Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse och för att anpassa reklambudskap. Vi säljer inte din information. Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke. Genom att klicka på Jag accepterar godkänner du cookies.

Snygg, snabb och smart mobiltelefon med AI

ASUS Zenfone 5Z 6/64 Midnight Blue

  Art.nr: 1003391
  • 6,2" FHD+-helskärmsdisplay 19:9
  • 64 GB minne + microSD-kort
  • 12+8 mp-kameror på baksidan
  • Snapdragon 845 + 6 GB RAM
  • Android 9
  • Max 2 per kund

Denna vara säljs ej längre

Du har kommit till en produkt som inte längre finns i vårt sortiment.

Tillbehör

Recensioner

Frågor & svar

Teknisk specifikation

Produktbeskrivning

ASUS ZenFone 5Z är en smartphone med ren perfektion in i minsta detalj. Den vackra Zen-inspirerade baksidan som sluter samman med den vidsträckta skärmen som täcker upp hela 90% av framsidan ger ett lyxigt och modernt intryck. Bland specifikationerna finns en supervass processor, generöst minne och lagring, dubbla bakre kameror med Artificiell Intelligens och högkapacitets-batteri med smart laddning som vittnar om att ASUS ZenFone 5Z är genomtänkt utifrån och in och ger dig en riktigt kompetent smartphone för pengarna. 

M3 Rekommenderar

M3 Rekommenderar

"Zenfone 5z levererar samma topprestanda till ett snäppet lägre pris och fyller på med extra värden som sd-kortsplats, högklassigt ljud och ett gränssnitt fyllt av funktioner. [...] Zenfone 5z är en av årets hittills få riktigt positiva smartphone-överraskningar."

Läs hela testet här
Surfa.se ger Asus Zenfone 5Z 8.1 /10

Surfa.se ger 8.1 /10

"Asus ZenFone 5Z håller en hög lägstanivå och en höga högstanivåer. Ett Qualcomm Snapdragon 845-chipset och gott om RAM-minne gör den kvick och pålitlig. Nej, den kan inte konkurrera med marknadens bästa på alla sätt. Om du inte bryr dig om att ha världens bästa bildskärm eller världens bästa kamera lyckas ändå ZenFone 5Z kombinera prisvärda komponenter med kompromisslös prestanda."

Läs hela testet här
Asus Zenfone 5Z är Särskilt rekommenderad hos Ljud & Bild

Särskilt rekommenderad

"Rent prismässigt ligger den i den bättre änden av mellanklassen, men prestanda tillhör toppklassen. Arsenalen av kameror är också bra. Med Zenfone 5Z har Asus tagit allt som var bra i den billigare Zenfone 5 och gett det en extra knorr – praktiskt taget utan att höja priset."

Läs hela testet här

  

Lyxig design

ZenFone 5Z är ett designmästerverk som kombinerar styrka med skönhet. Kroppen är byggd av ett speciellt aluminium i flygindustriklass som är lätt men ändå oerhört starkt. Baksidan har Asus ikoniska cirkelslipade koncentriska och Zen-inspirerade mönster med fingeravtrycksläsaren i centrum. Baksidan är täckt av 2,5D-glas med upphöjda kanter som sluter upp i en rundad metallram. Skärmen är täckt av reptåligt Gorilla Glass.
Trots den glastäckta kroppen så minskas reflektioner tack vare en beläggning som förbättrar bildkvaliteten och gör kameralinserna mindre synliga.
Även dolda detaljer är viktiga: den speciella termoplastiska polyuretanen (TPU) under metallknapparna gör dem mer tillförlitliga och ger dem en bättre känsla.

19:9 helskärmsdisplay

ASUS ZenFone 5Z slår rekord med sin nästintill heltäckande display i 19:9-bildformat som sträcker sig från kant till kant på hela framsidan. Endast en liten marginal lämnas nedtill samt en sensorhaka upptill för frontkamera och sensorer.
Du får mer skärm på mindre yta och en högre tumstorlek i samma bredd som en traditionell 5,5-tums telefonkropp. Zenfone 5Z har en diagonal på 6,2".

Tack vare det generösa bildformatet i 19:9 kan du fortfarande se exempelvis film och serier i 18:9 utan att sensorhakan stör i bilden. Upplösningen 1080 x 2246 pixlar, även kallad Full HD+, ger en tydlig och krispigt skarp bild och text i vad du än gör. Intelligenta sensorer upptäcker omgivande ljus och färgnivåer och justerar automatiskt färgtemperaturen på skärmen för optimal läsbarhet i alla miljöer.

