Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse och för att anpassa reklambudskap. Vi säljer inte din information. Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke. Genom att klicka på Jag accepterar godkänner du cookies.

Smartphone med kameror som tänker åt dig

ASUS Zenfone 5 Moonlight White

  Art.nr: 1008696
  • 6,2" FHD+-helskärmsdisplay 19:9
  • 64 GB lagring + 4 GB RAM
  • 12+8 mp-kameror på baksidan
  • Android 9

Denna vara säljs ej längre

Du har kommit till en produkt som inte längre finns i vårt sortiment.

Tillbehör

Recensioner

Frågor & svar

Teknisk specifikation

Produktbeskrivning

ASUS ZenFone 5 är en smartphone som jobbar hårt varje dag för att vara dig till lags. Tack vare unika AI-funktioner anpassar den sig hela tiden efter dig och ditt användarmönster för att göra ditt liv enklare. Allt ifrån skärmen till dubbelkamerasystemet, från ljud- och samtalskvalitet till processorkraft och batteritid justerar sig hela tiden för att du ska få bästa tänkbara upplevelsen. ASUS ZenFone 5 är en prisad och otroligt prisvärd mobiltelefon som ger dig riktigt mycket smartphone för pengarna.

Bästa Köp från Ljud&Bild

"Redan föregångaren Zenfone 4 imponerade på oss med riktigt bra funktioner till ett rimligt pris. Med uppföljaren Asus Zenfone 5 har de tagit allting ett steg till. Den har nu en design som hämtad från premiumsegmentet, med en nästan kantlös skärm. 

Ljud&Bild utser Asus Zenfone 5 till Bästa Köp

Trots en mellanklass-processor har de lyckats pressa ut mer prestanda än väntat. Automatiska funktioner anpassar hela tiden telefonen utefter hur den används. Till och med ljudet har fått lite kärlek. Men framför allt tar den bilder som i de flesta fall kan mäta sig med premiummobilerna. Med tanke på att den kostar hälften av dem måste vi ge Zenfone 5 en hjärtlig köprekommendation."
Läs hela testet här

Lyxig design

En första titt på ZenFone 5 avslöjar inte att priset är runt hälften av vad de senaste flaggskeppsmobilerna kostar, utan är ett designmästerverk som kombinerar styrka med skönhet. Kroppen är byggd av ett speciellt aluminium i flygindustriklass som är lätt men ändå oerhört starkt. Bakstycket har Asus ikoniska cirkelslipade koncentriska och Zen-inspirerade mönster med fingeravtrycksläsaren i centrum. Baksidan är täckt av 2,5D-glas med upphöjda kanter som sluter upp i en rundad metallram. Skärmen är täckt av reptåligt Gorilla Glass.
Trots den glastäckta kroppen så minskas reflektioner tack vare en beläggning som förbättrar bildkvaliteten och gör kameralinserna mindre synliga.
Även dolda detaljer är viktiga: den speciella termoplastiska polyuretanen (TPU) under metallknapparna gör dem mer tillförlitliga och ger dem en bättre känsla.

19:9 helskärmsdisplay

ASUS ZenFone 5 pressar ut skärmen så långt det nästan bara går och ger dig en 6,2" stor display i 19:9-bildformat som sträcker sig från kant till kant på hela framsidan. Endast en liten marginal lämnas nedtill samt en sensorpanel upptill för frontkamera och sensorer.
Du får mer skärm på mindre yta och en högre tumstorlek i samma bredd som en traditionell 5,5-tums telefonkropp.

Tack vare det generösa bildformatet i 19:9 kan du fortfarande se exempelvis film och serier i 18:9 utan att sensorpanelen stör i bilden. Upplösningen 1080 x 2246 pixlar, även kallad Full HD+, ger en tydlig och krispigt skarp bild och text i vad du än gör. Intelligenta sensorer upptäcker omgivande ljus och färgnivåer och justerar automatiskt färgtemperaturen på skärmen för optimal läsbarhet i alla miljöer.

Den smarta funktionen Smart Screen On ser till att så länge du tittar på displayen hålls den tänd och aktiv. På så sätt slipper du att skärmen slås av när du håller på med något. Enkelt och smart.

