Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse och för att anpassa reklambudskap. Vi säljer inte din information. Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke. Genom att klicka på Jag accepterar godkänner du cookies.

Utforska nuet och framtiden med Huawei P40 Pro

Huawei P40 Pro 5G/8/256 Silver Frost

  Art.nr: 1012510
 • 6,58" OLED-display
 • 8 GB RAM + 256 GB lagring
 • AppGallery ersätter Google Play
 • Ultra Vision Leica Quad-kamera

Denna vara säljs ej längre

Du har kommit till en produkt som inte längre finns i vårt sortiment.

Tillbehör

Recensioner

Frågor & svar

Teknisk specifikation

Produktbeskrivning

Utforska världen, skapa berättelser och låt dina foton och filmklipp tala för sig själva med Huawei P40 Pro. Pro-modellen i nästa generation av Huaweis hyllade P-familj ståtar med en heltäckande OLED Quad-Curve Overflow-skärm som drivs i 90 Hz, och har en Ultra Vision Quad-kamerauppsättning från Leica som låter dig ta enastående foton i alla situationer. Njut av supersnabb drift med ett banbrytande Kirin 990 5G-chipset, och använd den vidareutvecklade artificiella intelligensen till sin fulla potential för att skapa fotografiska stordåd. Telefonen låses upp snabbt och enkelt med fingeravtrycksläsare i skärmen eller ansiktsigenkänning och är framtidssäkrad med stöd för det kommande 5G-nätet.

AppGallery ersätter Google Play Store

Denna produkt säljs enbart med stöd för AppGallery, HUAWEI's egna officiella appbutik. Ersättaren till Google Play Store kommer vara stället där du hämtar appar och kan utforska ett ständigt växande apputbud, men det innebär att Google-tjänster som YouTube, Google Maps och Chromecast varken kommer förinstallerade eller är möjliga att installera på din P40 Pro. 
LÄS MER om vad AppGallery innebär och appinstallationsguide längre ned på sidan.

HUAWEI AppGallery ersätter Google Play Store
Toppbetyg från mobil.se

Toppbetyg från mobil.se

"Huawei har länge fokuserat på högpresterande hårdvara. Prestanda, snabbladdning. De bästa kamerorna, men med P40 Pro som vi har här är det alltså på riktigt premiär för Huawei att klara sig på egen hand, med egen appbutik istället för Google Play och med egna appar istället för välkända Google Maps, Youtube och så vidare."
Läs hela testet här

OLED Quad-Curve Overflow-skärm

Låt dig uppslukas av en skärm vars utformning är inspirerad av flödande vatten. Quad-Curve Overflow-skärmen sträcker sig från kant till kant och ger en oavbruten visningsupplevelse med högt flyt. Inte bara med sin design, utan även med en uppdateringsfrekvens på 90 Hz, vilket innebär att innehållet på skärmen uppdateras 90 gånger i sekunden.

OLED Quad-Curve Overflow-skärm

50 MP huvudkamera med branschledande sensor

Ta extremt skarpa foton med huvudkameran som utrustats med en branschledande, ljuskänslig bildsensor. Kameran stödjer 4-i-1 pixel binning som är extra effektivt i mörka miljöer och ser med Octa PD autofokus till att allt det viktiga är i fokus, dag som natt. De extremt detaljrika bilderna som huvudkameran producerar kan dessutom med fördel beskäras och förstoras, utan att skärpan påverkas. Hitta nya, enastående foton i foton som du redan tagit.

12 MP SuperSensing-telefotokamera

Skillnaden ligger i detaljerna och telefotokameran hjälper dig komma nära, utan att fysiskt behöva röra på dig. Självklart högupplöst, alltid med härliga konturer och exakt färgåtergivning.

Ultra Vision Leica Quad-kamera

Utvecklade AI-funktioner

Utvecklingen av artificiell intelligens fortsätter framåt i superfart, och AI-funktionerna i P40 Pro hjälper dig åstadkomma fotografiska stordåd. Med AI Portrait Studio i huvudkameran blir det enkelt att ta imponerande porträtt i hög kvalitet, när och var som helst. 

Huawei P40 med smarta AI-funktioner

Huawei Golden Snap är en annan AI-funktion som bland annat låter dig ta bort förbipasserande i bakgrunden genom att kombinera fler foton till ett, eller hjälper dig bli kvitt oönskade reflektioner i dina foton.