Den smarta funktionen Smart Screen On ser till att så länge du tittar på displayen hålls den tänd och aktiv. På så sätt slipper du att skärmen slås av när du håller på med något. Enkelt och smart.

AI-driven prestanda

Bakom den lyxiga utsidan gömmer sig en kraftfull och intelligent insida. Processorn är den nya och vassa Qualcomm Snapdragon 845 octa-core och RAM-minnet ligger på generösa 6 GB. Det gör att du kan köra de mest krävande apparna och spelen utan problem, multitaska och kunna göra snabba växlingar och uppstarter av appar. Vad du än väljer att göra med din telefon kommer det att vara laggfria animationer och hög råprestanda. 
Komponenterna under ytan assisterar dig och förbättrar din upplevelse, du behöver inte vara delaktig av processen utan bara njuta av resultatet. ZenFone 5Z lär sig hur du använder din telefon och med AI-inlärning förutser de appar som du troligen kommer att använda härnäst, baserat på dina användarvanor. På så sätt fokuseras kraften på det som är mest relevant för dig och du får en skräddarsydd upplevelse.
Telefonen kan uppdateras till senaste Android-versionen 9.

Fotografera mera

På baksidan av ZenFone 5Z sitter två kameralinser med varsin sensor på 12 respektive 8 megapixlar. Medan huvudkameran har hög upplösning, en bländare på ƒ/1.8 och en brännvidd på 24 mm har den sekundära linsen ett vidvinkelobjektiv på 12 mm brännvidd (120°) som låter dig få med vidare miljö, fler personer och ännu mer känsla i dina foton. 
ZenFone 5Z tar ständigt ljusare, tydligare och mer verkliga bilder och den är särskilt imponerande i svagt ljus eller i miljöer med motljus. Den tar också fantastiska HDR-foton som registrerar varje detalj, när som helst på dagen eller natten.

Dubbelkamerasystemet använder Artificiell intelligens för att tänka åt dig när du fotograferar så du kan få perfekta foton när och var som helst. En miljödetektering kan känna igen 16 typer av motiv, exempelvis porträtt, hund, katt, snö, mat, solnedgång och text. Därefter optimeras kamerans inställningar så du får en perfekt bild anpassad efter situationen. 

ASUS Zenfone 5Z

Film sparas i upp till UHD 4K 2160p @30 bilder sekund. Full HD 1080p-film kan filmas i 30, 60 eller 120 bilder per sekund.
Den främre kameran på ZenFone 5Z har en sensor på 8 megapixlar med stor bländare på ƒ/2.0 så du kan ta snygga selfies även när skymningen kommer.

Ta bilder som ett proffs

ZenFone 5Z inkluderar det kraftfulla Pro-läget som ger dig full kontroll över alla kamerainställningar, såsom vitbalans, exponering, fokus, ISO och ett imponerande antal slutartider från 1/10 000 till 32 sekunder. ZenFone 5Z är också det perfekta valet om du föredrar att finjustera obehandlade bilder med hjälp av något bildredigeringsprogram. Det är inte konstigt att proffsen väljer ZenFone 5Z.

Upptäck din inre ZeniMoji

har du funderat på hur du skulle se ut som en uggla? Eller räv?
ASUS låter dig förvandlas till en ZeniMoji - en söt avatar som använder din röst, ansiktsuttryck och huvudrörelser så du kan spela in små roliga meddelanden att skicka till vänner och liva upp en textchatt för att göra dem mer underhållande.
ZeniMojis kan användas både som videoklipp, vid videosamtal och live-streaming.

Smart ljud anpassat efter omgivningen

Många gånger fokuseras det så mycket på alla extrafunktioner i en smartphone att samtalsljudet ibland tycks glömmas bort. En mobiltelefon är ju trots allt i grund och botten ett redskap för att kommunicera med andra människor och det har inte ASUS glömt bort.
ZenFone 5Z använder intelligent brusreducering för att säkerställa att din röst hörs tydligt oavsett var du befinner dig. AI-tekniken förbättrar och ökar tysta samtal, medan bullriga samtal omvandlas till högkvalitativa konversationer med AI-förbättrad brusreducering.
Även ringsignalen styrs smart. Telefonen justerar ständigt volymen på ringsignalen beroende på var du är för att intelligent anpassar volymen för att passa omgivande ljudnivå. När du befinner dig på någon högljudd plats ökar den volymen, och när det är tyst – som på sängbordet på natten – minskar den volymen så att du inte störs. Dess smarta AI-drivna samtalsfunktioner låter ZenFone 5 anpassa sig till din miljö så att du alltid kan njuta av tydlig samtalskvalitet och inspelning.

