitet, noga testade för att leverera ett perfekt ljud. Med RX-A2030 får man verkligen ett högklassigt, studiolikt ljud i hemmet. Receivern kan driva upp till 9.2 kanaler och har stöd för Zone2, Zone3 och Zone 4 för uppspelning  i flera rum, AirPlay och DLNA för strömning av musik från olika enheter, 4K-Passtrough samt 4K-uppskalning för en extremt högupplöst bild, mängder av högkvalitativa anslutningar och ett flertal funktioner och finesser som gör denna receivern till ett riktigt kraftpaket. Receivern är uppbyggd av noga utvalda komponenter som alla ser till att den håller en hög kvalité rakt igenom hela produkten. Anti Resonance Technology Wedge för stabil konstruktion Anti-Resonance Technology (A.R.T) Wedge är en femte fot i mitten under bottenplattan av receivern. Det dämpar vibrationer från transformatorn, transistorer och kylflänsar. Även vibrationer som orsakas av ljudet från högtalarna minimeras för bästa möjliga ljudåtergivning.Högupplöst ljud Yamaha RX-A2030 har stöd för de senaste ljudformaten på marknaden, som exempelvis DTS-HD Master Audio, Dolby TrueHD, Dolby Pro Logic IIx, samt Dolby Digital Plus. Dolby TrueHD och DTS-HD Master Audio är några av de senaste ljudformaten ägnade för Blu-ray-skivor och andra högupplösta ljudkällor. Högupplöst bild Ett bra ljud är viktigt men man får inte glömma bildkvalitén. Med Yamaha RX-A2030 får man även funktioner som Deep Color (30/36 Bit), x.v.Color och Auto Lip-Sync för att bild och ljud ska fungera bra tillsammans, men viktigast av allt är att den har den utrustats med 4K Passtrough och 4K-uppskalning för en extremt högupplöst bild med ett imponerande djup. Med 8 st av de senaste HDMI-ingångarna, version 1.4, kan man enkelt koppla in alla sina högupplösta video- och ljudkällor som Blu-Ray-spelare, spelkonsoller, HDTV-boxar m.m. HDMI 1.4 ger dig även kompabilitet med de senaste 3D-formaten. 4K-kompatibel 4K är en alldeles ny bildupplösning på marknaden som är nästa steg efter 1080p. Med 4K får man hela 4 gånger så hög upplösning som med 1080p, vilket är standarden för HD-upplösning idag. Ju mer detaljerad en bild är, ju större djup får den, och med 4K får man en så detaljerad bild att djupet i bilden kan upplevas som en 3D-effekt. 4K är en upplösning som precis börjar bli tillgänglig på marknaden, vilket gör denna receiver väl förberedd inför framtidens teknikbyte. Yamaha RX-A2030 har 4K-passthrough för att kunna mottaga och skicka vidare 4K-signaler från 4K-källor, samt 4K-uppskalning för uppskalning av HD-material (1080p) till 4K.  DLNA och stöd för Apple AirPlay Yamaha RX-A2030 har utrustats med en ethernet-port och kan enkelt anslutas till ditt lokala nätverk med en vanlig nätverkskabel för att streama musik eller internetradio direkt från din dator. Tack vare stöd för Apple AirPlay kan man även med hjälp av AirPlay-kompatibla enheter strömma sin musik direkt till receivern. Man får även tillgång till App-kontrollen, vilket innebär att man kan styra sin hemmabioreceiver från sin iPhone, iPad, Android-telefon eller surfplatta. Appen kan laddas ned kostnadsfritt och finns även i en surfplatta-version. Enkelt och smidigt! HDMI 1.4 med 3D och Audio Return Channel Yamaha RX-A2030 har 8 stycken HDMI-ingångar (7 på baksidan, 1 på fronten) samt 2 HDMI-utgångar för mängder av högupplösta anslutningar. HDMI-version 1.4 ger kompatibilitet med de nya 3D-formaten samt HDMI-ARC (Audio Return Channel). Med Audio Return Channel kan man skicka ljudet åt båda hållen, vilket innebär att man endast behöver en enda kabel mellan TV:n och förstärkaren, både smidigt och snyggt vid installation. För att kunna nyttja HDMI-ARC behöver även TV:n ha stöd för HDMI-ARC. HDMI-standby Yamaha RX-A2030 har HDMI-Standby, vilket innebär att man kan titta på TV, Blu-ray, spela spel eller annat utan att sätta igång hela ljudsystemet. Signalen tillåts nämligen att passera igenom receivern i standby-läget, så att du kan titta på en film med TV:n's ljud, utan att behöva koppla om kablarna. YPAO högtalarkalibrering Yamaha’s teknik YPAO använder en liten kalibreringsmikrofon och en avancerad teknik för att automatiskt ställa in den bästa ljudinställningen för vilket rum som helst, oavsett vart högtalarna har placerats. Man kan ställa in upp till åtta olika positioner. Med den automatiska högtalarkalibreringen är det som att låta en professionell installatör kalibrera ditt system. Zone2, Zone3 och Zone4 för uppspelning i ett andra rum Tack vare stöd för Zone2, Zone3 och Zone4 kan man genom samma hemmabioreceiver få ljud och bild i flera separata rum i hemmet. Receiver 5 1 10390 SEK 10390 NewCondition Discontinued
 1. Ljud & Bild
 2. HiFi
 3. Receiver