Frontkamera med naturlig bokeh

Frontkameran på P40 Pro är på 32 MP och arbetar i symbios med en infraröd djupavkännande lins för att hjälpa dig knäppa iögonfallande selfies med naturligt suddig bakgrund (bokeh). AI finns alltid med dig och optimerar dina foton utefter fotograferingsmiljön, i syfte att bibehålla fokus på dina ögon och för verklig detaljåtergivning. Med stöd för multifokus kan du dessutom ta grupp-selfies där alla personer på bilden är i fokus.

Fantastiska verktyg för filmskapande

Ta ditt filmskapande till nästa nivå och berätta dina historier på ditt sätt. I P40 Pro har mycket energi lagts på att ge dig bättre förutsättningar när det kommer till video. Lågljusvideo med upp till 51 200 ISO och skarpa, stabila inspelningar - även på långt avstånd - med AIS och optisk bildstabilisering är två exempel på funktioner som hjälper dig i filmskapandet. Time-lapse i 4K och vidvinkel och slow motion i upp till häpnadsväckande 7 680 fps är två andra. Alla funktioner handlar dock inte direkt om bilden, vilket är varför P40 Pro även utrustats med ljudzoom. Zooma in och du kommer inte bara kunna njuta av tydlig bild, utan även högt och tydligt ljud från det som syns på klippet.

Snabb drift med Kirin 990 5G-chipset

Ett vidareutvecklat chipset ger P40 Pro både högt flyt och låg energiförbrukning. Den optimerade processorn, en Kirin 990, låter dig uppleva likväl dagligt användande som spelande på det sättet du förväntar dig av en modern smartphone. Njut av sömlös drift och goda förutsättningar för multi-tasking med 8 GB RAM, och en Mali-G76 MC16 GPU levererar enastående grafik i 90 Hz uppdateringsfrekvens till displayen. 

Hög effektivitet, snabb laddning

Den mer effektiva processorn bidrar till ökad effektivitet och längre batteritid. AI ser sedan till att du får ut det mesta av batteriet på 4200 mAh och ger dig både längre användning och kortare laddningstid. När du behöver ladda kan du göra det extremt snabbt med 40W SuperCharge, 27W Wireless SuperCharge och ifall kompisens batterinivå är kritisk kan du använda omvänd trådlös laddning för att agera räddare i nöden.

Hög effektivitet, snabb laddning

IP68

Utforska världen med en smartphone som är IP68-klassad. IP68 innebär att modellen är både damm- och vattentät och tål nedsänkning i 1,5 m djupt vatten i upp till 30 minuter. Dra nytta av fördelarna och använd P40 Pro som actionkamera, eller till att ta fina undervattensfoton.

IP68

Huawei AppGallery

Huaweis P40-serie kommer utan Google Play förinstallerat. Istället har P40-mobilerna Huaweis egenutvecklade AppGallery som innehåller ett säkerhetssystem för att försäkra att alla appar är säkra att ladda ned och använda. Alla möjliga appar, både nyttiga och roliga finns tillgängliga för nedladdning i AppGallery.
AppGallery innehåller stort antal internationella samt svenska appar och fler är på väg att publiceras. Därtill, förutom alla appar som finns tillgängliga i AppGallery så finns andra möjligheter att enkelt komma åt populära sajter eller tjänster. Flera stora appar kan laddas ner via företagens hemsidor och eftersom många företag som är aktiva på den svenska marknaden idag har en mobilanpassad websida som fungerar precis som appen så kan du via din browser även skapa egna genvägar som placeras som ikoner på startskärmen.  

Fler tips på hur du kan få ut mer av din nya telefon kan du hitta på Huawei´s supportsida.

Huawei AppGallery

Specifikation för Huawei P40 Pro

 • Skärm: 6,58" OLED FHD+ (2640 * 1200 px) 441 PPI
 • 50 MP Ultra Vision huvudkamera (f / 1.9 OIS)
 • 40 MP Cine ultravidvinkel (f / 1.8)
 • 12 MP SuperSensing telefoto (f / 3.4 OIS)
 • 32 MP frontkamera (f / 2.2 autofokus)
 • 3D-djupavkänningskamera (fram och bak)
 • IP68-klassning
 • Stöd för 5G
 • CPU: HUAWEI Kirin 990 5G
 • RAM: 8 GB
 • Lagring: 256 GB
 • Batteri: 4 200 mAh
 • Dimensioner (H x B x D): 158.2 x 72.6 x 8.95 mm
 • Vikt: 209g