Kraftfullt fängslande stereoljud

Njut av ljud som du aldrig tidigare hört på en smartphone. ASUS ZenFone 5Z har två förbättrade högtalare som är 36% större i storlek jämfört med ZenFone 4 så du får ett högre och rikare ljud. Dessa drivs av en kraftfull dual NXP-smartförstärkare med låg distorsion, för djupt, rikt och expansivt stereoljud. Upplev Hi-Res Audio med ljudfiler kodade upp till 24 bitars/192 kHz samplingsfrekvenser - det är fyra gånger bättre än CD-kvalitet.
AudioWizard ger dig möjlighet att personifiera ljudet ännu mer. Förutom inbyggda profiler för olika musikgenrers kan du även anpassa dig egna lyssnarprofil i några få enkla steg.

När du vill behålla ljudet för dig själv får du en förbättrad ljudupplevelse även via hörlurar. ZenFone 5Z levereras med ett par högkvalitativa Hi-Res Audio-kapabla hörlurar som via stöd för DTS Headphone:X™ ger ett virtuellt 7.1-kanals surroundljud, som kommer ta dina filmer och spel till en ny nivå.

Plats för dubbla simkort

ASUS ZenFone 5Z har plats för dubbla nano-simkort så du kan låta jobb och privatliv samsas i en och samma mobiltelefon. Använd två separata 4G LTE SIM-kort, med båda på aktiv standby. Det möjliggör också för förbättrade HD-röstsamtal över 4G LTE på båda SIM-korten.
Behöver du inte ha två telefonnummer kan simkortplats 2 användas för att utöka lagringsutrymmet med ett microSD-kort.

Två enkla sätt för att låsa upp telefonen

Baksidan på ZenFone 5Z har en integrerad fingeravtrycksläsare som låser upp telefonen på ett ögonblick, men mobilen är även ännu lättare och mer praktisk att använda med den nya funktionen för ansiktsupplåsning. Bara titta på din ZenFone för att låsa upp den – perfekt för smutsiga fingrar eller när du bär handskar.

Snabb laddning och smart användning

ZenFone 5Z har maximal uthållighet med sitt batteri på 3300 mAh och när det är dags att ladda telefonen gör ASUS BoostMaster-tekniken laddningen otroligt snabb. ZenFone 5Z introducerar AI-driven smartladdning som maximerar batteriets livslängd och ger totalt skydd. Detta justerar laddningshastigheten dynamiskt, vilket saktar ner batteriets åldringsprocess.

