Fjärrstyrt eluttag med inbyggd dimmerfunktion

Nexa MYCR-250

  Art.nr: 1006639
 • Ställbar dimmer
 • Inbyggt skydd mot överspänning
 • Kompatibel med Nexa Bridge
 • Fjärrstyrt eluttag
 • Styrs av självlärande sändare

Tillbehör

Recensioner

Frågor & svar

Teknisk specifikation

Produktbeskrivning

Nexa MYCR-250 är ett fjärrstyrt strömuttag med dimmerfunktion för inomhusbruk. MYCR-250 kan dimmra LED och lågenergilampor men även halogen och glödlampor. Placera MYCR-250 i valfritt vägguttag och anslut sedan den enhet som skall styras (max 250 W). Då kan du till exempel tända fönsterlamporna från soffan eller bordslampan från hallen. 

Vilka typer av lampor kan jag styra?

MYCR-250 är en unik universell Plug-in-dimmer som möjliggör fjärrstyrning av stickproppsanslutna lampor, LED och lågenergi. Mottagaren har 8 inbyggda dimmernivåer som kan justeras för olika typer av lampor. I mottagaren finns även ett skydd för överspänning och överdriven värmealstring.

Intelligent, trådlöst belysningsstyrsystem

MYCR-250 är av självlärande kodprincip och kan "lära" sig en kod/signal från valfri Nexa fjärrkontroll, rörelsevakt eller magnetkontakt. Starta eller stäng av dina lampor och elprylar med ett knapptryck, var i huset du än befinner dig, eller starta kaffebryggaren från sängen så är kaffet klart när du kommer ut i köket. Du kan trådlöst styra MYCR-250 med valfri sändare från Nexa eller genom appen tillsammans med Nexa Bridge.

Smart Mode

Smart Mode låter dig spara upp till tre olika scenarion som du sedan enkelt kan aktivera med Smart-knappen (eller annan Smart Mode sändare). För att välja ditt önskade scenario så trycker du en, två eller tre gånger på Smart-knappen för att välja mellan de olika scenarion. Du kan även stänga av belysningen genom att hålla Smart-knappen intryckt under en kort stund.

Vad är ett scenario?

Med ett scenario kan du utföra flera händelser i följd med endast ett kommando, det vill säga du kan tända, dimra och släcka valfritt antal enheter samtidigt. 
Ett exempel på ett scenario kan vara att du ska lägga dig i sängen och läsa din favoritbok. Då vill du släcka i taket och dimra fönsterlampan ner till 50% men samtidigt ha sänglampan på 100%, så att ljuset blir optimalt för dig. Då ställer du in dina enheter så som du vill ha dem och sparar dem i Scenario 1. Sedan räcker det med ett tryck på Smart-knappen så får du ditt läs-scenario. 

Teknisk information

 • Frekvens: 433,92 MHz
 • Glödlampor/Halogen 25-250 W
 • Lågenergilampor 3-120 W
 • Dimbar LED (240 V) 3-120 W
 • Antal minnesplatser: 32 
 • Strömförbrukning vid Standby: Under 1 W
 • Räckvidd: Upp till 30 meter
 • Mått: 53 x 53 x 58 mm
1006639 Nexa Nexa MYCR-250 14632 Nexa MYCR-250 är ett fjärrstyrt strömuttag med dimmerfunktion för inomhusbruk. MYCR-250 kan dimmra LED och lågenergilampor men även halogen och glödlampor. Placera MYCR-250 i valfritt vägguttag och anslut sedan den enhet som skall styras (max 250 W). Då kan du till exempel tända fönsterlamporna från soffan eller bordslampan från hallen.  Vilka typer av lampor kan jag styra? MYCR-250 är en unik universell Plug-in-dimmer som möjliggör fjärrstyrning av stickproppsanslutna lampor, LED och lågenergi. Mottagaren har 8 inbyggda dimmernivåer som kan justeras för olika typer av lampor. I mottagaren finns även ett skydd för överspänning och överdriven värmealstring. Intelligent, trådlöst belysningsstyrsystemMYCR-250 är av självlärande kodprincip och kan "lära" sig en kod/signal från valfri Nexa fjärrkontroll, rörelsevakt eller magnetkontakt. Starta eller stäng av dina lampor och elprylar med ett knapptryck, var i huset du än befinner dig, eller starta kaffebryggaren från sängen så är kaffet klart när du kommer ut i köket. Du kan trådlöst styra MYCR-250 med valfri sändare från Nexa eller genom appen tillsammans med Nexa Bridge. Smart Mode Smart Mode låter dig spara upp till tre olika scenarion som du sedan enkelt kan aktivera med Smart-knappen (eller annan Smart Mode sändare). För att välja ditt önskade scenario så trycker du en, två eller tre gånger på Smart-knappen för att välja mellan de olika scenarion. Du kan även stänga av belysningen genom att hålla Smart-knappen intryckt under en kort stund. Vad är ett scenario? Med ett scenario kan du utföra flera händelser i följd med endast ett kommando, det vill säga du kan tända, dimra och släcka valfritt antal enheter samtidigt. Ett exempel på ett scenario kan vara att du ska lägga dig i sängen och läsa din favoritbok. Då vill du släcka i taket och dimra fönsterlampan ner till 50% men samtidigt ha sänglampan på 100%, så att ljuset blir optimalt för dig. Då ställer du in dina enheter så som du vill ha dem och sparar dem i Scenario 1. Sedan räcker det med ett tryck på Smart-knappen så får du ditt läs-scenario.  Teknisk information Frekvens: 433,92 MHzGlödlampor/Halogen 25-250 WLågenergilampor 3-120 WDimbar LED (240 V) 3-120 WAntal minnesplatser: 32 Strömförbrukning vid Standby: Under 1 WRäckvidd: Upp till 30 meterMått: 53 x 53 x 58 mm Smart plugs 4,5 6 179 SEK 179 NewCondition Discontinued
 1. Smarta Hem
 2. Smart el
 3. Smart plugs