AI-driven prestanda

Bakom den lyxiga utsidan gömmer sig en kraftfull och intelligent insida. 64-bitars Snapdragon 636 octa-core processor, 4 GB RAM och en kraftfull Adreno™ GPU under huven assisterar dig och förbättrar din upplevelse ju mer du använder telefonen.
ZenFone 5 lär sig hur du använder din telefon och med AI-inlärning förutser de appar som du troligen kommer att använda härnäst, baserat på dina användarvanor. På så sätt fokuseras kraften på det som är mest relevant för dig och du får en skräddarsydd upplevelse.

Smart dubbelkamerasystem

På baksidan av ZenFone 5 sitter två kameralinser med en Sony® IMX363 flaggskeppssensor på 12 respektive 8 megapixlar. Medan huvudkameran har hög upplösning, en bländare på ƒ/1.8 och en brännvidd på 24 mm har den sekundära linsen ett vidvinkelobjektiv på 12 mm brännvidd (120°) som låter dig få med vidare miljö, fler personer och ännu mer känsla i dina foton. 
ZenFone 5 tar ständigt ljusare, tydligare och mer verkliga bilder och den är särskilt imponerande i svagt ljus eller i miljöer med motljus. Den tar också fantastiska HDR-foton som registrerar varje detalj, när som helst på dagen eller natten.

Dubbelkamerasystemet använder Artificiell intelligens för att tänka åt dig när du fotograferar så du kan få perfekta foton när och var som helst. En miljödetektering kan känna igen 16 typer av motiv, exempelvis porträtt, hund, katt, snö, mat, solnedgång och text. Därefter optimeras kamerans inställningar så du får en perfekt bild anpassad efter situationen. 

ASUS Zenfone 5Z

Film sparas i upp till UHD 4K 2160p @30 bilder sekund. Full HD 1080p-film kan filmas i 30 eller 60 bilder per sekund.
Den främre kameran på ZenFone 5 har en sensor på 8 megapixlar med stor bländare på ƒ/2.0 så du kan ta snygga selfies även när skymningen kommer.

Ta bilder som ett proffs

ZenFone 5 inkluderar det kraftfulla Pro-läget som ger dig full kontroll över alla kamerainställningar, såsom vitbalans, exponering, fokus, ISO och ett imponerande antal slutartider från 1/10 000 till 32 sekunder. ZenFone 5 är också det perfekta valet om du föredrar att finjustera obehandlade bilder med hjälp av något bildredigeringsprogram.

Upptäck din inre ZeniMoji

har du funderat på hur du skulle se ut som en uggla? Eller räv?
ASUS låter dig förvandlas till en ZeniMoji - en söt avatar som använder din röst, ansiktsuttryck och huvudrörelser så du kan spela in små roliga meddelanden att skicka till vänner och liva upp en textchatt för att göra dem mer underhållande.
ZeniMojis kan användas både som videoklipp, vid videosamtal och live-streaming.

Smart ljud anpassat efter omgivningen

Många gånger fokuseras det så mycket på alla extrafunktioner i en smartphone att samtalsljudet ibland tycks glömmas bort. En mobiltelefon är ju trots allt i grund och botten ett redskap för att kommunicera med andra människor och det har inte ASUS glömt bort.
ZenFone 5 använder intelligent brusreducering för att säkerställa att din röst hörs tydligt oavsett var du befinner dig. AI-tekniken förbättrar och ökar tysta samtal, medan bullriga samtal omvandlas till högkvalitativa konversationer med AI-förbättrad brusreducering.
Även ringsignalen styrs smart. Telefonen justerar ständigt volymen på ringsignalen beroende på var du är för att intelligent anpassar volymen för att passa omgivande ljudnivå. När du befinner dig på någon högljudd plats ökar den volymen, och när det är tyst – som på sängbordet på natten – minskar den volymen så att du inte störs. Dess smarta AI-drivna samtalsfunktioner låter ZenFone 5 anpassa sig till din miljö så att du alltid kan njuta av tydlig samtalskvalitet och inspelning.