I förpackningen

  • Zenfone 5Z
  • Headset
  • Strömadapter
1003391 ASUS ASUS Zenfone 5Z 6/64 Midnight Blue ZS620KL-2A020EU ASUS ZenFone 5Z är en smartphone med ren perfektion in i minsta detalj. Den vackra Zen-inspirerade baksidan som sluter samman med den vidsträckta skärmen som täcker upp hela 90% av framsidan ger ett lyxigt och modernt intryck. Bland specifikationerna finns en supervass processor, generöst minne och lagring, dubbla bakre kameror med Artificiell Intelligens och högkapacitets-batteri med smart laddning som vittnar om att ASUS ZenFone 5Z är genomtänkt utifrån och in och ger dig en riktigt kompetent smartphone för pengarna.  *{padding:0;margin:0;overflow:hidden}html,body{height:100%}img,span{position:absolute;width:100%;top:0;bottom:0;margin:auto}span{height:1.5em;text-align:center;font:48px/1.5 sans-serif;color:white;text-shadow:0 0 0.5em black}▶" frameborder="0" loading="lazy" allowfullscreen> M3 Rekommenderar "Zenfone 5z levererar samma topprestanda till ett snäppet lägre pris och fyller på med extra värden som sd-kortsplats, högklassigt ljud och ett gränssnitt fyllt av funktioner. [...] Zenfone 5z är en av årets hittills få riktigt positiva smartphone-överraskningar." Läs hela testet här Surfa.se ger 8.1 /10 "Asus ZenFone 5Z håller en hög lägstanivå och en höga högstanivåer. Ett Qualcomm Snapdragon 845-chipset och gott om RAM-minne gör den kvick och pålitlig. Nej, den kan inte konkurrera med marknadens bästa på alla sätt. Om du inte bryr dig om att ha världens bästa bildskärm eller världens bästa kamera lyckas ändå ZenFone 5Z kombinera prisvärda komponenter med kompromisslös prestanda." Läs hela testet här Särskilt rekommenderad "Rent prismässigt ligger den i den bättre änden av mellanklassen, men prestanda tillhör toppklassen. Arsenalen av kameror är också bra. Med Zenfone 5Z har Asus tagit allt som var bra i den billigare Zenfone 5 och gett det en extra knorr – praktiskt taget utan att höja priset." Läs hela testet här    Lyxig design ZenFone 5Z är ett designmästerverk som kombinerar styrka med skönhet. Kroppen är byggd av ett speciellt aluminium i flygindustriklass som är lätt men ändå oerhört starkt. Baksidan har Asus ikoniska cirkelslipade koncentriska och Zen-inspirerade mönster med fingeravtrycksläsaren i centrum. Baksidan är täckt av 2,5D-glas med upphöjda kanter som sluter upp i en rundad metallram. Skärmen är täckt av reptåligt Gorilla Glass.Trots den glastäckta kroppen så minskas reflektioner tack vare en beläggning som förbättrar bildkvaliteten och gör kameralinserna mindre synliga.Även dolda detaljer är viktiga: den speciella termoplastiska polyuretanen (TPU) under metallknapparna gör dem mer tillförlitliga och ger dem en bättre känsla. 19:9 helskärmsdisplay ASUS ZenFone 5Z slår rekord med sin nästintill heltäckande display i 19:9-bildformat som sträcker sig från kant till kant på hela framsidan. Endast en liten marginal lämnas nedtill samt en sensorhaka upptill för frontkamera och sensorer. Du får mer skärm på mindre yta och en högre tumstorlek i samma bredd som en traditionell 5,5-tums telefonkropp. Zenfone 5Z har en diagonal på 6,2". Tack vare det generösa bildformatet i 19:9 kan du fortfarande se exempelvis film och serier i 18:9 utan att sensorhakan stör i bilden. Upplösningen 1080 x 2246 pixlar, även kallad Full HD+, ger en tydlig och krispigt skarp bild och text i vad du än gör. Intelligenta sensorer upptäcker omgivande ljus och färgnivåer och justerar automatiskt färgtemperaturen på skärmen för optimal läsbarhet i alla miljöer. Den smarta funktionen Smart Screen On ser till att så länge du tittar på displayen hålls den tänd och aktiv. På så sätt slipper du att skärmen slås av när du håller på med något. Enkelt och smart. AI-driven prestanda Bakom den lyxiga utsidan gömmer sig en kraftfull och intelligent insida. Processorn är den nya och vassa Qualcomm Snapdragon 845 octa-core och RAM-minnet ligger på generösa 6 GB. Det gör att du kan köra de mest krävande apparna och spelen utan problem, multitaska och kunna göra snabba växlingar och uppstarter av appar. Vad du än väljer att göra med din telefon kommer det att vara laggfria animationer och hög råprestanda. Komponenterna under ytan assisterar dig och förbättrar din upplevelse, du behöver inte vara delaktig av processen utan bara njuta av resultatet. ZenFone 5Z lär sig hur du använder din telefon och med AI-inlärning förutser de appar som du troligen kommer att använda härnäst, baserat på dina användarvanor. På så sätt fokuseras kraften på det som är mest relevant för dig och du får en skräddarsydd upplevelse.Telefonen kan uppdateras till senaste Android-versionen 9. Fotografera mera På baksidan av ZenFone 5Z sitter två kameralinser med varsin sensor på 12 respektive 8 megapixlar. Medan huvudkameran har hög upplösning, en bländare på ƒ/1.8 och en brännvidd på 24 mm har den sekundära linsen ett vidvinkelobjektiv på 12 mm brännvidd (120°) som låter dig få med vidare miljö, fler personer och ännu mer känsla i dina foton. ZenFone 5Z tar ständigt ljusare, tydligare och mer verkliga bilder och den är särskilt imponerande i svagt ljus eller i miljöer med motljus. Den tar också fantastiska HDR-foton som registrerar varje detalj, när som helst på dagen eller natten. Dubbelkamerasystemet använder Artificiell intelligens för att tänka åt dig när du fotograferar så du kan få perfekta foton när och var som helst. En miljödetektering kan känna igen 16 typer av motiv, exempelvis porträtt, hund, katt, snö, mat, solnedgång och text. Därefter optimeras kamerans inställningar så du får en perfekt bild anpassad efter situationen.  