Smart inbyggnadsmottagare med dimmerfunktion

Nexa MWMR- 251

  Art.nr: 1006638
 • Ställbar dimmernivå med inställning för olika typer av laster
 • Fram och bakkantstyrd
 • Kompatibel med Nexa Bridge
 • Monteras bakom befintlig väggströmbrytare
 • Överspänningsskydd

Tillbehör

Recensioner

Frågor & svar

Teknisk specifikation

Produktbeskrivning

MWMR-251 är en inbyggnadsmottagare med dimmerfunktion för en fast installation som placeras bakom din befintliga strömbytare. När MWMR-251 är på plats kan du styra din lampa trådlöst via valfri sändare inom Nexa eller genom appen tillsammans med Nexa Bridge. 

MWMR-251 kan dimra upp till 240 V LED, dimbara lågenergilampor upp till 120 Watt samt glödljus/halogen upp till 250 Watt. MWMR-251 är kompatibel med samtliga självlärande sändare i System Nexa och Nexa Bridge.

Hur kan jag använda MWMR-251?

Ett exempel på användning av MWMR-251 är att den monteras in bakom uttaget för innerbelysning. Tillsammans med en System Nexa och Nexa Bridge kan du fjärrstyra belysningen så den tänds vid skymning och släcks vid midnatt, för att sedan tändas igen vid gryning och släckas när det blir ljust. Då är det aldrig mörkt när du kommer hem från en lång arbetsdag. MWMR-251 är självklart kompatibel med övriga sändare inom Nexa System.

Smart Mode

Smart Mode låter dig spara upp till tre olika scenarion som du sedan enkelt kan aktivera med Smart-knappen ( eller annan Smart Mode sändare). För att välja ditt önskade scenario så trycker du en, två eller tre gånger på Smart-knappen för att välja mellan de olika scenarion. Du kan även stänga av belysningen genom att hålla Smart-knappen intryckt under en kort stund. 

Vad är ett scenario?

Med ett scenario kan du utföra flera händelser i följd med endast ett kommando, det vill säga du kan tända, dimra och släcka valfritt antal enheter samtidigt. 

Ett exempel på ett scenario är att du ska lägga dig i sängen och läsa din favoritbok. Då vill du släcka i taket och dimra fönsterlampan ner till 50% men samtidigt ha sänglampan på 100%. Du ställer in dina enheter så som du vill ha dem och sparar dem i Scenario 1. Sedan räcker det med ett tryck på Smart-knappen så får du ditt läs-scenario. 

OBS: Ej för inkoppling mot lysrör eller LED Transformatorer.

Teknisk information

 • Frekvens: 433,92 MHz
 • Glödlampor/Halogen 25-250 W
 • Lågenergilampor 3-120 W
 • Dimbar LED (230 V) 3-120 W.
 • Antal minnesplatser: 32 
 • Strömförbrukning vid Standby: Under 1 W
 • Räckvidd: Upp till 30 meter
 • Mått: 40 x 45 x 15 mm

Titta även på

För Z-wave-system

(1 st)
 • Fram- och bakkantsstyrd fasdimring
 • Z-Wave Plus
 • Dimmerfunktion

399:-

Titta även på

För Z-wave-system

(1 st)
 • Fram- och bakkantsstyrd fasdimring
 • Z-Wave Plus
 • Dimmerfunktion

399:-

1006638 Nexa Nexa MWMR- 251 14568 MWMR-251 är en inbyggnadsmottagare med dimmerfunktion för en fast installation som placeras bakom din befintliga strömbytare. När MWMR-251 är på plats kan du styra din lampa trådlöst via valfri sändare inom Nexa eller genom appen tillsammans med Nexa Bridge. MWMR-251 kan dimra upp till 240 V LED, dimbara lågenergilampor upp till 120 Watt samt glödljus/halogen upp till 250 Watt. MWMR-251 är kompatibel med samtliga självlärande sändare i System Nexa och Nexa Bridge. Hur kan jag använda MWMR-251?Ett exempel på användning av MWMR-251 är att den monteras in bakom uttaget för innerbelysning. Tillsammans med en System Nexa och Nexa Bridge kan du fjärrstyra belysningen så den tänds vid skymning och släcks vid midnatt, för att sedan tändas igen vid gryning och släckas när det blir ljust. Då är det aldrig mörkt när du kommer hem från en lång arbetsdag. MWMR-251 är självklart kompatibel med övriga sändare inom Nexa System. Smart Mode Smart Mode låter dig spara upp till tre olika scenarion som du sedan enkelt kan aktivera med Smart-knappen ( eller annan Smart Mode sändare). För att välja ditt önskade scenario så trycker du en, två eller tre gånger på Smart-knappen för att välja mellan de olika scenarion. Du kan även stänga av belysningen genom att hålla Smart-knappen intryckt under en kort stund.  Vad är ett scenario? Med ett scenario kan du utföra flera händelser i följd med endast ett kommando, det vill säga du kan tända, dimra och släcka valfritt antal enheter samtidigt.  Ett exempel på ett scenario är att du ska lägga dig i sängen och läsa din favoritbok. Då vill du släcka i taket och dimra fönsterlampan ner till 50% men samtidigt ha sänglampan på 100%. Du ställer in dina enheter så som du vill ha dem och sparar dem i Scenario 1. Sedan räcker det med ett tryck på Smart-knappen så får du ditt läs-scenario.  OBS: Ej för inkoppling mot lysrör eller LED Transformatorer. Teknisk information Frekvens: 433,92 MHzGlödlampor/Halogen 25-250 WLågenergilampor 3-120 WDimbar LED (230 V) 3-120 W.Antal minnesplatser: 32 Strömförbrukning vid Standby: Under 1 WRäckvidd: Upp till 30 meterMått: 40 x 45 x 15 mm 433 MHz 4,4 5 199 SEK 199 NewCondition InStock
 1. Smarta Hem
 2. Välj efter system / varumärke
 3. 433 MHz