Kraftfullt fängslande stereoljud

Njut av ljud som du aldrig tidigare hört på en smartphone. ASUS ZenFone 5 har två förbättrade högtalare som är 36% större i storlek jämfört med ZenFone 4 så du får ett högre och rikare ljud. Dessa drivs av en kraftfull dual NXP-smartförstärkare med låg distorsion, för djupt, rikt och expansivt stereoljud. Upplev Hi-Res Audio med ljudfiler kodade upp till 24 bitars/192 kHz samplingsfrekvenser - det är fyra gånger bättre än CD-kvalitet.
AudioWizard ger dig möjlighet att personifiera ljudet ännu mer. Förutom inbyggda profiler för olika musikgenrers kan du även anpassa dig egna lyssnarprofil i några få enkla steg.

När du vill behålla ljudet för dig själv får du en förbättrad ljudupplevelse även via hörlurar. ZenFone 5 levereras med ett par högkvalitativa Hi-Res Audio-kapabla hörlurar som via stöd för DTS Headphone:X™ ger ett virtuellt 7.1-kanals surroundljud, som kommer ta dina filmer och spel till en ny nivå.

Plats för dubbla simkort

ASUS ZenFone 5 har plats för dubbla nano-simkort så du kan låta jobb och privatliv samsas i en och samma mobiltelefon. Använd två separata 4G LTE SIM-kort, med båda på aktiv standby. Det möjliggör också för förbättrade HD-röstsamtal över 4G LTE på båda SIM-korten.
Behöver du inte ha två telefonnummer kan simkortplats 2 användas för att utöka lagringsutrymmet med ett microSD-kort.

Två enkla sätt för att låsa upp telefonen

Baksidan på ZenFone 5 har en integrerad fingeravtrycksläsare som låser upp telefonen på ett ögonblick, men mobilen är även ännu lättare och mer praktisk att använda med den nya funktionen för ansiktsupplåsning. Bara titta på din ZenFone för att låsa upp den – perfekt för smutsiga fingrar eller när du bär handskar.

Snabb laddning och smart användning

ZenFone 5 har maximal uthållighet med sitt batteri på 3300 mAh och när det är dags att ladda telefonen gör ASUS BoostMaster-tekniken laddningen otroligt snabb. ZenFone 5 introducerar AI-driven smartladdning som maximerar batteriets livslängd och ger totalt skydd. Detta justerar laddningshastigheten dynamiskt, vilket saktar ner batteriets åldringsprocess.