Film sparas i upp till UHD 4K 2160p @30 bilder sekund. Full HD 1080p-film kan filmas i 30, 60 eller 120 bilder per sekund.Den främre kameran på ZenFone 5Z har en sensor på 8 megapixlar med stor bländare på ƒ/2.0 så du kan ta snygga selfies även när skymningen kommer. Ta bilder som ett proffs ZenFone 5Z inkluderar det kraftfulla Pro-läget som ger dig full kontroll över alla kamerainställningar, såsom vitbalans, exponering, fokus, ISO och ett imponerande antal slutartider från 1/10 000 till 32 sekunder. ZenFone 5Z är också det perfekta valet om du föredrar att finjustera obehandlade bilder med hjälp av något bildredigeringsprogram. Det är inte konstigt att proffsen väljer ZenFone 5Z. Upptäck din inre ZeniMoji har du funderat på hur du skulle se ut som en uggla? Eller räv? ASUS låter dig förvandlas till en ZeniMoji - en söt avatar som använder din röst, ansiktsuttryck och huvudrörelser så du kan spela in små roliga meddelanden att skicka till vänner och liva upp en textchatt för att göra dem mer underhållande.ZeniMojis kan användas både som videoklipp, vid videosamtal och live-streaming. Smart ljud anpassat efter omgivningen Många gånger fokuseras det så mycket på alla extrafunktioner i en smartphone att samtalsljudet ibland tycks glömmas bort. En mobiltelefon är ju trots allt i grund och botten ett redskap för att kommunicera med andra människor och det har inte ASUS glömt bort. ZenFone 5Z använder intelligent brusreducering för att säkerställa att din röst hörs tydligt oavsett var du befinner dig. AI-tekniken förbättrar och ökar tysta samtal, medan bullriga samtal omvandlas till högkvalitativa konversationer med AI-förbättrad brusreducering.Även ringsignalen styrs smart. Telefonen justerar ständigt volymen på ringsignalen beroende på var du är för att intelligent anpassar volymen för att passa omgivande ljudnivå. När du befinner dig på någon högljudd plats ökar den volymen, och när det är tyst – som på sängbordet på natten – minskar den volymen så att du inte störs. Dess smarta AI-drivna samtalsfunktioner låter ZenFone 5 anpassa sig till din miljö så att du alltid kan njuta av tydlig samtalskvalitet och inspelning. Kraftfullt fängslande stereoljud Njut av ljud som du aldrig tidigare hört på en smartphone. ASUS ZenFone 5Z har två förbättrade högtalare som är 36% större i storlek jämfört med ZenFone 4 så du får ett högre och rikare ljud. Dessa drivs av en kraftfull dual NXP-smartförstärkare med låg distorsion, för djupt, rikt och expansivt stereoljud. Upplev Hi-Res Audio med ljudfiler kodade upp till 24 bitars/192 kHz samplingsfrekvenser - det är fyra gånger bättre än CD-kvalitet.AudioWizard ger dig möjlighet att personifiera ljudet ännu mer. Förutom inbyggda profiler för olika musikgenrers kan du även anpassa dig egna lyssnarprofil i några få enkla steg. När du vill behålla ljudet för dig själv får du en förbättrad ljudupplevelse även via hörlurar. ZenFone 5Z levereras med ett par högkvalitativa Hi-Res Audio-kapabla hörlurar som via stöd för DTS Headphone:X™ ger ett virtuellt 7.1-kanals surroundljud, som kommer ta dina filmer och spel till en ny nivå. Plats för dubbla simkort ASUS ZenFone 5Z har plats för dubbla nano-simkort så du kan låta jobb och privatliv samsas i en och samma mobiltelefon. Använd två separata 4G LTE SIM-kort, med båda på aktiv standby. Det möjliggör också för förbättrade HD-röstsamtal över 4G LTE på båda SIM-korten.Behöver du inte ha två telefonnummer kan simkortplats 2 användas för att utöka lagringsutrymmet med ett microSD-kort. Två enkla sätt för att låsa upp telefonen Baksidan på ZenFone 5Z har en integrerad fingeravtrycksläsare som låser upp telefonen på ett ögonblick, men mobilen är även ännu lättare och mer praktisk att använda med den nya funktionen för ansiktsupplåsning. Bara titta på din ZenFone för att låsa upp den – perfekt för smutsiga fingrar eller när du bär handskar. Snabb laddning och smart användning ZenFone 5Z har maximal uthållighet med sitt batteri på 3300 mAh och när det är dags att ladda telefonen gör ASUS BoostMaster-tekniken laddningen otroligt snabb. ZenFone 5Z introducerar AI-driven smartladdning som maximerar batteriets livslängd och ger totalt skydd. Detta justerar laddningshastigheten dynamiskt, vilket saktar ner batteriets åldringsprocess. I förpackningen Zenfone 5ZHeadsetStrömadapter Mobiltelefoner 5 12 3490 SEK 3490 NewCondition Discontinued
  1. Mobiltelefoner