I förpackningen

 • Huawei P40 Pro
 • Strömadapter
 • USB Type C-kabel 
 • Hörlurar
 • Snabbstartsguide
 • SIM-kortutmatningsverktyg
Vi hjälper dig välja rätt mobilabonnemang
Vi hjälper dig välja rätt mobilabonnemang
Glöm inte försäkring ifall oturen är framme
Glöm inte försäkring ifall oturen är framme
Vad är 5G och vilka mobiltelefoner har 5G?
Vad är 5G och vilka mobiltelefoner har 5G?
1012510 1012510 Huawei Huawei P40 Pro 5G/8/256 Silver Frost 51095CAL Utforska världen, skapa berättelser och låt dina foton och filmklipp tala för sig själva med Huawei P40 Pro. Pro-modellen i nästa generation av Huaweis hyllade P-familj ståtar med en heltäckande OLED Quad-Curve Overflow-skärm som drivs i 90 Hz, och har en Ultra Vision Quad-kamerauppsättning från Leica som låter dig ta enastående foton i alla situationer. Njut av supersnabb drift med ett banbrytande Kirin 990 5G-chipset, och använd den vidareutvecklade artificiella intelligensen till sin fulla potential för att skapa fotografiska stordåd. Telefonen låses upp snabbt och enkelt med fingeravtrycksläsare i skärmen eller ansiktsigenkänning och är framtidssäkrad med stöd för det kommande 5G-nätet. AppGallery ersätter Google Play Store Denna produkt säljs enbart med stöd för AppGallery, HUAWEI's egna officiella appbutik. Ersättaren till Google Play Store kommer vara stället där du hämtar appar och kan utforska ett ständigt växande apputbud, men det innebär att Google-tjänster som YouTube, Google Maps och Chromecast varken kommer förinstallerade eller är möjliga att installera på din P40 Pro. LÄS MER om vad AppGallery innebär och appinstallationsguide längre ned på sidan. *{padding:0;margin:0;overflow:hidden}html,body{height:100%}img,span{position:absolute;width:100%;top:0;bottom:0;margin:auto}span{height:1.5em;text-align:center;font:48px/1.5 sans-serif;color:white;text-shadow:0 0 0.5em black}▶" frameborder="0" loading="lazy" allowfullscreen=""> Toppbetyg från mobil.se "Huawei har länge fokuserat på högpresterande hårdvara. Prestanda, snabbladdning. De bästa kamerorna, men med P40 Pro som vi har här är det alltså på riktigt premiär för Huawei att klara sig på egen hand, med egen appbutik istället för Google Play och med egna appar istället för välkända Google Maps, Youtube och så vidare."Läs hela testet här OLED Quad-Curve Overflow-skärm Låt dig uppslukas av en skärm vars utformning är inspirerad av flödande vatten. Quad-Curve Overflow-skärmen sträcker sig från kant till kant och ger en oavbruten visningsupplevelse med högt flyt. Inte bara med sin design, utan även med en uppdateringsfrekvens på 90 Hz, vilket innebär att innehållet på skärmen uppdateras 90 gånger i sekunden. 50 MP huvudkamera med branschledande sensor Ta extremt skarpa foton med huvudkameran som utrustats med en branschledande, ljuskänslig bildsensor. Kameran stödjer 4-i-1 pixel binning som är extra effektivt i mörka miljöer och ser med Octa PD autofokus till att allt det viktiga är i fokus, dag som natt. De extremt detaljrika bilderna som huvudkameran producerar kan dessutom med fördel beskäras och förstoras, utan att skärpan påverkas. Hitta nya, enastående foton i foton som du redan tagit. 12 MP SuperSensing-telefotokamera Skillnaden ligger i detaljerna och telefotokameran hjälper dig komma nära, utan att fysiskt behöva röra på dig. Självklart högupplöst, alltid med härliga konturer och exakt färgåtergivning. Utvecklade AI-funktioner Utvecklingen av artificiell intelligens fortsätter framåt i superfart, och AI-funktionerna i P40 Pro hjälper dig åstadkomma fotografiska stordåd. Med AI Portrait Studio i huvudkameran blir det enkelt att ta imponerande porträtt i hög kvalitet, när och var som helst.  