I förpackningen

  • Zenfone 5
  • Asus ZenEar S Hi-Res headset
  • Mjukt, tansparent mobilskal
  • Strömadapter
1008696 ASUS ASUS Zenfone 5 Moonlight White 90AX00Q5-M00840 ASUS ZenFone 5 är en smartphone som jobbar hårt varje dag för att vara dig till lags. Tack vare unika AI-funktioner anpassar den sig hela tiden efter dig och ditt användarmönster för att göra ditt liv enklare. Allt ifrån skärmen till dubbelkamerasystemet, från ljud- och samtalskvalitet till processorkraft och batteritid justerar sig hela tiden för att du ska få bästa tänkbara upplevelsen. ASUS ZenFone 5 är en prisad och otroligt prisvärd mobiltelefon som ger dig riktigt mycket smartphone för pengarna. *{padding:0;margin:0;overflow:hidden}html,body{height:100%}img,span{position:absolute;width:100%;top:0;bottom:0;margin:auto}span{height:1.5em;text-align:center;font:48px/1.5 sans-serif;color:white;text-shadow:0 0 0.5em black}▶" frameborder="0" loading="lazy" allowfullscreen> Bästa Köp från Ljud&Bild "Redan föregångaren Zenfone 4 imponerade på oss med riktigt bra funktioner till ett rimligt pris. Med uppföljaren Asus Zenfone 5 har de tagit allting ett steg till. Den har nu en design som hämtad från premiumsegmentet, med en nästan kantlös skärm.  Trots en mellanklass-processor har de lyckats pressa ut mer prestanda än väntat. Automatiska funktioner anpassar hela tiden telefonen utefter hur den används. Till och med ljudet har fått lite kärlek. Men framför allt tar den bilder som i de flesta fall kan mäta sig med premiummobilerna. Med tanke på att den kostar hälften av dem måste vi ge Zenfone 5 en hjärtlig köprekommendation."Läs hela testet här Lyxig design En första titt på ZenFone 5 avslöjar inte att priset är runt hälften av vad de senaste flaggskeppsmobilerna kostar, utan är ett designmästerverk som kombinerar styrka med skönhet. Kroppen är byggd av ett speciellt aluminium i flygindustriklass som är lätt men ändå oerhört starkt. Bakstycket har Asus ikoniska cirkelslipade koncentriska och Zen-inspirerade mönster med fingeravtrycksläsaren i centrum. Baksidan är täckt av 2,5D-glas med upphöjda kanter som sluter upp i en rundad metallram. Skärmen är täckt av reptåligt Gorilla Glass.Trots den glastäckta kroppen så minskas reflektioner tack vare en beläggning som förbättrar bildkvaliteten och gör kameralinserna mindre synliga.Även dolda detaljer är viktiga: den speciella termoplastiska polyuretanen (TPU) under metallknapparna gör dem mer tillförlitliga och ger dem en bättre känsla. 19:9 helskärmsdisplay ASUS ZenFone 5 pressar ut skärmen så långt det nästan bara går och ger dig en 6,2" stor display i 19:9-bildformat som sträcker sig från kant till kant på hela framsidan. Endast en liten marginal lämnas nedtill samt en sensorpanel upptill för frontkamera och sensorer. Du får mer skärm på mindre yta och en högre tumstorlek i samma bredd som en traditionell 5,5-tums telefonkropp. Tack vare det generösa bildformatet i 19:9 kan du fortfarande se exempelvis film och serier i 18:9 utan att sensorpanelen stör i bilden. Upplösningen 1080 x 2246 pixlar, även kallad Full HD+, ger en tydlig och krispigt skarp bild och text i vad du än gör. Intelligenta sensorer upptäcker omgivande ljus och färgnivåer och justerar automatiskt färgtemperaturen på skärmen för optimal läsbarhet i alla miljöer. Den smarta funktionen Smart Screen On ser till att så länge du tittar på displayen hålls den tänd och aktiv. På så sätt slipper du att skärmen slås av när du håller på med något. Enkelt och smart. AI-driven prestanda Bakom den lyxiga utsidan gömmer sig en kraftfull och intelligent insida. 64-bitars Snapdragon 636 octa-core processor, 4 GB RAM och en kraftfull Adreno™ GPU under huven assisterar dig och förbättrar din upplevelse ju mer du använder telefonen. ZenFone 5 lär sig hur du använder din telefon och med AI-inlärning förutser de appar som du troligen kommer att använda härnäst, baserat på dina användarvanor. På så sätt fokuseras kraften på det som är mest relevant för dig och du får en skräddarsydd upplevelse. Smart dubbelkamerasystem På baksidan av ZenFone 5 sitter två kameralinser med en Sony® IMX363 flaggskeppssensor på 12 respektive 8 megapixlar. Medan huvudkameran har hög upplösning, en bländare på ƒ/1.8 och en brännvidd på 24 mm har den sekundära linsen ett vidvinkelobjektiv på 12 mm brännvidd (120°) som låter dig få med vidare miljö, fler personer och ännu mer känsla i dina foton. ZenFone 5 tar ständigt ljusare, tydligare och mer verkliga bilder och den är särskilt imponerande i svagt ljus eller i miljöer med motljus. Den tar också fantastiska HDR-foton som registrerar varje detalj, när som helst på dagen eller natten. Dubbelkamerasystemet använder Artificiell intelligens för att tänka åt dig när du fotograferar så du kan få perfekta foton när och var som helst. En miljödetektering kan känna igen 16 typer av motiv, exempelvis porträtt, hund, katt, snö, mat, solnedgång och text. Därefter optimeras kamerans inställningar så du får en perfekt bild anpassad efter situationen.  