Acer Timeline AS3810TZ-414G50N - Elegant laptop med 8 timmars batteritid!
Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse och för att anpassa reklambudskap. Vi säljer inte din information. Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke. Genom att klicka på Jag accepterar godkänner du cookies.

Elegant laptop med 8 timmars batteritid!

Acer Timeline AS3810TZ-414G50N

  Art.nr: 126781
  • 13,3-tums 16:9 LED
  • 4 GB RAM / 500 GB hårddisk
  • 8 timmars batteritid
  • HDMI-anslutning

Denna vara säljs ej längre

Du har kommit till en produkt som inte längre finns i vårt sortiment.

Tillbehör

Recensioner

Frågor & svar

Teknisk specifikation

Produktbeskrivning

8+ timmar batteritid
Batteritiden har alltid utgjort en utmaning för bärbara datorer. Mobila användare har varit tvungna att välja: ville man ha mer batteritid krävdes ett tyngre system, och ville man ha en lättare laptop fick man nöja sig med mindre kraftfulla batterier.

Men nu är det slut med det. Med den nya serien Aspire Timeline har Acer nått en jämvikt mellan datorns vikt och batteritiden. Företaget har skapat en serie fjäderlätta notebooks som kan ge dig en hel dags datoranvändning på en enda laddning.

Aspire Timeline-serien har designats specifikt för längre batteritid. Man har inte använt ett större och tyngre batteri, utan istället omformat energianvändningen och gjort systemet effektivare, lättare och mindre skadligt för omvärlden. Batteriet klarar av att ge dig mer än åtta timmars batteritid på en enda laddning.

Men det är inte allt. Aspire Timeline notebooks levereras med en Acer Smart Power-knapp, din inkörsport till ström på begäran. Acer Smart Power-knappen ger dig möjlighet att besluta hur länge batteritiden ska räcka: tryck helt enkelt på Smart Power-knappen för att hjälpa upp de strömsparande funktionerna och förlänga ditt oberoende. Acer Smart Power-knappen utökar batteritiden genom avancerade inställningar, och genomför en hel serie åtgärder för att minska strömförbrukningen: skärmens ljusstyrka minskas, inställningar görs för grafikkortets strömförbrukning, och energikrävande funktioner stängs av, helt enkelt.

Sval teknologi
Ett av de viktigaste klagomålen som användare kommer med är att bärbara datorer alstrar värme. Efter ett tag blir det obehagligt att ha datorn vilande på benen. Acer Aspire Timeline notebooks använder en teknologi för kylning som har utformats för att förbättra användarens upplevelse. Laminar Wall Jet har utvecklats tillsammans med Intel, och tillämpar en teknologi som har använts framgångsrikt för kylning av turbinblad. Genom tillägget av luftgaller till intagsventilen kan kylluftsströmmen styras längs med undersidan av notebookens chassi, och leda kall luft till precis det ställe där kylan behövs.

Energisparande, även när den använder strömadapter
Aspire Timeline-serien är energisparande även när den använder en strömadapter. Tack var Acer Power Smart-adaptern konsumerar Aspire Timeline notebooks upp till 66 % mindre energi än vad som krävs av Energy Star: Detta innebär att den sparar 1 752 watt om året, vilket motsvarar en 15 Watts glödlampa som förblir tänd 116 dagar i sträck. Dessutom startar Power Smart-adaptern automatiskt adapterladdningsläget när batteriet är helt fullt: på så sätt stoppas energiförbrukningen och slitaget på batteriet minskas.

En uppsjö av funktioner
Acer AS3810TZ-414G50N TimeLine är utrustad med webbkamera för att enkelt kunna föra videosamtal med familj och vänner, Snabbt trådlöst nätverk med Acers InviLink Nplify teknologi gör det busenkelt att koppla upp sig mot ett trådlöst nätverk med högsta hastighet. Den är även utrustad med en 5-i-1 minneskortläsare.

Tunn och lätt
Acer Timeline är på sitt tunnaste ställe knappt en tum tunn och väger knappt 2 kilo. Detta gör den otroligt portalbel och är lätt att ta med sig, surfa trådlöst, sköta bloggen och att ha med sig på semestern.

Fantastiskt bildkvalitet
Med en högblank bildskärm blir det vita vitare, färger mer realistiska och bilden är knivskarp med hög renhet. Detta gör skärmen mer behaglig att betrakta, även utomhus. Med HDMI får du möjlighet att skicka ljud och bild vidare till din TV för att se på filmer och surfa med bästa möjliga bildkvalitet. Den har även stöd för SPDIF.

Säkerhetskopieringsfunktion
Med Acer Backup Solution som kombinerar Acer Backup Manager och Easy Launch Backup-knappar blir det ännu enklare för användaren att backa upp systemet. Acer Backup Manager kan erbjuda flexibel administration, så att du kan spara dina data på ett effektivt sätt utan problem. Genom Acer Backup Manager kan du programmera dina backuper så att de dels utförs vid specifika tidpunkter, dels komprimerar filerna vid operationen så att du sparar plats. Du kan lägga till ett lösenord för att skydda dina data och välja de media som du vill backa upp dina filer till: Extern hårddisk, USB-media eller optisk disk.

...och den är berikad med Windows 7
Med Windows 7 har Microsoft använt din feedback för att göra saker och ting ännu bättre. Windows 7 kan användas till allt från att växla mellan olika program till att spela in tv. Det här operativsystemet gör det både enklare att använda datorn—och ger utökade anslutningsmöjligheter.

Windows 7 gör grunderna enklare än någonsin. Med HomeGroup blir det enkelt att dela musik, dokument, skrivare och allt annat med andra datorer som kör Windows 7 i ditt hem. Windows Search gör att du slipper söka igenom mappar och undermappar för att hitta dina grejer. Bättre förhandsvisning av aktivitetsfält ger dig god överblick över vad som är öppet och hopplistor visar de senast använda filerna med ett enda högerklick.

Det spelar ingen roll hur många funktioner din dator har om den inte kör så smidigt som du förväntar dig. Så Windows 7 designades så att datorn går i och ur viloläget snabbare. Windows 7 har stöd för den senaste tekniken, exempelvis 64-bitars datorsystem, processorer med flera kärnor och förbättrad minnesanvändning, vilket gör att maskinvaran kan användas så effektivt som möjligt.

När du väl har fått en enklare, snabbare dator vore det bra med några smarta nya funktioner. Eller vad sägs om: Du kommer att kunna ansluta till nätverk — hemma, på arbetet, ute på stan — med några få klickningar.