Huawei Golden Snap är en annan AI-funktion som bland annat låter dig ta bort förbipasserande i bakgrunden genom att kombinera fler foton till ett, eller hjälper dig bli kvitt oönskade reflektioner i dina foton. Frontkamera med naturlig bokeh Frontkameran på P40 Pro är på 32 MP och arbetar i symbios med en infraröd djupavkännande lins för att hjälpa dig knäppa iögonfallande selfies med naturligt suddig bakgrund (bokeh). AI finns alltid med dig och optimerar dina foton utefter fotograferingsmiljön, i syfte att bibehålla fokus på dina ögon och för verklig detaljåtergivning. Med stöd för multifokus kan du dessutom ta grupp-selfies där alla personer på bilden är i fokus. Fantastiska verktyg för filmskapande Ta ditt filmskapande till nästa nivå och berätta dina historier på ditt sätt. I P40 Pro har mycket energi lagts på att ge dig bättre förutsättningar när det kommer till video. Lågljusvideo med upp till 51 200 ISO och skarpa, stabila inspelningar - även på långt avstånd - med AIS och optisk bildstabilisering är två exempel på funktioner som hjälper dig i filmskapandet. Time-lapse i 4K och vidvinkel och slow motion i upp till häpnadsväckande 7 680 fps är två andra. Alla funktioner handlar dock inte direkt om bilden, vilket är varför P40 Pro även utrustats med ljudzoom. Zooma in och du kommer inte bara kunna njuta av tydlig bild, utan även högt och tydligt ljud från det som syns på klippet. Snabb drift med Kirin 990 5G-chipset Ett vidareutvecklat chipset ger P40 Pro både högt flyt och låg energiförbrukning. Den optimerade processorn, en Kirin 990, låter dig uppleva likväl dagligt användande som spelande på det sättet du förväntar dig av en modern smartphone. Njut av sömlös drift och goda förutsättningar för multi-tasking med 8 GB RAM, och en Mali-G76 MC16 GPU levererar enastående grafik i 90 Hz uppdateringsfrekvens till displayen.  Hög effektivitet, snabb laddning Den mer effektiva processorn bidrar till ökad effektivitet och längre batteritid. AI ser sedan till att du får ut det mesta av batteriet på 4200 mAh och ger dig både längre användning och kortare laddningstid. När du behöver ladda kan du göra det extremt snabbt med 40W SuperCharge, 27W Wireless SuperCharge och ifall kompisens batterinivå är kritisk kan du använda omvänd trådlös laddning för att agera räddare i nöden. IP68 Utforska världen med en smartphone som är IP68-klassad. IP68 innebär att modellen är både damm- och vattentät och tål nedsänkning i 1,5 m djupt vatten i upp till 30 minuter. Dra nytta av fördelarna och använd P40 Pro som actionkamera, eller till att ta fina undervattensfoton. Huawei AppGallery Huaweis P40-serie kommer utan Google Play förinstallerat. Istället har P40-mobilerna Huaweis egenutvecklade AppGallery som innehåller ett säkerhetssystem för att försäkra att alla appar är säkra att ladda ned och använda. Alla möjliga appar, både nyttiga och roliga finns tillgängliga för nedladdning i AppGallery.AppGallery innehåller stort antal internationella samt svenska appar och fler är på väg att publiceras. Därtill, förutom alla appar som finns tillgängliga i AppGallery så finns andra möjligheter att enkelt komma åt populära sajter eller tjänster. Flera stora appar kan laddas ner via företagens hemsidor och eftersom många företag som är aktiva på den svenska marknaden idag har en mobilanpassad websida som fungerar precis som appen så kan du via din browser även skapa egna genvägar som placeras som ikoner på startskärmen.  Fler tips på hur du kan få ut mer av din nya telefon kan du hitta på Huawei´s supportsida. Läs mer om AppGallery på HUAWEI's hemsida här *{padding:0;margin:0;overflow:hidden}html,body{height:100%}img,span{position:absolute;width:100%;top:0;bottom:0;margin:auto}span{height:1.5em;text-align:center;font:48px/1.5 sans-serif;color:white;text-shadow:0 0 0.5em black}▶" frameborder="0" loading="lazy" allowfullscreen=""> Specifikation för Huawei P40 Pro Skärm: 6,58" OLED FHD+ (2640 * 1200 px) 441 PPI50 MP Ultra Vision huvudkamera (f / 1.9 OIS)40 MP Cine ultravidvinkel (f / 1.8)12 MP SuperSensing telefoto (f / 3.4 OIS)32 MP frontkamera (f / 2.2 autofokus)3D-djupavkänningskamera (fram och bak)IP68-klassningStöd för 5GCPU: HUAWEI Kirin 990 5GRAM: 8 GBLagring: 256 GBBatteri: 4 200 mAhDimensioner (H x B x D): 158.2 x 72.6 x 8.95 mmVikt: 209g I förpackningen Huawei P40 ProStrömadapterUSB Type C-kabel HörlurarSnabbstartsguideSIM-kortutmatningsverktyg Huawei P40 Pro 5 1 10990 SEK 10990 NewCondition Discontinued
 1. Telefon & GPS
 2. Just nu
 3. Huawei P40 Pro