Film sparas i upp till UHD 4K 2160p @30 bilder sekund. Full HD 1080p-film kan filmas i 30 eller 60 bilder per sekund.Den främre kameran på ZenFone 5 har en sensor på 8 megapixlar med stor bländare på ƒ/2.0 så du kan ta snygga selfies även när skymningen kommer. Ta bilder som ett proffs ZenFone 5 inkluderar det kraftfulla Pro-läget som ger dig full kontroll över alla kamerainställningar, såsom vitbalans, exponering, fokus, ISO och ett imponerande antal slutartider från 1/10 000 till 32 sekunder. ZenFone 5 är också det perfekta valet om du föredrar att finjustera obehandlade bilder med hjälp av något bildredigeringsprogram. Upptäck din inre ZeniMoji har du funderat på hur du skulle se ut som en uggla? Eller räv? ASUS låter dig förvandlas till en ZeniMoji - en söt avatar som använder din röst, ansiktsuttryck och huvudrörelser så du kan spela in små roliga meddelanden att skicka till vänner och liva upp en textchatt för att göra dem mer underhållande.ZeniMojis kan användas både som videoklipp, vid videosamtal och live-streaming. Smart ljud anpassat efter omgivningen Många gånger fokuseras det så mycket på alla extrafunktioner i en smartphone att samtalsljudet ibland tycks glömmas bort. En mobiltelefon är ju trots allt i grund och botten ett redskap för att kommunicera med andra människor och det har inte ASUS glömt bort. ZenFone 5 använder intelligent brusreducering för att säkerställa att din röst hörs tydligt oavsett var du befinner dig. AI-tekniken förbättrar och ökar tysta samtal, medan bullriga samtal omvandlas till högkvalitativa konversationer med AI-förbättrad brusreducering.Även ringsignalen styrs smart. Telefonen justerar ständigt volymen på ringsignalen beroende på var du är för att intelligent anpassar volymen för att passa omgivande ljudnivå. När du befinner dig på någon högljudd plats ökar den volymen, och när det är tyst – som på sängbordet på natten – minskar den volymen så att du inte störs. Dess smarta AI-drivna samtalsfunktioner låter ZenFone 5 anpassa sig till din miljö så att du alltid kan njuta av tydlig samtalskvalitet och inspelning. Kraftfullt fängslande stereoljud Njut av ljud som du aldrig tidigare hört på en smartphone. ASUS ZenFone 5 har två förbättrade högtalare som är 36% större i storlek jämfört med ZenFone 4 så du får ett högre och rikare ljud. Dessa drivs av en kraftfull dual NXP-smartförstärkare med låg distorsion, för djupt, rikt och expansivt stereoljud. Upplev Hi-Res Audio med ljudfiler kodade upp till 24 bitars/192 kHz samplingsfrekvenser - det är fyra gånger bättre än CD-kvalitet.AudioWizard ger dig möjlighet att personifiera ljudet ännu mer. Förutom inbyggda profiler för olika musikgenrers kan du även anpassa dig egna lyssnarprofil i några få enkla steg. När du vill behålla ljudet för dig själv får du en förbättrad ljudupplevelse även via hörlurar. ZenFone 5 levereras med ett par högkvalitativa Hi-Res Audio-kapabla hörlurar som via stöd för DTS Headphone:X™ ger ett virtuellt 7.1-kanals surroundljud, som kommer ta dina filmer och spel till en ny nivå. Plats för dubbla simkort ASUS ZenFone 5 har plats för dubbla nano-simkort så du kan låta jobb och privatliv samsas i en och samma mobiltelefon. Använd två separata 4G LTE SIM-kort, med båda på aktiv standby. Det möjliggör också för förbättrade HD-röstsamtal över 4G LTE på båda SIM-korten.Behöver du inte ha två telefonnummer kan simkortplats 2 användas för att utöka lagringsutrymmet med ett microSD-kort. Två enkla sätt för att låsa upp telefonen Baksidan på ZenFone 5 har en integrerad fingeravtrycksläsare som låser upp telefonen på ett ögonblick, men mobilen är även ännu lättare och mer praktisk att använda med den nya funktionen för ansiktsupplåsning. Bara titta på din ZenFone för att låsa upp den – perfekt för smutsiga fingrar eller när du bär handskar. Snabb laddning och smart användning ZenFone 5 har maximal uthållighet med sitt batteri på 3300 mAh och när det är dags att ladda telefonen gör ASUS BoostMaster-tekniken laddningen otroligt snabb. ZenFone 5 introducerar AI-driven smartladdning som maximerar batteriets livslängd och ger totalt skydd. Detta justerar laddningshastigheten dynamiskt, vilket saktar ner batteriets åldringsprocess. I förpackningen Zenfone 5Asus ZenEar S Hi-Res headsetMjukt, tansparent mobilskalStrömadapter Mobiltelefoner 3,7 6 1990 SEK 1990 NewCondition Discontinued
  1. Mobiltelefoner